Facaderenovering: Alt hvad du bør vide

 

Facaderenovering er et begreb, som dækker over flere forskellige typer af renoveringsopgaver alt efter, hvilken facade der er tale om. Det er ideelt at udføre en facaderenovering, hvis du opdager, at der er skader på ejendommens facade. Det kan også være aktuelt, hvis du synes, facaden ser slidt og træt ud.

I denne artikel kan du læse alt fra, hvad det koster at udføre en facaderenovering til, hvad du skal være opmærksom på under hele processen.

Facaderenovering

Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.

Få 3 gratis tilbud >

Facaderenovering? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

1. Hvornår bør du overveje en facaderenovering?

Som udgangspunkt står det dig helt frit for, hvornår du vil udføre om facaderenovering, da der ikke er et særligt tidspunkt, hvor det vil være bedst. De fleste vælger at få lavet arbejdet, når de opdager, at der er skader eller slitage på ejendommens facade.

En facaderenovering vil udbedre disse skader, så de ikke udvikler sig til større skader på ejendommen. Du kan samtidig også mindske risikoen for farlige situationer, da ejendommen vil være vedligeholdt til punkt og prikke. Hvis ikke du vælger at vedligeholde ejendommens facade, kan du risikere at murstenene sidder løst og kan i værste fald falde ned og gøre skade på personer og genstande.

Hvis du oplever, at der er fugt og råd på ejendommens konstruktion, bør du også vælge at få lavet en facaderenovering. Det kan give store sætningsskader og andre yderligere skader på ejendommens konstruktion, som kan blive en dyrere regning for dig i sidste ende.

En facaderenovering kan du også vælge at få udført, uden at der behøver at være større skader i konstruktionen. Med tiden vil facaden falme og se træt ud. Hvis din ejendom er bygget af teglsten eller murpuds, kan der opstå afskalning, sprækker eller misfarvninger. Her kan en facaderenovering være godt givet ud, da det vil få facaden til at se ud som ny igen.

2. Hvad er prisen for en komplet facaderenovering?

Prisen for en komplet facaderenovering afhænger naturligvis af flere faktorer. Først og fremmest spiller opgavens omfang ind i forhold til, hvor stort et areal der skal renoveres. Herudover skal man ind og se på, hvor store skaderne er i forhold, hvor mange timer det kræver at udbedre skaderne. Du vil også opleve, at prisen også kan afhænge af, hvilken type facade der skal renoveres.

Hvis du kunne tænke dig at vide mere præcist, hvad arbejdet på din facade vil kostedig, så kan du drage nytte af vores prisdatabase hos Bygge.dk. Vores prisdatabase har vi udviklet i forbindelse med de mange forskellige facaderenoveringer, som bruger her på siden, har fået lavet gennem årene. Derfor er det et meget realistisk prispunkt, som du kan forvente.

Ønsker du at vide, hvad en facaderenovering med murpuds vil koste dig, kan du ca. forvente at det ligger i et prisspænd mellem 250 kr. og 1.300 kr. pr. kvadratmeter vægflade. Det store prisudsving skyldes, at der er forskel på om det punktreparationer eller om det er en komplet facaderenovering.

Ud fra dette prispunkt, kan du forvente at gennemsnitsprisen for murpuds er på 600kr. pr. kvadratmeter vægflade. Det er en pris, der er inkluderer alle materialer og arbejdsomkostninger. Timeprisen vil naturligvis komme oveni.

Har du en ejendom eller bygning med træfacade, og ønsker at få lavet en ny beklædning, kan du forvente, at prisen kan svinge mellem 1.000 - 2.000 kroner pr. kvadratmeter vægflade alt efter, hvilken træsort og kvalitet der er tale om.

3. Hvor længe tager en facaderenovering at udføre?

Den største faktor der spiller ind ved en facaderenovering, er naturligvis størrelsen på bygningen og omfanget af opgaven. Det gælder både pris og tid. Derfor er det svært at komme med et præcist estimat af, hvad dit projekt vil tage at udføre.

Det er klart en fordel at tage en dialog med entreprenøren eller håndværkeren for at høre deres estimat af tiden for opgaven. Her skal du forvente, at det godt kan trække lidt ud, hvis der opstår udfordringer undervejs. Det kan f.eks. være, at de opdager andre skader, som skal udbedres.

Du kan dog som målestok gå med, at kan det tage ca. 1 måned at udføre en kompletfacaderenovering - hvis der er tale om en enkeltstående bolig. Hvis der der imod er tale om et lejlighedskompleks, eller en ejendom på 4 etager, kan tage op til3-4 måneder at komme i mål.

Hvis du som udgangspunkt kun ønsker at få vasket facaden eller have udbedre småskader, så vil det naturligvis tage væsentlig kortere tid.

Få 3 gratis tilbud >

Facaderenovering? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

4. Vælg den rette håndværker til facaderenovering

Der er i dag mange håndværkervirksomheder som tilbyder hjælp til facaderenovering. Der er derfor gode muligheder for at få hjælp. Her bør du undersøge markedet og udelukkende søge efter godkendte håndværkere. Når du bruger godkendte håndværkere, er det også muligt for at dig at benytte dig af håndværkerfradraget.

Hvis du går med overvejelser om at få lavet en facaderenovering, kan du oprette dit projekt her hos Bygge.dk. Herefter vil vi sørge for at matche dig med op til tre forskellige firmaer. Når du skal vælge en håndværker, bør du se eftererfaring, referencer og kundeanmeldelser. Det giver dig klart den bedsteindikation på, hvem der egner sig bedst til opgaven. Få hjælp til at finde de rette fagfolk gennem bygge.dk.

5. Hav finansieringen på plads til en facaderenovering

Når du har fundet det bedste tilbud på en facaderenovering, bør du tage kontakt til banken. Det kan være en større afskrivning i økonomien at få lavet et stykkearbejde som dette. Det kan dog også være afgørende for, at ejendommen holder sin værdi eller i bedste fald stiger i værdi. Dermed kan det være en godinvestering.

Når du sammen med din bankrådgiver lægger et budget eller vurderer, hvor meget finansiering der skal på plads, bør du lægge 10 - 20 % oveni prisen. Der er som udgangspunkt altid uforudsete omkostninger forbundet med arbejdet.

For at undgå at prisen stikker helt af, anbefaler vi, at du aftaler en fast prisfor at udføre arbejdet. Du kan også prissikre projektet ved at sætte dig ned og få lavet en ordentlig og god kontrakt med den aktuelle entreprenør eller håndværker.

Det er vigtigt at lave en tydelig og detaljeret kontrakt for at undgå uforudsete omkostninger og misforståelser. Brug gerne de færdige kontrakter AB92 eller AB forbruger. Disse kontrakter er specifikt udformet håndværkstjenester, og du finder dem på DanskByggeri.

Få 3 gratis tilbud >

Facaderenovering? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Flere artikler:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.