Når man bygger selv eller får en håndværker/entreprenør til det, kan projektet nemt løbe op i mange penge, og det kan måske endda løbe ud af kontrol. Derfor er der nogle ting, du bør kigge efter, når du vælger en professionel til at lave det for dig. I denne artikel kommer vi ind på, hvad du kan forvente at skulle betale for en dobbelt garage med værksted, og hvordan du kan finde den rette entreprenør.
Den største fordel ved at vælge en garage med værksted er, at du kan spare penge på at få opført en separat bygning i form af eksempelvis et skur. I skuret kan du nemlig indrette en værkstedsplads, hvor du kan lavepraktiske ting, der har det med at svine, så du ikke skal lave det inde i boligen.
Andre fordele er, at bebyggelsen på din grund får et mere simpelt udseende, da du kan nøjes med at have selve huset og garagen på dingrund. Du kan forenkle din boligs udseende yderligere ved at lade den dobbelte garage med værksted være integreret.
Et alternativ hertil vil være at have en fritstående garage, men idet værkstedet er integreret i garagen, har du stadig kun to bygninger i stedet for tre eller flere.
Prisen på en dobbelt garage, der også fungerer som værksted, afhænger af flere faktorer. Mange ting kan påvirke prisen, og der er nogle tingdu kan gøre for at mindske det samlede beløb.
De ting der påvirker prisen er ofte bl.a.:
· Garagens størrelse
· Garagens beliggenhed
· De valgte materialer
· Omfanget af nødvendigt grund-/jordarbejde
· Uforudsete udgifter
· Forlængelse af projektets varighed på grund af f.eks. leveringstid, omskifteligt vejr og ulykker
Som udgangspunkt skal du forvente at betale en del mere foren garage med værksted end for en garage uden. Dertil kommer også garagens større størrelse, da den skal være dobbelt og ikke enkelt. Når det så er sagt, så vil den samlede pris for en dobbelt garage med værksted, alt andet lige, være markant lavere, end hvis du fik opført to separate garager og et separat skur.
Du sparer eksempelvis udgifter til tagkonstruktionen, da flere ting kan dele tag. Derudover er der også mindre udgifter til materialer, da du sparer på væggene sammenlignet med separate bygninger.
Alt efter hvordan det specifikke projekt er, vil den samlede pris variere, men for en fuldmuret dobbelt garage (uden værksted) må du forvente at skulle betale omkring 400.000 i alt. Prisen vil være højere, når du også får et værksted, da det vil gøre garagens grundplan større.
En garage til en enkelt bil er typisk på omkring 30-40kvadratmeter, og hvis den skal have værksted, er den ofte på omkring 50kvadratmeter. Når du gerne vil have en garage til to biler, så vil den ofte være på mere end 50 kvadratmeter, og hvis du lægger en garage oveni, må du forvente, at det samlede grundplan bliver på 60-70 kvadratmeter eller måske endda mere.
En fritstående garage på mere end 50 kvm kræver tilladelse fra kommunen, inden arbejdet begyndes. Selv hvis din garage er mindre end det, kan det stadig kræve tilladelse, hvis den samlede bebyggelsesgrad for små/sekundære bygninger på din grund er mere end 50 kvadratmeter.
En garage til to biler, der ovenikøbet har garage, vil nok altid blive så stor, så den kræver en byggetilladelse, og det betyder, at du også skal tage højde for et gebyr, der opkræves af din kommune for at behandle din byggeansøgning. Dette gebyr kan du ikke gøre noget ved, men prisen kan variere fra kommune til kommune.
I den samlede pris er det ikke dette gebyr, der vælter budgettet. Hvis du gerne vil have så billig en dobbeltgarage som muligt, så kan du kigge på materialevalg og måske vælge fritstående garage fremfor en integreret.
Du kan også vælge at lave dele af arbejdet selv, men du skal i så fald være varsom. Det kan nemlig vise sig at blive dyrt i længden, hvis det bliver lavet forkert. Hvis du selv smøger ærmerne op og hjælper med til at bygge din dobbelte garage, så skal du sørge for ikke at være i vejen for håndværkerne, og du skal også sørge for at være færdig med din del af arbejdet til det aftalte tidspunkt, så du kan undgå spildtid.
Sidst men ikke mindst kan du også vælge det billigste tilbud, som du får fra et lille udvalg af entreprenører. Det er dog vigtigt også at overveje udgifter i fremtiden, da en billig løsning nu og her kan blivedyr senere.
Et byggeprojekt af denne størrelse er både dyrt, tidskrævende og omfattende. Det kræver, at du enten selv har den rette ekspertise eller hyrer fagfolk til at lave din dobbelte garage for dig.
Ved at bruge vores tjeneste her på Bygge.dk, kan du få en lille håndfuld tilbud fra professionelle håndværkere og andre fagspecialister. Det er både gratis og uforpligtende for dig, og det står dig frit for at vælge det tilbud, du synes, der er bedst. Du kan også vælge ikke at benytte dig af nogen af tilbuddene.
Fordelen ved at få konkrete tilbud på dit byggeprojekt er, at du får en idé om, hvad det ender med at koste. Der kan dog opstå uforudsete ting, der får prisen til at stige.
Generelt set er der to måder du kan anvende hyret arbejdskraft på, og det er ved enten at vælge en fagentreprise eller en totalentreprise.
Hvis du vælger totalentreprisen, indebærer det, at du vælgeren entreprenør som den primære udførende, og denne entreprenør sørger så for at hyre den eller de håndværkere og andre fagpersoner ind til at løse dele af opgaven.
Vælger du derimod fagentreprisen, så er det dig selv, der skal stå for at finde, hyre og koordinere de øvrige entreprenører og specialister.
Om du skal vælge det ene eller det andet er helt op til dig. Der er fordele og ulemper ved begge dele, men du bør ikke fravælgetotalentreprisen, fordi du er bange for, at det er for dyrt. Der kan nemlig nemt være rabatter imellem hoved-entreprenøren og dennes samarbejdspartnere, som du ikke ville få del i, hvis du selv skulle hyre de enkelte parter.
Uanset om du selv varetager alt arbejdet eller hyrer folk til det, kan det stærkt anbefales, at du lægger et budget. Da man aldrig kan vide, om tingene skrider af den ene eller den anden grund, så anbefaler vi i øvrigt, at du lægger omkring 10 % oveni, så der er penge nok til, hvis der skulle opstå komplikationer.
Ethvert byggeprojekt, uanset om det er stort eller småt, kan aldrig være med garanti for, at der ikke sker uventede ting. Det kan eksempelvis være problematiske jordforhold, anvendelse af dyrere materialer, end det der først var besluttet og forlængelse af projektet på grund af vejrforholdene.