Byg ny førstesal: 4 ting du bør vide

 

Opbygning af en ny sal i huset kan både være billigere end at flytte, og samtidig øge værdien af huset. Der er også mulighed for at tilpasse boligen, så den passer til egne behov. Uanset om man ønsker et hjemmekontor, gæsteværelse eller et ekstra badeværelse. I denne artikel får man tips om, hvad man skal tænke på, når man bygger ny førstesal. Man kan blandt andet læse, hvilke regler der gælder for projektet, hvilken pris man kan forvente, og hvordan man finder den rette entreprenør.

Byg ny førstesal

Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.

Få 3 gratis tilbud >

Byg ny førstesal? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Hold styr på love og bestemmelser

Når man skal starte et udbygningsprojekt, skal man først have et overblik over, hvad man må bygge. Bygning af ny førstesal er altid underlagt ansøgningspligt, og man har brug for en ansvarlig ansøger (normalt en arkitekt). Der er flere krav og regler, man skal forholde sig til, og ikke alle byggeprojekter går igennem hos kommunen. Der er en del at sætte sig ind i, men det er bedre end at bruge tid og penge på at planlægge et projekt, der ikke kan fuldføres.

Find dygtige fagfolk

Når alle tegninger er godkendt, og ansøgningen er godkendt, er det tid til at finde en entreprenør. Her kan det betale sig at være ude i god tid. Dygtige håndværkere er populære og kan ofte have travlt flere måneder frem. Vær også forsigtig, når du vælger. Sørg for at undersøge de aktuelle firmaer. Sørg for at vælge en entreprenør, der har både ekspertise og erfaring, når det kommer til udbygningsarbejde.

Undersøg, hvad tidligere kunder har at sige om virksomheden. Søg efter referencer online, eller bed iværksætteren om referencer, man kan kontakte direkte. Man bør også kigge på virksomhedens økonomi. Sørg for at vælge en entreprenør med en robust økonomi. Hvis ikke, risikerer man, at virksomheden går konkurs, og man står med en halvfærdig bygning. Man kan finde virksomhedens regnskab online. For at være ekstra sikker kan man også foretage et kreditcheck.

Alle entreprenører, du overvejer, bør også have alle relevante godkendelser og forsikringer i orden. De fleste godkendelsesordninger er frivillige, men de fungerer stadig som et kvalitetsstempel. Enhver seriøs entreprenør vil have flere af disse.

Bygge.dk hjælper vi med at finde kvalificerede håndværkere. Vi er en service, der sætter boligejere i forbindelse med kvalitetssikrede entreprenører og håndværkere. Bygge.dk kontrollerer kreditvurderinger, godkendelser og referencer og sætter bygherren i forbindelse med entreprenører, der er kvalificeret til det pågældende projekt. Man kan registrere projektet gratis på vores hjemmeside. Vi vil derefter kontakte jer med tilbud fra entreprenører, der har den nødvendige erfaring og ekspertise. På den måde kan man nemt sammenligne de forskellige tilbud og vælge den, der passer bedst. Tjenesten er både gratis og uforpligtende.

Beskriv projektet omhyggeligt

Når der indgås en aftale med entreprenøren, er det vigtigt, at begge parter forstår, hvad de skal gøre. For at undgå uoverensstemmelser i løbet af processen, skal man sørge for, at begge har en fælles idé om, hvordan projektet skal se ud. Vær derfor detaljeret og præcis, når du forbereder projektbeskrivelsen. Gør på forhånd klart, hvordan eventuelle forsinkelser eller ændringer i prisen skal håndteres. Hvis man planlægger at udføre en del af arbejdet selv, skal dette også aftales. Man bør tale med håndværkeren om hvad man forstiller sig at skulle ordne på egen hånd og være åben for råd og tips. Samarbejd også om en statusplan. En professionel fagperson har et bedre overblik over, hvor lang tid de forskellige dele af arbejdet tager. Man bør oprette delmål i fremskridtsplanen. Dette gør det lettere for at holde øje med, om alt går som planlagt. Man vil også være i stand til at identificere eventuelle forsinkelser på et tidligt tidspunkt. Man kan bruge standardskabeloner for aftalen med entreprenøren. Disse er nemme at forstå, og dækker de vigtigste punkter.

Få 3 gratis tilbud >

Byg ny førstesal? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Hvad koster det at bygge en ny førstesal?

Hvor meget det vil koste at bygge en ny førstesal, afhænger i høj grad af, hvilke foranstaltninger der skal træffes. Dette vil variere fra projekt til projekt. For eksempel kan det være nødvendigt at hæve loftet og udvide facaden, forstærke støttekonstruktioner og tilpasse rumløsninger baseret på taget. Hvilke tiltag projektet kræver skal fremgå tydeligt af projektbeskrivelsen. På den måde vil man modtage de mest realistiske tilbud fra entreprenøren.

I Bygge.dk har vi udarbejdet en prisdatabase baseret på projekter udført af entreprenører og håndværkere fra vores platform. For hvert projekt modtager vi en kopi af tilbuddet og fakturaen. På den måde har vi et godt overblik over, hvad de forskellige projekter koster.  Priserne er dog meget varierede, afhængigt af det nødvendige arbejde. De fleste ender med at betale mellem 7.000 og 23.000 kr. per kvadratmeter. I disse priser, er al arbejdskraft og materialer inkluderet. Hvis man vil finde ud af, hvor projektet ender på skalaen, skal man først vide, hvordan projektet skal se ud.

Det kan være svært at afgøre, hvor meget plads der er til rådighed til udbygningen. Dette gælder også i tilfælde, hvor gulvet svarer til loftet på gulvet i stueetagen. Mængden af plads, du kan bruge i udviklingen, afhænger blandt andet af, hvordan gulvet er opbygget, og hvad der er af støttestrukturer. Buer og hældning af taget er også afgørende for loftshøjden, og om man har brug for at hæve taget. Derudover er der strenge regler for, hvilke strukturelle ændringer man kan foretage. Dette kan også påvirke prisen. Reglerne om brandsikkerhed og flugtveje har også en indvirkning på omkostningerne. Hvis man engagerer en fagperson tidligt i processen, vil dette være klart, når man præsenterer projektet for en entreprenør.

Find de rette fagfolk

Gå til Bygge.dk for at finde de rette fagfolk til projekt.

Få 3 gratis tilbud >

Byg ny førstesal? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Flere artikler:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.