Underjordisk garage: Hvad koster det? (Pris i

 

2024)

Hvis du overvejer at bygge en underjordisk garage, er det godt at få en idé om, hvad et sådan projekt vil koste. I denne artikel kan du læse om, hvilken prisklasse en underjordisk garage sandsynligvis vil ligge i. Du kan også læse om, hvad de vigtigste faktorer for prisen vil være, og hvorfor det er afgørende med det korrekte valg af entreprenør. Vi ser også på, hvad der udløser en ansøgningspligt, når man skal bygge en underjordisk garage.

Underjordisk garage

Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.

Få 3 gratis tilbud >

Underjordisk garage? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Hvorfor bygge en underjordisk garage?

Der kan være flere årsager til, at man som husejer ønsker at bygge en underjordisk garage. Disse garager bygges normalt i beton, hvilket er noget, de fleste entreprenører anbefaler. En garage bygget i beton kan stå opført i lang tid, uden den kræver vedligeholdelse. Dette forudsætter dog, at arbejdet er udført af dygtige håndværkere og i overensstemmelse med gældende regler og forskrifter. 

En anden grund til, at mange vælger at bygge en underjordisk garage, er, at man i stor udstrækning beholder sin have og udendørsarealer. Over den underjordiske garage kan du vælge at få lagt en ny græsplæne, fliser, sten eller lignende. En tredje fordel ved at bygge en underjordisk garage er, at det i mange tilfælde ikke kræver en ansøgning til kommunen. Dermed er det nemmere at komme i gang med projektet, end hvis man skal bygge en almindelig garage.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Hvad koster det at bygge en underjordisk garage?

Bygge.dk er en gratis tjeneste, hvor vi hjælper husejere med at komme i kontakt med de bedst egnede entreprenører til deres projekter. I alle projekter, som gennemføres af fagfolk fra vores platform, modtager vi en kopi af de forskellige pristilbud samt et prisoverslag fra det tilbud, som husejerne vælger. Baseret på priserne i disse dokumenter, har vi udarbejdet en prisdatabase, som giver husejere en idé om, hvad de forskellige byggeprojekter vil koste.

Ved en underjordisk garage kan vi se, at de fleste projekter vil ende et sted mellem 325.000 kr. og 650.000 kr. Grundarbejdet udgør en stor andel af disse priser og vil ligge på mellem 130.000 kr. til 325.000 kr. De fleste projekter, som er af normal standard og størrelse med et gennemsnitligt grundarbejde, vil sædvanligvis ende på omkring 490.000 kr. Prisen er derfor noget, der kan være en hindring for mange boligejere, som ønsker at bygge en underjordisk garage. I det næste punkt kan du læse mere om, hvad der er med til at give prisen på et sådan projekt. Her kan du også få et indtryk af, hvilke faktorer du eventuelt selv kan påvirke.

De ovennævnte priser inkluderer alt arbejde og materialer, som er tilknyttet selve byggeriet. Eventuelle ansøgningsgebyrer til kommunen er dog ikke inkluderet. Det samme gælder for arbejde med projektstyring og udfyldning af ansøgninger, som normalt udføres af en arkitekt eller lignende person. Dette arbejde koster normalt mellem 35.000 kr. til 65.000 kr. afhængigt af kompleksitet og størrelse af projektet.

Få 3 gratis tilbud >

Underjordisk garage? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Hvad styrer prisen på en underjordisk garage?

Det vigtigste, når det kommer til prisen på at bygge en underjordisk garage, er, hvilken slags jord der befinder sig, hvor man skal placere garagen. Det kan for eksempel være ler eller klippejord. Typen kan påvirke prisen på to måder. Det første er, hvor vanskeligt det er at fjerne jordmængderne. Klippegrund er den masse, som er vanskeligst at fjerne, eftersom det kræver sprængning eller hakning. Hvis grunden udelukkende består af jord eller ler, skal man kun udgrave det. Den samlede pris er dog ikke nødvendigvis højere, fordi grunden består af klipper. Årsagen til dette kan være, at en bortkørsel af jord ofte udgør en lige så stor del af grundarbejdet som selve udgravningen. 

Visse jordmængder kan være dyre at komme af med. Dette gælder især, hvis de er kendetegnet som forurenede mængder. Forurenede mængder skal køres til specielle depoter, hvilket kan få prisen på din underjordiske garage til at stige. På den anden side er der også jordmasser, som du kan tjene penge på. Dette gælder klippesten, som er, hvad du sidder tilbage med, hvis din grund ligger oven på en klippegrund. Hvis der er en efterspørgsel på klippesten, vil der være en mulighed for at sælge det til projekter i nærheden. Eftersom massetyper ofte er med til at bestemme prisen, er det vanskeligt at sige nøjagtigt, hvor dyrt grundarbejdet vil blive, uden at vide, hvilken slags grund du har. Dette vil entreprenøren bedre kunne vurdere. 

En anden vigtig faktor for prisen, som du selv kan påvirke, er størrelsen på garagen. En større garage vil naturligvis blive dyrere, eftersom der kræves mere formningsarbejde og mere beton. På den anden side vil kvadratmeterprisen normalt blive lavere, jo større garagen er. Grunden til dette er, at der findes visse formskabeloner, som er med til at gøre større projekter billigere.

Efter støbning, isolering og efterfyldning af masser, vil en underjordisk garage kræve en vis efterarbejde. Dette indebærer bl.a. placering af beklædning både indvendigt og udvendigt. Nogle vælger at efterlade betonen ubehandlet, mens andre vil beklæde den med gips, maling eller fliser. Her kan man i stor udstrækning selv vælge, hvilken standard man ønsker at anvende.

Hvilke slags rum, du ønsker i garagen, vil også påvirke prisen på efterarbejdet. Vil du bruge rummet som et værksted, arbejdsrum eller lignende, vil det kræve gastætning imod det rum, hvor bilerne parkeres. Dette forhindrer, at giftige gasser siver ind i de rum, hvor man opholder sig. Det er også sandsynligt, at man har behov for en vis form for elektrikerarbejde for at opsætte lys og strøm. 

Et andet vigtigt punkt for prisen er valg af entreprenør. En underjordisk garage er en projekttype, der kommer med betydelige forskelle i pristilbuddene fra de forskellige entreprenører. Her er det derfor vigtigt, at entreprenøren har udført flere lignende projekter tidligere. Disse firmaer har dermed udarbejdet gode rutiner, der gør, at de kan gennemføre projektet effektivt. Når arbejdet går hurtigt, bliver det dermed billigere for dig som kunde. Nederst i artiklen kan du læse mere om, hvordan du finder kompetente og egnede håndværkere.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Kræver en bygning af en underjordisk garage en tilladelse fra kommunen?

Dette afhænger af, hvordan din grund ser ud, hvor garagen skal ligge, og hvilke ændringer der kræves i terrænet i forbindelse med dit projekt. Hvis du bygger en underjordisk garage, og terrænet ender med at se ud som før, skal du ikke ansøge om en tilladelse. Den væg, som indeholder garageporten eller nedkørslen til porten, kan imidlertid være synlig. Du kan også lade taget på garagen være synligt omkring 0,5 meter over terrænet uden at skulle indsende en ansøgning. 

Det vil derimod kræve en ansøgning, hvis projektet kræver betydelige ændringer af terrænet. For eksempel hvis du bygger garagen på en skråning, tilføjer en masse ekstra jord, bygger en eventuel støttemur, så resultatet bliver et fladt areal over den underjordiske garage. Dette ses som værende en ændring af terrænet, og projektet vil dermed kræve en tilladelse. Der er også en række andre regler, som kan udløse ansøgningspligten. Der findes også faktorer, som kan resultere i, at projektet ikke bliver godkendt. For eksempel er der regler for, hvor tæt bygningen må være på offentlige veje. 

Nogle kommuner arbejder også med regler for, hvor stort et brugsareal en grund kan have. En underjordisk garage vil ikke øge grundens bebyggede areal, som er, hvad de fleste kommuner har sat en maksimum grænse for (normalt 20-25 %). Hvis der er begrænsninger for brugsarealet i din kommune, kan det være nødvendigt at ansøge om en dispensation fra denne regel. 

For at få en oversigt over, hvilke regler der påvirker dit projekt, kan det betale sig at kontakte Byg og Miljø i din kommune. Du kan også bede om et møde, så du kan få informationer om, hvilke rammer projektet skal overholde, så det kan blive godkendt, eller for at der ikke skal ansøges om tilladelse.

Hvordan finder du fagfolk til din underjordiske garage?

Valg af entreprenør vil påvirke både kvaliteten og prisen på projektet. For at sikre en høj kvalitet bør entreprenøren kunne fremvise flere vellykkede og tilsvarende projekter. Det kan betale sig at bede om referencer, som du kan kontakte. Håndværkere, der har udført lignende projekter tidligere, har ofte oparbejdet gode rutiner og kan dermed arbejde hurtigt og effektivt. En entreprenør, som har udført færre projekter, som involverer bygning af en underjordisk garage, vil ofte have brug for længere tid for at levere den samme kvalitet. Jo mere effektivt virksomheden arbejder, jo lavere bliver slutprisen ofte. 

Få pristilbud fra byggefirmaer nær dig

At finde det rette byggefirma til den rigtige pris kan være en udfordring, men med vores samarbejdspartner 3byggetilbud kan du let og hurtigt sammenligne tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område og vælge den bedste til den bedste pris.

3byggetilbud er en internetbaseret tjeneste, der gør det let for dig at få tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område. Alt du skal gøre er at udfylde nogle få oplysninger om dig selv og hvilken slags bygge- eller renoveringsprojekt du har brug for, og derefter vil de sende din forespørgsel til forskellige byggefirmaer nær dig.

En af de største fordele er, at du kan få tilbud fra flere byggefirmaer, hvilket giver dig mulighed for at sammenligne priser og projektalternativer, før du tager en endelig beslutning. Dette giver dig en større grad af tryghed og sikrer, at du vælger det byggefirma, der passer bedst til dine behov og din økonomi.

Udover at hjælpe dig med at finde det bedste byggefirma for dig, kan de også hjælpe dig med at finde byggefirmaer, der specialiserer sig i specifikke projekter, som nybyggeri eller renovering. Dette gør det lettere for dig at finde det rette byggefirma for specifikke behov.

Så hvis du vil spare tid og penge, samtidig med at du får den bedste byggehjælp, så kan du komme i gang ved at klikke på linket lige nedenfor. Prøv tjenesten i dag og oplev, hvor let det kan være at finde det bedste byggefirma til den bedste pris. Klik dig videre lige nedenfor for at komme i gang, og hent tre uforpligtende og gratis pristilbud på dit projekt.

Hvorfor bør du bruge 3byggetilbud?

  • Hver måned hjælper de tusinder med at finde byggefirma
  • De har samlet de bedste og billigste byggefirmaer på ét sted
  • Du undgår at vælge et dyrt og dårligt byggefirma
  • De gør det let at finde et byggefirma med gode priser
  • Tjenesten er 100% gratis og uforpligtende

Registrer dig på 3byggetilbud nu og få tilbud fra byggefirmaer i dit område - du vil blive overrasket over, hvor meget du kan spare. Klik dig videre lige nedenfor for at hente tre gratis pristilbud på dit projekt.

Få 3 gratis tilbud >

Underjordisk garage? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.