Ombygning af hus: Hvad koster det? (Pris i

 

2023)

De fleste husejere drømmer om at renovere huset fra tid til anden. Det kan være, at familien er blevet større, eller at man ønsker at foretage ændringer i huset såsom et større badeværelse eller energioptimering af hjemmet.

Ombygning af et hus kan indebærer mange forskellige typer projekter, og her gennemgår vi priserne på nogle af de mest almindelige. Hvis du ønsker en konkret pris på dit projekt, skal du få dette direkte fra entreprenøren. Tilmeld gerne dit projekt hos Bygge.dk.

Ombygning af hus

Ombygning af hus? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Prisen for ombygning af hus

Genopbygningsprojekter kan rumme mange forskellige, både indvendige og udvendige, ombygninger. Vi har derfor inkluderet priser her for nogle af de mest typiske tilgange til ombygning, selvom alle sjældent er relevante for det samme projekt. Disse priser inkluderer både arbejde og materialer. Priserne er baseret på tidligere afsluttede projekter, hvor bygherren har anvendt Bygge.dk til at finde den rigtige entreprenør:

 • Skift af beklædning og efterisolering: 1.200 - 2.000 kr. pr. kvadratmeter
 • Nyt tag: 1.000 - 2.600 kr. pr. kvadratmeter
 • Dræning: 2.600 - 4.500 kr. pr. løbende meter
 • Indvendig renovering: 4.500 - 13.000 kr. pr. kvadratmeter (gennemsnit på 7.800 kr. pr. kvadratmeter)
 • Bygning af et nyt badeværelse: 165.000 - 260.000 kr.
 • Tilbygning: 15.000 - 30.000 kr. pr. kvadratmeter (gennemsnit på 18.000 kr. pr. kvadratmeter)
 • Bygning af kvist: 65.000 - 200.000 kr.
Ønsker du pristilbud på dit projekt? Få op til 3 tilbud på projektet her.

Hvad har betydning for kvadratmeterprisen?

Som sagt er hvert projekt forskelligt, så prisfaktorerne afhænger af omfanget og hvilke dele, du vælger at inkludere. Nedenfor ses en kort oversigt over, hvad de vigtigste faktorer er pr. post. Udover posterne nedenfor har forskellige entreprenører forskellige timepriser og -effektivitet, så priserne varierer ud fra, hvem du vælger til jobbet:

 • Beklædning og efterisolering: valg af materiale på facaden, isoleringstykkelse (5-20 cm), isoleringsmetode (blæseisolering vs. traditionelle isoleringsformer), behov for stillads, adgang og antal etager.
 • Lofter: stillads, adgang, antal etager, rådskader i tag, type tagsten/belægning, type beslag og rør.
 • Dræning: adgang, grundforhold, samlet antal løbende meter (en vis rabat på større projekter), hvor dybt det skal graves.
 • Indvendig renovering: antal badeværelser og køkkener, valg af materialer, strukturelle ændringer.
 • Opførelse af et nyt badeværelse: badeværelsesmøbler, fliser, inventar, adgang til rørsystemer og elektricitet.
 • Udvidelser: arkitektoniske omkostninger, grundlæggende forhold (til udgravning), kompleksitet i forbindelse med eksisterende byggemateriale, konstruktionsmetode (f.eks. er beton dyrere end leca), standard for indvendige og udvendige materialer, total udvidelse (større udvidelser har lavere kvadratmeterpris).
 • Kvist: størrelse på kvist, behov for at ændre bærende struktur.

Ombygning af hus? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Tænk på miljøet og spar penge

Hvis du ejer et gammelt hus, kan det være rentabelt at tænke på miljøet under renoveringen. Ikke alene kan det give dig et bedre indeklima og lavere elregninger, og det kan også føre til tusindvis af kroner i offentlig støtte.

Men vær opmærksom på, at hvis du starter en grundig energirenovering, kan det tage et par år at få din investering tilbage, fordi det er dyrt at renovere.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Lønner det sig at bygge om?

Værdien af ​​dit hjem bestemmes hovedsageligt af placeringen og hjemmets overordnede standard. I gode tider er der en god chance for, at du vil være i stand til at inddrive byggeomkostningerne ved et salg.

Præcis hvor meget, du vil få igen, afhænger af både den kvadratmeterprisen i det område, hvor du sælger, og den type ombygning du får foretaget. Jo højere ejendomspriserne i dit kvarter er, desto mere kan det betale sig at ombygge dit eksisterende hjem.

Ejendomsmæglere kan fortælle, at en ny balkon, en dejlig pejs eller en ekstra dør ud til haven markant kan øge værdien af ​​huset uden at skulle koste så meget.

Hvis du primært foretager ombygning for at øge salgsværdien, skal du bede en tilsynsmand om at give dig et prisoverslag, så du ved, hvilke omkostninger og hvilken værdi du kan forvente.

Søg fagekspertise

Det er vigtigt, at du konsulterer eksperter, inden du starter ombygningen. God planlægning er den halve sejr, som man siger. Der er for eksempel en række juridiske krav, der skal være på plads. Det kan være, at det undersøges, om bygningen ligger inden for kommunens reguleringsplaner, og om der er behov for byggetilladelse.

Du kan søge råd hos entreprenører, interiørarkitekter eller håndværkere, men den bedste ekspertise får du fra en arkitekt. En arkitekt kan hjælpe dig gennem byggeprocessen ved at komme med utraditionelle løsninger, som kun en arkitekt kan kender til.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Hvordan finder man de rigtige håndværkere?

At finde dygtige og pålidelige håndværkere er afgørende for ethvert byggeprojekt, men det er især vigtigt i en ombygning. De potentielle problemer er mange: dårligt håndværk, utallige forsinkelser og en regning, der bare vokser og vokser. Eller værre: En entreprenør, der bare tager dine penge uden at afslutte jobbet.

Du kan også indsende dit projekt på udbud på hjemmesiden til Bygge.dk. Bygge.dk er en tjeneste, der forbinder boligejere med kvalitetssikrede entreprenører og håndværkere. Bygge.dk tjekker kreditvurderinger, godkendelser og referencer samt forbinder dig med entreprenører, der er kvalificeret til at håndtere dit projekt.

Ved at få tilbud fra tre forskellige virksomheder har du et godt grundlag for at sammenligne, hvad du får og til hvilken pris. Sørg for at læse detaljerne i tilbuddene. Er der for eksempel en forskel i materialer eller løsninger, der gør, at det er værd at betale mere for jobbet?

Sørg for, at du får en skriftlig aftale, der inkluderer alle aspekter af ombygningen.

Ombygning af hus? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.