Integreret garage: Hvad koster det? (Pris i 2021)

Hvor dyrt er det at bygge en integreret garage? Kan jeg gøre noget for at sænke prisen? Får jeg det retur jeg betaler? Det er mange spørgsmål vedrørende prisen for at bygge en garage ind til huset. I denne artikel vil vi forsøge at besvare nogle af dem.

Integreret garage

Hvilken type garage?

Når du skal bygge en integreret garage, har du faktisk kun et valg. Du skal bygge en specialdesignet garage. Der er ingen af de færdiglavede garager, der vil passe. Det skyldes, at garagen skal tilpasses den eksisterende byggekonstruktion. 

Fritstående garager kan leveres som byggesæt, men de kan ikke anvendes i forbindelse med garager ind til huset. Derfor er der ingen ide i at vurdere, om det er et alternativ.

Eftersom en integreret garage der skal bygges ind til huset kræver en specialtilpasning, så bør man i de fleste tilfælde vælge at ansætte en arkitekt, når man påbegynder sit byggeprojekt. Det er et dyrt trin i forbindelse med byggeriet, men ikke så slemt som man måske skulle tro.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Så hvad koster det?

Udgangspunktet når man bygger en garage er, at kvadratmeterprisen er noget lavere end selve boligen. Det skyldes hovedsageligt, at en garage er en mere enkel konstruktion, i forhold til en bolig.

Priserne på en garage varierer en del. Men det er muligt at få en god ide om prisen, ved at se nærmere på databasen som Bygge.dk har oprettet. Den er baseret på tilbud som vores kunder har modtaget fra entreprenører og håndværkere, fra forskellige projekter. 

Hvad vi her kan se er, at gennemsnitsprisen for byggeriet af en specialdesignet garage starter på omkring 5.000 kr. og går til omkring 10.000 kr. pr. kvadratmeter. For tilknyttede garager vil prisen ligge i det øverste prislag. 

Priserne inkluderer alle omkostninger ved et projekt, heriblandt grundarbejde og arkitektarbejde. 

Hvad hæver prisen?

Behovet for tilpasning i boligen, specialtilpasning af selve garagen, og materialekravene er elementer der bidrager til at gøre byggeriet af en tilknyttet garage dyrere end fritstående garager. 

Andre fordyrende trin er de tekniske krav fra dig som bygherre. Dette kan for eksempel være hvis du ønsker at installere elektricitet og/eller vand og afløb. Elektriske anlæg er som regel mere enkelt i en tilknyttet garage, eftersom afstanden til strømkilderne er kortere. Men selve arbejdet kan hurtigt koste omkring 25.000 kr. 

Tømrerarbejdet er det mest omfattende, og den dyreste del af garagen. Her kan en erfaring og vidende bygherre selv udføre store dele af arbejdet, og dermed spare mange penge. Fra prisdatabasen til Bygge.dk kan man se, at tømrerarbejdet på en 50 kvadratmeter garage nemt kan løbe op i omkring 195.000 kr. 

Med disse tal er det klart, at ens eget arbejde kan hjælpe med en betydelig reducering af omkostningerne. Men det er vigtigt at man ikke overvurderer sine egne færdigheder, og den tid man har til rådighed. Der er mange halvfærdige projekter rundt omkring, fordi ejeren enten ikke har den nødvendige tid eller viden, til at afslutte projektet. 

Grundarbejdet kan også være bekosteligt. Man skal beregne omkring 35.000 kr. til dette arbejde, men afhængigt af jordforholdene, kan denne pris blive betydelig højere. Hvis der for eksempel skal sprænges jord væk, vil prisen stige betydeligt. 

Valg af materialer kan til en vis grad give besparelser. Dette gælder dog hovedsageligt ikke for integrerede garager, i forhold til fritstående garager. De skyldes de tidligere nævnte krav til brand- og gassikring. Disse krav betyder, at valgmulighederne er mindre end ved andre byggeriprojekter. 

Eftersom en garage der bygges ind til huset skal specialdesignes, vil det i de fleste tilfælde kræve, at der anvendes en arkitekt. For en garage på 50 kvadratmeter skal man påregne at de samlede projektomkostninger, inklusiv arkitekt, kommer til omkring 20.000 kr. 

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Husk at søge

Når du bygger en integreret garage, kan det være ansøgningspligt hos kommunen. For at være helt sikker, bør du kontakte kommunen, og dermed afklare om du skal indsende en ansøgning eller ej. Hvis du slipper for at indsende en ansøgning, er der også et krav om, at byggeriet skal meldes til kommunen når det er færdigbygget, så den nye tilbygning kan tegnes ind på et opdateret områdekort. 

Behandlingen af en byggetilladelse vil gøre byggeriet dyrere, eftersom det oftest kræver betalingen af et gebyr. Endvidere er behandlingstiden også en stor belastning. Sagsbehandlingen i kommunerne varierer en del, men kan tage flere måneder. 

Processen med at ansøge om en byggetilladelse i kommunen kan virke omfattende. På hjemmesiden https://www.bygogmiljoe.dk/ kan du finde en vejledning til hvordan du ansøger om en byggetilladelse. Hvis du indgår en aftale med en total entreprenør, vil denne kunne hjælpe dig med hele ansøgningsprocessen. 

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Integreret garage? Få 3 tilbud

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Finn fagfolk til bygg og renovering. Motta flere uforpliktende tilbud på ditt byggeprosjekt.