Facadesdør: Hvad koster det? (Pris i

 

2024)

Facadesdør? I denne prisguiden giver vi dig alt om priser, omkostningsdrivere, finansiering, sparetip og meget mere. Undgå at betale for meget og få rådene, der sikrer, at projektet holdes inden for budgettet. Læs denne prisguide og lær alt, hvad du skal vide.

Facadesdør

Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.

Få 3 gratis tilbud >

Facadesdør? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

En facadedør er en vigtig del af ethvert hjem, da den ikke kun giver adgang til huset, men også bidrager til dets æstetik og energieffektivitet. Valg af den rette facadedør kan være en udfordrende opgave, da der er mange faktorer at overveje. I denne artikel vil vi guide dig gennem processen med at vælge og montere den rette facadedør. Vi vil diskutere prisen, hvad der bestemmer prisen, skjulte omkostninger, hvordan man sparer penge, hvad man selv kan gøre, og behovet for vedligeholdelse. Her er nogle nøglepunkter at huske:

Vigtigste punkter

 • Gennemsnitlig pris for en facadedør
 • Et konkret priseksempel
 • Faktorer der påvirker prisen
 • Sådan sparer du penge på en facadedør
 • Vigtigheden af vedligeholdelse
Få 3 uforpligtende tilbud >

Hvad er prisen?

Den gennemsnitlige pris

Den gennemsnitlige pris for en facadedør varierer afhængigt af flere faktorer. Her er nogle vigtige punkter at overveje:

 • Materialer og kvalitet: Valget af materialer og kvaliteten af døren vil påvirke prisen. En dør lavet af høj kvalitet materialer vil typisk være dyrere.
 • Størrelse og design: Størrelsen og designet af døren kan også påvirke prisen. Større og mere komplekse døre kan være dyrere at producere og installere.
 • Tilbehør og ekstraudstyr: Hvis du ønsker ekstraudstyr som låse, håndtag eller vinduesåbninger, kan det også påvirke prisen.

Det er vigtigt at bemærke, at priserne kan variere mellem forskellige leverandører og afhængigt af dine specifikke behov. Det anbefales at indhente tilbud fra forskellige leverandører for at få en idé om den gennemsnitlige pris for den ønskede facadedør.

Et konkret priseksempel

Nedenfor er et eksempel på en facadedør og dens pris:

Materiale: Træ

Størrelse: 90x210 cm

Pris: 5.000 kr

Dette eksempel viser en facadedør lavet af træ med dimensionerne 90x210 cm, som har en pris på 5.000 kr. Prisen kan variere afhængigt af materialet, størrelsen og eventuelle tilvalg. Det er vigtigt at sammenligne priser og tilbud fra forskellige leverandører for at få den bedste pris på din facadedør. Husk også at tage højde for eventuelle omkostninger til installation, transport og tilladelser.

Hvad bestemmer prisen?

Materialer og kvalitet

Når det kommer til valg af materialer og kvalitet til din facadedør, er der flere faktorer, du bør overveje:

 • Træ: Træ er et populært valg på grund af dets naturlige og æstetiske udseende. Det kræver dog regelmæssig vedligeholdelse for at bevare dets holdbarhed og udseende.
 • Aluminium: Aluminiumsdøre er kendt for deres holdbarhed og modstandsdygtighed over for vejrforhold. De kræver minimal vedligeholdelse og er ideelle til moderne designs.
 • PVC: PVC-døre er energieffektive og kræver minimal vedligeholdelse. De er også holdbare og velegnede til både moderne og traditionelle designs.

For at vælge den rette kvalitet bør du også overveje:

 • Isolering: En god facadedør skal have en høj isoleringsevne for at minimere varmetab og støj.
 • Sikkerhed: Vælg en dør med solide låsemekanismer og sikkerhedsglas for at øge sikkerheden i dit hjem.
 • Holdbarhed: Undersøg materialernes holdbarhed og modstandsdygtighed over for vejrforhold for at sikre, at din facadedør holder i mange år.

Husk altid at vælge materialer og kvalitet, der passer til dine behov og budget.

Størrelse og design

Når det kommer til valg af størrelse og design til din facadedør, er der flere faktorer, du skal overveje:

 • Størrelse: Vælg en størrelse, der passer til åbningen og rummet omkring døren. Mål nøjagtigt og tag højde for eventuelle tilpasninger, der skal foretages.
 • Design: Overvej den overordnede stil og æstetik i dit hjem. Vælg et design, der passer til din arkitektur og personlige præference.
 • Materialer: Vælg materialer af høj kvalitet, der er holdbare og vejrbestandige. Træ, aluminium og PVC er populære valg.

For at sikre, at du vælger den rette størrelse og design, kan det være en god idé at konsultere en professionel facadedør specialist. De kan hjælpe dig med at træffe det bedste valg baseret på dine behov og præferencer.

Tilbehør og ekstraudstyr

Når det kommer til tilbehør og ekstraudstyr til facadedøre, er der flere valgmuligheder at overveje. Her er nogle vigtige punkter at huske:

 • Sikkerhed: Overvej at investere i en stærk lås og sikkerhedssystem for at beskytte dit hjem mod indbrud.
 • Isolering: Tilføjelse af isoleringsmateriale kan hjælpe med at forbedre energieffektiviteten og reducere støj fra omgivelserne.
 • Dørhåndtag og beslag: Vælg et dørhåndtag og beslag, der passer til din stil og præferencer.
 • Glasvalg: Der er forskellige typer glas tilgængelige, herunder energieffektive og sikkerhedsglas.

Tip: Husk at overveje dine behov og budget, når du vælger tilbehør og ekstraudstyr til din facadedør.

Er der nogen skjulte omkostninger?

Installation og montering

Når det kommer til installation og montering af en facadedør, er det vigtigt at sikre, at det bliver gjort korrekt for at opnå den bedste funktion og holdbarhed. Her er nogle vigtige punkter at overveje:

 • Sørg for at have det rette værktøj og udstyr til rådighed, herunder skruetrækkere, boremaskiner og måleværktøj.
 • Følg producentens anvisninger nøje for at sikre korrekt installation.
 • Kontroller, at døråbningen er i lod og vater, og foretag eventuelle nødvendige justeringer.
 • Brug passende beslag og skruer til at sikre, at døren er solidt fastgjort til væggen.
 • Tæt eventuelle huller eller sprækker omkring døren med tætningslister for at forhindre træk og energitab.

Husk, at en korrekt installation og montering af facadedøren kan forlænge dens levetid og sikre optimal ydeevne.

Transport og levering

Når du køber en facadedør, er det vigtigt at overveje transport og levering. Transportomkostninger kan variere afhængigt af leverandøren og afstanden til din adresse. Det er en god idé at undersøge forskellige leverandører og sammenligne priser for at få den bedste aftale.

En anden faktor at overveje er leveringstidspunktet. Nogle leverandører kan tilbyde hurtig levering, mens andre kan have længere ventetider. Sørg for at få oplysninger om leveringstidspunktet, så du kan planlægge din installation.

Husk også at tage højde for eventuelle leveringsbegrænsninger. Hvis din adresse er svært tilgængelig eller har specielle krav til levering, kan der være ekstra omkostninger eller forsinkelser. Kontakt leverandøren for at få klarhed over eventuelle begrænsninger og omkostninger.

For at undgå overraskelser er det vigtigt at have styr på transport og levering, så du kan planlægge din facadedørsinstallation uden problemer.

Eventuelle tilladelser og godkendelser

Når du skal montere en facadedør, kan der være visse tilladelser og godkendelser, du skal have på plads. Det er vigtigt at være opmærksom på, at kravene kan variere afhængigt af din kommune og boligtype. Her er nogle vigtige punkter at overveje:

 • Kontakt din lokale kommune eller bygningsmyndighed for at få information om eventuelle tilladelser og godkendelser, der er nødvendige.
 • Sørg for at have de nødvendige dokumenter og ansøgninger klar, inden du påbegynder monteringen.
 • Vær opmærksom på eventuelle tidsfrister eller ventetider for behandling af ansøgninger.

Det er vigtigt at være i overensstemmelse med gældende regler og bestemmelser for at undgå problemer og forsinkelser under monteringsprocessen. Husk at tjekke med de relevante myndigheder for at sikre, at du har alle tilladelser og godkendelser på plads, inden du går i gang.

Få 3 gratis tilbud >

Facadesdør? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Hvordan sparer man penge?

Sammenlign priser og tilbud

Når du skal vælge en facadedør, er det vigtigt at sammenligne priser og tilbud fra forskellige leverandører. Dette kan hjælpe dig med at finde den bedste pris og det bedste tilbud, der passer til dine behov. Her er nogle tips til at sammenligne priser og tilbud:

 • Opret en liste over de forskellige leverandører, du vil sammenligne.
 • Sammenlign priserne på de forskellige døre og vær opmærksom på eventuelle forskelle i kvalitet og materialer.
 • Spørg leverandørerne om eventuelle ekstraomkostninger, såsom levering og installation.
 • Vær opmærksom på eventuelle rabatter eller tilbud, der kan være tilgængelige.

Tip: Når du sammenligner priser og tilbud, er det vigtigt at huske på, at den billigste pris ikke altid er den bedste løsning. Vær opmærksom på kvaliteten og holdbarheden af døren samt leverandørens omdømme og erfaring.

Vælg en standardmodel

Når du vælger en standardmodel til din facadedør, kan du spare penge og tid. Standardmodeller er ofte mere omkostningseffektive, da de masseproduceres og derfor kan tilbydes til en lavere pris. Derudover er der et bredt udvalg af standardmodeller at vælge imellem, så du kan finde en, der passer til dine behov og stil.

En standardmodel kan være et godt valg, hvis du ikke har specifikke krav til design eller funktioner. Du kan altid tilføje tilbehør og ekstraudstyr senere, hvis du ønsker det.

Overvej følgende, når du vælger en standardmodel:

 • Størrelse: Sørg for at måle åbningen korrekt, så du vælger en dør, der passer perfekt.
 • Materiale: Vælg et materiale, der passer til dine behov og budget. Træ, aluminium og PVC er populære valgmuligheder.
 • Design: Vælg et design, der passer til din boligstil og arkitektur.

Husk, at selvom du vælger en standardmodel, kan du stadig tilpasse den med forskellige farver, håndtag og låse. Vælg en model, der giver dig mulighed for at tilføje disse personlige præferencer.

Undgå unødvendige tilvalg

Når du vælger en facadedør, er det vigtigt at undgå at tilføje unødvendige tilvalg, da det kan øge prisen betydeligt. Her er nogle tips til at undgå unødvendige omkostninger:

 • Vælg en standardmodel uden ekstra funktioner eller specialdesignede detaljer.
 • Undgå at tilføje unødvendigt tilbehør som dørhåndtag, dørkarme eller låsesystemer, medmindre det er absolut nødvendigt.
 • Sammenlign priser og tilbud fra forskellige leverandører for at få det bedste tilbud.

Tip: Fokuser på de funktioner og kvaliteter, der er vigtige for dig, og undgå at lade dig friste af unødvendige tilvalg, der kan drive prisen i vejret.

Husk, at det er vigtigt at finde den rette balance mellem funktionalitet, kvalitet og pris, så du får en facadedør, der opfylder dine behov uden at overskride dit budget.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Hvad kan man gøre selv?

Måling og opmærkning

Når du skal foretage måling og opmærkning af din facadedør, er det vigtigt at være præcis og nøjagtig. Her er nogle vigtige punkter at huske:

 • Start med at måle bredden og højden på åbningen, hvor døren skal placeres. Brug en målebånd og sørg for at måle både indvendige og udvendige dimensioner.
 • Husk at tage højde for eventuelle tilpasninger, såsom tætningslister og isolering.
 • Marker målene tydeligt på væggen med blyant eller tape, så du har en klar referencepunkt.

Det kan også være en god idé at lave en skitse eller tegning af åbningen og døren for at visualisere placeringen og sikre, at alt passer sammen. Du kan bruge en simpel papir og blyant eller endda bruge en computerprogram eller app til at tegne det.

Husk altid at dobbelttjekke dine målinger, inden du bestiller din facadedør for at undgå fejl og problemer under installationen.

Afbrydelse af eksisterende dør

Når du skal afbryde den eksisterende dør, er det vigtigt at følge nogle grundlæggende trin for at sikre en korrekt og problemfri proces:

 • Først og fremmest skal du sørge for at have det rette værktøj til rådighed, herunder en hammer, en skruetrækker og en nedstrygerkniv.
 • Start med at fjerne eventuelle beslag og hængsler fra den gamle dør.
 • Derefter kan du begynde at fjerne selve døren ved at løsne skruerne eller sømmene, der holder den fast.
 • Vær forsigtig under fjernelsen af døren for at undgå skader på omkringliggende vægge eller gulve.
 • Når døren er fjernet, skal du sørge for at rengøre åbningen grundigt og fjerne eventuelle rester af den gamle dør.
 • Til sidst kan du begynde at forberede åbningen til den nye facadedør ved at tage mål og markere placeringen af hængsler og lås.

Husk altid at følge producentens instruktioner og eventuelle sikkerhedsanbefalinger for at sikre en korrekt og sikker afbrydelse af den eksisterende dør.

Forberedelse af åbningen

Når du skal forberede åbningen til din nye facadedør, er der nogle vigtige ting, du skal være opmærksom på:

 • Mål præcist: Det er vigtigt at måle åbningen nøjagtigt, så du får en dør, der passer perfekt.
 • Fjern eventuelle forhindringer: Sørg for at fjerne eventuelle forhindringer, der kan være i vejen for installationen af den nye dør.
 • Tjek tilstanden af væggen: Undersøg væggens tilstand og reparer eventuelle skader, inden du monterer den nye dør.

Tip: Hvis du er usikker på, hvordan du skal måle og forberede åbningen korrekt, kan det være en god idé at få hjælp fra en professionel.

Når du har forberedt åbningen korrekt, er du klar til at fortsætte med installationen af din nye facadedør.

Behov for vedligeholdelse?

Rengøring og pleje

For at holde din facadedør i god stand er det vigtigt at udføre regelmæssig rengøring og pleje. Dette vil ikke kun bevare dørens æstetiske udseende, men også forlænge dens levetid. Her er nogle vigtige punkter at huske:

 • Rengør døren regelmæssigt med en blød klud og mild sæbevand. Undgå brug af skrappe kemikalier eller slibende rengøringsmidler, da disse kan beskadige overfladen.
 • Tjek og smør hængslerne og låsen med jævne mellemrum for at sikre, at de fungerer problemfrit.
 • Kontroller tætningslisterne omkring døren for eventuelle tegn på slid eller skader. Udskift dem om nødvendigt for at opretholde en god tæthed og isolering.

Husk, at en regelmæssig vedligeholdelse af din facadedør vil bidrage til at bevare dens funktionalitet og udseende i mange år fremover.

Smøring af hængsler og lås

For at sikre, at din facadedør fungerer optimalt og forbliver i god stand, er det vigtigt at smøre hængslerne og låsen regelmæssigt. Dette vil bidrage til at forlænge levetiden og reducere slid.

Nogle vigtige punkter at huske om smøring af hængsler og lås:

 • Brug en smøremiddel specielt designet til døre og låse for at sikre optimal ydeevne.
 • Påfør smøremidlet på hængslerne og låsen med en smørepind eller en smørebørste.
 • Sørg for at fjerne eventuelle snavs eller støv fra hængslerne og låsen, inden du påfører smøremidlet.
 • Gentag smøringen mindst en gang om året eller efter behov, afhængigt af brugen og miljøet.

Tip: Hvis du oplever knirkende eller stiv hængsler eller problemer med låsen, kan det være en indikation af, at det er tid til at smøre dem.

Husk, at regelmæssig smøring af hængsler og lås vil bidrage til at opretholde en problemfri og sikker brug af din facadedør.

Kontrol af tætningslister

Når du har monteret din facadedør, er det vigtigt at kontrollere tætningslisterne regelmæssigt for at sikre, at de fungerer optimalt. Her er nogle vigtige punkter at være opmærksom på:

 • Visuel inspektion: Undersøg tætningslisterne for eventuelle synlige skader eller tegn på slid. Hvis du bemærker revner, huller eller manglende tæthed, kan det være nødvendigt at udskifte tætningslisterne.
 • Tæthedstest: Luk døren og føl efter eventuelle utætheder ved at køre en hånd langs tætningslisterne. Hvis du mærker træk eller luftstrøm, kan det være tegn på utæthed, der skal udbedres.
 • Vedligeholdelse: Rengør tætningslisterne regelmæssigt for at fjerne snavs og støv, der kan påvirke deres tæthed. Brug en blød børste eller klud og mildt sæbevand til rengøring.
 • Udskiftning: Hvis tætningslisterne er beskadigede eller slidte, kan det være nødvendigt at udskifte dem. Kontakt en professionel for at få vejledning og hjælp til udskiftning af tætningslisterne.

Hvordan vælger man udbyder?

Hvad er vigtigt at overveje?

Når du skal vælge en udbyder af facadesdøre, er der flere vigtige ting at overveje:

 • Kvalitet: Sørg for at vælge en udbyder, der leverer facadesdøre af høj kvalitet. Dette sikrer, at din dør er holdbar og modstandsdygtig over for vejr og vind.
 • Design: Overvej hvilket design du ønsker for din facadesdør. Der findes forskellige stilarter og materialer at vælge imellem, så det er vigtigt at finde en udbyder, der kan imødekomme dine designpræferencer.
 • Pris: Selvfølgelig er prisen også en vigtig faktor at overveje. Sammenlign priser fra forskellige udbydere for at sikre, at du får den bedste værdi for pengene.

En god måde at sammenligne udbydere på er ved at oprette en liste med de vigtigste kriterier og vurdere hver udbyder ud fra disse. Du kan også bede om anbefalinger fra venner og familie, der tidligere har købt facadesdøre.

Tip: Husk at tjekke udbyderens garantivilkår og reklamationsret, så du er sikker på at få den nødvendige support, hvis der opstår problemer med din facadesdør.

Hvordan sammenligner man udbydere?

Når man skal sammenligne udbydere af facadesdøre, er der flere vigtige faktorer at overveje:

 • Pris: Sammenlign priser fra forskellige udbydere for at få en idé om markedsværdien af en facadesdør.
 • Kvalitet: Undersøg materialer, konstruktion og holdbarhed for at sikre, at du får en facadesdør af høj kvalitet.
 • Design: Vælg en udbyder, der tilbyder et bredt udvalg af designs, så du kan finde en facadesdør, der passer til din stil og æstetik.
 • Referencer: Læs anmeldelser og få anbefalinger fra tidligere kunder for at vurdere udbyderens pålidelighed og kundeservice.

Tip: Lav en sammenligningstabel med de vigtigste faktorer for hver udbyder for at få et visuelt overblik over forskellene.

Når du har sammenlignet udbydere på disse faktorer, kan du træffe en informeret beslutning og vælge den udbyder, der bedst opfylder dine behov og ønsker.

Hvordan vælger man den rigtige udbyder?

Når du skal vælge den rigtige udbyder til din facadesdør, er der flere vigtige overvejelser at tage i betragtning:

 • Kvalitet: Sørg for at vælge en udbyder, der tilbyder facadesdøre af høj kvalitet. Dette sikrer, at din dør er holdbar og sikker.
 • Pris: Sammenlign priser fra forskellige udbydere for at få den bedste pris. Vær opmærksom på, at den billigste pris ikke altid betyder den bedste kvalitet.
 • Erfaring: Tjek udbyderens erfaring og tidligere arbejde. En erfaren udbyder vil have ekspertise inden for installation af facadesdøre.

En god måde at sammenligne udbydere på er ved at oprette en liste med de vigtigste kriterier og vurdere hver udbyder ud fra disse. Du kan også bede om anbefalinger fra venner eller familie, der tidligere har fået installeret en facadesdør.

Tip: Husk at tjekke udbyderens garantier og reklamationsret, så du er sikker på at få den rette service, hvis der opstår problemer.

Hvor lang tid tager det?

Hvad påvirker tidsrammen?

Tidsrammen for at få installeret en facadesdør kan variere afhængigt af flere faktorer. Her er nogle af de ting, der kan påvirke, hvor lang tid det tager:

 • Dørstørrelse: Større døre kan tage længere tid at installere end mindre døre.
 • Materialevalg: Nogle materialer kan være mere tidskrævende at arbejde med end andre.
 • Kompleksitet: Hvis din facadesdør har specielle funktioner eller designelementer, kan det tage længere tid at installere.

Det er vigtigt at være opmærksom på disse faktorer, da de kan påvirke den samlede tidsramme for installationen af din facadesdør. Hvis du har brug for en mere præcis tidsramme, anbefales det at kontakte en professionel udbyder.

Hvordan kan man fremskynde processen?

Når man ønsker at fremskynde processen med at få en facadesdør installeret, er der flere ting, man kan gøre:

 • Forberedelse: Sørg for at have alle nødvendige oplysninger og dokumenter klar, så udbyderen kan få et hurtigt overblik over projektet.
 • Kommunikation: Hold en god og åben kommunikation med udbyderen for at undgå misforståelser og forsinkelser.
 • Fleksibilitet: Vær fleksibel med hensyn til tidspunkter for installation og eventuelle ændringer i planen.
 • Sammenligning: Undersøg forskellige udbydere og deres leveringstider for at finde den, der kan levere hurtigst.
 • Prioritering: Hvis det haster med at få en facadesdør installeret, kan det være nødvendigt at prioritere hastighed over andre faktorer som pris eller design.
 • Professionelle: Vælg en professionel udbyder med erfaring og ekspertise inden for facadesdøre for at sikre en effektiv og hurtig installation.

Tip: Ved at følge disse tips kan du øge chancerne for at få din facadesdør installeret hurtigt og problemfrit.

Hvad kan man forvente af ventetider?

Når man bestiller en facadesdør, er det vigtigt at være opmærksom på, at der kan være ventetid på levering og installation. Ventetiden kan variere afhængigt af flere faktorer, herunder udbyderens kapacitet og travlhed samt eventuelle specialtilpasninger.

For at få en idé om de forventede ventetider kan det være en god idé at kontakte forskellige udbydere og bede om prisoversigter. Disse prisoversigter kan give dig en indikation af, hvor lang tid det typisk tager at få leveret og installeret en facadesdør hos hver udbyder.

Det er også vigtigt at bemærke, at ventetiden kan være længere i perioder med høj efterspørgsel, f.eks. i foråret og sommeren, hvor mange mennesker renoverer deres hjem. Derfor kan det være en fordel at planlægge din bestilling i god tid for at undgå unødvendig ventetid.

Betaler det sig?

Hvad er prisen for en facadesdør?

Prisen for en facadesdør kan variere afhængigt af flere faktorer. Nogle af de vigtigste faktorer, der påvirker prisen, inkluderer størrelsen på døren, materialet den er lavet af, og eventuelle ekstra funktioner eller tilpasninger. Det er vigtigt at huske, at en facadesdør er en investering, der kan øge værdien af dit hjem og forbedre dets udseende og energieffektivitet.

Det er vigtigt at bemærke, at disse priser kun er vejledende, og prisen kan variere afhængigt af den valgte udbyder og eventuelle ekstra funktioner eller tilpasninger. Det anbefales altid at indhente tilbud fra forskellige udbydere for at få den bedste pris og kvalitet.

Tip: Når du sammenligner priser, skal du også overveje kvaliteten af materialerne og installationsservicen, da dette kan påvirke dørens holdbarhed og ydeevne på lang sigt.

Hvordan kan man spare penge?

Når man skal investere i en facadesdør, er der flere måder, man kan spare penge på:

 • Sammenlign priser: Undersøg markedet og indhent tilbud fra forskellige udbydere for at få en idé om prislejet.
 • Vælg en energieffektiv dør: En energieffektiv facadesdør kan hjælpe med at reducere varmetab og dermed spare på energiforbruget.
 • Overvej materialer: Nogle materialer kan være dyrere end andre, så det kan være en god idé at undersøge forskellige muligheder og priser.
 • Vælg en standardstørrelse: Hvis din åbning passer til en standardstørrelse, kan det være billigere end at få en specialfremstillet dør.
 • Gør det selv: Hvis du har erfaring med håndværk, kan du overveje at installere facadesdøren selv og dermed spare penge på arbejdskraft.

Husk, at selvom det kan være fristende at spare penge, er det vigtigt at vælge en kvalitetsdør, der opfylder dine behov og sikkerhedskrav.

Er det en god investering?

En facadesdør kan være en god investering, da den kan øge værdien af dit hjem og forbedre dets udseende. En facadesdør af høj kvalitet kan også være energieffektiv og hjælpe med at reducere varmetab, hvilket kan resultere i lavere energiomkostninger. Det er vigtigt at vælge en facadesdør af god kvalitet, da den skal være holdbar og modstandsdygtig over for vejrforhold og indbrudsforsøg. En billigere dør af lav kvalitet kan ende med at koste mere på lang sigt på grund af reparationer og udskiftninger.

Nogle vigtige overvejelser vedrørende investering i en facadesdør inkluderer:

 • Kvaliteten af materialer og konstruktion
 • Energimærkning og energieffektivitet
 • Garantier og reklamationsret

Det er altid en god idé at konsultere en professionel for at få rådgivning om den bedste investering i forhold til dine specifikke behov og budget.

Få 3 gratis tilbud >

Hvad er alternativerne?

Hvad er andre typer af døre?

Når det kommer til døre, er der flere forskellige typer at vælge imellem udover facadesdøre. Her er nogle af de mest almindelige typer:

 • Indvendige døre: Disse døre bruges til at adskille rum inden for dit hjem. De kan være lavet af træ, glas eller andre materialer og kommer i forskellige stilarter og designs.
 • Terrassedøre: Disse døre giver adgang til din terrasse eller have. De kan være skydedøre, foldedøre eller traditionelle døre med glaspaneler.
 • Skydedøre: Disse døre glider langs en skinne og er ideelle til rum, hvor pladsen er trang. De kan være en god løsning til at skabe en åben forbindelse mellem indendørs og udendørs områder.

Når du vælger mellem facadesdøre og andre typer af døre, er det vigtigt at overveje dine specifikke behov og præferencer. En professionel udbyder kan hjælpe dig med at finde den bedste løsning til dit hjem.

Hvad er fordele og ulemper ved alternativerne?

Når man overvejer alternativer til facadesdøre, er det vigtigt at tage hensyn til deres fordele og ulemper. Her er nogle vigtige punkter at overveje:

 • Trædøre: Trædøre har en naturlig og æstetisk appel, der kan tilføje varme og charme til dit hjem. De kan dog kræve regelmæssig vedligeholdelse for at bevare deres udseende og modstå vejrforhold.
 • Aluminiumsdøre: Aluminiumsdøre er kendt for deres holdbarhed og styrke. De er også meget modstandsdygtige over for vejr og kræver minimal vedligeholdelse. Dog kan de være dyrere end andre materialer.
 • PVC-døre: PVC-døre er prisvenlige og kræver minimal vedligeholdelse. De er også energieffektive og kan hjælpe med at isolere dit hjem. Dog kan de have en mindre æstetisk appel sammenlignet med træ- eller aluminiumsdøre.

Det er vigtigt at vælge det alternativ, der bedst passer til dine behov og præferencer. Husk altid at konsultere en professionel for at få rådgivning, der er specifik for din situation.

Hvordan vælger man mellem facadesdør og alternativerne?

Når man skal vælge mellem en facadesdør og alternativerne, er der flere faktorer, man bør overveje:

 • Design og æstetik: En facadesdør kan give et moderne og stilfuldt udtryk, mens andre typer af døre kan have et mere traditionelt eller rustikt udseende.
 • Isolering og energieffektivitet: Det er vigtigt at vurdere, hvor godt døren isolerer mod varme, kulde og støj. En facadesdør kan have en høj isoleringsevne og bidrage til energibesparelser.
 • Sikkerhed: Sikkerheden er afgørende, når det kommer til valg af dør. En facadesdør bør have solide låsemekanismer og være modstandsdygtig over for indbrudsforsøg.
 • Vedligeholdelse: Overvej, hvor meget tid og energi du er villig til at bruge på vedligeholdelse. Nogle typer af døre kræver mere pleje end andre.

Det er vigtigt at finde den type dør, der bedst passer til dine behov og præferencer. En facadesdør kan være et ideelt valg, hvis du ønsker et moderne udtryk, god isolering og høj sikkerhed.

Hvad skal jeg huske på?

Hvad er vigtige overvejelser før køb?

Når du skal købe en facadesdør, er der flere vigtige overvejelser, du bør gøre dig:

 • Størrelse og placering: Tænk over hvor stor døren skal være og hvor den skal placeres i dit hjem. Mål området nøje for at sikre, at døren passer perfekt.
 • Materialevalg: Der findes forskellige materialer til facadesdøre, såsom træ, aluminium og PVC. Vælg et materiale, der passer til din stil og behov for vedligeholdelse.
 • Energibesparelse: Overvej dørens energieffektivitet for at reducere varmetab og spare på energiomkostningerne.

Tip: Vælg en facadesdør med lav U-værdi for bedre isolering.

 • Sikkerhed: Tænk på sikkerheden og vælg en dør med solide låsesystemer og eventuelt sikkerhedsglas.
 • Budget: Sæt et realistisk budget for din facadesdør og undersøg forskellige prisklasser for at finde den bedste løsning til din økonomi.
 • Garanti og service: Undersøg udbyderens garantivilkår og serviceydelser for at sikre dig, at du får den nødvendige support efter købet.

Hvordan vedligeholder man en facadesdør?

Vedligeholdelse af en facadesdør er vigtig for at sikre dens lang levetid og funktionalitet. Her er nogle vigtige punkter at huske på:

 • Rengør døren regelmæssigt med en mild sæbeopløsning og en blød klud for at fjerne snavs og støv.
 • Undgå at bruge skrappe rengøringsmidler eller skurepuder, da de kan beskadige overfladen.
 • Tjek regelmæssigt dørens hængsler og låsemekanisme for eventuelle løse eller beskadigede dele.
 • Smør hængslerne og låsemekanismen med en passende smøremiddel for at sikre, at de fungerer problemfrit.
 • Kontrollér tætningslisterne omkring døren for tegn på slid eller skader og udskift dem om nødvendigt.

Det er også en god idé at følge producentens vedligeholdelsesinstruktioner for din specifikke facadesdør. På den måde kan du sikre, at du giver den korrekte pleje og vedligeholdelse, som den har brug for.

Tip: Undgå at bruge højtryksrenser til at rengøre din facadesdør, da det kan beskadige overfladen og tætningslisterne.

Hvad er garantien og reklamationsretten?

Når du køber en facadesdør, er det vigtigt at være opmærksom på garantien og reklamationsretten. Disse vilkår sikrer, at du er beskyttet i tilfælde af produktfejl eller mangler. Her er nogle vigtige ting, du skal huske:

 • Garantiperioden: Tjek længden af garantiperioden for din facadesdør. Det kan variere afhængigt af udbyderen og produktet.
 • Dækning: Undersøg, hvad garantien dækker, og hvilke situationer der er omfattet. Det kan omfatte produktfejl, materialefejl eller funktionsfejl.
 • Reklamationsret: Reklamationsretten giver dig ret til at klage over mangler ved produktet inden for en vis periode. Det er vigtigt at kende dine rettigheder og følge de nødvendige procedurer.

Husk altid at læse og forstå garantibetingelserne, før du foretager dit køb. Hvis du har spørgsmål eller er i tvivl, bør du kontakte udbyderen for yderligere information.

Hvordan går man i gang?

Hvordan finder man en professionel?

Når du skal finde en professionel til at hjælpe med at installere din facadesdør, er der flere ting, du bør overveje:

 • Start med at undersøge forskellige udbydere og få anbefalinger fra venner og familie.
 • Vær opmærksom på udbyderens erfaring og ekspertise inden for facadesdøre.
 • Spørg efter referencer og tidligere projekter for at få en idé om deres arbejdskvalitet.
 • Indhent tilbud fra flere udbydere og sammenlign priser og vilkår.

Tip: Det kan være en god idé at vælge en udbyder, der tilbyder garanti på deres arbejde og produkter.

Når du har valgt en professionel, kan du kontakte dem for at få et mere detaljeret tilbud og aftale om processen. Sørg for at kommunikere tydeligt om dine forventninger og eventuelle specifikke krav.

Hvordan får man et tilbud?

Når du ønsker at få et tilbud på en facadesdør, er det vigtigt at kontakte forskellige udbydere for at sammenligne priser og kvalitet. Her er nogle trin, du kan følge:

 • Research forskellige udbydere online og læs anmeldelser fra tidligere kunder.
 • Kontakt udbyderne og beskriv dine behov og ønsker for facadesdøren.
 • Spørg om et skriftligt tilbud, der inkluderer prisen, materialer, og eventuelle ekstraomkostninger.
 • Sammenlign tilbuddene fra forskellige udbydere og vælg den, der bedst opfylder dine krav og budget.

Det er vigtigt at huske, at prisen ikke er det eneste afgørende. Kvaliteten af materialerne og udbyderens erfaring og omdømme er også vigtige faktorer at overveje. Sørg for at vælge en pålidelig udbyder, der kan levere en facadesdør af høj kvalitet til en rimelig pris.

Hvad er processen fra start til slut?

Når du skal i gang med at få installeret en facadesdør, er der flere trin, du skal igennem. Her er en kort oversigt over processen:

 1. Først skal du finde en professionel udbyder, der kan hjælpe dig med at vælge og installere den rigtige facadesdør til dit hjem.
 2. Når du har valgt en udbyder, vil de typisk komme ud og foretage en besigtigelse af dit hjem for at vurdere, hvilken type facadesdør der passer bedst til dine behov.
 3. Efter besigtigelsen vil udbyderen give dig et tilbud på installationen af facadesdøren, inklusive prisen og den forventede tidsramme.
 4. Hvis du accepterer tilbuddet, vil udbyderen planlægge installationen og bestille den nødvendige dør.
 5. Når døren er klar til installation, vil udbyderen komme ud og montere facadesdøren i dit hjem.
 6. Efter installationen vil udbyderen gennemgå døren med dig og sikre, at alt er som forventet.

Det er vigtigt at vælge en pålidelig og erfaren udbyder for at sikre en problemfri proces fra start til slut.

Konklusion

I denne artikel har vi gennemgået forskellige aspekter ved valg af facadesdør. Vi har set på, hvordan man vælger den rigtige udbyder ved at overveje vigtige faktorer og sammenligne forskellige muligheder. Vi har også diskuteret tidsrammen for installationen og hvordan man kan fremskynde processen. Prisen for en facadesdør er også blevet belyst, og vi har givet tips til at spare penge. Vi har sammenlignet facadesdøre med alternative typer af døre og diskuteret fordele og ulemper ved hver. Derudover har vi givet vigtige overvejelser før køb, råd til vedligeholdelse og information om garantien og reklamationsretten. Til sidst har vi set på, hvordan man finder en professionel, får et tilbud og følger processen fra start til slut. Valg af facadesdør er en vigtig beslutning, og det er vigtigt at tage alle disse faktorer i betragtning. Med denne guide er du godt rustet til at træffe den rigtige beslutning og få en facadesdør, der passer til dine behov og ønsker.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er den gennemsnitlige pris for en facadedør?

Den gennemsnitlige pris for en facadedør varierer afhængigt af materialer, størrelse og design. Det er bedst at kontakte forskellige leverandører for at få præcise prisoplysninger.

Kan du give et konkret eksempel på en facadedør pris?

Ja, for eksempel kan en standard facadedør i træ koste mellem 10.000 og 15.000 kr., mens en facadedør i aluminium kan koste mellem 15.000 og 20.000 kr.

Hvad påvirker prisen på en facadedør?

Prisen på en facadedør påvirkes af flere faktorer, herunder materialer og kvalitet, størrelse og design samt tilbehør og ekstraudstyr.

Er der nogen skjulte omkostninger ved køb af en facadedør?

Nogle potentielle skjulte omkostninger ved køb af en facadedør kan omfatte installations- og monteringsomkostninger, transport- og leveringsgebyrer samt eventuelle tilladelser og godkendelser, der kræves.

Hvordan kan man spare penge på en facadedør?

Der er flere måder at spare penge på en facadedør, herunder at sammenligne priser og tilbud fra forskellige leverandører, vælge en standardmodel i stedet for specialdesignet og undgå unødvendige tilvalg.

Hvad kan man gøre selv i forbindelse med installation af en facadedør?

Du kan selv udføre opgaver som måling og opmærkning af åbningen, afbrydelse af den eksisterende dør og forberedelse af åbningen til installationen af den nye facadedør.

Facadesdør? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.