Byg generationshus: Hvad koster det? (Pris i

 

2024)

Et generationshus giver fordele for både de ældste og de yngste i familien. Mange ældre tager på udkig efter en mindre bolig, når børnene er flyttet hjemmefra. Når man bliver ældre, kan det også være en fordel med nærhed til de yngre generationer. Så kan det være en praktisk løsning at bo under samme tag sammen med andre familiemedlemmer. For den yngre generation kan sådan en løsning også gøre det lettere at finansiere huset, da beboerne deler både byggeudgifter og vedligeholdelse. I denne artikel har vi samlet information om priserne på generationshuse. Du kan blandt andet læse om gennemsnitspriser, hvordan du kan holde udgifterne nede, og hvad du bør tænke på i udbudsprocessen.

Byg generationshus

Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.

Få 3 gratis tilbud >

Byg generationshus? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Flere mulige løsninger

Når man tænker på at flytte sammen i et generationshus, skal man først diskutere, hvilke muligheder der er realistiske. Skal der bygges nyt? Har den ældre generation allerede en bolig, der kan blive benyttet til et generationshus? Skal enhederne være lige store, eller kan den ene part nøjes med mindre? Skal boligerne være adskilte, eller ønsker man en åben løsning, der binder de to boliger sammen? Her er det vigtigt at holde en åben dialog og sørge for, at alle bliver enige. På denne måde reducerer man risikoen for, at der opstår uenighed og konflikt senere.

Husk også, at selv om dette er et generationshus for jer, er det ikke nødvendigvis det samme for de næste, der skal bo der. Ved videresalg vil det have stor påvirkning på prisen, hvis huset er godkendt som flerfamiliehus eller parcelhus med seperat bolig til udlejning.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Hvad koster det at bygge nyt?

Når man skal bygge ny bolig til flere generationer, kan man vælge mellem at bygge parcelhus med separat boligenhed eller et flerfamiliehus. Dette valg afhænger hovedsageligt af personlige præferencer og vil have en lille effekt på prisen. Man bør også se på mulighederne for videresalg, og om den yngre generation ønsker at blive boende efter den ældre generation går bort. Hvad, der bedst betaler sig, er afhængigt af beliggenheden. I et villakvarter med generelt høje boligpriser vil et parcelhus måske blive solgt til en højere pris end to separate enheder, mens det kan være omvendt andre steder.

Som nævnt er byggeudgifterne for parcelhuse og flerfamiliehuse næsten ens. På den ene side er flerfamiliehuse som regel noget større, hvilket giver skaleringsfordele i byggefasen. Samtidig er der ofte flere badeværelser og køkkener pr. kvadratmeter end i et parcelhus, hvilket driver prisen op. Samlet set ser flerfamiliehuse ud til at havne relativt på niveau med parcelhuse med en gennemsnitspris på 18.000 kr. pr. kvadratmeter. Priserne varierer imidlertid meget fra 14.000 kr. for de billigste huse til over 29.000 kr. pr. kvadratmeter for de dyreste. Disse priser er hentet fra prisdatabasen til Bygge.dk og er baseret på en række gennemførte projekter.

Få 3 gratis tilbud >

Byg generationshus? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Hvad koster det at ombygge boligen?

Der findes flere måder at udvide en eksisterende bolig til to boliger. Hvis boligen er stor nok, kan man dele den op i to enheder. Så bliver det lettere for en af parterne at flytte ud ved senere lejlighed. Det kræver imidlertid en bolig af en vis størrelse, og det kræver ofte en del arbejde at få to hele enheder på plads.

En løsning, der kræver betydeligt mindre arbejde, er at bygge en enhed til udlejning i kælderen eller på loftet. Dette kræver normalt færre ændringer på den eksisterende bolig. Det indebærer også, at den ene part får en mindre bolig. Dette kan imidlertid være en fordel, eftersom mange ældre ønsker mindre plads med årene. I prisdatabasen til Bygge.dk ser vi, at bygninger med en udlejedel i kælderen har en gennemsnitlig pris på 10.000 kr. pr. kvadratmeter. De billigste projekter af denne type ender på ned mod 5.000 kr. per kvadratmeter, mens de dyreste kommer op på omkring 13.000 kr. pr. kvadratmeter. Disse priser inkluderer alle udgifter i forbindelse med materialer og arbejdskraft.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Hvordan kan man påvirke prisen?

Det kan altid betale sig at indhente tilbud fra flere forskellige, når man skal vælge entreprenør. Så kan man sammenligne tilbuddene og sikre sig, at man modtager en konkurrencedygtig pris. Det er imidlertid vigtigt at undersøge, hvad der rent faktisk er inkluderet i prisen. For at modtage så sammenlignelige tilbud som muligt, er det vigtigt at udarbejde en nøjagtig projektbeskrivelse. På den måde får entreprenørerne et tydeligt billede af dit projekt og kan udregne et realistisk tilbud.

Skal du bygge nyt, har du større indflydelse, end hvis du foretager ændringer på en eksisterende bolig. Så kan du blandt andet vælge byggemetode og materialer. På den måde kan du påvirke, hvad projektet vil koste.

Hvis man skal bygge et parcelhus om til et generationshus, vil de fleste gøre dette ved at etablere et godkendt boligareal i kælderen. Så vil prisen i stor grad afhænge af grundforholdene. Skal kælderen graves op for at opnå en tilstrækkelig taghøjde? Skal boligen understøbes? Skal der skæres ud til nye vinduer og døre? Mere grundarbejde betyder, at man bevæger sig over i den dyrere ende af skalaen. Hvis det allerede er klargjort, vil projektet blive betydeligt billigere.

Derudover har standarden som altid meget at sige for slutprisen. Her varierer priserne meget på køkken, badeværelser, gulv og fliser.

Hav styr på det juridiske

Når man skal bygge et generationshus, er det helt afgørende at planlægge de økonomiske og juridiske aspekter ved at bo under samme tag. Hvordan man vælger at organisere ejerforholdene, er op til hver enkelt. Det indebærer meget ansvar at eje en bolig, og det er vigtigt, at man fordeler dette ansvar, før man går i gang med byggeriet. Blandt andet bør man blive enige om, hvordan vedligeholdelse skal organiseres.

Som med alle flerfamiliehuse kræver et generationshus, at man tænker grundigt igennem, hvordan det vil blive at dele tag med andre husstande. Selv om relationen mellem de forskellige generationer kan være god, er det ikke nødvendigvis sådan, at man vil trives med at bo væg til væg. Det er også et spørgsmål om praktiske hensyn. At man befinder sig på forskellige stadier i livet kan også medføre forskellige præferencer, når det kommer til faktorer som støj, oprydning og vedligeholdelse. Derfor er det vigtigt at have en åben dialog, når man overvejer at bygge et generationshus. Alle bør have en fælles opfattelse af, hvilke krav der skal stilles, og hvilke grænser man skal forholde sig til.

Få tilbud fra byggefirmaer nær dig

At finde det rette byggefirma til den rigtige pris kan være en udfordring, men med vores samarbejdspartner 3byggetilbud kan du let og hurtigt sammenligne tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område og vælge den bedste til den bedste pris.

3byggetilbud er en internetbaseret tjeneste, der gør det let for dig at få tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område. Alt du skal gøre er at udfylde nogle få oplysninger om dig selv og hvilken slags bygge- eller renoveringsprojekt du har brug for, og derefter vil de sende din forespørgsel til forskellige byggefirmaer nær dig.

En af de største fordele er, at du kan få tilbud fra flere byggefirmaer, hvilket giver dig mulighed for at sammenligne priser og projektalternativer, før du tager en endelig beslutning. Dette giver dig en større grad af tryghed og sikrer, at du vælger det byggefirma, der passer bedst til dine behov og din økonomi.

Udover at hjælpe dig med at finde det bedste byggefirma for dig, kan de også hjælpe dig med at finde byggefirmaer, der specialiserer sig i specifikke projekter, som nybyggeri eller renovering. Dette gør det lettere for dig at finde det rette byggefirma for specifikke behov.

Så hvis du vil spare tid og penge, samtidig med at du får den bedste byggehjælp, så kan du komme i gang ved at klikke på linket lige nedenfor. Prøv tjenesten i dag og oplev, hvor let det kan være at finde det bedste byggefirma til den bedste pris. Klik dig videre lige nedenfor for at komme i gang, og hent tre uforpligtende og gratis pristilbud på dit projekt.

Hvorfor bør du bruge 3byggetilbud?

  • Hver måned hjælper de tusinder med at finde byggefirma
  • De har samlet de bedste og billigste byggefirmaer på ét sted
  • Du undgår at vælge et dyrt og dårligt byggefirma
  • De gør det let at finde et byggefirma med gode priser
  • Tjenesten er 100% gratis og uforpligtende

Registrer dig på 3byggetilbud nu og få tilbud fra byggefirmaer i dit område - du vil blive overrasket over, hvor meget du kan spare. Klik dig videre lige nedenfor for at hente tre gratis pristilbud på dit projekt.

Få 3 gratis tilbud >

Byg generationshus? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.