Bygge entré: En komplet guide (pris, regler, tips)

 

I denne guide kommer vi ind på, hvordan du bærer dig ad, når du skal bygge ny entré. Du kan blandt andet læse mere om, hvornår der udløses ansøgningspligt, hvilke priser, du kan forvente at møde, og hvordan du finder de rette fagfolk.


Bygge entré

Bygge entré: Få 3 uforpligtende tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende
Start her

Er arbejdet ansøgningspligtigt?

Når du skal i gang med et udbygningsprojekt, skal du altid undersøge, om der er ansøgningspligt. Selv om der findes flere projekter, du kan gennemføre uden en tilladelse fra kommunen, er der en række regler, du skal have et overblik over. Reglerne vedrører både det byggetekniske, det æstetiske og hvordan ændringen passer ind i kommunens lokalplan: Hvad siger lokalplanen for eksempel om udnyttelsesgraden af din grund? Dette kommer ud over de generelle regler, og vil variere efter, hvor i landet du bor. Herunder har vi beskrevet de grundlæggende retningslinjer, som gælder, når du skal bygge ny entré. For at få en komplet oversigt over, hvilke regler, der gælder for dit projekt, bør du imidlertid kontakte din kommune og bede om at få udleveret de kommunale retningslinjer.

En udvidelse af boligen er enten en tilføjelse af en ny etage, en underbygning eller en udvidelse/tilbygning. En udvidelse i højden kan for eksempel være en tagkvist eller en ny etage over det eksisterende byggeri. En underbygning er en forlængelse nedad, mens en udvidelse/tilbygning er en tilføjelse til bygningens fundament. Når du skal bygge en ny indgang, vil det være en udvidelse. Et indgangsparti vil være ansøgningspligtigt, da det normalt ombygges til et rum til permanent ophold (til forskel fra et opbevaringsrum). Byggeriet er imidlertid typisk under 50 kvadratmeter - så man kan selv ansøge. Bemærk dog, at det altid kan betale sig at koble en arkitekt eller projekterende ingeniør på projektet. Denne person kan dermed tegne entréen og udarbejde et grundlag, som tømreren kan give en pris på. Ved nogle former for udvidelser kan du også kontakte en entreprenør eller tømrer direkte. Hvis du ikke ved, hvilket firma, du skal bruge, kan du registrere dit projekt på Bygge.dk. Så bliver du matchet med kvalitetssikrede entreprenører, der har erfaring med tilsvarende projekter.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Er det nødvendigt med en arkitekt?

Svaret på spørgsmålet afhænger af; hvor stort og komplekst projektet er, om ansøgningen kræver dispensation, og hvor klar en opfattelse, du selv har af, hvordan den nye entré skal se ud. En arkitekt kan hjælpe dig med at se muligheder, som du måske ikke selv har tænkt på. Det er desuden muligt, at arkitekten finder effektive løsninger, som gør, at du ikke behøver at bygge så stort, som du havde planlagt. Arkitekten kan også hjælpe dig med ansøgningen. Det indebærer, at et ansvarligt firma skal stå for udfyldningen og indsendelsen af ansøgningen. En arkitekt vil også kunne bruges som ansvarlig ansøger.

Bemærk, at et indgangsparti regnes som et meget lille projekt for de fleste arkitekter. Så prøv at finde en arkitekt, der er interesseret i denne type arbejde. Her findes der et bredt udvalg af arkitekter på nettet, som kan hjælpe dig.

Bygge entré: Få 3 uforpligtende tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Find en entreprenør, du kan stole på

Når du skal udvide din bolig, er det vigtigt at arbejdet holder en høj kvalitet. Din tilbygning skal holde i mange år fremover, og med mindre du har stor erfaring og de kompetencer, som projektet kræver, vil du kunne drage fordel af at bruge professionelle fagfolk til at gennemføre arbejdet. Hos Bygge.dk har vi samlet kvalitetssikrede entreprenører og håndværkere på ét sted, for at gøre det lettere for dig at foretage det rigtige valg. Registrerer du dit projekt på vores hjemmeside, bliver du matchet med entreprenører, som har den rette erfaring med at bygge ny entré. På den måde kan du sammenligne tilbuddene og foretage det valg, du finder bedst.

Der er imidlertid mange useriøse aktører i branchen, og mange vil kunne tilbyde en kunstigt lav pris på bekostning af kvaliteten. Vær derfor påpasselig, hvis du modtager et tilbud, som er betydeligt lavere end de andre. For at være sikker på, at de håndværkere, du overvejer at bruge, er seriøse og leverer det rette arbejde i en høj kvalitet, bør du lave en søgning på nettet, før du underskriver papirerne. Dermed vil du kunne finde andre kunders erfaringer med firmaet, og få et indtryk af, om firmaet er professionelt. Du kan også undersøge, om firmaet har nyere godkendelser. De fleste godkendelser i Danmark er frivillige, men fungerer dog alligevel som et kvalitetsstempel. For at sikre en konkurrencedygtig pris, bør du også indhente tilbud fra flere håndværkere. Du skal derfor forsøge at finde nogen, som har tilbygninger som deres speciale, og som har erfaring fra lignende projekter.


Har du brug for fagfolk til jobbet? Sammenlign flere tilbud her.

Vær grundig med kontrakter og aftaler

Når du indgår en aftale med en håndværker, skal I begge være sikre på, at I har en fælles forståelse af projektet. Vær så grundig som muligt i din projektbeskrivelse, så håndværkeren ved nøjagtigt, hvad han skal gøre. Udspecificer, om du ønsker en helt færdigt entré, eller du gerne vil indkøbe nogle af materialerne selv. Det mest normale er her, at man eksempelvis indkøber parketgulvet selv. Det koster penge at have håndværkere gående: Så, for at spare, er der mange, som vælger at lave det sidste overfladearbejde selv. Få eventuelt beskrevet dit eget arbejde i kontrakten. Så undgår du, at håndværkeren afslutter arbejdet for tidligt, eller laver mere, end du havde tænkt dig - og dermed betaler en højere pris. Få på skrift, hvem der er ansvarlig for at anskaffe materialer, og om det er inkluderet i prisen eller ej. I bør også blive enige om, hvordan der skal håndteres eventuelle forsinkelser og problemer, der kan dukke op undervejs. Du finder gode skabeloner til byggesager på websiden til Dansk Byggeri.

Bliv også enige om en arbejdsplan, så du ved, hvad du kan forvente af tidsforbrug. Gør dette sammen med entreprenøren. En professionel fagperson har typisk god erfaring med at kunne sige, hvor lang tid arbejdet tager. Hvis du skal foretage noget af arbejdet selv, skal du have for øje, at den ene part sandsynligvis er hurtigere end dig. Beregn derfor ekstra tid, så du er sikker på, at du holder dig inden for tidsrammen. Med i planen bør også være konkrete delmål, der sikrer, at arbejdet skrider ordentligt frem. Klarlæg hvornår sokkelen skal være færdig, hvornår den rå bygning skal være bygget, og hvornår hele projektet skal stå færdigt. Så kan du på et tidligt stadie se, om du følger planen, og om du kan forvente, at I bliver senere færdige. Det er også rigtig vigtigt, at du lægger et budget. Lav poster for de forskellige udgifter, og sørg for, at omkostningerne ikke løber løbsk.

Omkostninger i forbindelse med ny entré

Der er meget, der kan påvirke prisen. For at give en indikation af, hvad man kan forvente, har vi hos Bygge.dk udarbejdet en prisdatabase, baseret på gennemførte projekter. Ud fra denne kan vi se, hvad de forskellige projekter har kostet. Ifølge prisdatabasen har et nyt indgangsparti en gennemsnitspris på cirka 16.000 kroner per kvadratmeter. Vi ser imidlertid store variationer i priserne. Nogle projekter kan have en kvadratmeterpris på op mod 25.000 kroner, hvor andre lander nede omkring 14.000 kroner per kvadratmeter.

Der er således en række faktorer, som påvirker prisen ved et sådant projekt.

Der er ligeledes nogle størrelsesfordele, der kan gøre sig gældende, og derfor vil mindre tilbygninger generelt have en højere kvadratmeterpris end de større. Man kan således få det indtryk, at prisen lyver lidt. Hvis du skal udvide dit eksisterende indgangsparti med et par kvadratmeter, vil dette typisk koste noget mere per kvadratmeter end en stor tilbygning med en helt ny entré. Dette kommer sig af, at arbejdet alligevel kræver en projektering og planlægning, som skal fordeles på et mindre areal.

Ønsker du pristilbud? Få tilbud fra flere kvalitetssikrede fagfolk her.

Hvordan organiseres projektet?

Hvordan du vælger at organisere dit projekt bør afhænge af størrelsen af projektet og hvor meget, du selv ønsker at være involveret. Fagområder, der er relevante for bygningen af en ny entré, inkluderer:

• Arkitekt / projekterende ingeniør / teknisk tegner

• Graveentreprenør

• Murer / beton til grundmur / fundament

• Tømrer

• Blikkenslager

• Maler

• Elektriker

• Fliselægger

• VVS-arbejde (hvis projektet påvirker rørføringen)

Der er med andre ord mange firmaer, som potentielt skal involveres. Noget, der gør, at de fleste vælger at organisere det hele som en totalentreprise og eventuelt adskille tegninger og projektering fra det resterende arbejde. En totalentreprise vil sikre en god fremtid for projektet. Det mest almindelige er, at tømreren har totalentreprisen og herefter organiserer de andre fag. Grunden til dette er, at tømreren som regel udfører størstedelen af arbejdet og har brug for koordineringen med de andre fagområder.


Bygge entré: Få 3 uforpligtende tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere guider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.