Stormskader: Sådan står du stillet med din forsikring

 

Har din bolig været ude for en stormskade, skybrud eller stormflod, så kan det være aktuelt for dig at vide, hvordan du er dækket og står stillet efter skaderne er sket. Det er nemlig ikke alt, som du kan forvente bliver dækket eller får erstatning for. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du og din bolig er dækket ved stormskader.

Har du brug for hjælp til at udbedre stormskader? Så læg dit projekt ind her hos Bygge.dk. Vi har kun godkendte og kvalitetssikrede håndværkere, som derefter vil sende dig et tilbud.

Stormskader

Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.

Få 3 gratis tilbud >

Har du brug for hjælp til stormskader? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Stormskader

Få 3 tilbud >

1. Hvordan er du dækket ind af din forsikring ved stormskader?

Hvis din bolig har været ude for en stormskade, så er det din husforsikring som træder ind. Men hvis der er tale om, at der er skade på dine ejendele som følge af stormen, så er det ikke husforsikringen, som du er dækket af. Her er det dinindboforsikring, som træder ind.

Derfor er det vigtigt, at du har fået tegnet dig begge forsikringer, så du står så godt stillet som muligt, hvis der skulle opstå stormskader en dag. Det gælder også vandskader som følge af storm.

Er du i tvivl om, hvornår det hos et forsikringsselskab tæller som en stormskade? Så kan du som tommelfingerregel forvente, at det er når det blæser med en vindhastighed på mindst 17,2 m/s.

2. Hvad dækker husforsikringen ved stormskader?

En husforsikring er noget de fleste boligejere har. Det er som regel også et krav fra kreditforeningen, når du optager et lån i huset. En husforsikring dækker blandt andet mod brand, indbrud og naturligvis, hvis der sker skader i forbindelse med en storm, ved over 17,2 m/s.

Fordelen ved at have en husforsikring ved stormskade, er at den er let at afgøre. Her går forsikringsselskabet ind og ser på om der har været en vindstyrke på over17,2 m/s den dag, hvor du anmelder en stormskade. Hvis det er tilfældet, så er du naturligvis berettiget til erstatning.

En husforsikring dækker dog kun skader udvendigt på huset. Det vil sige, at du er dækket ind, hvis der er tagmaterialer, som er blæst af under stormen. Det kan også være, at du har en rude som er gammel eller som sidder lidt løs, og dermed er blevet suget ud af stormen. Så vil ruden også være dækket af husforsikringen.

Ejendele som forårsager skader på huset som f.eks. en trampolin, der blæser ind i en glasrude på huset, vil også være dækket af en husforsikring. Her er der naturligvis krav om, at trampolinen skal være gravet ned i jorden.

Uanset om du har mindre eller større træer på grunden, som vælter ind i husets tag eller ruder, vil det blive dækket af husforsikringen.

Hvis du har et drivhus, hegn eller et skur, så kan det i nogle tilfælde blive dækket af husforsikringen. Det er afhængigt af din forsikring, og hvilke vilkår der ergældende.

Typiskstiller forsikringen krav om, at drivhuset eller hegnet skal være funderet godt.

3. Hvad dækker indboforsikringen ved stormskader?

En indboforsikring dækker som udgangspunkt kun dine ejendele. Her er det som oftest et tilvalg hos de fleste forsikringsselskaber, om du ønsker at stormsikre din bolig. For at dine ejendele bliver dækket af indboforsikringen, skal det skyldes en stormskade på boligen. Hvis det ikke er stormskaden som er skyld i, at dine ejendele er ødelagte eller blevet beskadiget, så dækker indboforsikringen ikke.

Det vil sige, at hvis der opstår en vandskade eller oversvømmelse i boligens kælder på grund af stormen, vil det blive dækket af din forsikring. Du er også dækket af indboforsikringen, hvis du oplever et strømsvigt som følge af stormen. Her vil du blandt andet miste strøm på dit køleskab og fryser. Forsikringen vil i dette tilfælde det indhold som bliver optøet eller ikke kan holde sig på grund af mangel på strøm.

Få 3 gratis tilbud >

Har du brug for hjælp til stormskader? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Stormskader

Få 3 tilbud >

4. Hvad skal du gøre for at få dækket stormskader?

Når du oplever en stormskade, er det vigtigt at reagere på det så hurtigt som muligt. Her bør du kontakte din forsikring for at anmelde alle stormskaderne. Typisk er det ikke kun din bolig, som er ramt af stormskaderne, hvorfor du kan forvente at flere af dine naboer også ringer til deres forsikring. For at spare tid på at vente i telefonkøen, kan du som regel også anmelde skaderne online, hvorefter forsikringsselskabet kontakter dig for nærmere information.

Når du anmelder en skade, vægter forsikringsselskabet også hvad du selv har gjort for at afværge eller begrænse stormskaderne. Derfor er det vigtigt, at du reagerer på det med det samme, for at forvente at forsikringsselskabet også tilgodeser din anmeldelse. Det kan f.eks. være, at der er kommet et hul i dit tag eller i et vindue. Her kan du selv finde en midlertidig løsning for at få dækket skaden, så det ikke udvikler sig til en større stormskade. Det kan være en pose med tape eller en presenning kan være nok til at lukket hullet.

Det er naturligvis vigtigt, at du passer på dig selv og ikke sætter dig selv i en farlig situation. Derfor bør du naturligvis først begrænse skaderne, når stormen er redet af.

Hvis du har udgifter eller omkostninger forbundet med udbedring af skaderne, er det vigtigt, at du gemmer kvitteringerne, så du kan få det dækket af forsikringsselskabet.

5. Hvad kan du forvente at få i erstatning for stormskader?

Hvis du har en husforsikring, så er du godt dækket ind, hvis der sker en stormskade. Hvis du f.eks. får smadret en rude, vil du få erstattet ruden med en ny. Her kigger man ikke på, hvor gammelt det er eller afskriver en del af erstatningsbeløbet. Du kan derfor forvente en fuld dækning. Der vil naturligvis være nogle af bygningsdelene, hvor der kan være en afskrivning på. Det vil typisk være, hvis der er tale om en ældre bygning eller en bestemt tagtype.

Hvis der er tale om en større stormskade, skal du typisk indhente flere tilbud frahåndværkere på at udbedre skaden. Her vil du sammen med forsikringsselskabet tage en vurdering på, hvad der er det bedste tilbud at gå videre med.

Hvis du oplever en stormskade, som hører under din indboforsikring, vil du altid kan forvente at få dækket dine møbler og ejendele til nyt. Der kan dog være en selvrisiko, som du selv skal betale.

Uanset hvad er det altid godt givet ud at læse dine forsikringsbetingelser.

Få 3 gratis tilbud >

Har du brug for hjælp til stormskader? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Stormskader

Få 3 tilbud >

Flere artikler:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.