Garage i beton: Hvad koster det? (Pris i

 

2023)

Der er mange, der ønsker at bygge en garage i beton. En garage i beton er dog dyrere end en konstruktion i fx træ eller leca. Beton vil dog på længere sigt give dig flere fordele. Denne artikel kigger nærmere på priserne for at bygge en garage i beton, og hvad der kan få prisen på dit projekt til at gå op eller ned. Vi gennemgår også, hvordan dit valg af entreprenør kan påvirke prisen, og hvordan du tager den bedste afgørelse i forbindelse med tilbudsprocessen. Hvis du allerede er klar til at indhente pristilbud fra håndværkere, kan du registrere dit projekt på Bygge.dk. Hos Bygge.dk har vi samlet kvalitetssikrede entreprenører og håndværkere på et sted, så det er nemt og enkelt at tage den korrekte beslutning. Tjenesten er gratis, og de pristilbud, du modtager, er uforpligtende.

Garage i beton

Garage i beton? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Hvad koster det at bygge en garage i beton?

Hos Bygge.dk har vi prisdatabaser baseret på tidligere gennemførte projekter gennem vores platform. Når det kommer til at bygge en garage i beton, kan vi se, at de fleste projekter ligger på mellem 230.000 og 490.000 kr. Et projekt af gennemsnitlig størrelse med en normal standard vil normalt ligge på omkring 325.000 kr. Denne pris inkluderer alle materialer og arbejdsløn, som er tilknyttet selve projektet. Ansøgningsomkostninger og udgifter til en eventuel arkitekt kommer derudover. For at holde prisen nede, er der mange områder, som man kan spare på. I det næste punkt gennemgår vi de forskellige punkter, som styrer prisen, når det kommer til at bygge en garage i beton. Vores prisstatistik viser også, at det at bygge en garage i beton er et projekt, hvor pristilbuddene varierer meget mellem de forskellige entreprenører. Årsagerne til dette gennemgår vi senere i artiklen.

Ønsker du pristilbud på dit projekt? Få op til 3 tilbud på projektet her.

Hvad har indflydelse på prisen, når man bygger en garage i beton?

Omfang:

Størrelse og den overordnede kompleksitet af projektet er et centralt punkt, når det kommer til prisen. Nogen ønsker måske en dobbeltgarage, loft, hems, værksted eller et andet arbejdsrum som en del af garagen. Her vil kommunens reguleringer også spille ind. Jo større byggeriet er, og jo flere brugsområder man ønsker, jo mere omfattende skal ens ansøgning være. Det kan derfor betale sig at tale med en arkitekt eller en anden fagperson, som kan håndtere ansøgningsarbejdet. På den måde kan man være sikker på, at projektet ikke bryder lovgivningen. 

Grundarbejde:

Hvilket grundarbejde, som er nødvendigt på netop din grund, kan være med til drive prisen op eller ned. Områder med ujævnt terræn er det dyreste at arbejde med, og det kan også tage betydeligt længere tid. Hvis hele, eller dele af grunden, hvor garagen skal bygges, er ujævnt, er det nødvendigt at plane ud som en del af grundarbejdet. Det nemmeste og hurtigste at arbejde med er ler eller andre bløde jordtyper. Hvis jorden ses som værende forurenet, skal det køres til specielle depoter. Det vil derfor koste en del mere end en normal deponering af overflødig jord.

Belægningstyper:

Hvilken form for belægning, man vælger, vil også være med til at bestemme prisen på projektet. Her har man flere muligheder. Der er både pladsbaserede løsninger og færdige belægningselementer, som hurtigt kan monteres og demonteres. Blandt de mere dyre løsninger finder man belægning bygget af planker eller plader. Dette giver et aftryk af plankerne i betonen, hvilket er noget, mange arkitekter foretrækker pga. det æstetiske udseende. Belægning med plader giver ofte et lidt grovere udseende. Der er derfor mange, der vælger at efterbehandle denne type beton med gips eller maling.

Efterarbejde:

Når det kommer til efterarbejdet, er der mange måder at gøre dette på. Først og fremmest skal garagen isoleres. En garage bygget i beton, som ikke er isoleret, vil danne fugt. Hvis man ønsker en garage, der ikke er isoleret, er det bedre at bygge den i træ eller leca. Efter isoleringen dækker man det med gips eller en anden belægning. Afhængigt af hvilken belægning man vælger, vil det have en effekt på projektets samlede pris. Derudover er der flere muligheder for indvendigt efterarbejde afhængigt af, hvad man ønsker at bruge garagen til. Nogle ønsker måske et opvarmet, separat arbejdsrum, hvilket kræver efterarbejde som gasforsegling mellem arbejdsrummet og det rum, hvor bilerne opbevares. 

Specialløsninger:

I garagen ønsker man måske elementer som pladsbygget opbevaring. Dette vil være betydelig dyrere end tilsvarende løsninger, som er købt i en butik. Nogle ønsker måske en elektrisk drejeplads eller en speciel stor eller velisoleret garageport. Dette vil medføre, at prisen stiger yderligere. En elektrisk drejeplads alene kan koste omkring 165.000 kr., og dyre garageporte kan koste fra 35.000 og op til 65.000 kr. Noget andet, som kan drive prisen op, er varmekabler i opkørslen til garagen.

Valg af entreprenør:

En anden faktor, der påvirker prisen, når man skal bygge en garage i beton, er valg af entreprenør.

Vi ser, at der er en stor variation i den pris, som de forskellige håndværkere tilbyder. Grunden til dette er, at entreprenørfirmaer, som har stor erfaring med at bygge i beton, kan udføre arbejdet hurtigt og effektivt. Firmaer med mindre erfaring kan udføre et arbejde i samme kvalitet, men det kan tage længere tid og dermed blive dyrere. Når du skal finde en entreprenør, skal du lede efter et firma, der har betonarbejde som et af deres specialer. Nederst i artiklen kan du læse mere om, hvad du bør holde øje med, når du skal finde de bedste fagfolk.

Garage i beton? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Et konkret eksempel:

Herunder har vi inkluderet et konkret eksempel på opførelsen af en garage i beton. Bemærk, at dette kun er ment som et illustrativt eksempel, og at alle projekter vil være forskellige. Dette tilbud var for en garage på 50 kvadratmeter og inkluderer alle materialer og arbejdsløn.

Grundarbejde:

 • Udgravning af byggegrund: 29.000 kr.
 • Lærred til byggegrund: 1.000 kr. 
 • Ral til byggegrund: 8.000 kr.
 • Samlet pris, grundarbejde: 38.000 kr.

Muligt tillæg ved grundarbejde:

- Evt. fjernelse af ujævnt terræn: 700 kr. pr. time

- Evt. bortkørsel af jord: 200 kr. pr. kubikmeter

- Evt. gravning til nye vand- og kloakrør, inkl. ral og opfyldning: 1.300 kr. pr. løbende meter

- Evt. gravning til strømkabler: 700 kr. pr. løbende meter.

Betonarbejde:

 • Belægning, armering og støbning af garagefundament: 35.000 kr.
 • Belægning, armering og støbning af garagevægge: 90.000 kr.
 • Belægning, armering og støbning af tag: 80.000 kr.
 • Støbning af 30 cm kant: 8.000 kr.
 • Støbning af betondragere over garageport: 5.000 kr.
 • Samlet pris, betonarbejde: 218.000 kr.

Muligt tillæg ved betonarbejde:

- Pudsning af synlige, udvendige overflader (2 lag): 400 kr. pr. kvadratmeter.

Tømrerarbejde og elektriker:

 • Montering af garagedør, inkl. døren: 45.000 kr.
 • Montering af vinduer, inkl. vinduerne: 13.000 kr.
 • Elektrisk arbejde: 10.000 kr.
 • Samlet pris, tømrerarbejde og elektriker: 68.000 kr.

Samlet pris, ekskl. eventuelle tillæg: 320.000 kr.

Dette projekt endte på omkring 325.000 kr., som er gennemsnitsprisen for lignende projekter. Garagen var på 50 kvadratmeter, hvilket giver en pris pr. kvadratmeter på dette projekt på omkring 6.500 kr.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Hvilken værdiforøgelse vil det give at få bygget en garage i beton?

Det at bygge en garage i beton vil betydeligt hæve boligværdien. En betongarage vil være nærmest vedligeholdelsesfri i mange år fremover. Dette er noget, mulige købere vil sætte pris på, når de leder efter en bolig. Værdiforøgelse kan også være en fordel for husejere ,som ikke planlægger at sælge, eftersom det kan give bedre lånebetingelser og renter i banken.

Det er vanskeligt nøjagtigt at anslå, hvor stor en værdiforøgelse en garage i beton vil medføre. Dette påvirkes af forskellige faktorer. Det er bl.a. vigtigt, hvor boligen er placeret. I områder, hvor grunde og huse generelt er dyrere, vil en garage kunne give en større værdiforøgelse. I disse områder kan en garage være lige netop det, som giver boligen den ekstra opbevaringsplads og faciliteter, som køberne leder efter. 

Skal jeg ansøge, og hvad koster det at ansøge?

Reglerne for at opføre nye bygninger på ens grund er omfattende. Projektet skal opfylde en række krav, hvis man skal fritages for at ansøge om byggetilladelse. Disse krav, samt en nyttig angivelse til hvad der udløser en ansøgningspligt, kan du finde på Udviklings- og Forenklingsstyrelsen.

Hvis planerne for din nye betongarage ikke opfylder alle kravene, skal du søge om tilladelse hos kommunen. Det kan også ske, at dit projekt indeholder tiltag, der betyder, at du skal ansøge om dispensation fra reglerne, der gælder for din ejendom. Dette vil gøre ansøgningen dyrere og mere tidskrævende. Hvad, det koster at ansøge, vil variere afhængigt af, hvilken kommune du bor i. Du skal regne med at betale mellem 3.000 og 10.000 kr. for ansøgningsgebyret. Derudover kommer udgifter til den ansvarlige ansøger, som for en fuld garage kan ligge på mellem 7.000 og 25.000 kr. I visse tilfælde kan både ansøgningsgebyret og prisen for ansvarlig ansøger være en del højere. For at finde ud af hvilke ansøgningsgebyrer og regler, der gælder for dit projekt, kan du kontakte din kommune. 

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Hvordan finder jeg en entreprenør til projektet?

Når du skal bygge en betongarage bør du anvende fagfolk, som har stor erfaring med denne type projekter. Dette vil ikke kun resultere i, at arbejdet udføres i høj kvalitet. Det øger også chancen for, at garagen bliver bygget i henhold til alle regler og bestemmelser. Du bør også få et kontaktnummer til en eller flere referencer, som du kan kontakte. Her kan du både forhøre dig om ting forbundet med selve bygningen, pris og tidsinterval. Derudover kan du på oplysninger om, hvordan samarbejdet med entreprenøren har forløbet under projektet. 


Bygge.dk er en tjeneste, der forbinder boligejere med kvalitetssikrede entreprenører og håndværkere. Bygge.dk tjekker kreditvurderinger, godkendelser og referencer samt forbinder dig med entreprenører, der er kvalificeret til at håndtere dit projekt. Derudover kortlægger vi hvilke former for kompetencer, der er nødvendige for dit projekt, og sætter dig i kontakt med de bedst egnede håndværkere.

Garage i beton? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.