Byg legehus: Hvad koster det? (Pris i

 

2023)

Når du gerne vil bygge et legehus, er det rart at have en idé om, hvad det ca. vil koste, inden du går i gang med projektet. Derfor har vi udarbejdet denne artikel, så du kan få lidt informationer om det at bygge legehus, så du ikke bliver overrasket over prisen. Nedenfor kommer vi bl.a. omkring prisen på legehuse, hvad der har indflydelse på prisen, og hvad du f.eks. selv kan gøre for at mindske udgifterne.

Byg legehus

Byg legehus? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Gode grunde til at bygge et legehus

Et legehus har næppe særlig høj værdi for den fremtidige køber af din bolig. Derfor skal du vælge at investere lidt penge i et legehusfor dine børns skyld. Det er nemlig slet ikke sikkert, at dem der kommer til at bo i huset efter dig, har børn, og selv hvis de har, kan det være, at de gerne vil have et andet et, der måske er placeret et andet sted på grunden. Det kan også være, at den nye families børn er blevet for store til at lege i et legehus.

Alt dette er gode grunde til at fokusere på, hvordan dinebørn (eller børnebørn) kan få glæde af legehuset. Det vil meget sjældent være noget, der øger værdien på din bolig.

Da børn skal være en vis alder, før de kan lege udendørs, og fordi der er en øvre grænse for, hvornår de holder op med at ville lege i et legehus, er det blot en ekstra god grund til at være meget fokuseret på prisen. Jo kortere tid noget skal bruges, jo vigtigere er det, at det ikke er for dyrt.

Det er dog også vigtigt, at du ikke vælger en løsning, der er for billig, da et legehus netop er beregnet til børn. Kvaliteten skal være i orden, så du mindsker risikoen for, at dit barn kommer til skade ved at lege i, på eller omkring legehuset. Det skal kunne holde til lidt af hvert og være godkendt til børn.

Ønsker du pristilbud på dit projekt? Få op til 3 tilbud på projektet her.

Hvilke muligheder er der for at få et legehus?

Du har flere forskellige muligheder for at få et legehus i din have. Overordnet set er der tre forskellige løsninger du kan vælge imellem, når du gerne vil have et legehus til dit barn.

De tre forskellige løsninger er:

·       Byg hele legehuset selv fra bunden.

·       Køb et færdiglavet legehus, der blot skal samles(enten saml det selv eller få en anden til det).

·       Hyr en håndværker til at bygge dit legehus.

Hvis du har flere børn, er et legehus måske en bedre investering, da tidsperioden, hvor der er børn, der kan og vil lege i et legehus, bliver længere.

Byg legehus? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Hvad koster det?

Hvad der er den billigste løsning for dig, kommer helt an på, hvor fiks du er på fingrene, og om du vælger at købe et præfabrikeret legehus, eller om du blot køber materialerne og enten selv bygger legehuset eller får en håndværker til det. Det er muligt, at du kan spare lidt penge ved at lade håndværkeren, der skal bygge legehuset, stå for at indkøbe materialer.

En håndværker har allerede det rette værktøj og eventuelt maskineri, der skal bruges for at bygge et legehus, hvorimod du som privatperson måske vil stå og mangle et bestemt stykke værktøj for at kunne gøre projektet færdigt.

Den endelige pris på at få et legehus afhænger af følgende faktorer:

·       Den valgte løsning.

·       Udgifter til håndværker.

·       Eventuelle meromkostninger til planering af jorden.

·       Eventuelle meromkostninger til finish på legehuset.

Et legehus kan enten være af plastik eller træ, men hvis duregner med, at legehuset skal holde i lang tid, eksempelvis til når dine børn engang selv får børn, og du gerne vil give børnebørnene mulighed for at lege idet samme legehus, så kan det være en god idé at vælge holdbare materialer.

Plastik er kendt for at holde i lang tid, men til gengæld har det en tendens til at blive mørt og bleget af solen. Træ holder også længe, og det holder ekstra længe, hvis det bliver vedligeholdt. Det kan du eksempelvis gøre ved at male det eller give det træbeskyttelse, inden det synligt begynder at trænge. Derudover kan du også lægge tagpap på.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Hvis du ikke er praktisk anlagt, er der hjælp at hente

Selvom opførelse af et legehus ikke er en stor opgave, kan det stadig være et byggeprojekt, der er uoverskueligt for nogle. Det kan også være, at du blot ikke ønsker at bruge tid på selv at bygge et legehus, men i begge tilfælde kan du få hjælp af en håndværker.

For de legehuse, der opføres i træ, er det oplagt at tage fat i en håndværker. En tømrer vil nemlig kunne bygge et legehus på ganske korttid, og du kan dermed spare tid og eventuelt penge sammenlignet med, hvis du skulle bygge legehuset selv.

Hvis du gerne vil have en håndværker til at hjælpe dig med at bygge et legehus, kan du bruge den gratis tjeneste her på Bygge.dk. Alle entreprenører, der er en del af vores database, betaler for at være tilknyttet, så derfor kan du forvente, at de entreprenører, vi eventuelt sætter dig i forbindelse med, er motiverede for at være en del af vores tjeneste.

Det er både gratis og uforpligtende for dig at få tilbud viavores platform, og vi sørger løbende for at tjekke entreprenørernes referencer, økonomi og godkendelser. Herudover interviewer vi også lederne i de enkelte virksomheder for at sikre os, at vi ikke lukker brodne kar ind. Hvis det skulle ske, reagerer vi prompte, og i så fald har virksomheden ikke længere mulighed for at få opgaver via vores tjeneste.

Gode råd inden du går i gang med projektet

Selvom opførelse af et legehus er et lille projekt og ikke kan sammenlignes med opførelse af en bolig eller en carport, kan der stadig være regler, der gør sig gældende. Der kan være krav, der skal overholdes i forhold til, hvor tæt på skel, du må placere legehuset.

Derfor er det vigtigt, at du selv undersøger dette, inden du eventuelt lægger dit projekt ind på vores tjeneste. Dermed kan du sikre dig, at du ikke risikerer at opføre et legehus, som viser sig at være i strid med dinkommunes retningslinjer for bebyggelse. Hvis du er i tvivl, kan du kontakte dinkommune for at høre ad, om der er noget til hinder for, at du opfører et legehus på en bestemt placering på din grund.

Hvis du opfører et legehus på din grund uden at være sikker på, at den ikke overtræder reglerne eller retningslinjerne i dit område, kan du risikere at skulle flytte legehuset eller værre endnu, at skulle rive det ned.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Byg legehus? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.