Alt hvad du behøver at vide om udskiftning af vinduer

 

Vinduer er ikke bare funktionelle, men har også stor betydning for husets samlede udtryk. Generelt kan vinduer holde i mange år frem. Der kommer dog et tidspunkt, hvor det er nødvendigt at udskifte vinduerne. I denne artikel kan du blive klogere på, hvornår vinduerne skal udskiftes, fordele ved at udskifte vinduer samt, hvad det koster at få skiftet vinduer.

Udskiftning af vinduer

Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.

Få 3 gratis tilbud >

Udskiftning af vinduer? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

1. Hvornår er det tid til at skifte dine vinduer?

Vinduer har den funktion, at de hjælper med at lukke lys ind i de enkelte rum. Herudover skal vinduer gøre det muligt at lufte ud, så du kan få renset luften. Vinduer er begyndt at spille en større og større rolle, da der mange der finderstor glæde ved at kunne nyde udsigten ud fra vinduerne, samtidig med at det trækker mere dagslys ind i rummene.

Vinduer er noget, du sjældent skal udskifte, da de er beregnet til at kunne holde i mange år frem. Når det er sagt, så kommer der naturligvis et tidspunkt, hvor det er nødvendigt at se på, om dine vinduer skal skiftes. Det vil formentlig først være, når du oplever, at vinduerne er utætte, dårligt isolerende eller er punkterede.

Det kan i sidste ende blive dyrere for dig at reparere og udskifte glas løbende, som de trænger med tiden. Desto mindre du har en ældre bolig, hvor de gamle vinduer passer til ejendommens æstetik og charme. Det er nemlig også noget som spiller en stor rolle, når du skal have skiftet vinduer. I sådan et tilfælde kan der være mulighed for at beholde vinduesrammerne og blot udskiftevinduesglasset. Dermed beholder du stadig udtrykket og den samme stil.

2. Hvad koster det at skifte vinduer?

Hvis du overvejer at skifte vinduer, skal du nok forberede dig på, at det kan blive en større afskrivning. Men det er til gengæld en langsigtet investering, som kan være godt givet ud. Hvis du i dag har utætte vinduer eller en dårligisolering i vinduerne, kan der være en stor besparelse at finde ved at udskiftevinduerne i hele huset.

Du kan faktisk finde en besparelse på helt op til 30 % på din varmeregning ved at skifte de gamle og utætte vinduer. Denne besparelse alene kan med til at betaleden komplette udskiftning af vinduerne tilbage.

Prisen for at udskifte dine vinduer afhænger af flere faktorer. For det førsteafhænger prisen af, hvor mange vinduer du skal have udskiftet. Hertil er der et hav af vinduer, som du kan vælge mellem på markedet i dag. Der er forskel på kvaliteten, hvor mange lag glas der er samt, hvad de har af forskellige funktioner. Derfor varierer priserne også utrolig meget alt efter, hvilke vinduer du vælger til din bolig.

Hvis du alligevel vil have et slag på tasken omkring, hvad det vil koste dig at få en professionel udskiftning af vinduer, kan du forvente, at det vil koste mellem 40.000-80.000 kroner for et helt almindeligt typehus. Herfra vil prisen kun stige, hvis du har yderligere ønsker og krav til de nye vinduer. Der kan dog til gengæld være penge at spare, hvis du selv er i stand til at kunne montere vinduerne.

3. Kan man selv stå for udskiftning af vinduer?

Skal du skifte vinduerne selv, eller skal du hyre en håndværker til opgaven? Det er et spørgsmål kun du kan svare på. Hvis du har skruet hænder godt sammen, og godt vil i gang med et gør-det-selv projekt, så er udskiftning af vinduer en rimelig opgave at gå til. Det sværeste ved at montere vinduer er nok at få vinduesrammen på plads, så den sidder helt i vater. Her skal du bestræbe dig på at være yderst tålmodig.

Noget af det vigtigste, når du skal montere vinduer, er at have helt styr på dinopmåling. Det er vigtigt, at du måler fra den ene sten til den anden. Her ska lder være12 millimeter fra vinduesrammen til den nærmeste sten hele vejen rundt. Hvis ikke du skaber 12 millimeter hele vejen rundt, er der ikke plads til isolering og bevægelse, som er nødvendigt.

Når du har fået vinduesrammen og vinduesglasset på plads, er det næste skridt at få lagt isolering mellem vinduet og murstenene. Det er vigtigt at sørge for, at isoleringen er tæt, inden du begynder at fuge hullet. Hvis ikke du er grundig eller gør det korrekt første gang, får du en ringere løsning, hvor varmen og energien bare siver ud. På denne måde sparer du ingen penge på dinvarmeregning, men den kan ende med at blive dyrere for dig.

Få 3 gratis tilbud >

Udskiftning af vinduer? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

4. Hvor lang tid tager det at udskifte et vindue?

Hvis du vælger en håndværker til at udskifte et vindue, vil det være en opgave, som kan løses relativt hurtigt. Typisk tager det ikke længere end en formiddag foren håndværker at få udskiftet 3-4 vinduesrammer. Hvis der er tale om et parcelhus, skal du forvente, at det kan tage alt mellem 1-3 dage alt efter, hvor mange vinduer der er tale om. Det tager typisk længere tid, hvis din boliger i flere etager, og du har vinduer på taget.

Typiskarbejder en håndværker kun med et element ad gangen. Dermed vil udskiftningen af vinduerne ske i forskellige etaper.

Hvis du er nysgerrig på, hvor lang tid det vil tage dig at udskifte et vindue selv, er det kun dig selv der har svaret på det. Du skal nok forvente, at de førstepar vinduer tager længere tid, da du lige skal finde teknikken og formlen for at udskifte vinduet korrekt.

Langt de fleste vælger at hyre en håndværker til at udskifte vinduerne, fordi det er en tidskrævende opgave, som kan være svært at finde tid til i en travl hverdag. Især hvis du har lange arbejdsdage, så er dagen som regel forbi, når du endelig er hjemme.

5. Indhent tilbud på udskiftning af vinduer

Hvis du ønsker professionel hjælp til udskiftning af vinduer eller bare et tilbud på nye vinduer, så er det en god ide at indhente flere tilbud på Bygge.dk. Dermed har du det bedste udgangspunkt for at sammenligne tilbuddene for at se, hvad der passer ind i dit budget og ønske om nye vinduer.

Få 3 gratis tilbud >

Udskiftning af vinduer? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Flere artikler:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.