Entré: Hvad koster det? (Pris i

 

2023)

Indgangspartiet er en del af huset, som let kan blive overfyldt med tøj, sko, cykelhjelme og tasker. Derfor kan det være en praktisk løsning at udvide boligen. På den måde får man ekstra opbevaringsplads. I denne artikel kan du læse mere om, hvilke priser du kan forvente at skulle betale for et sådant projekt, hvad der påvirker prisen, og hvordan du kan holde omkostningerne nede.

Entré

Har du brug for entré? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Gennemsnitspris for en entré

Prisen for byggeprojekter varierer efter størrelse og kompleksitet. For at kunne sige noget om, hvad dit projekt vil koste, skal du først have en oversigt over faktorer som størrelse, hvilke funktioner, du har brug for, samt hvilke materialer, der skal bruges. Det, vi derimod kan sige noget om, er gennemsnitspriserne for at bygge ny entré. Disse er baseret på priser fra vores prisdatabase.

I vores database kan vi se, at en entré i gennemsnit koster 16.000 kr. pr. kvadratmeter. Der er imidlertid flere faktorer, som bestemmer, hvad projektet vil koste. Vi ser nogle gange indgangspartier, som kan bygges for ned til 14.000 kr. pr. kvadratmeter, mens det i andre tilfælde kan komme op over 22.000 kr. Dette er inklusiv materialer og arbejde.

Ønsker du pristilbud på dit projekt? Få op til 3 tilbud på projektet her.

Hvad påvirker prisen?

Samlet størrelse: Jo større indgangspartiet er, jo lavere vil prisen per kvadratmeter typisk være, da der er visse skalafordele for sådanne projekter. Der er nemlig flere fagområder, som altid vil skulle involveres i projektet (typisk udgravning, murer, tømrer og elektriker). Et højere antal kvadratmeter vil derfor normalt give en noget lavere pris pr. kvadratmeter.

Grundforhold: Hvis der er komplicerede arbejdsbetingelser for området, kan dette gøre projektet dyrere, og nogle gange sætte en stopper for projektet. Fx vil udgravninger kunne medføre betydelige ekstraomkostninger.

Materialernes standard: Normalt vil man vælge den samme beklædning, tag og beslag som resten af huset. Man har dog typisk mere valgfrihed indvendigt. Her kan man vælge mellem de billigere løsninger eller de mere eksklusive - som for eksempel fliser med varmerør under.

Valg af entreprenør: De fleste organiserer et projekt med ny entré som en totalentreprise, hvor tømreren har kontakten til alle fagområderne. Disse opererer ofte med forskellige priser og tillæg, så indhent minimum tre forskellige tilbud, før du beslutter dig for et firma. Det kan være smart at være tidligt ude for at sikre, at entreprenøren har ledige ressourcer, når du ønsker at gå i gang.

Behov for arkitekt / projektering: Dette afhænger af projektets kompleksitet og størrelse og kan være med til at øge prisen.

Har du brug for entré? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Få sammenlignelige tilbud

For at få den mest nøjagtige pris for, hvad din entré vil koste, skal du kontakte en entreprenør, som kan vurdere dit projekt. For at kunne prissætte det rigtigt, er det derfor vigtigt, at du leverer den fornødne dokumentation og tegninger til entreprenøren. Dokumenterne omfatter blandt andet:

  • Tegninger: Facadetegninger, snittegninger og plantegninger er nødvendige for, at entreprenøren forstår, hvad det er, du ønsker at få bygget.
  • Rumskema: Dette indebærer en beskrivelse af materialevalg, belysning og el-relæet.
  • Dør- og vinduesskema: Entreprenøren skal også have udleveret en oversigt over, hvordan du forestiller dig, at du vil lave entréen i forhold til døre og vinduer. 

Er du nøjagtig i din beskrivelse, når du præsenterer projektet, er det lettere for dig at sammenligne dine pristilbud. Du bør altid indsamle tilbud fra flere entreprenører inden opstart. På den måde er du sikker på, at entreprenøren, du vælger, tilbyder konkurrencedygtige priser. Jo mere nøjagtig du er, desto bedre grundlag har entreprenøren for at give sit pristilbud. Sørg for, at du giver de samme oplysninger til de fagfolk, du overvejer at bruge, så alle har det samme grundlag for det tilbud, du vil modtage.

Det kan dog i nogle tilfælde betale sig at inkludere entreprenøren allerede i planlægningsfasen. Det kan ligeledes være klogt at få hjælp af en fagperson undervejs i projekteringen. En person, som arbejder med byggeprojekter til daglig, kan komme med gode råd og input fra starten og hjælpe dig med at spare tid og penge. Måske ser entreprenøren nogle løsninger, du ikke selv havde tænkt på, og som gør, at du ikke behøver at bygge så stort, som du først havde tænkt dig.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Vær grundig med kontrakter og aftaler

Det er smartest for begge parter, at have en aftale på forhånd, så I slipper for uenigheder undervejs. Man bør udarbejde en detaljeret kontrakt, hvor der fremgår tydeligt, hvad der skal gøres, og hvordan I vil håndtere eventuelle ændringer undervejs. Selv om en entré ikke er det største og mest omfattende projekt, kan der fortsat opstå udfordringer. Disse udfordringer kan for eksempel omfatte udgravninger eller forsinkelser af materialer. Ved at bruge de færdige kontraktmål AB92 eller AB forbruger til køb af håndværkertjenester, er du sikret en god aftale. 

Brug dygtige og seriøse håndværkere

Der findes desværre mange useriøse aktører i byggebranchen. Vær derfor særligt opmærksom, når du skal vælge din entreprenør. Hos Bygge.dk har vi samlet kvalitetssikrede entreprenører og håndværkerfirmaer på ét sted, som gør det nemmere for dig at finde dygtige fagfolk. Når du registrerer dit projekt på vores hjemmeside, vil du blive matchet med kvalitetssikrede entreprenører, som har den nødvendige erfaring og kompetencer, som dit projekt kræver. Du kan herefter sammenligne tilbuddene og foretage dit valg baseret på både pris og kvalifikationer. Bruger du vores tjeneste, kan du være sikker på, at du vælger et seriøst firma, som tager opgaven alvorligt og leverer et arbejde i en høj kvalitet. Tjenesten er desuden gratis og uforpligtende.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Har du brug for entré? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.