Her er 3 af de mest effektive energiforbedringer

 

Energioptimeringer er noget, som står højt på den politiske dagsorden i Danmark. Derfor er der mange fordele ved at investere i energioptimeringer for private lige nu. I denne artikel kommer vi ind på 3 af de bedste og mest effektive energiforbedringer, du kan lave i dit hus.

Effektive energiforbedringer

Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.

Få 3 gratis tilbud >

Effektive energiforbedringer? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Derfor skal du vælge energiforbedringer af din bolig

Energiforbedringer handler i bund og grund om at finde den bedste løsning på, hvordan du kan udlede mindre CO2 i din husstand. På denne måde kan du bidrage mindre til de store klimaforandringer, som vi ser rundt i hele verden. Der er gode grunde til, at du bør se på, hvilke energiforbedringer du kan gøre i din bolig. Det vil være din mulighed for at yde dit bidrag til den grønne omstilling, samtidig med at du sparer penge på din energi- og varmeregning.

Det vil dermed være en investering, som du vil få tilbagebetalt alene gennem den besparelse, som du opnår ved den enkelte energiforbedring. Lige nu er energiforbedringer en klog investering, da der er stor opbakning og støtte fra Regeringen. Det vil sige, at der er gode fradragsmuligheder og tilskud, som du kan benytte dig af for at energiforbedre din bolig. Energiforbedringer kan som udgangspunkt koste en del, hvorfor det er værd at tage de fradrag og tilskud med, som er muligt for din husstand. Herudover vil du alligevel kunne forvente en besparelse i dit budget og økonomi allerede fra dag 1, når du får implementeret den enkelte energiforbedring. Hvis du f.eks. får finansieret energiforbedringen gennem din bank, kan det være, at den besparelse du opnår, alene kan være med til at tilbagebetale lånet. Dermed slipper du helt for at have penge op af lommen for at sætte dit aftryk på den grønne omstilling.

Fordele ved at få lavet energiforbedringer i din bolig

Der er mange fordele ved at få lavet energiforbedringer i din bolig. Som nævnt ovenfor, så vil du kunne spare penge på dit energi- og varmeforbrug allerede fra dag 1. Herudover er en anden stor fordel at mange af energiforbedringerne også kan bidrage til, at din bolig får en bedre energimærkning. Det kan i bedste fald betyde, at din bolig vil være lettere at sælge, eller den vil stige i værdi. Det vil den kunne, da der er mange potentielle købere, der sætter en stor værdi i den rette energimærkning samt energibesparende løsninger. En anden stor fordel ved at få lavet energiforbedringer er også, at du kan skabe et sundere og bedre indeklima. Der findes i dag en række forskellige løsninger til at du kan nedbringe dit varmeforbrug i husstanden, samtidig med at du kan skabe et indeklima, som du trives bedre i. Det kan f.eks. være en varmepumpe, som vi kommer nærmere ind på senere i artiklen. Bygge.dk kan sørge for, at du får tre pristilbud på konkrete energiforbedringer af din bolig. Du skal blot registrere dit projekt her på bygge.dk, hvorefter kvalitetssikrede og godkendte håndværkere vil kontakte dig.

1. Et skift til energivenlige ruder sparer dig penge hver måned

Generelt kan vinduer og glas holde i mange år. Men hvis dine vinduer er blevet utætte eller slidte, så kan det være en god ide at se på, hvad det vil koste at få udskiftet dine vinduer. Her kan du med fordel overveje at skifte til energirigtige vinduer til at energiforbedre din bolig med. Her kan vi anbefale dig at vælge energiruder med en varm kant. Den varme kant betyder, at der mellem de 2 lag glas, vil være en afstandsprofil af plast. Det betyder i praksis at vinduerne er i stand til bedre at holde på varmen end andre vinduer med en kant af metal. Hvis du læser Statens Byggeforskningsinstituts undersøgelse, så viser det sig, at hvis dine vinduer er utætte eller slidte, så kan du med energirigtige vinduer spare helt op til 30 % på din nuværende varmeregning. Det giver dig mulighed for at beregne, hvad du faktisk kan spare hver måned ved at udskifte de gamle vinduer. Herudover vil de nye energirigtige vinduer også isolere bedre

Få 3 gratis tilbud >

Effektive energiforbedringer? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

2. Isolering af vægge er en effektiv energiforbedring

Oplever du, at dine vægge er kolde, eller isoleringen ikke er så god, som den måske burde være? Så er det altid en god investering at få efterisoleret sin bolig. Det er en af de mest effektive og prisbillige energiforbedringer, som du kan gøre dig. Det er naturligvis vigtigt, at du får undersøgt, om ydermurene kan tåle den ekstra isolering, før du igangsætter arbejdet. Generelt er det en god idé at se på hvor det kan være godt givet ud at få isoleret dit bolig. Det kan være, at der er utætheder i taget, undertaget eller ved vinduerne. Det kan dermed have stor betydning for, hvor meget energi du bruger for at holde din bolig opvarmet hele året rundt. Med en isolering undgår du at energien og varmen slipper ud, men at din bolig er i stand til at holde bedre på varmen.

3. Udskiftning af olie- eller naturgasfyr er en af de bedste energiforbedringer

Hvis du i dag varmer din bolig op med et gammelt olie- eller naturgasfyr, så kan det i høj grad svare sig at se på dine muligheder for at opvarme din bolig på en billigere og mere klimavenlig måde. Der er i dag et hav af forskellige varmekilder, som vil være en væsentlig energiforbedring. Her kan du naturligvis overveje en varmepumpe som energiforbedring til din bolig, hvis ikke du har mulighed for fjernvarme. Fjernvarme er klart en af de billigste varmekilder, som du kan have i din bolig. En varmepumpe kunne derfor være et alternativ, hvis ikke du har mulighed for at koble dig på fjernvarmen. Hvis du vælger en varmepumpe som den foretrukne energiforbedring, kan du med fordel overveje at få installeret solceller på taget eller i haven. Det giver dig mulighed for at lave et lukket kredsløb. Dermed kan du blive selvforsynende med varme i din husstand. Du skal være opmærksom på, at det kan koste dig et sted mellem 90.000 kr. og 140.000 kr. at få udskiftet det gamle oliefyr med en varmepumpe. Derfor bør du se på, hvor meget du kan spare ved at vælge en varmepumpe for at beregne tilbagebetalingstiden. Der kommer løbende nye forbedret energiløsninger på markedet. Der kan derfor være flere penge at spare ved at undersøge dine muligheder.

Find kompetente fagfolk gennem Bygge.dk, som kan hjælpe dig på rette vej med projektet.

Få 3 gratis tilbud >

Effektive energiforbedringer? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Flere artikler:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.