Murpuds: Hvad koster det? (Pris i

 

2023)

Der er flere årsager til at renovere facaden med pudsning. Det kan også være vanskeligt at få en oversigt over, hvilke alternativer man har, og hvad priserne vil være for et sådan projekt. I denne artikel får du oplysninger om, hvilke priser du kan forvente, når du skal renovere facaden med pudsning. Du kan også læse om, hvad der bestemmer prisen, hvilken værdiøgning du kan opnå, og hvad der kræves for at få projektet godkendt.

Murpuds

Murpuds? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Hvad koster det at få pudset facaden?

Hos Bygge.dk har vi oparbejdet en prisdatabase, som er baseret på udførte projekter på vores platform. Når det gælder en ny facade i gipspudsning, kan vi se, at prisen ofte ender et sted mellem 250 kr. og 1.300 kr. pr. kvadratmeter vægflade. Gennemsnitsprisen ligger på omkring 650 kr. pr. kvadratmeter vægflade. Dette gælder for projekter, der har en gennemsnitlig standard, størrelse og kompleksitet. Som du kan se, er der en relativ stor variation, når det kommer til prisen for denne type projekter. I det næste punkt kigger vi nærmere på, hvad der bestemmer prisen, når man skal lægge murgips på facaden.

Disse priser inkluderer alt arbejde og materialer. Stillads er også inkluderet i prisen, men vær opmærksom på, at det ikke altid er inkluderet i entreprenørens pristilbud. Prisen inkluderer derimod ikke omkostninger til eventuelle ansøgningsgebyrer samt den person, der er ansvarlig for ansøgningen. Læs mere om dette i punktet om omkostninger ved ansøgning.

Ønsker du pristilbud på dit projekt? Få op til 3 tilbud på projektet her.

Hvad styrer prisen på en pudset facade?

Når du skal beklæde din facade med pudsning, er der visse beslutninger, du skal tage, som vil påvirke prisen. Der er også faktorer, som du har mindre indvirkning på, som også har en betydelig effekt på prisen. Størrelsen på vægfladen, som skal beklædes, er en af disse. Derudover vil tilgængelighed, og hvor nemt det er at opsætte stilladset, også have noget at sige, når det kommer til prisen. I visse tilfælde, som ved mindre enkeltboliger, kan det være nok med en lift eller en stige. Prisen påvirkes også af, hvor omfattende det er at fjerne den eksisterende beklædning (hvis dette er nødvendigt). Valg af mørtel/gips vil påvirke prisen, men valget afhænger imidlertid også af den eksisterende beklædning.

Arbejdskraften er ofte den største omkostning ved et byggeprojekt. Antal arbejdstimer og timepris vil derfor være de vigtigste faktorer, der bestemmer prisen. Hvor meget arbejde, der kræves, afhænger til en vis grad af størrelse og kompleksitet. Det kommer også an på håndværkernes erfaring og evne til at udføre arbejdet hurtigt og effektivt. Derfor er det vigtigt, at du finder en entreprenør med relevant kompetence og erfaring. Læs mere om valg af entreprenør længere nede i artiklen. 

Murpuds? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Hvilke former for murpuds findes der?

Prisen på projektet afhænger også af, hvilken slags murpuds du vælger. Samtidig har de dyrere variationer ofte fordele som en øget holdbarhed. Dermed kan det være en investering, der kan betale sig.

Murpuds i cement: Dette er den traditionelle form for murpuds. Det er en blanding af cement og sand, og i nogle tilfælde også ler eller kalk. Dette er en type, man ofte selv blander.

Polymermodificeret murpuds: Denne form for murpuds er en mere teknologisk udgave af den traditionelle cementgips. Fordelen ved denne er dens holdbarhed. Polymererne forhindrer dannelsen af sprækker og giver dermed cementen en bedre mulighed for at sætte sig. Den kommer også i flere farver, så du ikke behøver at male. 

Murpuds i akryl: Dette er en nyere form for mørtel, som bl.a. består af akryl. Den er fremragende over eksisterende murpuds i cement eller under andre lag, hvis det er nødvendigt at beklæde med flere lag. Dermed kan du spare penge, fordi du kan beklæde med den billigste type nederst og den mere holdbare akrylgips øverst. 

Gips: Pudsning i gips er mere tørt og finere end andre former for pudsning. Den tørrer også langsommere. Den er fremragende til indendørs anvendelse.

Slemning: Slemning er en grovere form for mørtel, som ofte bruges som overfladebehandling på grundmure og støttemure. Dette giver et mere groft udseende og er en af de billigste former for mørtel.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Hvilken værdiøgning vil en restaurering af facaden med murpuds give?

Om murpudsningen vil give en værdiøgning eller ej, vil variere afhængigt af projektet. Det er dog muligt at tale om, hvad der kan medføre en sådan øgning.

En afgørende faktor er forskellen på facaden før og efter istandsættelsen. Hvis facaden har været meget slidt, og den nu er betydeligt forbedret, kan du forvente en stor værdiøgning. Det samme gælder, hvis du har udført andre projekter såsom efterisolering eller udskiftning af vinduer. Det er noget, som mange mulige købere vil sætte pris på.

Generelt ser vi også, at en værdiøgning efter forskellige renoveringsprojekter bliver større, hvis boligen er placeret i et attraktivt område. Her kigger folk oftest efter boliger, som ikke kræver omfattende vedligeholdelse. Dermed kan det betale sig, at man allerede har udført en renovering af facaden. 

For at få en specifik vurdering angående en værdiøgning af din bolig, kan det betale sig at tale med en vurderingsmand. Det er også vigtigt at huske, at det at beklæde facaden med ny murpuds ofte kan være nødvendigt for at undgå følgeskader som fugt og råd. Hvis sådanne skader opstår, kan projektet blive betydeligt dyrere. Hvis den nye murpuds kun er tiltænkt som et æstetisk tiltag, kan man forvente en lavere prisøgning.

Kræver projektet en ansøgning?

Normal vil en pudsning af facaden ikke kræve en ansøgning. Der er dog altid nogle undtagelser. Den første er, hvis projektet også inkluderer en betydelig ændring af facaden. Eksempler på dette kan være isættelsen af flere eller større vinduer eller døre eller større ændringer af facadens udseende. Derudover findes der særregler for fredede bygninger (kan findes på www.kulturarv.dk). På disse bygninger vil man sjældent få tilladelse til at restaurere facaden, medmindre man vil ændre tilbage til en tidligere dokumenteret udførelse. Dette kan du altid gøre uden at skulle ansøge. 

Hvad koster en ansøgning hos kommunen?

Hvis du finder ud af, at dit projekt med beklædning af murpuds kræver en ansøgning, vil det medføre nogle ekstra omkostninger. For det første skal du betale et eller flere ansøgningsgebyrer til kommunen afhængigt af, hvilke ansøgningspligtige tiltag du ønsker at udføre. Hvad det koster, varierer ud fra, hvilken kommune din bolig ligger i. Gebyrerne koster normalt mellem 2.000 kr. og 7.000 kr. men kan både være dyrere eller mere rimelige. Her kan det, uanset hvad, betale sig at tage kontakt med din kommune. 

I nogle tilfælde skal du påregne omkostninger til en person, der er ansvarlig for ansøgningen, idet de vil ordne alle papirer og dokumenter, som er relateret til din ansøgning. Dette kan ende med at ligge på mellem 7.000 kr. og 13.000 kr., afhængigt af, hvor mange timer personen skal bruge på dit projekt. 

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Hvordan finder man den korrekte entreprenør til pudsning af muren?

Valget af entreprenør er relevant for både prisen og kvaliteten af dit projekt. Det er derfor vigtigt, at du finder en virksomhed som har erfaring med lignende projekter. På den måde kan du sikre dig, at du har en virksomhed med god faglig kompetence, indarbejdede rutiner for kvalitetskontrol samt kapacitet til at udføre dit projekt effektivt og uden mangler. Det er også en god ide at bede entreprenøren om at få tilsendt referencer, som du kan kontakte direkte. På den måde kan du forhøre dig om kvalitet, pris og kommunikation undervejs fra tidligere projekter. 

Vælg en entreprenør, du har god kommunikation med. På den måde kan du undgå misforståelser og uenigheder undervejs i projektet. Derudover er der visse formaliteter, som alle håndværkere bør have på plads. Dette inkluderer en solid og stabil økonomi, betalte forsikringer og alle de nødvendige godkendelser.

Bygge.dk er en tjeneste, der forbinder boligejere med kvalitetssikrede entreprenører og håndværkere. Bygge.dk tjekker kreditvurderinger, godkendelser og referencer samt forbinder dig med entreprenører, der er kvalificerede til at håndtere dit projekt. Det er gratis at oprette dit projekt, og de pristilbud, du modtager, er uforpligtende. Hvis du opretter dit projekt hos os, hjælper vi dig med at komme i kontakt med virksomheder, som har den relevante erfaring og kompetence til at beklæde din facade med murpuds.

Murpuds? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.