Arkitekt til ombygning: 9 ting du bør vide

 

Har du besluttet dig for at sætte en ombygning af din bolig i gang? Så er der mange ting, der taler for, at du samarbejder med en arkitekt. I denne artikel kommer vi omkring 9 ting, du kan se frem til, når du har denne fagperson ved din side.

Arkitekt til ombygning

Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.

Få 3 gratis tilbud >

Arkitekt til ombygning? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Arkitektur til ombygning

Få 3 tilbud >

1. Du kommer godt fra start med din ombygning

Ved at samarbejde med en arkitekt, kan du se frem til at komme godt fra start med din ombygning. Nøglen til et godt projekt ligger nemlig i god planlægning fra begyndelsen. Og det er en arkitekt om nogen den rette til at hjælpe dig med. Først og fremmest kan en arkitekt vurdere de idéer, du kommer ind med, og hvad der er muligt ud fra det, du præsenterer. For det andet kan arkitekten hjælpe dig med at prioritere dine ønsker. Det kan nemlig være en kunst i sig selv. For det tredje har vedkommende den nødvendige viden til at vurdere, hvilke muligheder der kan realiseres i din bolig. Sidst kan en arkitekt også præsentere udkast til, hvordan din ombygning kan laves.

2. Arkitekten kan omdanne dine boligdrømme til skitser


Med en arkitekt ved din side, kan du få omdannet dine idéer og boligdrømme til konkrete skitser. Du kan derfor også få konkrete eksempler på, hvordan din kommende ombygning kan se ud. Det har den fordel, at du ofte bliver sporet mere ind på, hvad du ønsker, eller ikke ønsker. Når arkitekten udarbejder skitser til dig, kan du ofte også se, hvad din ombygning vil koste, og hvor lang tid arbejdet vil strække sig over. Du skal naturligvis være opmærksom på, at der kan være forskel på, hvad en arkitekt tager for dette arbejde. Det kan derfor være en fordel, hvis du indhenter et uforpligtende tilbud eller forventningsafstemmer en prisramme, før arkitekten går i gang

3. Du får sikkerhed for, at din ombygning er lovlig

En tredje ting der taler for at bruge en arkitekt til din ombygning er, at vedkommende kan sikre sig, at din ombygning er lovlig. Vedkommende kan sørge for at indhente byggetilladelser, sende dokumentation ind omkring, at arbejdet lever op til reglerne på området, og så kan arkitekten melde, når arbejdet endeligt er færdigt. At arkitekten kan tage sig af disse ting, betyder også, at du kan slippe for ansøgningsprocessen og en masse papirarbejde. Du kan derfor også placere din energi andre steder i projektet, hvad end det drejer sig om oprydning, indretning eller noget helt tredje.

Få 3 gratis tilbud >

Arkitekt til ombygning? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Arkitektur til ombygning

Få 3 tilbud >

4. Arkitekten kan gøre dine idéer klar til udbud

I et samarbejde med en arkitekt kan dine idéer og din ombygning også gøres klar til udbud. Det foregår typisk ved, at arkitekten både laver tegninger, viser arbejdsplaner, energiberegninger m.m. Du vil nemlig opleve, at dit projekt ikke er klar til udbud, når der kun er lavet skitser. Når du ønsker arkitektens hjælp til denne del, skal du forberede dig på en udgift alt mellem 40.000 kr. og 120.000 kr. Før arkitekten går i gang, er det selvfølgelig en fordel, at I laver en forventningsafstemning, så arbejdet matcher en prisramme, der giver mening for dig og hele ombygningen.

5. Få assistance til at vælge håndværkere

Hvis ikke du var klar over det, så kan en arkitekt også hjælpe med at vælge de håndværkere, du kan bruge til opgaven. Her tager arkitektens vurdering selvfølgelig udgangspunkt i forskellige tilbud, du kan få sendt. Den mulighed har du f.eks. her hos Bygge.dk. Ved at du registrerer din opgave, kan vi sætte dig i forbindelse med tre forskellige firmaer, der kunne været et godt match. Det kan især være i denne del af processen, hvor en arkitekt kan være uundværlig. For det har meget at sige, at du får dygtige og ikke mindst godkendte håndværkere og fagfolk til at hjælpe dig. Det vil nemlig afspejle sig i den ombygning, du ender ud med

6. En arkitekt kan føre tilsyn med håndværkerne

Uanset hvor omfattende din ombygning måtte være, så kan det anbefales, at der holdes en tæt dialog med håndværkerne. Dette er også noget, en arkitekt kan tage over på. Og det kan være udslagsgivende for, at der ikke opstår fejl eller andet. En arkitekt kan nemlig føre løbende tilsyn med det arbejde, der bliver lavet. Og det kan gøre udslaget ift., at alt bliver, som du ønsker det. Hvis du ikke ønsker at bruge en arkitekt til denne del, så er det også noget du kan køre. I den forbindelse kan det også anbefales, at du tager billeder af arbejdet. Så har du nemlig noget dokumentation, du kan henvise til.

7. En arkitekt kan gennemgå din ombygning for fejl og mangler

Når ombygningen er i mål, kan en arkitekt hjælpe med at gennemgå alt arbejdet fra ende til anden. Du kan derfor også få en professionels øjne på de løsninger og det arbejde, der er udført - og om der er fejl, mangler eller andet. Du har derfor også bedre forudsætninger for, at der kan rettes op på disse, før håndværkerne er endeligt færdige.

8. Få lavet en ombygning med et lavt energiforbrug

Et lavere energiforbrug og ikke mindst et godt indeklima er noget, som de fleste boligejere er interesserede i. Hvis det også er på din ønskeliste i forbindelse med din ombygning, så er det også noget, arkitekten kan stå for. En ombygning med et lavt energiforbrug vil kunne mærkes, når du skal betale dine energiregninger. Derfor kan det også være en god idé, at du også laver arkitekten stå for denne del.

9. Du er selv med til at styre, hvad arkitekten skal hjælpe med

En niende og sidste fordel er, at du i et samarbejde med en arkitekt selv er med til at definere, hvad vedkommende skal hjælpe dig med. Men nu hvor du i denne artikel har fået et oprids over de ting, der taler for et samarbejde, så er det forhåbentligt blevet tydeligere, hvordan du kan bruge en arkitekt til din ombygning.

Få 3 gratis tilbud >

Arkitekt til ombygning? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Arkitektur til ombygning

Få 3 tilbud >

Flere artikler:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.