Renovering af badeværelset: Hvad koster det? (Pris i

 

2023)

Der er mange spørgsmål, som melder sig, når man skal renovere badeværelset. I denne artikel kan du læse om, hvad et sådant projekt koster, hvad der påvirker prisen, og hvordan man kan skære ned på omkostningerne.

Renovering af badeværelset

Renovering af badeværelset? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Hvor meget koster det at renovere badeværelset?

Der er mange forskellige faktorer, som har indflydelse på projektets endelige pris. Størrelsen, udformningen og standarden er tre centrale prisdrivere. En totalrenovering af et badeværelse ligger i gennemsnit på 150.000 kroner.

Ønsker du pristilbud på dit projekt? Få op til 3 tilbud på projektet her.

Hvilke faktorer påvirker prisen?

Der er mange faktorer, som påvirker den endelige pris ved en totalrenovering af et badeværelse. Det er vigtigt at bemærke de følgende punkter:

  • Nedrivning: Det kræver meget fysisk arbejde at nedrive et badeværelse. Det er lettere at nedrive et ældre badeværelse fra 80'erne end et badeværelse, som er bygget i starten af år 2000. Det tager normalt 20 timer at nedrive et badeværelse på 5 kvadratmeter. Udover nedrivningen skal man også påregne omkostninger til bortskaffelse af affald. I alt udgør dette typisk mellem 7.000 og 16.000 kroner.
  • Tømrerarbejde: Tømrerarbejde er nødvendigt, hvis man skal ændre i konstruktionen på badeværelset. Under renoveringen er det nødvendigt at samarbejde med VVS-installatøren, elektrikeren og fliselæggeren for at mindske fremtidige komplikationer med kabler og rør. Dette koster normalt mellem 13.000 og 20.000 kroner. 
  • Elektrikerarbejde: Prisen for el-arbejde varierer alt efter hvor mange el-tilslutninger, der er nødvendige på badeværelset. Prisen ligger oftest mellem 16.000 og 26.000 kroner.
  • VVS-arbejde: Hvis det er længe siden, badeværelset er blevet renoveret sidst, vil det kræve mere VVS-arbejde. Det kommer til at koste mere, eftersom man skal ændre på planløsningen på badeværelset, da rørføringen skal ændres. VVS-arbejde koster normalt mellem 30.000 og 60.000 kroner på badeværelset.
  • Membran: Installation af en membran i gulvet og i væggene koster mellem 7.000 og 10.000 kroner.
  • Flisebelægning: Prisen på flisebelægningen varierer noget afhængig af flisernes ønskede størrelse og stil. Tager man udgangspunkt i et badeværelse på 5 kvadratmeter, vil prisen på flisebelægningen oftest ligge mellem 10.000 - 20.000 kroner.  
  • Maling: Det er vigtigt, at malingen bliver udført omhyggeligt, og at man bruger maling af høj kvalitet. Maling af et badeværelse på 5 kvadratmeter koster normalt mellem 3.000 - 5.000 kroner.

Renovering af badeværelset? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Priseksempel

Nedenfor har vi vist et priseksempel på en totalrenovering af et badeværelse på 4 kvadratmeter:

Pris for entreprenørarbejde: 

Nedrivning og fjernelse af affald: 13.000 kroner.

Tømrerarbejde: 16.000 kr.

Elektriker: 16.000 kr.

VVS-arbejde: 33.000 kr.

Membran: 10.000 kr.

Flisebelægning: 16.000 kr.

Malearbejde: 4.000 kr.

Totalpris for entreprenørarbejde: 108.000 kroner


Pris for egne indkøb:

Fliser: 3.000 kr.

Armaturer til vask og brusebad: 13.000 kr.

Badekar og møbler: 26.000 kr.

Totalpris for egne indkøb: 42.000 kr.

Totalpris: 150.000 kr.


Har man et større badeværelse, man skal have renoveret, regner man normalt mellem 7.000 - 13.000 kr. per ekstra kvadratmeter.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Hvad er inkluderet i prisen?

Før du modtager et tilbud fra en entreprenør, skal du vide, hvad der er inkluderet i deres tilbud:

  • Alt teknisk arbejde: Hvis der skal ændres i konstruktionen, rør, ventilation, elektricitet eller membran, vil det være inkluderet i entreprenørens tilbud. 
  • Byggematerialer: Alle materialer til støbning, elektricitet, rør, ventilation og membran skal være inkluderet. 
  • Endelig dokumentation: Når alt arbejdet er udført, vil entreprenøren sende dokumentation på arbejdet, som er udført, og hvilke materialer er brugt. 

Selvom det meste er inkluderet i tilbuddet fra entreprenøren, må man forvente, at man selv skal købe nogle produkter. Det omfatter blandt andet fliser, armaturer og møbler. Det kan være en god idé at købe dette gennem entreprenøren, der kan indhente tilbud hos sine egne leverandører. Denne pris skal lægges til det afgivne tilbud.

Hvordan kan man reducere prisen? 

En totalrenovering af badeværelset kan være dyr, og der er mange, som leder efter en måde at sænke omkostningerne på. Hvad angår det tekniske arbejde, som skal udføres (såsom el-arbejde og VVS-arbejde), har bygherren kun lille indflydelse på prisen. Men der kan stadigvæk være tiltag på andre områder, der kan sænke prisen. Nogle eksempler på dette er:

  • Fliser: De kan fås til cirka 100 kroner per kvadratmeter eller op til flere tusinde kroner afhængigt af den ønskede standard og stil. Vælger man en billigere løsning, vil den endelige pris blive lavere.
  • Badeværelsesmøbler: Her kommer det an på den ønskede standard og stil. Man kan vælge billigere løsninger og dermed sænke prisen.
  • Armaturer: De billigste modeller kan man få for cirka 200 kroner, mens dyrere modeller kan koste flere tusinde kroner. Har man et stramt budget, kan man få flotte armaturer til forholdsvis lave priser.
  • Vådrumsplader: Det er billigere at bruge vådrumsplader på væggene end fliser. Det kræver også mindre arbejde at sætte dem op.
  • Nedrivning: Er man handy og har erfaring med at rive badeværelser ned selv, kan man spare lidt her. Husk, at dette kun anbefales, hvis man har kompetencerne til et sådant arbejde.

Uanset hvad, du regner med at spendere på projektet, er det vigtigt at lave et detaljeret budget. Man fastlægger grænserne for, hvad man vil bruge, og stræber efter at holde sig 10 - 20 % under dette beløb. På den måde har man ekstra midler, hvis der skulle opstå noget uforudset. Med et detaljeret budget kan man være sikker på, at man ikke bruger mere, end man har til rådighed til projektet. Man bør vide, hvordan man vil finansiere sit projekt, før man går i gang med renoveringen.

Man kan også sænke prisen på renoveringsprojektet ved at finde dygtige entreprenører til en konkurrencedygtig pris. Dette vil blive beskrevet mere konkret nedenfor.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Hvordan finder man den rigtige entreprenør til projektet?

At finde gode entreprenører kan være med til at gøre renoveringen billigere og forkorte processen. Når man skal i gang med at finde entreprenører til projektet, er det vigtigt at have lavet sit baggrundstjek på forhånd. Her skal man blandt andet se på firmaets økonomi, tilbagemeldinger fra tidligere kunder samt firmaets størrelse. Hvis man hyrer et firma, som har disse punkter i orden, mindskes risikoen for komplikationer. Ved at kontrollere, at firmaet har en god økonomi, sikrer man sig, at firmaet ikke går konkurs i byggeperioden eller garantiperioden.

Bygge.dk kan du indsende dit projekt gratis og blive forbundet med kvalitetssikrede håndværkerfirmaer. Bygge.dk er en tjeneste, der forbinder boligejere med kvalitetssikrede entreprenører og håndværkere. Bygge.dk tjekker kreditvurderinger, godkendelser og referencer samt forbinder dig med entreprenører, der er kvalificeret til at håndtere dit projekt.

Når man skal i gang med at renovere badeværelset, kan man vælge mellem totalentreprise og delt entreprise som projektform. Vælger man totalentreprisen, vil et firma have ansvaret for gennemførelsen af projektet. Firmaet tilknytter en byggeleder til projektet, som bygherren kan kontakte under processen.

Går man efter en delt entreprise, har man flere forskellige firmaer, som arbejder med de forskellige opgaver i projektet. Man skal forholde sig til flere kontrakter, når der er flere entreprenører. Man vil også selv skulle stå for koordineringen af selve projektet.

Kan det betale sig at renovere badeværelset?

Der er mange faktorer, som er med til at afgøre, hvorvidt det kan betale sig at renovere badeværelset. Vi har set flere eksempler, hvor renoveringen har været en god investering. Her er nogle eksempler på, hvad der kan øge boligværdien:

  • Valg af stil: De typer materialer og produkter, som du vælger, kan være med til at øge boligens værdi. En tidløs stil appellerer ofte til potentielle købere ved et boligkøb. Finder man gode tilbud på fliser, gulv og andre møbler, kan dette være med at til at reducere udgifterne.
  • Valg af entreprenør: Entreprenører tilbyder ofte forskellige priser på renoveringsprojekter. Derfor kan man spare en del ved at vælge en entreprenør med konkurrencedygtige priser. Indhent altid tre tilbud under udvælgelsesprocessen. 
  • Længe siden sidste renovering: Er badeværelset meget gammelt, vil en renovering som regel give en stor værdiforøgelse.

Renovering af badeværelset? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.