Underjordisk garage: 8 ting du bør vide

 

Hvis man ønsker at bygge en underjordisk garage, er det vigtigt, at man får et overblikover, hvordan processen fungerer. I denne artikel giver vi dig 8 gode tips, som du kan bruge, hvis du overvejer at gå i gang med et projekt som dette. Vi kigger blandt andet på priser, ansøgningsregler, og hvordan man finder de bedste fagfolk til arbejdet. Vi giver også tips til hvordan man bør planlægge, gennemføre og afslutte projektet, så alle ting er på plads.

Underjordisk garage

Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.

Få 3 gratis tilbud >

Har du brug for underjordisk garage? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

1. Få oversigt over fordele og ulemper ved en underjordisk garage

Den faktor, som skaber den største usikkerhed hos de fleste, er prisen. Men selv om de umiddelbare omkostninger kan være høje, er en underjordisk garage på længere sigt et godt valg. Dette skyldes, at underjordiske garager hovedsageligt bygges i beton, som kræver lidt eller ingen vedligeholdelse. 

En anden vigtig årsag til, at husejere vælger at bygge en underjordisk garage er, at det stort set ikke påvirker arealet over jorden. Man får et trygt sted at parkere ens bil og beholder samtidig størrelsen på haven og udendørsarealerne. Det er normalt også nemmere at få et projekt med bygning af en underjordisk garage godkendt af kommunen. Læs mere om dette i punktet under ansøgning. 

2. Denne planlægning bør du udføre

Det første, du skal gøre, er at tale med banken. Det vil gøre det nemmere for dig at opsætte et realistisk budget. Derefter begynder planlægningen. Det er vigtigt at have en idé, om hvordan projektet skal se ud, før du går i gang med tilbudsprocessen. Et typisk grundlag for prisen bør bl.a. indeholde størrelse, placering på grunden, hvilken slags tag der skal være på den nye garage, samt eventuelle præferencer for form og beton. Du skal også være opmærksom på de rum, du ønsker i garagen, hvordan indkørslen til garagen skal se ud, og om du ønsker specialløsninger, såsom en stor garageport, varmekabler eller lignende. Jo mere nøjagtigt grundlaget for prisen er, desto mere realistisk vil de pristilbud, du modtager, være. Dermed vil de forskellige pristilbud også være nemmere at sammenligne. Det mest normale er at ansætte en arkitekt til at udarbejde de nødvendige tegninger, ansøgninger til kommunen, samt en beskrivelse af projektet, som anvendes som grundlag til prisfastsættelse til entreprenørerne.

3. Få et overblik over, hvilken prisklasse projektet vil ende i

En underjordisk garage bygget i beton er et relativt dyrt projekt. En stor del af omkostningerne tjener sig selv hjem, idet man slipper for vedligeholdelsesomkostninger. Derudover vil en underjordisk garage give en betydelig værdiøgning af boligen. Hos Bygge.dk har vi oparbejdet en prisdatabase med intervaller, der beskriver, hvor meget de forskellige projekter koster i gennemsnit. Disse statistikker er baseret på et stort antal gennemførte projekter på vores platform.

I disse statistikker kan vi se, at priserne på at bygge en underjordisk garage vil ligge på mellem 325.000 kr. og 650.000 kr. De fleste projekter ender generelt med en samlet pris på omkring 455.000 - 520.000 kr. I denne pris vil selve grundarbejdet generelt ligge på omkring 130.000 kr. til 325.000 kr., hvilket er en betydelig del af den endelige pris. 

Denne pris er gældende for projekter af en gennemsnitlig størrelse og standard, hvor grundarbejdet ligger inden for en standard vanskelighedsklassificering. Prisen inkluderer alle materialer, både dem du selv køber, og dem entreprenøren er ansvarlig for. Den inkluderer også alt arbejde, som er tilknyttet selve bygningen.

Få 3 gratis tilbud >

Har du brug for underjordisk garage? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

4. Det kan du gøre for at holde prisen nede

Som du kan se af ovenstående priser, udgør grundarbejdet en stor del af den samlede pris. Hvilket grundarbejde, der kræves på grunden, er et spørgsmål om, hvor selve grunden er placeret. Der er dermed ikke meget, man kan gøre for at påvirke denne faktor. 

Det, du derimod kan påvirke, er størrelsen på den underjordiske garage. Det er også en betydelig faktor, når det kommer til prisen. Det kan også være en god ide at være opmærksom på, at større projekter normalt vil resultere i en lavere kvadratmeterpris. Årsagen til dette er, at der findes visse byggeformer, som gør, at det kan betale sig, at bygge større.

To andre prisfaktorer, som du kan påvirke, er valget af rum i garagen, samt hvilken slags efterarbejde der skal udføres. Disse faktorer udgør dog kun en mindre del af den samlede pris.

5. Hav styr på ansøgningen til kommunen, før du begynder

En underjordisk garage, som placeres op til 0,5 meter over terrænet, som det er i dag, vil ofte ikke kræve en ansøgning. Hvis terrænet ændres betydeligt, skal du derimod ansøge om en terrænændring. Her bør du ansætte en, der har den nødvendige viden, gerne en arkitekt eller lignende sagkyndig. 

Der findes forskellige faktorer som kan udløse ansøgningspligten, eller kræve, at du udfører nogle ændringer af dit projekt, for at få det godkendt. Hvis du er i tvivl, om dit projekt kræver en ansøgning, eller er du usikker på, hvilke af dine tiltag der kræver en ansøgning, kan det betale sig at kontakte kommunen. En entreprenør eller arkitekt kan også hjælpe dig med at finde frem til ansøgningsreglerne for netop din ejendom. 

6. Sådan fungerer tilbudsprocessen

Når du skal i gang med tilbudsprocessen er det vigtigt, at du finder de virksomheder, der er bedst egnede til dit projekt. For en underjordisk garage vil det betyde håndværkere, som har en stor erfaring inden for grundarbejde, udgravning, formning og støbning. Du bør som minimum altid indhente to tilbud. Vores data viser, at pristilbuddene vil ligge relativt tæt på hinanden, hvis kompetencer og erfaring på de forskellige tilbudsgivere er omtrent den samme. Vi plejer derfor at sige, at det er tilstrækkeligt at indhente tre tilbud. Det er vigtigt at angive, at alle de håndværkere, du vurderer, bør have omfattende erfaring med bygning i beton, gerne specifikt med underjordiske garager. Hvis du registrerer dit projekt på bygge.dk, kan du komme i kontakt med entreprenører, som har erfaring på dette område.

Processen foregår på den måde, at du først kontakter et antal virksomheder. Derefter kommer entreprenørerne ud og kigger på din ejendom. Derefter vil det gerne tage virksomheden et par uger før de har et pristilbud klar til dig, og yderligere et par uger, før alle detaljer ligger klar, i det tilbud du vælger. Derefter kan du underskrive en kontrakt, og komme i gang med byggearbejdet, hvis eventuelle ansøgninger til kommunen er indsendt og godkendt. 

7. Ting at tænke på undervejs, og ved afslutning af projektet

Under selve projektet kan det være en god ide, at du jævnligt besøger byggepladsen. På den måde kan du kontrollere, at arbejdet udføres i overensstemmelse med detaljerne i kontrakten og en eventuel delplan. 

Før du afslutter projektet, bør du altid udføre en slutvurdering. Den bør udføres af en ekstern fagperson, såsom en vurderingsmand, byggeingeniør eller en anden kvalificeret konsulent. Du kan kræve, at eventuelle fejl og mangler udbedres, før du betaler den sidste del af kontraktprisen. 

Til sidst skal du også bede om at få tilsendt alle relevante dokumenter og papirer, som er tilknyttet projektet. Det er en god ting at have ved et eventuelt salg, og hvis der på et senere tidspunkt skulle opstå skader. 

8. Sådan kommer du i gang

Hvis du har besluttet dig for at bygge en underjordisk garage, og har en ide om projektet omgang, vil det næste trin være at komme i kontakt med de korrekte fagfolk. Det kan du gøre ved at anvende vores tjeneste Bygge.dk.

Vi arbejder kontinuerligt med kvalitetskontrol og en økonomisk baggrundskontrol af håndværkerne. Du kan derfor være sikker på, at alle håndværkere på vores platform har høje kompetencer, og alle formaliteter er på plads. Vi har også en oversigt over, hvilke projekter de forskellige virksomheder tidligere har udført, så du kan finde håndværkere med de mest relevante erfaringer. Dette er vigtigt, så du kan sikre dig en god pris, når du skal bygge en underjordisk garage. Håndværkere med stor erfaring på området har ofte oparbejdet gode rutiner, som betyder, at de kan udføre arbejdet effektivt.

Du kan ganske enkelt registrere dit projekt på Bygge.dk. Vi vil derefter bruge de informationer, du indtaster, til at finde håndværkere i dit område, som er bedst egnede til at bygge en underjordisk garage.

Få 3 gratis tilbud >

Har du brug for underjordisk garage? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Flere artikler:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.