Isolering af kælder: Hvad koster det? (Pris i

 

2023)

Hvis du ser på muligheder for at udvide din kælder, er det vigtigt at have en god isolering både for at sikre en behagelig indetemperatur og for at forhindre mug og råd. En kælder betragtes ofte ikke som et opholdsrum af den, der byggede huset, og ofte er kælderen overhovedet ikke isoleret. Det kan virke omfattende at starte med isolering af kælderen, og det er godt at være forberedt på, hvad man kan forvente af omkostninger, som er forbundet med dette. Vi har forsøgt at samle de vigtigste punkter i denne artikel for at give dig en idé om, hvor meget af dit budget dette vil være.

Isolering af kælder

Isolering af kælder? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Hvorfor isolere?

Isoleringen har flere gode funktioner, der hjælper med at holde din kælder behagelig og sikker. Hvor du mest mærker isoleringen, især i kældre placeret under jorden, er på temperaturen. Jorden udenfor er kold, og hvis du ikke isolerer ordentligt, vil kælderen også være det. Også med hensyn til opvarmning er der meget at spare på tilstrækkelig isolering. Det er hverken økonomisk eller effektivt at bruge masser af elektricitet til at varme kælderen, hvis du ikke har isoleret, da du også skal opvarme jorden udenfor. Men god isolering har også andre egenskaber. Det bidrager til renere luft og gør det lettere at sikre god luftcirkulation i kælderen. Derudover forhindrer det fugt og forhindrer dannelse af mug og råd på grund af fugtskader. Dette bidrager igen til et bedre og sundere indeklima. Der er med andre ord mange grunde til at sikre, at isoleringen bliver udført korrekt.

Ønsker du pristilbud på dit projekt? Få op til 3 tilbud på projektet her.

Måder at udføre isolering af kælder på

Det lyder måske underligt og omfattende, men en kælder skal faktisk isoleres på ydersiden af de ​​udvendige vægge. Dette betyder, at du skal grave rundt om grundmuren, og det betyder også meget arbejde. Men hvis du allerede er nødt til at tilføje nyt dræn og/eller afløb i forbindelse med renoveringen, har det ikke nogen stor indflydelse på selve prisen, da du allerede har gravet ud. Det anbefales at isolere så meget som muligt på ydersiden og mindst ⅓. For værelser, der er mere udsat for fugt, såsom en sauna eller vaskerum, anbefales det minimum ⅔ udvendig isolering.

Men det er ikke altid nemt at få lagt isolering udvendigt, og af forskellige årsager kan det være vanskeligt at komme til ydervæggen. Da er det muligt at isolere indersiden, men det er meget vigtigt, at dette gøres korrekt for at forhindre fugt. Indvendig isolering forhindrer tilstrækkelig luftcirkulation, og den stillestående luft og kondens giver grobund for mug og råd. Det er vigtigt, at kælderen er 100 % tør, inden isoleringen påbegyndes.

Du skal også se på muligheden for at isolere gulvet. Mange betongulve har allerede noget isolering, men dette er ikke beregnet til et permanent ophold i kælderen. Det føles hurtigt fodkoldt på gulvet i kældre, der ligger under jorden, og god isolering kan være godt at tænke på. Der er flere måder at lægge gulvet på afhængigt af forholdene i din kælder, så find ud af, hvilke muligheder du har. Især hvis du planlægger at installere gulvvarme, er det vigtigt at isolere, for det hjælper meget lidt med varme i gulvet, hvis al varmen går tabt i jorden.

Isolering af kælder? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Materialer til isolering

Hvilken type materialer, du skal anvende, afhænger af flere forhold, men prisen er selvfølgelig altid en vigtig faktor. Isopor-plader som XPS og EPS bruges ofte til udvendig isolering. Disse har lidt forskellige egenskaber. XPS er måske den mest almindelige, når det kommer til at isolere grundmur, da det kan modstå lidt højere tryk og ikke absorberer så meget vand som EPS. XPS er dog meget dyrere; op til tre gange prisen på EPS, og hvis arbejdet udføres i henhold til reglerne, kan EPS fungere lige så godt.

Til indvendig isolering foretrækker mange at bruge fiberglas. Den mest kendte producent af dette er Glava, og du kender sandsynligvis de gule ruller allerede. Dette kan også købes som plader og løs papirgranulat og er både let at installere og relativt billigt. Men det er også tilbøjeligt til at danne kondens, og mange entreprenører er ikke villige til at bruge dette ved isolering af kælder.

En form for isolering, der bliver mere og mere almindelig i kældre, er sprayisolering af lukket cellestruktur. Dette er let at installere og sprøjtes blot lige ind i væggen. Men det er også vigtigt, at installationen udføres korrekt, da sundhedsmæssige problemer og ubehagelige lugte kan forekomme, hvis den ikke udføres korrekt. Denne form for isolering er dyrere end glasfiber, men lettere at få helt tæt.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Udgifter

Vi i Bygge.dk har oprettet en prisdatabase baseret på hundredvis af projekter, hvor kunderne har anvendt os til at finde faghåndværkere og entreprenører. Ifølge vores database er gennemsnitsprisen for isolering af kælder på ca. 3.000 kroner pr. løbende meter. Denne pris inkluderer omkostninger til dræn og efterdræning af grundmuren. Der er stor variation i, hvilken slags arbejde der er behov for til netop din kælder, men vi ser, at prisen generelt ligger mellem 2.500 og 4.500 kr. pr. løbende meter.

Hvordan kan prisen påvirkes?

Der er flere faktorer, der påvirker prisen. En større kælder får normalt en lidt lavere kvadratmeterpris end en lille kælder, da dele af arbejdet ofte har en "opstartspris". For eksempel koster det ikke meget mere at grave 15 kvadratmeter op end 10 kvadratmeter. Det kræver også mindre koordinering og organisering pr. løbende meter, jo større projektet er.

Der er også tilfælde, hvor du skal fjerne gammel isolering, før du tilføjer ny. I mange ældre hjem, eller hvis du tidligere har haft oversvømmelses- eller kondensproblemer, er dette nødvendigt for at komme af med fugtproblemer. Naturligvis har materialevalg også meget at sige for den endelige pris. Der er mange forskellige typer isolering at vælge imellem, og det er vigtigt at bruge den rigtige isolering til det rigtige formål. Det er også en god ide at holde styr på, hvilken slags U-værdi isoleringen har for at vælge korrekt. U-værdien fortæller, hvor effektiv isoleringen er, og jo lavere tallet er, jo bedre er isoleringskapaciteten. Dette kan også påvirke prisen.

Derudover er der en række faktorer, man ikke kan påvirke selv, som er med at bestemme prisen, såsom grundforhold, adgang, og hvor dybt der skal graves.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Brug af professionelle håndværkere eller udføre jobbet selv?

En stor del af omkostningerne ved isolering af kælder er selvfølgelig selve arbejdet. Håndværkere har ofte en solid timepris, og fordi der skal graves, fjernes gammel isolering og lægges ny, kan timerne hurtigt hobe sig op. Det kan også være nødvendigt at tilføje ny dræning, understøtte grundmuren og støbe nyt gulv i samme omgang. Hvis du ved, hvad du gør, og har adgang til maskiner, er der selvfølgelig intet i vejen for dette, men at tilføje isolering til en kælder er ingen nem opgave. Det er vigtigt, at dette arbejde udføres korrekt fra starten for at opnå den ønskede effekt. Hvis du ikke lægger det tæt nok eller begår andre fejl undervejs, kan der forekomme fugtskader, som er vanskelige og omfattende at reparere bagefter. Det kan også sprede sig til resten af ​​huset, hvilket giver grobund for mug og råd på etagerne ovenover. Dette resulterer i dårligt indeklima og kan faktisk være direkte sundhedsskadeligt.

En anden fordel ved at bruge entreprenører er muligheden for at få tilbud på materialer. Mange entreprenører samarbejder med forskellige leverandører, og nogle gange kan de tilbyde rabatter på materialer, du har brug for. Med hensyn til videresalg af hjemmet er det også vigtigt at være forsigtig med arbejdet, og en håndværker, der er specialiseret i isolering, garanterer, at alt er i orden. Med alle papirer i orden kan du hurtigt få den endelige salgspris kontrolleret i et par trin.

Vi i Bygge.dk hjælper dig med at komme i kontakt med entreprenører. Bygge.dk er en tjeneste, der forbinder boligejere med kvalitetssikrede entreprenører og håndværkere. Bygge.dk tjekker kreditvurderinger, godkendelser og referencer samt forbinder dig med entreprenører, der er kvalificeret til at håndtere dit projekt. Hos os kan du registrere dit projekt helt gratis og uden forpligtelse og derefter modtage tilbud fra flere relevante entreprenører.

Isolering af kælder? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.