Byg dobbelthus: Hvad koster det? (Pris i

 

2023)

Det vil altid være store beløb, når man bygger hus. Hvis du finder ud af, at budgettet ikke rækker, eller du bare ønsker at reducere dine udgifter, kan det at bygge et dobbelthus være en praktisk løsning. Der er også mange virksomheder, der bygger og sætter dobbelthuse til salg, da man på denne måde kan udnytte grunden godt. I denne artikel har vi samlet oplysninger om de priser, du kan forvente, når du bygger et dobbelthus. Du kan også læse om de faktorer, der påvirker priserne, og hvad du kan gøre for at holde omkostningerne nede. Du får også tips til, hvordan du får fat på en dygtig entreprenør til en konkurrencedygtig pris.

Byg dobbelthus

Byg dobbelthus? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Del omkostningerne

Da prisen på et dobbelthus afhænger af en række faktorer, er det vanskeligt at estimere prisen på specifikke projekter uden at have foretaget en undersøgelse. For at entreprenøren skal kunne afgive et realistisk pristilbud, skal denne bl.a. have oplysninger om grundforholdene på stedet, hvor meget grundarbejde der kræves, og hvilke værelser og faciliteter boligen skal have. Baseret på job, der er udført af entreprenører hos Bygge.dk, har vi beregnet gennemsnitsprisen for konstruktion af dobbelthuse til ca. 18.000 kr. pr. kvadratmeter. Dette er det samme som ved opførelse af parcelhuse og inkluderer alle omkostninger (både arbejde og materialer). Den lave pris er ca. 14.000 kr. pr. kvadratmeter, mens den høje pris er 29.000 kr., og nogle gange mere. Priserne inkluderer dog ikke arkitekt- og ansøgningsomkostninger.

Ønsker du pristilbud på dit projekt? Få op til 3 tilbud på projektet her.

Mange fagområder, der skal dækkes

At bygge et dobbelthus kræver et væld af ekspertise. Du har brug for tømrere til at bygge, blikkenslagere, der kan lægge vand og dræningssystemer, en elektriker, der kan installere alt inden for elektriske systemer, og en række andre professionelle apparater. Med så mange forskellige discipliner og aktører involveret er bygningen af hus et krævende projekt at organisere og koordinere. Når man organiserer projektet, er der hovedsageligt to valg: totalentreprise og fagentreprise.

Ved en fagentreprise er du som bygherre lederen af ​​hele projektet, og det er dit ansvar at finde håndværkere til at dække de forskellige fagområder. Det er også dig, der skal organisere og koordinere mellem fagfolkene. Det er dermed dit ansvar, at det forskellige arbejde udføres til tiden, så de næste håndværkere kan komme i gang med den næste opgave. Håndværkeren skal have betaling i henhold til aftalen, uanset om det forrige ekspertiseområde er klar eller ej. Så det er et stort ansvar, der hviler på dig som bygherre. Fordelen ved delt entreprise er, at du har mere frihed til at vælge de håndværkere, du ønsker.

Hvis du organiserer projektet som en totalentreprise, indgår du en kontrakt med kun ét firma. Hovedentreprenøren vil ofte være en tømrer. Denne er ansvarlig for at organisere projektet og koordinere arbejdet mellem de forskellige fagområder. Virksomheden vil udføre dele af selve arbejdet og finde underleverandører til de andre fagområder. Hovedentreprenøren er også ansvarlig for at sikre, at arbejdet er af høj kvalitet og udføres i overensstemmelse med gældende regler og love. Hvis der opdages fejl eller mangler, er hovedentreprenøren ansvarlig for at udbedre disse, uanset hvilke håndværkere fejlen kan spores til. Kun at have ét firma til at håndtere tingene gør både deling af ansvar og kommunikation lettere. Entreprenøren lægger gerne 10-15 % af beløbet til det arbejde, som underentreprenøren udfører. Dette betyder dog ikke, at det er mest økonomisk af vælge en delt entreprise. En hovedentreprenør kan sikre, at projektet udføres effektivt og dermed også billigere. I Bygge.dk ser vi, at de fleste, der skal bygge en dobbelthus, vælger at organisere projektet som en totalentreprise.

Byg dobbelthus? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Find dygtige fagfolk

Det er altid vigtigt at have en pålidelig og kompetent entreprenør på projektet, især på et projekt af denne størrelse. Derfor er det vigtigt at gøre en ordentlig indsats i indhentningen af tilbud. Få altid tilbud fra mindst tre forskellige virksomheder. Dette er den eneste måde, du kan sammenligne tilbud og sikre dig, at du modtager konkurrencedygtige priser. Samtidig er det vigtigt, at du er opmærksom, når du sammenligner tilbuddene. Billigere priser kan i nogle tilfælde skyldes, at indholdet af tilbuddene er anderledes. Sammenlign derfor de enkelte dele i tilbuddene, ikke kun den samlede pris.

Husk også, at kvalitet koster penge. De mest talentfulde håndværkere ved, hvad deres arbejde er værd og vil ofte prissætte dem i overensstemmelse hermed. Prioritér kvalitet i det omfang, budgettet tillader det. At vælge entreprenører med de mest økonomiske priser kan vise sig at være dyrt i det lange løb. Vær ekstra forsigtig, hvis du finder pristilbud, der er markant lavere end de andre. Dette kan være et tegn på, at entreprenøren sparer penge ved at bruge dårlige materialer eller ufaglært arbejde.

For at gøre det lettere for dig at finde kompetente og pålidelige entreprenører har vi i Bygge.dk samlet kvalitetssikrede entreprenører og håndværkere et sted. Hvis du finder fagfolk, der bruger vores service, kan du være sikker på, at de har en solid økonomi, nødvendige godkendelser og gode referencer. Hvis du registrerer dit projekt hos os, vil vi kontakte dig med lokale entreprenører, der har den ekspertise og erfaring, der kræves for at bygge dit dobbelthus. Registrering af projektet er gratis, og de pristilbud, du modtager, er uforpligtende.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Hvordan man påvirker prisen

Pris vil ofte spille en vigtig rolle i mange af de beslutninger, der skal træffes i et sådant projekt. Hvis du vil holde omkostningerne nede, er der flere trin, du kan tage.

Standarden for materialer vil naturligvis påvirke den endelige pris. Her er der en række muligheder inden for de fleste prisklasser, og man kan godt variere standard- og materialevalg i de to forskellige enheder i dobbelthuset. Facade og loft vil imidlertid være de samme for de to enheder.

Konstruktionsmetoden er også afgørende for den samlede pris. De fleste mennesker vælger at bygge i træ, men det er også muligt at bygge i mursten eller beton. Betonkonstruktioner betragtes ofte som de dyreste.

Endvidere vil antallet af køkkener og badeværelser være vigtigt for prisen. Disse er de dyreste rum i huset, så tænk grundigt over, hvor mange der er behov for.

Derudover er grundarbejde en betydelig omkostning i projektet, der varierer meget med grundforholdene på stedet og behovet for sprængning/udgravning af bakker.

Ved beregning af projektomkostningerne skal man også overveje behovet for fremtidig vedligeholdelse. Selvom et murstenshus er dyrere at bygge end et træhus, kræver murværk betydeligt mindre vedligeholdelse. Dette er et valg, som ejerne af de to enheder skal tage i fællesskab. Et murstenshus holder normalt i årtier, før du skal gøre noget ved det, mens et træhus skal males og bejdses regelmæssigt. Derudover er der markant mindre risiko for brand, da murstensvægge ikke brænder. Men hvis du bygger et murstenshus, er det dyrere og mere omfattende at foretage ændringer i huset bagefter.

Tænk på værdien af ​​hjemmet

Uanset hvor tilfreds du er med det færdige resultat, er der chance for, at der på et tidspunkt vil blive aktuelt at sælge ejendommen videre. Noget, der ofte hjælper med at påvirke værdien af ​​et dobbelthus, er, om boligen er delt lodret eller vandret. Med andre ord, om de to enheder er bygget over/under hinanden eller ved siden af ​​hinanden. Et lodret opdelt dobbelthus har gerne en noget højere markedspris, da begge enheder har direkte adgang til udendørsarealerne.

Denne artikel er hovedsageligt baseret på to husstande, der arbejder sammen om at bygge et dobbelthus. En anden mulighed er at bygge et dobbelthus på egen hånd og bruge en enhed til leje eller salg. Dette kan være en effektiv måde at finansiere byggeprojektet på, men sørg for at gøre dig bekendt med de regler, der gælder for lejen. 

Uanset, om du bygger et dobbelthus alene eller i samarbejde med din fremtidige nabo, er det vigtigt, at du ansætter en dygtig og pålidelig entreprenør. Bygge.dk er en tjeneste, der forbinder boligejere med kvalitetssikrede entreprenører og håndværkere. Bygge.dk tjekker kreditvurderinger, godkendelser og referencer samtforbinder dig med entreprenører, der er kvalificeret til at håndtere dit projekt.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Byg dobbelthus? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.