Ombygning af sommerhus: 7 ting der klæder dig godt på til processen

 

Ombygning af et sommerhus er et stort projekt at starte op på. Derfor fremhæver vi her på Bygge.dk 7 ting, der kan klæde dig ekstra godt på til hele processen. Det gælder alt fra planlægning, selve ombygningen, færdiggørelse og til, hvordan du vælger en entreprenør. Forhåbentlig kan det gøre ombygningen mindre uoverskuelig.

Ombygning af sommerhus

Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.

Få 3 gratis tilbud >

Ombygning af sommerhus? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

1. Gør dig tanker om, hvad formålet med ombygningen er

Når der skal laves en ombygning af dit sommerhus, så forhold dig gerne til, hvad formålet med projektet er. Skal ombygningen skabe mere plads, så sommerhuset bedre passer til dine ønsker og behov? Skal ombygningen laves, så der kommer et bedre lysindfald ind i sommerhuset? Eller vil du starte op på en ombygning for at øge ejendommens værdi? Hvad end dit formål er, så er det en fordel, at du forholder dig ret detaljeret til ombygningen. Det kan nemlig være et vigtigt skridt på vejen ift., at ombygningen ender ud, som du ønsker.

2. Alliér dig med en arkitekt og se nye muligheder

En anden ting du skal vide er, at det kan være guld værd, hvis du allierer dig med en arkitekt. En arkitekt kan nemlig være med til at præsentere muligheder og løsninger, du aldrig selv havde tænkt. Chancerne kan derfor også blive ekstra store for, at du kommer i mål med en løsning, du bliver glad for nu - og på lang sigt. At hyre en arkitekt kan også ses som en god investering, da byggeprocessen ofte bliver med færre fejl. Ved at sætte penge til side af til denne fagperson, så kan der derfor også være penge at spare i sidste ende.

3. Læg et budget for hele ombygningen

Hvis du gerne vil nå godt i mål med den kommende renovering af dit sommerhus, så er det alfa og omega at lægge et budget. På den måde får konkrete tal på, hvad du har at gøre med til ombygningen. Et godt tip er, at 10 % af dit budget sættes til side til uforudsete udgifter, hvis der er tale om et nyere sommerhus. For chancerne er relativt store for, at der kan dukke udgifter op undervejs, som du ikke havde taget højde for eller tænkt over. Står du omvendt med et ældre sommerhus, der skal arbejdes på, så kan det anbefales, at du sætter mellem 20-30 % til side. Når du får prioriteret at sætte penge til side, så kan du have bedre styring med hele projektets økonomi - og mon ikke det har din interesse. Trækker vi på vores egen erfaring her hos Bygge.dk, så ser vi at omkostningerne til ombygninger ligger mellem 10.000 kr. til 20.000 kr. pr. kvadratmeter. Det er selvfølgelig med højde for, at ombygninger kan variere ift. omfanget og hvor komplekst projektet bliver.

Få 3 gratis tilbud >

Ombygning af sommerhus? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

4. Både du og professionelle kan kaste sig over ombygningen

Har du skruet hænderne ekstra godt på? Så kan det være, du selv ønsker at stå for arbejdet. Hvis du omvendt allerede ved, at det vil være for stor en opgave at kaste sig ud i, så kan det anbefales, at du hyrer håndværkere. Når du hyrer professionelle fagfolk, kan du samtidig også se frem til, at arbejdet formentlig bliver udført endnu mere effektivt. Det er vigtigt at understrege, at alt der har med el, VVS og støttekonstruktion kun bør håndteres af fagfolk.

5. Sørg for at have rette tilladelser på plads

Før din renovering af sommerhuset går i gang, så undersøg nærmere, om der er byggetilladelser, du skal have på plads. For det er essentielt for, at du overhovedet må gå i gang med arbejdet. Til info så skal du ansøge om en byggetilladelse på din kommunes hjemmeside. Det foregår nemlig elektronisk.

6. Find de rette fagfolk gennem Bygge.dk

Hos Bygge.dk hjælper vi dig på vej, når du vil matches med dygtige håndværkere. For så snart du opretter dit projekt her på siden, så sørger vi for at koble dig til den eller de fagpersoner, der er de helt rette til opgaven. Du bliver nemlig koblet sammen med tre forskellige entreprenørfirmaer, som kan løfte din opgave. Og så er det op til dig at vurdere, hvem du ønsker at bruge. I og med at du får præsenteret tre forskellige valgmuligheder, så har du også mulighed for at sammenligne de tilbud du får. På den måde kan du bedre vurdere, hvilket firma der også kan matche dit budget. Når du beslutter dig for det firma, som skal assistere dig, så er det vigtigt, at der laves en kontrakt mellem jer. Her skal der opridses alt fra prisen, tidsfrister, omfang, valg af materialer m.m. På den måde har du altid en bindende aftale, du kan holde dig til. Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at hvis du kommer med ændringer, nye ønsker eller andet undervejs, så kan det betyde, at både tidsfrister og prisen ændrer sig. Nu hvor vi har kigget på planlægningsfasen, så lad os rette blikket mod selv ombygningsdelen

7. Før tilsyn med ombygningen eller hyr en byggesagkyndig

Når arbejdet med ombygningen af dit sommerhus går i gang, så kan det anbefales, at du løbende fører tilsyn med arbejdet. På den måde har du hele tiden en finger på pulsen ift., hvordan tingene skrider frem, om arbejdet forløber som aftalt m.m. Og skulle der opstå udfordringer, så kan det kun anbefales, at de løses hurtigst muligt. For så kan arbejdet skride videre, og din ombygning kan blive hurtigere færdig. Du kan også vælge, at du hyrer en byggesagkyndig til at håndtere denne del. Vedkommende har nemlig også den erfaring, du kunne ønske dig ift. at vurdere, om arbejdet bliver udført korrekt. Det at have tæt kontakt til dem, der er på byggepladsen, er nemlig et stort plus. Når ombygningen er færdig, kan det også være en fordel, hvis du får den byggesagkyndige til at gennemgå hele renoveringen med dig. Det kan også give dig ekstra sikkerhed for, at alt er som aftalt, og som det skal være.

Få 3 gratis tilbud >

Ombygning af sommerhus? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Flere artikler:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.