Byg garage: Hvad koster det? (Pris i

 

2023)

Hvad koster det at bygge en garage? Hvad er med til at øge eller sænke priserne? Hvad får du egentlig i forhold til, hvad du betaler? Det ser vi nærmere på i denne artikel om omkostningerne ved at bygge en garage.

Byg garage

Byg garage? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Færdigbygget garage eller en specialbygget garage

Når man skal bygge en garage, skelner man gerne mellem en garage, der leveres som et byggesæt, og en garage, som er skræddersyet. Færdigbyggede garager er meget populære og sælges som standardpakker. Det kan sammenlignes lidt med fladpakkede møbler, hvor du får leveret alle materialerne og en arbejdstegning, og så kan du gå i gang med byggeriet. 

De fleste, der leverer færdigbyggede garager, tilbyder også montering og efterbehandling, hvis du ikke selv ønsker at udføre arbejdet. 

En færdigbygget garage er et byggesæt, hvor du som køber har vanskeligt ved at tilpasse produktet. Du får ganske enkelt det, du køber, og det må man forholde sig til. Hvis du har specielle ønsker eller behov, som går udover, hvad en færdigbygget garage har at byde på, skal du gå efter arkitekttegnede eller specialbyggede garager. 

Generelt er færdigbyggede garager billigere end specialbyggede. Men det er vigtigt at være klar over, at grundarbejde og fundamentarbejde ikke er en del af tilbuddet i de fleste færdigbyggede garager. Grundarbejde og fundamentarbejde udgør generelt omkring 20 procent af alle omkostningerne ved byggeriet. 

Ønsker du pristilbud på dit projekt? Få op til 3 tilbud på projektet her.

Hvad koster det at bygge garage?

Bygning af en garage er byggeteknisk mere enkelt end andre dele af byggeområdet. Det betyder, at kvadratmeterprisen er lavere end ved fx boligbyggeri. 

Hos Bygge.dk har vi udarbejdet en prisdatabase baseret på projekter fra kunder, som har brugt vores platform til at finde håndværkere eller entreprenører. Eftersom Bygge.dk modtager kopier af prisoverslag fra disse projekter, har vi indsamlet konkrete priser på hundredvis af projekter. Disse priser er del af en database, der udgør grundlaget for de gennemsnitspriser, som vi fremviser.

Prisen for en specialbygget garage begynder på omkring 5.000 kr. pr. kvadratmeter for de billigste projekter. Prisen inkluderer alle omkostninger relateret til projektet inklusiv de materialer, som kunden selv køber. I den anden ende af skalaen ser vi projekter, der koster op mod 10.000 kr. pr. kvadratmeter.

Gennemsnitsprisen ligger på omkring 7.000 kr. pr. kvadratmeter. 

Vores tal viser, at der er stor forskel på, hvad det koster at bygge garage, og det er derfor generelt vanskeligt at give et konkret pristilbud. 

Ovenstående priser gælder for garager, som er specialtilpasset til ejendommen. Hvis man køber en færdigbygget garage, ender man i den nederste ende af prisintervallet.

Byg garage? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Et konkret eksempel

For at give en bedre forståelse af hvad der bestemmer prisen, har vi nedenfor inkluderet prisen på en arkitekttegnet garage på ca. 40 kvadratmeter. Bemærk, at dette er priser fra et konkret projekt, og at priserne varierer en del fra projekt til projekt:

  • Projektstyring inklusiv arkitekttegning: 20.000 kr.
  • Grundarbejde og fundament: 35.000 kr.
  • Tømrer og tagdækkerarbejde: 190.000 kr.
  • Montering og tilslutning af strøm: 25.000 kr.

Sum: 270.000 kr. (eller ca. 7.000 kr. pr. kvadratmeter) 

Dette inkluderer alle omkostninger fra start til slut af projektet.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Hvad får prisen til at gå op eller ned?

Med en garage er der en del, du som bygherre kan gøre for at påvirke slutprisen. Fx i ovenstående eksempel er det elektriske arbejde beregnet til 25.000 kr. Hvis du ikke ønsker elektricitet i garagen, vil denne omkostning ikke være der. Garageporten er også en omkostning med mange variationer.

Generelt bør man vurdere hvilke behov, der kan opstå fremover. Det er generelt dyrere at foretage udbedringer og opgraderinger senere end ved at have omkostningerne i forbindelse med opførelsen af byggeriet. I forbindelse med et elektrisk arbejde kan eftermontering blive meget dyrt i en garage, hvor dette ikke var tilsluttet fra start af. 

Det samme gør sig gældende angående størrelsen af anlægget. Hvis du senere fx ønsker at udvide garagen, kan der påløbe sig en del omkostninger i forhold til, at arbejdet udføres samlet den første gang. Derfor er det meget vigtigt at understrege, at der skal bruges tid på en grundig planlægning. Ofte tænker man, at bygning af en garage er ukompliceret og enkelt. Dette er også grundlæggende korrekt, men hvis man konstant skal udføre ændringer og udvidelser, vil det både være tidskrævende, frustrerende og dyrt. 

Indkøb af materialer er et andet område, hvor det er muligt med betydelige besparelser. De fleste materialer, der anvendes i bygning af en garage, er standardmaterialer, og man kan derfor finde mange gode tilbud. Valg af materialer har også en betydelig påvirkning af byggeomkostningerne. Garage kan bygges i træ, mur eller beton. Den sidstnævnte er den dyreste løsning, mens leca-blokke er et rimeligt byggemateriale. 

Andre materialer har også en betydning for prisen. Antal og valg af vinduer og døre, garageport og gulv kan trække prisen enten ned eller op. 

Selvudførelse af arbejde er det sidste område, hvor bygherren virkelig kan spare på prisen. Det kræver dog, at du har kompetencer til selv at udføre noget af arbejdet. Men med omkostninger til tømmerarbejdet på op mod 195.000 kr., er det muligt at spare flere titusinde kroner ved selv at udføre noget af arbejdet. 

En sidste ting, der påvirker prisen, er selvfølgelig valg af entreprenør. Bygge.dk har et udvalg af kvalitetssikrede fagfolk med kontrollerede referencer og en god økonomi. Her kan du gratis indhente uforpligtende tilbud blot ved at registrere dit projekt på platformen. Vi sørger for at forbinde dig med den rette entreprenør.

Ved at indhente tilbud fra flere entreprenører og sammenligne dem, kan du opnå betydelige besparelser når du skal bygge en garage.

Selvstændig eller sammenbygget garage

Dette er også et valg, som i stor grad vil påvirke omkostningerne ved byggeriet: Skal garagen bygges som en selvstændig bygning, eller skal den bygges sammen med boligen?

Ved at bygge en garage sammen med boligen undgår man naturligvis en af væggene, men tilpasninger mod en eksisterende bygning, opvejer generelt dette. Derudover kommer arkitekttegningerne, som altid er nødvendige ved en garage, der bygges sammen med boligen.

En stor fordel ved en garage, der bygges sammen med boligen, er, at det er muligt at gå direkte fra boligen til garagen uden først at skulle udendørs. Denne form for garage giver også mulighed for flere anvendelse af garagen som fx et arbejdsrum, opbevaring eller værksted. 

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Hvad inkluderer pristilbuddet?

Hvis du skal lave en færdigbygget garage, vil leverandøren normalt give dig nogle valgmuligheder. Foruden størrelse og tilpasning af pakken vil du kunne bestemme, om garagen skal leveres monteret eller som et byggesæt. 

Som nævnt tidligere er grundarbejde og fundamentarbejde generelt ikke inkluderet i tilbuddene fra leverandører af færdigbyggede garager. Det, der medfølger i tilbuddet, er materialer til at bygge garagen og eventuelt den nødvendige arbejdskraft. For mange vil dette prismæssigt set være en passende løsning, men det afhænger dog af, om købet dækker dine behov.

Med en specialbygget garage er det mere enkelt at få en samlet oversigt. En entreprenør vil normalt kunne dig en pris på en komplet bygget garage inklusiv grundarbejde og elektrisk anlæg. Det sidste vil generelt ikke være inkluderet i prisen fra leverandøren af den færdigbyggede garage, eftersom du ikke bestiller montering gennem dem. 

Opsummering

Priserne ved at bygge garage varierer en del, og der er mange faktorer som påvirker prisen i enten den ene eller den anden retning. 

Størrelse, materialevalg og funktionalitet er alle elementer, der påvirker omkostningerne. Generelt adskiller en garage sig ikke nævneværdigt fra andre byggerier. Valg er den korrekte entreprenør og fagfolk er en selvskreven omkostning. Her er det vigtigt, at man ikke udelukkende kigger på prisen af selve arbejdet, men også vurderer eventuelle fremtidige omkostninger og konsekvenser. Der er en grund til udtrykket: "Det er dyrt at købe billigt".

Der er en del omkostninger ved et garageprojekt, som er faste, men som bygherre har du stor mulighed for at påvirke den endelige pris. Noget så enkelt som placering af garagen på grunden kan have en stor indvirkning på byggeomkostningerne. Det vigtigste er at bruge tid og være grundig i planlægningen, før du foretager valg. Hvis du er sikker på dine behov og ønsker, er det nemmere for dig at tage de korrekte valg.

Hvis du er klar til at komme i gang med dit garageprojekt, kan du registrere dit projekt på Bygge.dk. Herefter kontakter vi dig for en gennemgang af projektet.

Byg garage? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.