Garage i beton: 8 ting du bør vide

 

Hos Bygge.dk ser vi en stigende efterspørgsel efter entreprenører som kan bygge garager i beton. Skal du selv i gang med et tilsvarende projekt, kan det være en god ide, at sætte sig ind i de vigtigste dele af processen. I denne artikel gennemgår vi hvad du bør være opmærksom på i de forskellige faser af projekter, fra tidlig planlægning, arbejdsprocessen, valg af entreprenør, til de afsluttende formaliteter.

Garage i beton

Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.

Få 3 gratis tilbud >

Garage i beton? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

1. Begynd med en god planlægning

God planlægning er vigtig i alle faser af et byggeprojekt. Du er selv ansvarlig for en række vigtige valg, såsom at vælge størrelse, belægning, og hvilke faciliteter din garage skal indeholde. Du skal også tage stilling til, om du ønsker en arkitekttegnet garage, eller en standardløsning. Husk, at de forskellige valg vil afspejle slutprisen. Derfor er banken et godt sted at begynde. Det kan også betale sig at udregne en omtrentlig pris på projektet. Derefter kan du komme med et grundlag for prisen, enten på egen hånd, eller i samarbejde med arkitekten, eller en anden konsulent. Jo mere nøjagtigt grundlaget for prisen er, desto lettere vil det være at sammenligne tilbud under tilbudsprocessen. Læs videre for at finde priser på garage i beton, hvordan du opsætter et realistisk budget, og hvordan arbejdsprocessen fungerer.

2. Læg et budget

Det at bygge en garage i beton er dyrere end andre materialer. Men selv om udgifterne umiddelbart er højere, har beton flere fordele, som vil kunne betale sig over tiden. Den vil f.eks. stort set være vedligeholdelsesfri. Det er sandsynligvis en af grundene til, at flere vælger at bygge deres garage i beton. 

Et af de vigtigste trin, du kan gøre, som husejer, er at gå i banken tidligt i processen. På denne måde kan du få en ide om, hvilket budget du har at arbejde med. Husk, at man altid bør beholde 10-20 % af budgettet til uforudsete omkostninger og eventuelle ændringer.

3. Få en oversigt over prisen for garage i beton

Bygge.dk har udarbejdet en prisstatistik som tager udgangspunkt i tidligere projekter, med fagfolk fra vores netværk. Vi kan se, at gennemsnitsprisen for at bygge en garage i beton ligger på omkring 325.000 kr. (alt inkluderet). For projekter med en lav kompleksitet og med flere standardløsninger, ligger prisen på omkring 230.000 kr. For større eller mere avancerede projekter, kan prisen komme op omkring 490.000 kr. Disse priser inkluderer alle materialer og arbejdsløn. Derudover vil ansøgninger til kommunen og udarbejdelse af ansøgningsformularer resultere i ekstra omkostninger. At bygge en garage vil ikke nødvendigvis resultere i, at der skal ansøges om tilladelse, men i mange tilfælde vil det. Ansøgningsgebyret kan variere fra kommune til kommune. Beløbet afhænger også af, hvad der udløser ansøgningspligten, og om du skal ansøge om dispensation fra reglerne. Samlet set kan arbejdet med at udarbejde ansøgningsformularer, samt selve ansøgningsgebyret, lande på en pris på 25.000 kr. eller mere.

Få 3 gratis tilbud >

Garage i beton? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

4. Få flere tilbud 

Når du ved, hvordan dit projekt skal forløbe, vil det næste trin være tilbudsprocessen. Hvis du ønsker en arkitekttegnet garage, kan du kontakte arkitekten for på forhånd at få udarbejdet et grundlag for prisen. For en mere standardiseret garage, vil det være tilstrækkeligt at have angivet de vigtigste retningslinjer for projektet, før du kontakter entreprenøren. Entreprenøren har normalt kontakt med arkitekter eller tekniske tegnere, som kan udarbejde de tegninger, der kræves til projektet, og i forbindelse med ansøgning til kommunen.

I tilbudsprocessen tager du i første omgang kontakt med flere mulige entreprenørfirmaer. Vi anbefaler, at man altid indhenter tilbud fra mindst to firmaer. Vi mener, at tilbud fra tre velkvalificerede entreprenører er optimalt til at finde en god pris. De relevante entreprenører vil komme forbi og inspicere området, før de sender dig et pristilbud. For at gøre det nemmere for dig at finde den bedste løsning, kan du arrangere pristilbuddene i et regneark, og sammenligne hvad der dækkes af hvert tilbud.

5. Bestem dig til hvordan du vil organisere projektet

Der er forskellige måder at organisere et byggeprojekt på. Vi adskiller normalt mellem en fagentreprise, og en totalentreprise. Ved en fagentreprise fungerer du selv som projektleder. Det betyder, at du selv skriver kontrakt med håndværkerne fra de involverede fagområder. Når du skal bygge en garage i beton, skal du bruge entreprenører inden for udgravning og grundarbejde, tømrerarbejde og betonarbejde, elektriker og i nogle tilfælde malere eller fliselæggere. Du er selv ansvarlig for projektet, medmindre du ansætter en ekstern projektleder eller arkitekt. Entreprenørernes arbejde består i at udføre det arbejde, som er beskrevet inden for det aktuelle fagområde.

Ved en totalentreprise underskriver du en kontrakt med et firma, som dermed vil være ansvarlig for hele byggeprojektet. Firmaet er da ansvarligt for alt, lige fra design til færdiggørelse. Bemærk, at man ofte kalder det en totalentreprise, selv om man i begyndelsen ansætter en separat arkitekt. Totalentreprenøren vil selv udføre visse dele af arbejdet, foruden design og projektledelse. De har også kontrakter med forskellige underleverandører, som udfører arbejde inden for de fagområder, som firmaet ikke selv udfører. 

Ved en fuld kontrakt vil hovedentreprenøren lægge et ekstra gebyr på priserne fra sine underleverandører. Dette gebyr ligger normalt på 10-15 procent. Dette skal dog ikke ses, som om, at det er billigere at vælge en fagentreprise. Det at påtage sig ansvaret for design og projektledelse, kræver mange timers arbejde, og du skal have kendskab til bestemmelser, regler og standarder.

En anden fordel ved totalentreprise er, at der ikke er nogen tvivl om ansvaret, hvis der skulle opstå fejl eller mangler. Totalentreprenøren vil altid stå med det overordnede ansvar for projektet.

6. Find en erfaren entreprenør

Når du har indhentet tilbud, skal du vurdere hvilken entreprenør der er bedst for dit projekt. Dette afhænger i høj grad af håndværkernes erfaring. Søg efter firmaer med en bred og omfattende viden om konstruktioner i beton. Dermed sikrer du, at entreprenøren kan udføre projektet hurtigt og effektivt. Når arbejdet går hurtigt, bliver det også normalt billigere for dig. 

Derudover bør alle entreprenører, som du overvejer, have forsikringer, godkendelser og en god økonomi. Når det gælder økonomien i entreprenørfirmaet, kan du finde nærmere detaljer om det ved at finde firmaet på cvr-registeret. Derudover bør firmaet have referencer, som de kan henvise til. Bed gerne om at få nummeret på disse, så du kan få et indtryk af, hvordan andre kunder har oplevet samarbejdet med entreprenøren. Bygge.dk er en tjeneste, der forbinder boligejere med kvalitetssikrede entreprenører og håndværkere. Bygge.dk tjekker kreditvurderinger, godkendelser og referencer, og forbinder dig med entreprenører, der er kvalificeret til at håndtere dit projekt. Du kan registrere dit projekt, gratis og uforpligtende på Bygge.dk

7. Find ud af, hvad du selv kan lave, og hvad du bør overlade til fagfolk

Når det kommer til at bygge en garage i beton, er der store dele af arbejdet som du ikke selv kan udføre. Det arbejde som indgår i at bygge en garage i beton, forudsætter viden, erfaring, og i visse tilfælde certificering. Derfor er det nødvendigt at overlade store dele af projektet til professionelle fagfolk.

Der er på samme tid en del af efterarbejdet, som du selv kan udføre. F.eks. efterfyldning af papirisolering, da dette skal udføres manuelt, eller maling (hvis dette indgår som en del af projektet). Hvis du selv ønsker at være involveret, skal du på forhånd aftale dette med entreprenøren, for at undgå forsinkelser.

8. Sørg for, at du har alle formaliteter på plads, før du afslutter projektet

Når du nærmer dig afslutningen af projektet, er det vigtigt, at du har alle formaliteter på plads. Før du betaler den sidste del af kontraktbeløbet, kan det betale sig, at udføre en slutvurdering. Dette skal udføres af en ekstern fagperson, såsom en landmåler eller byggeingeniør, der har specifik viden om betonbyggeri. Dermed sikrer du dig, at der ikke er skjulte fejl eller mangler i det udførte arbejde. Derudover bør du bede entreprenøren om en kopi af alle relevante dokumenter og papirer.

Er du klar til at komme i gang?

Ønsker du at komme i gang med at bygge en garage i beton, så er det første trin at indhente pristilbud. I stedet for selv at undersøge og kvalitetssikre håndværkerne, kan du benytte den gratis tjeneste, Bygge.dk. Vi har skabt en tjeneste der sætter boligejere, i kontakt med de håndværkere, der passer bedst til deres projekt. En god håndværker er ikke nødvendigvis god på alle fagområder. Hvis du ønsker dig en garage bygget i beton, kan det derfor betale sig, at finde et firma der specialiserer sig i betonbyggeri. På Bygge.dk kan du registrere dit projekt ved at udfylde nogle få oplysninger om det arbejde, du ønsker udført.

Få 3 gratis tilbud >

Garage i beton? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Flere artikler:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.