Integreret garage: 10 ting du bør vide

 

Hvis man skal bygge en integreret garage, der går ind til huset, kan det betale sig, at man først danner sig et overblik over processen. I denne artikel får du 10 gode råd til, hvad du bør overveje, når du skal i gang med et sådan projekt. Vi ser blandt andet på, hvordan du kan forberede dig, og hvad du bør gøre, for at komme i kontakt med de rigtige håndværkere. Derudover får du tips til, hvordan du håndterer formaliteterne som er en del af processen, når man skal bygge en integreret garage.

Integreret garage

Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.

Få 3 gratis tilbud >

Har du brug for integreret garage? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

1: Brug god tid på planlægning

En af udfordringerne ved at bygge en integreret garage er, at garagen skal tilpasses det eksisterende byggeri. Derfor kan det ofte betale sig, at man tidligt i processen anvender en arkitekt. I og med garagen bygges ud fra husets konstruktion betyder det, at man udelukker anvendelsen af færdigbyggede garager. Disse leveres udelukkende som byggesæt til selvstændige byggerier. En arkitekt er derfor essentiel, når du skal i gang med projektet.

Det kan betale sig at anvende en arkitekt så tidligt som muligt, så du kan udvikle projektet i samarbejde med fagfolk. Vi anbefaler, at man begynder planlægningen af et byggeprojekt tre til seks måneder før selve byggeprocessen. 

2: Få styr på papirarbejdet

Som udgangspunkt er der normalt ikke ansøgningspligt, hvis man bygger en garage på under 50 kvadratmeter. Hvis du skal ansøge, vil behandlingsperioden varierer fra kommune til kommune og kan tage op til flere måneder. For at undgå forsinkelser er det vigtigt, at man har alle nødvendige dokumenter så hurtigt som muligt. https://www.bygogmiljoe.dk/ har en vejledning, til hvordan du søger om en byggetilladelse, du skal blot logge på med dit Nem ID. Hvis du anvender en entreprenør, vil de også kunne hjælpe dig med ansøgningen.

3: Vælg dine materialer tidligt

En del af de materialer, du skal bruge for at bygge en integreret garage, vil have en vis leveringstid. Det er derfor vigtigt at være på forkant med bestillingen, så materialerne er ankommet, når arbejdet begynder.

Bestilling af materialer er også et punkt, hvor du har mulighed for at påvirke den endelige pris af projektet. Selv om en entreprenør vil kunne hjælpe dig med dette, er det ingen hindring, at du selv bestiller materialerne. Denne form for involvering er med til at gøre projektet billigere. Det vigtige er, at du afklarer dette med håndværkerne, så der ikke er nogen tvivl om, hvem der er ansvarlig for indkøb af materialer.

Få 3 gratis tilbud >

Har du brug for integreret garage? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

4: Lav en grundig arbejdsplan

Det at bygge en integreret garage er en proces med flere trin. Projektets fremskridt er afhængigt af, at arbejdet udføres til tiden. Derfor er det vigtigt, at der oprettes en arbejdsplan for projektet. Denne plan skal tydeligt klargøre hvert enkelt byggetrin, og hvornår det skal være færdigt. Det vil være en stor fordel af udarbejde dette i samarbejde med de involverede håndværkere. På den måde undgår man misforståelser, om hvordan projektet skal udføres. Det er også vigtigt, at alle involverede parter for adgang til arbejdsplanen, så snart den er klar.

5: Vælg de rigtige fagfolk

Hvis du skal i gang med at bygge en integreret garage, er det vigtigt, at du kommer i kontakt med håndværkere, som har den nødvendige erfaring. I tilbudsprocessen bør du se efter firmaer, som kan fremvise både kompetencer og erfaring, som er relevante for dit projekt. Bed om at få tilsendt referencer, når du kontakter dem. Når håndværkere tidligere har udført lignende projekter, betyder det, at du som bygherre kan have tillid til, at arbejdet udføres i en høj kvalitet. Derudover vil firmaer, som tidligere har bygget garager ind til huse, have oparbejdet gode rutiner. Dette betyder, at arbejdet udføres hurtigere, hvilket gør det billigere for dig som kunde.

For at komme i kontakt med håndværkere og entreprenører, som har erfaring med at bygge integrerede garager, kan du benytte den gratis tjeneste Bygge.dk. Bygge.dk er en tjeneste, der forbinder boligejere med kvalitetssikrede entreprenører og håndværkere. Bygge.dk tjekker kreditvurderinger, godkendelser og referencer og forbinder dig med entreprenører, der er kvalificeret til at håndtere dit projekt.

6: Indgå skriftlige aftaler

Skriftlige aftaler med alle involverede parter, er vigtige for at kunne gennemføre projektet. Det er en sikkerhed, både for dig og håndværkerne. Mundtlige aftaler kan fremstå enkle og tidsbesparende, men kan ende med at være et problem, hvis der opstår uenighed om, hvad der rent faktisk er aftalt. Sådanne uenigheder er nemme at undgå, hvis man har en skriftlig aftale. Den kontrakt du indgår med håndværkerne bør indeholde arbejdets slutpris, og de tidsfrister som arbejdet skal udføres indenfor. Det kan også være en god ide at vedlægge arbejdsbeskrivelsen, projektplanen samt andre relevante dokumenter, sammen med kontrakten. Kontrakten bør udarbejdes i samarbejde med håndværkerne, så der er enighed om, hvordan projektet skal gennemføres. Husk at nævne eventuelt eget arbejde i kontrakten. For eksempel hvis du planlægger selv at stå for indkøb af materialer.

7: Selvbyggeri?

Det selv at bygge en garage kan for en del være et overkommeligt projekt. Med tålmodighed og en grundlæggende byggeforståelse er det muligt at udføre store dele af projektet af på egen hånd. Det er dog ikke blot et spørgsmål om kompetencer. Det tager tid at bygge en garage. Det er derfor vigtigt at sikre, at man har den nødvendige tid til at udføre det påkrævede arbejde. Har man kun lidt tid til rådighed, kan det betale sig at overlade arbejdet til professionelle fagfolk. Hvis ikke, kan man risikere at stå med en ufærdig garage i lang tid. Et halvfærdigt projekt kan blive betydeligt dyrere at få færdiglavet af fagfolk, i stedet for at lade dem tage sig af projektet fra start af. Et alternativ er, selv at påtage sig en del af arbejdet. Uanset hvad du beslutter dig for, kan det betale sig at tale med fagfolk for at få et overslag over, hvor meget tid man skal påregne for de forskellige trin i processen.

8: Vær engageret undervejs i processen

Uanset om du selv er direkte involveret i byggeprojektet, eller om du har overladt det hele til professionelle, så er det vigtigt at du følger op på projektet undervejs. Hav en jævnlig dialog med fagfolkene så du altid har en oversigt over projektets fremskridt, og du er dermed også opmærksom på eventuelle problemer som kunne opstå. Det at du som bygherre engagere dig i projektet, er noget mange håndværkere og entreprenører vil sætte pris på. 

9: Udfør en grundig slutkontrol

Selv mindre byggeprojekter er afhængige af en gennemgående og korrekt kontrol, når arbejdet er afsluttet. Hvis du føler at du ikke selv er i stand til at bedømme arbejdet, kan det være en god ide at ansætte nogen med erfaring og kompetence på dette område. 

Under slutkontrollen vil de gennemgå alle dele af projektet, og kontrollerer at det udførte arbejde stemmer overens med arbejdsbeskrivelsen, projektbeskrivelsen og kontrakten. Hvis de i denne kontrol opdager fejl eller mangler, skal disse udbedres, før de sidste penge betales.

10: Husk dokumentation

Efter projektet er afsluttet, er det vigtigt at få tilsendt den påkrævede dokumentation. Derudover er kontrakten og fakturaerne fra entreprenøren gældende dokumentation for det udførte arbejde. 

Dokumentationen skal opbevares så det kan præsenteres i tilfælde af salg, brand eller problemer. Forsikringsselskabet kan nægte at udbetale hvis den korrekte dokumentation ikke kan præsenteres. Sørg for, at få tilsendt dokumentationen umiddelbart efter arbejdet er afsluttet og inspiceret.

Få 3 gratis tilbud >

Har du brug for integreret garage? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Flere artikler:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.