Støbning af sokkel: Hvad koster det? (Pris i

 

2023)

Støbning af fundamenter er ofte en uforudsigelig proces. Hvilken slags arbejde, der skal gøres, afhænger i høj grad af, hvad der gemmer sig i jorden, hvor man ønsker at bygge. Jordmasserne, man afslører, når man starter udgravningen, vil have en stor effekt på projekter, både når det kommer til tid, arbejde og pris. I denne artikel kan du læse om, hvad der påvirker prisen på et sådant projekt. Du får også oplysninger om de gennemsnitlige priser for støbning af sokkel. Disse priser er taget fra prisdatabasen til Bygge.dk og er baseret på en række afsluttede byggeprojekter.

Støbning af sokkel

Støbning af sokkel? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Priser

I Bygge.dk har vi udviklet vores egen prisdatabase baseret på projekter udført gennem platformen. Når det kommer til priser for støbning af fundament og sokkel til garager og nye parcelhuse, vil priserne variere meget. Nedenfor har vi inkluderet to eksempler på priser for projekter med garage på 40 kvadratmeter og parcelhus med jordoverflade på 110 kvadratmeter. Dette er kun tænkt som vejledende priser for at give en indikation for, hvad denne del af projektet kan koste. Bemærk, at det kræver tegninger og projektering for at kunne give et detaljeret tilbud.

Parcelhus:

  • Afretningslag (fundament): 32.000 kr.
  • Gulve på grunde på 300 mm iso, 80 mm beton: 60.000 kr.
  • Total: 92.000 kr.

Garage:

  • Fundament garage: 12.000 kr.
  • Gulv på grund, 12 cm beton uden iso stål glattet i garagegulv: 14.000 kr.
  • Total: 26.000 kr.
Ønsker du pristilbud på dit projekt? Få op til 3 tilbud på projektet her.

Gravearbejde

Udgravningsarbejdet er i tillæg til priserne ovenfor og varierer efter, hvilke type jordforhold man har. Men det er svært at kortlægge de nøjagtige forhold i jorden, før man begynder at grave. Men det er en overvejelse, man kan tage i det omfang, det er muligt.

Det kan være en god idé at frostsikre jorden, før man begynder at støbe. Frostsprængninger kan forårsage store skader på både gulve og støttevægge. Det er et problem, der er langt mere overkommeligt at forebygge end at rette op på senere.

Derudover skal man huske, at der vil være en masse overskydende jordmasse, når man graver. Mængden vil afhænge af, hvor omfattende udgravningsarbejdet er. Husk dog, at jordmasserne altid vil udvide, når det er gravet op. Nogle jordmasser kan bruges til at udfylde andre steder på grunden, og hvis stenmasserne er rene, kan de bruges som underlag til sokkelen. Resten skal køres væk, hvilket vil medføre omkostninger. En mulighed er at kontakte entreprenører i nærheden og undersøge, om de har brug for den slags masse, man har gravet op. Mange entreprenører tager gerne imod jordmasser imod, at de selv fragter det væk. 

Støbning af sokkel? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Hvor stor en sokkel skal man have?

En anden faktor, der påvirker prisen, er størrelsen af sokkelen. Normalt betyder større flader en lavere kvadratmeterpris, men det meste betonarbejde har faste enhedspriser, som entreprenørerne arbejder med. Arbejde med maskiner vil dog være noget mindre variable med projektets størrelse, så prisen per kvadratmeter vil naturligvis være noget lavere på det større projekt.  

Husk også, at de fleste betonentreprenører ønsker at holde kontrakten åben for at justere for mængder bagefter. Dette skyldes, at det kan være svært at vide de nøjagtige mængder, før man har projekteret helt i detaljer.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Brug professionelle håndværkere

Sokkelen er det fundament, bygningen skal stå på, og det er her, man lægger grunden til et vellykket projekt. Derfor er det ekstra vigtigt, at arbejdet er af høj kvalitet. Selvom det kan være fristende at spare penge ved at gøre en del af arbejdet selv, kan utilstrækkeligt arbejde føre til yderligere omkostninger senere i projektet. Fejl i forarbejdet kan være svære at opdage med det samme og kan derfor have store konsekvenser i hele projektet.

Der er en række valg og overvejelser, der skal træffes, hvis støbning af sokkelen skal blive en succes. Man skal blandt andet vide, hvor tyk en sokkel man har brug for, hvordan underlaget skal være, og hvilken slags beton man skal bruge. Derfor kan det betale sig at hyre professionel arbejdskraft, så arbejdet udføres både korrekt og effektivt.

Men det kan være svært at vide, hvordan man finder den rigtige entreprenør til et projekt. Det kan vi hos Bygge.dk hjælpe med. Vi har samlet kvalitetssikrede håndværkere, virksomheder og entreprenører på ét sted, så det vil være lettere at vælge trygt og korrekt. Alle entreprenørerne, man finder gennem vores gratis service, er løbende kvalitetssikrede, både på ekspertise, økonomi og godkendelser. Hvis man registrerer sit projekt hos os, vil vi sætte jer i kontakt med flere entreprenører, der har den erfaring og ekspertise, der kræves for både støbning af sokkelen, og for det andet arbejde på dit projekt.

Start i god tid

At starte forberedelserne i god tid gør det ikke bare nemmere at planlægge projektet omhyggeligt. Dygtige håndværkere er populære og kan ofte have travlt langt ud i fremtiden.

Hvis man begynder at forberede sig i god tid, er det også nemmere at tilpasse projektet til klimaet. Da beton består af meget vand, er det tilbøjelig til at være udsat for frostskader i hærdningsperioden. Desuden vil det tage meget lang tid for betonen at hærde ordentligt, især hvis det er koldt i luften. Derfor kan det betale sig at undgå støbningsarbejde om vinteren. Nogle betonentreprenører opererer med 5-10 % vintertillæg på deres priser.

Jo bedre forberedt man er, jo lettere er det at foretage justeringer undervejs i projektet. En kompetent fagperson vil altid være i stand til at hjælpe med at vurdere både, hvilken slags arbejde der er behov for, og hvad det kommer til at koste. 

For at finde den rigtige entreprenør til dit projekt, kan du registrere det hos Bygge.dk. Vi vil sætte jer i kontakt med firmaer, der har den nødvendige ekspertise og erfaring, der kræves for at støbe sokkel. Alle firmaer i vores netværk er løbende kvalitetssikrede med hensyn til kompetence, økonomi og nødvendige godkendelser. Således kan man være sikker på, at de pristilbud, man modtager, kommer fra pålidelige og egnede firmaer. Det er gratis at registrere sig på Bygge.dk, og de tilbud, man modtager, er helt uforpligtende.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Støbning af sokkel? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.