Komplet guide til at bygge dit eget kolonihavehus

 

Mangler du dit helt eget fristed, hvor du kan slå dig ned og hygge dig uden hverdagens udfordringer og stress - så er et kolonihavehus lige det, som du står og mangler. I denne artikel giver vi dig en komplet guide til, hvordan du selv kan bygge et kolonihavehus. Du kan blandt andet også læse alt om, hvad det koster at bygge, samt hvad du skal være opmærksom på, når du bygger et kolonihavehus.

Byg kolonihavehus

Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.

Få 3 gratis tilbud >

Bygge kolonihavehus? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende
Få 3 tilbud >

1. Her er grunden til at du skal bygge et kolonihavehus

Der er flere gode grunde til at du skal bygge et kolonihavehus. Ved at bygge dit helt eget kolonihavehus, kan du skabe et fantastisk sted at opholde dig, når du har fri og tid. Et kolonihavehus er ideelt, hvis du ønsker et mindre sommerhus, men hvor du ikke har pligter som at slå græs og klippe hæk. Det er desuden også lettere og billigere at vedligeholde et kolonihavehus end et sommerhus.

Det er dog et stort projekt at gå i gang med at bygge et kolonihavehus selv, hvorfor det kræver, at du har erfaring med at bygge generelt eller har skruet hænderne godt på. Hvis du er på lidt usikker grund, anbefaler vi, at du følger vores guide længere nede i artiklen meget nøje, eller hyrer en håndværker til hele eller dele af byggearbejdet.

Få 3 uforpligtende tilbud >

2. Kom godt i gang med et byg-selv-kolonihavehus

Når du skal i gang med at bygge et kolonihavehus, er det blandt andet vigtigt at have styr på alt, hvad du skal bruge. Hvis du køber et byggesæt, får du naturligvis alt, hvad du skal bruge og en vejledning at følge. Hvis du derimod ønsker at bygge et kolonihavehus selv, så er det op til dig at sikre, at du har alle de nødvendige materialer for at komme godt i mål.

Du skal blandt andet bruge følgende materialer og udstyr for at starte op på byggeprojektet.

- Træ som beklædning og tag.

- Stolper til at holde kolonihavehuset.

- Gulv som passer til den stemning du ønsker at skabe i rummet.

- Vinduer som passer til kolonihavehusets æstetik og karakter (her bør du også forholde dig til isolering og vinduesrammer).

- Skruer til at samle hele kolonihavehuset med.

- Det rette værktøj for at gøre byggearbejdet så effektivt som muligt.

- Evt. træbeskyttelse, hvis du bygger kolonihavehuset af træ. Det holder træet sundt og modstandsdygtigt over den vind, vejr og klima, som vi har i Danmark. Du kan med fordel også overveje at male kolonihavehuset med træmaling.

Du kan som regel få alt, hvad du skal bruge for at bygge et kolonihavehus i de fleste byggemarkeder rundt i hele landet. Her kan du også få den nødvendige rådgivning og sparring for at finde de bedste materialer til opgaven.

For at det ikke stikker af rent økonomisk, kan det være en god idé at undersøge, hvad materialer koster hjemmefra og have lagt et budget for opgaven. Her skal du altid forvente, at det bliver en smule dyrere, end det du sikkert har estimeret med.

Få 3 gratis tilbud >

Bygge kolonihavehus? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

3. Byg selv kolonihavehus: Hvad koster det?

Prisen for et kolonihavehus er naturligvis afgørende, når du skal bygge selv. Det er dog også svært at kunne definere, hvad det helt nøjagtigt kommer til at koste dig, da vi mangler oplysninger om væsentlige elementer, som spiller en stor rolle. Her er dit materialevalg naturligvis afgørende for den samlede pris. Der findes mange forskellige træsorter og kvaliteter af træ, som du kan vælge at bygge af.

Størrelsen på kolonihavehuset som du ønsker at bygge, er naturligvis også væsentlig i forhold til, hvad det vil koste dig at bygge. Det siger naturligvis sig selv, at jo større kolonihavehuset skal være, desto mere vil det koste dig i materialer og tid at komme i mål.

Hvis vi alligevel skal forsøge at komme med et prisniveau for at bygge et kolonihavehus selv. Så kan du forvente, at hvis du vælger at bygge et helt minimalistisk og enkelt kolonihavehus på ca. 12-15 m2, så skal du forvente, at det vil koste dig i alt 25-30.000 kroner for alle materialer. Det er en forudsætning for, at du kan bygge det hele fra bunden selv, uden at der er en håndværker inde over dele af opgaverne.

Uanset hvad anbefaler vi, at du får lagt et budget for, hvad det må koste at bygge et kolonihavehus. Ud fra det kan du bedre vurdere, hvad der kan lade sig gøre for prisen. Du kan også vælge at gøre det omvendt, at du sætter dig for, hvilket kolonihavehus du vil bygge, og herefter regner på, hvad det vil koste at bygge.

Få 3 uforpligtende tilbud >

4. 6 simple trin til byg selv kolonihavehus

Trin 1: Lav en tegning over byggeprojektet

En plan er utrolig vigtig, når du skal i gang med at bygge et kolonihavehus. Få derfor lagt en meget klar plan og få tegnet en oversigt over kolonihavehuset. Det er vigtigt at få gennemgået tegningen meget nøje, så der ikke opstår fejl under byggearbejdet. Her er målene særligt afgørende for at opnå det perfekte resultat.

Trin 2: Få købt alle byggematerialer

Det næste er at få købt alle de nødvendige byggematerialer, så alt er klar til at du kan starte på byggeprojektet. Sørg for at opdele alle materialerne, så det er let at overskue, når du er i gang.

Når du er ude for at købe alle byggematerialer, tager du stilling til langt de fleste valg og spørgsmål, som opstår undervejs. Dermed slipper du for at skulle lave det om, hvis du f.eks. foretrækker en bestemt træsort frem for en anden.

Trin 3: Start med et godt fundament

Fundamentet er noget af det vigtigste, når du bygger et kolonihavehus. Sørg derfor for at brug den nødvendige tid på at grave ned, så kolonihavehuset har nok jord til at stå fast. Her er det vigtigt at bruge sokler af beton for at det er så stabilt som muligt. Du kan også anvende sten.

Trin 4: Gå videre til væggene

Når fundamentet er på plads, kan du starte på at sætte væggene op. Hvis du følger en vejledning, er det vigtigt at du følger den nøje, så væggene er i stand til at stå imod en evt. storm.

Trin 5: Sæt tag på kolonihavehuset

Når væggene er monteret, kan du sætte tag på kolonihavehuset. Her kan du enten vælge tag af træ eller f.eks. eternittag. Det er vigtigt at taget er tæt, og du får lavet en løsning til regnvand.

Trin 6: Gennemgå hele kolonihavehuset

Få gennemgået hele byggearbejdet for at se om der er sjusk, fejl eller mangler. Få det straks udbedret, hvis du opdager noget. Dermed kommer du godt i mål med dit nye kolonihavehus.

Få tilbud fra byggefirmaer nær dig

At finde det rette byggefirma til den rigtige pris kan være en udfordring, men med vores samarbejdspartner 3byggetilbud kan du let og hurtigt sammenligne tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område og vælge den bedste til den bedste pris.

3byggetilbud er en internetbaseret tjeneste, der gør det let for dig at få tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område. Alt du skal gøre er at udfylde nogle få oplysninger om dig selv og hvilken slags bygge- eller renoveringsprojekt du har brug for, og derefter vil de sende din forespørgsel til forskellige byggefirmaer nær dig.

En af de største fordele er, at du kan få tilbud fra flere byggefirmaer, hvilket giver dig mulighed for at sammenligne priser og projektalternativer, før du tager en endelig beslutning. Dette giver dig en større grad af tryghed og sikrer, at du vælger det byggefirma, der passer bedst til dine behov og din økonomi.

Udover at hjælpe dig med at finde det bedste byggefirma for dig, kan de også hjælpe dig med at finde byggefirmaer, der specialiserer sig i specifikke projekter, som nybyggeri eller renovering. Dette gør det lettere for dig at finde det rette byggefirma for specifikke behov.

Så hvis du vil spare tid og penge, samtidig med at du får den bedste byggehjælp, så kan du komme i gang ved at klikke på linket lige nedenfor. Prøv tjenesten i dag og oplev, hvor let det kan være at finde det bedste byggefirma til den bedste pris. Klik dig videre lige nedenfor for at komme i gang, og hent tre uforpligtende og gratis pristilbud på dit projekt.

Hvorfor bør du bruge 3byggetilbud?

  • Hver måned hjælper de tusinder med at finde byggefirma
  • De har samlet de bedste og billigste byggefirmaer på ét sted
  • Du undgår at vælge et dyrt og dårligt byggefirma
  • De gør det let at finde et byggefirma med gode priser
  • Tjenesten er 100% gratis og uforpligtende

Registrer dig på 3byggetilbud nu og få tilbud fra byggefirmaer i dit område - du vil blive overrasket over, hvor meget du kan spare. Klik dig videre lige nedenfor for at hente tre gratis pristilbud på dit projekt.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Bygge kolonihavehus? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere guider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.