Skifertag: Hvad koster det? (Pris i

 

2023)

I denne artikel kan du læse mere om, hvilke priser du kan forvente, når du skal have lagt skifertag. Vi kigger også på, hvad der påvirker prisen på et sådant projekt, og hvad du kan gøre for at holde omkostningerne nede.

Skifertag

Skifertag? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Hvad vil det koste at lægge skifertag?

Tagskifer er ofte dyrere at lægge end andre typer tagdækning. Alligevel kan det godt være en god investering. Skifer er nemlig så slidstærkt, at det ofte kan holde sig i flere hundrede år. Bjergarten giver desuden huset et visuelt løft - hvilket giver udslag i den øgede boligværdi. Værdiøgningen kan ofte være så stor, at den tjener de udgifter ind, man havde i forbindelse med lægningen af skifertaget.

Baseret på gennemførte projekter, hvor bygherren har anvendt Bygge.dk til at finde en entreprenør, kan vi se, at den gennemsnitlige pris er på cirka 1.600 kroner per kvadratmeter tagflade. Denne pris inkluderer både tagmaterialer og arbejdstimer. Der findes således projekter, hvor gennemsnitsprisen kommer ned på 1.300 kroner, og dyrere projekter, der havner oppe omkring 2.600 kroner per kvadratmeter tagflade. Der findes altså betydelige forskelle i priserne på denne type projekter.

Ønsker du pristilbud på dit projekt? Få op til 3 tilbud på projektet her.

Hvad påvirker prisen, når man skal have lagt skifertag?

Skifer er et noget dyrere byggemateriale end de fleste andre tagdækninger. Der findes imidlertid skifertag i en række forskellige prisklasser. Herunder finder du en oversigt over, hvad der påvirker prisen ved de forskellige typer skifertag:

 • Skifertype: Man kan finde skifer fra brud i store dele af Norge, Spanien og England. Disse varierer både i udseende, kvalitet og pris.
 • Skiferpladens facon: Tagplader i skifer leveres enten i rektangulær, firkantet, dråbeformet eller naturlig form. Blandt disse er naturligt formede skifer oftest de dyreste, da det er et noget mere krævende materiale at arbejde med for tagdækkere.
 • Tagets størrelse: Da prisen på sådanne projekter opgives i pris per kvadratmeter tagflade, vil størrelsen på taget naturligvis påvirke omkostningerne. Kvadratmeterprisen vil imidlertid blive lavere på store tage. Det skyldes, at visse udgifter er relativt uafhængige af størrelsen på projektet (f.eks. planlægning, projektering, stillads og affaldshåndtering). Derudover får man bedre priser på materialer ved større indkøb.
 • Tagets struktur: Også strukturen på taget vil påvirke prisen på projektet. Det koster mere at få lagt skifer på tage, der har mange flader, atypiske vinkler eller andre lignende udfordringer. 
 • Hvis taget skal forstærkes: Skifer er et meget tungt materiale. Vægten per kvadratmeter varierer mellem 50 og 150 kg. Ikke alle huse er konstrueret til at kunne tåle denne vægt. Dermed skal man forvente betydelige ekstraomkostninger, hvis man vil lægge skifer på et tag, der som udgangspunkt var tiltænkt en anden type tagdækning.
 • Valg af entreprenør: Entreprenører vil give forskellige pristilbud. Derfor betaler det sig altid at indhente flere tilbud. På den måde får man et bedre overblik over, hvilke entreprenører, der tilbyder konkurrencedygtige priser. Vær dog opmærksom på entreprenører, der tilbyder en meget billigere pris end de andre. Dette kan være et tegn på, at entreprenøren har lavet besparelser, som sker på bekostning af kvaliteten af materialerne og arbejdskraften.

Det er vigtigt at fremhæve, at ovenstående priser har været i forbindelse med projekter, hvor der er blevet lagt skifertag med nye skiferplader. Personer, der lægger skifertag, genanvender ofte de eksisterende plader. Dette er meget normalt, når man skal renovere en gammel ejendom. Da skiferplader er praktisk talt uopslidelige, vil de holde betydeligt længere end undertaget og tagrenderne. Derfor er det også nødvendigt at fjerne skiferpladerne cirka hvert 50. år for at bygge et nyt undertag. Det indebærer således, at man finder et sted at opbevare skiferne midlertidigt, mens byggeriet står på. Det er en noget tidskrævende proces, men det betaler sig i længden. Man slipper desuden for at betale den store udgift ved at lægge skifertag: nemlig selve skiferen.  

Skifertag? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Hvad hører med i tilbuddet fra entreprenøren?

Når man skal lægge nyt tag, skal man vælge mellem totalentreprise og delt entreprise. Totalentreprisen indebærer, at man kun skriver kontrakt med én entreprenør. Dette firma står herefter som ansvarlig for at indhente arbejdskraften på alle de relevante fagområder samt materialer. Ved en delt entreprise skriver du som bygherre kontrakt med entreprenører inden for hvert fagområde. Hos Bygge.dk kan vi se, at de fleste husejere vælger totalentreprisen.

Når man får et tilbud fra en totalentreprenør på denne type projekt, vil følgende være inkluderet:

 • Tagskifer: Alle materialer er inkluderet i tilbuddet. Det omfatter også selve skiferen. Mange husejere vælger skifertypen i samråd med entreprenøren.
 • Tagrender og tilhørende produkter: Typisk vil lægning af nyt tag og udskiftning af tagrender indbefatte udskiftning af tagrender. Også denne udgift er inkluderet i tilbuddet fra entreprenøren.
 • Tagdækkers arbejdstid: Alle arbejdstimerne for tagdækkeren, der skal lægge skiferen.
 • Tømrers arbejdstid: Alle arbejdstimer for tømreren, der skal lægge nyt undertag.

Ved brug af totalentreprise vil husejeren således få et komplet tilbud, der dækker alle udgifter i forbindelse med projektet. Den eneste undtagelse er udgiften til at udbedre eventuelle skader, der eventuelt måtte findes i løbet af arbejdsprocessen. Når det kommer til tagprojekter, vil sådanne skader typisk indebære råd. Alle udgifter til udbedring af eventuelle rådskader kommer i tillæg til det oprindelige pristilbud.

Hvis der allerede er lagt skifer på taget, og pladerne kan genbruges, vil omkostningerne blive betydeligt lavere. Så vil man til gengæld skulle påregne nogle ekstra arbejdstimer til tagdækkeren. Det er nemlig en tidskrævende opgave at fjerne tagskifer på en sådan måde, at de kan genanvendes på ny.  

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Hvor meget koster skiferplader til et tag?

Skiferplader til tage er blandt de dyreste inden for tagdækning. Til gengæld er der få - hvis nogen - alternativer, der holder lige så længe. Skiferen er også et produkt, som kan give taget og huset et æstetisk løft. Desuden er det et praktisk produkt, som både virker isolerende og vandtæt.

Husejere, som er i tvivl om valget af skiferprodukt, vælger ofte at tale med en entreprenør eller skifer-leverandør. De kan ofte give gode råd og vejledning om hvilken slags skifer, der passer bedst til det givne projekt.  

Hvordan kan man holde omkostningerne nede?

Det er vigtigt at understrege, at det ikke altid kan betale sig at vælge den billigste løsning. Over tid er det som regel klogest at prioritere god kvalitet. Altså bør man således vælge løsninger og produkter af så høj kvalitet, som budgettet tillader. Har man først valgt at investere i et så dyrt projekt som at lægge skifer, bør man fordele tilstrækkelig mange penge til både arbejdskraft og materialer. Det indebærer også et undertag og tagrender.

Der findes dog nogle tiltag, man kan gøre, for at holde omkostningerne nede.

 • Indhent flere tilbud fra konkurrerende entreprenører: Dette er helt essentielt. Kun ved at sammenligne tilbuddene vil man kunne sikre sig, at man betaler en konkurrencedygtig pris.
 • Søg efter tilbud på skifer: Det kan muligvis være, at der findes kampagner og tilbud på materialer. Dem finder man ofte ved at snakke med en entreprenør, som har et godt netværk af leverandører i branchen.
 • Vær forberedt på uforudsete udgifter: I løbet af byggeprojektet kan der dukke uforudsete udgifter op. Ved tagskifte drejer dette sig ofte om rådskader. Derfor er det vigtigt at lægge et budget, der tager højde for uforudsete udgifter.
Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Hvordan finder man kvalificerede fagfolk til opgaven?

Bygge.dk er en tjeneste, der forbinder boligejere med kvalitetssikrede entreprenører og håndværkere. Bygge.dk tjekker kreditvurderinger, godkendelser og referencer samt sætter dig kontakt med entreprenører, der er velkvalificerede til at kunne håndtere dit projekt. Kun de firmaer, som over tid opretholder en høj kvalitet og konkurrencedygtige priser, kan fortsat være en del af platformen. Det er gratis at lægge sit projekt op, og du bliver herefter matchet med entreprenører til dit projekt, som kan komme og besigtige opgaven og give et pristilbud.

Skifertag? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.