Hus på skrånende grund: Hvad koster det? (Pris i

 

2023)

Det faktum, at en grund er skrå eller har store niveauforskelle, behøver ikke at være en hindring, hvis man ønsker at bygge et hus. Sådanne betingelser kræver imidlertid mere planlægning og tilrettelægning forud for byggeriet og vil medføre yderligere omkostninger i forbindelse med grundarbejde. I denne artikel kan man læse om, hvilke omkostninger dette vil medføre. Man får også oplysninger om omkostninger i forbindelse med ansøgningsprocessen, og hvad man kan gøre for at holde den samlede pris nede. Vi giver dig også tips til, hvordan du finder den rigtige entreprenør til opgaven.

Hus på skrånende grund

Hus på skrånende grund? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Forventede omkostninger

Når man bygger huse, er der en række faktorer, der påvirker prisen. Omkostningerne afhænger blandt andet af materialevalg, forberedende arbejde, og i hvilket omfang man ønsker at bruge specielle løsninger. For at få et konkret skøn over resultatet af projektet, skal man have en udførlig inspektion af en fagperson.

Selvom det er krævende at vurdere prisen på et bestemt projekt, kan vi hos Bygge.dk  hjælpe dig lidt længere. Hos Bygge.dk har vi en prisdatabase baseret på projekter, der gennemføres via vores platform. På denne måde kan vi beregne gennemsnitsprisen for en række forskellige byggeprojekter. Priserne inkluderer alle omkostninger i forbindelse med arbejde og materialer. 

Vi kan se, at gennemsnitsprisen for at bygge huse er omkring 18.000 kr. pr. kvadratmeter. Men der er store variationer i priserne afhængigt af husets størrelse og kompleksitet samt det område, hvor det vil blive bygget. De fleste ender med at betale et sted mellem 14.000 og 29.000 kr. pr. kvadratmeter. Hvis projektet indebærer yderligere projekterings- og gravearbejde, kan man forvente en pris i den øvre del af prisklassen. Der er dog trin, man kan gøre for at reducere omkostningerne.

Ønsker du pristilbud på dit projekt? Få op til 3 tilbud på projektet her.

Find fagfolk tidligt

At bygge hus på skrånende grund er et omfattende projekt. Derfor kan det betale sig at inddrage håndværkere og andre fagfolk tidligt. Når man har en krævende grund, er det endnu vigtigere at få input fra fagfolk undervejs. Med god vejledning vil man blive sat på rette spor fra starten, og man behøver ikke at spilde tid og penge på at overveje dårligt egnede løsninger.

Hvis man vælger en arkitektdesignet løsning, er det ekstra vigtigt at engagere en arkitekt så tidligt som muligt. Arkitekten vil blandt andet tage hensyn til udsigt, lysforhold og udformningen af grunden, og der er begrænset, hvad man kan forberede, før man har dette på plads. De fleste entreprenører foretrækker at have arkitekttegningerne klar, før de bliver involveret i processen, da det er lettere for dem at anslå en pris. Entreprenøren kan også samarbejde med arkitekten om at finde praktiske løsninger.

Det er vigtigt, at man afsætter tid til at finde dygtige og seriøse kandidater. Vær på udkig efter arkitekter og entreprenører, der tidligere har arbejdet på krævende terræn. Foretag de nødvendige undersøgelser af de virksomheder, man modtager tilbud fra. Læs anmeldelser fra tidligere kunder og sørg for, at de ansatte fagfolk har den nødvendige uddannelse. For at sikre, at man modtager konkurrencedygtige priser, betaler det sig altid at indhente mindst tre pristilbud. Men vær på vagt overfor tilbud, der er betydeligt lavere end resten. Dette kan være et tegn på, at entreprenøren sparer penge ved hjælp af ringere materialer eller ukvalificeret arbejdskraft.

For at gøre det lettere for bygherrer at finde kompetente og pålidelige virksomheder, har vi samlet kvalitetssikrede entreprenører og håndværkere på ét sted hos Bygge.dk. Bygge.dk er en tjeneste, der forbinder boligejere med kvalitetssikrede entreprenører og håndværkere. Bygge.dk tjekker kreditvurderinger, godkendelser og referencer samt forbinder dig med entreprenører, der er kvalificeret til at håndtere dit projekt.

Hus på skrånende grund? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Hvordan kan man påvirke prisen?

Der vil altid være store summer involveret i bygningen af et nyt hus. Men der er visse skridt, man kan tage for at reducere omkostningerne. Et valg, der i høj grad kan kontrollere prisen, er, hvilke materialer man vælger at bygge i. For eksempel vil et hus i beton være dyrere at bygge end et hus af træ. Men mens de umiddelbare udgifter til murstenshuse kan være lavere, er det muligt at indtjene disse på lang sigt. Et murstenshus er langt lettere og billigere at vedligeholde. Det materiale, man vælger, afhænger i høj grad af det ønskede udtryk. Nogle finder murstenshuse kolde og triste og vælger derfor træhuse i stedet. Andre vælger murstenshuse for at få en mere moderne stil. Murstenshuse vil også give huset bedre isoleringskapacitet. Dette kan være en stor fordel på skrå grunde, da dele af huset vil blive placeret under jorden og er dermed ekstra tilbøjelige for fugtskader.

En anden måde at reducere udgifterne er ved at bygge mindre. At bygge stort på en skrånende grund kan resultere i, at huset får mange forskellige vinkler, som er vanskelige at udnytte. En god arkitekt, på den anden side, kan finde effektive løsninger, der gør mest muligt ud af mindre områder. Et mindre hus betyder færre materialer og arbejde, hvilket derved kan reducere prisen. Men et mindre hus kan blive på bekostning af brugervenlighed og komfort. Dette er en vurdering, hver enkelt bygherre skal foretage. Husk også, at der er visse skalafordele, der gør, at store huse har en tendens til at have en lavere kvadratmeterpris. Dette skyldes, at visse udgifter ikke er påvirket af projektets størrelse.

En tredje måde, man kan påvirke den endelige pris for projektet, er, når man vælger interiøret. Her er der store variationer både i pris og kvalitet. Men det er en vurdering, man selv skal tage. Det er vigtigt at vælge løsninger, som man nyder, i det omfang, budgettet tillader det.

En fjerde måde at reducere prisen er at reducere antallet af badeværelser og køkkener i huset. Det er de dyreste rum i huset og vil naturligvis trække kvadratmeterprisen op.

Når man bygger hus på skrånende grund, undgår man dog ikke en betydelig omkostning forbundet med jordarbejde, og det er svært at påvirke selv.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Husk ansøgningspligten

Man skal altid søge om tilladelse, når man bygger et nyt hus. Men de regler, man skal overholde, afhænger af den kommune, hvor grunden er beliggende. Behandlingsgebyret afhænger også af, hvor i landet man vil bygge. Ansøgningsgebyret vil udgøre en forholdsvis lille del af det samlede beløb, men det er stadig vigtigt at tage hensyn hertil.

Hvis man har besluttet at bygge et hus, kan det næste skridt være at finde den rette entreprenør. For at gøre dette sikkert og nemt, kan man bruge den gratis tjeneste Bygge.dk. Vi arbejder løbende med kvalitetssikring af virksomhederne i vores netværk. Hvis du registrerer sit projekt hos os, vil vi sætte dig i forbindelse med entreprenører i dit område, som har den mest relevante erfaring og ekspertise til projektet. Inspektion og indsamling af pristilbud er både gratis og uforpligtende. Registrer dit projekt hos os, og en af vores medarbejdere vil hjælpe med at komme i gang med udbudsprocessen.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Hus på skrånende grund? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.