Små badeværelser: Hvad koster det? (Pris i

 

2023

Badeværelser er som oftest blandt de værelser i boligen, der koster mest. Baseret på vores prisdatabase i Bygge.dk koster en totalrenovering af et lille badeværelse (3 kvm) i gennemsnit 120.000 kroner. Men prisen er ofte dobbelt så høj, hvis man ser på store og eksklusive badeværelser. Når du renoverer, er det vigtigt at have gjort dig klart, hvorfor du egentlig renoverer. Hvis du blot renoverer for at modernisere lidt og ændre på stilen, er der meget, du kan gøre, uden at det koster særligt meget. Nogle små ændringer, du kan lave, uden at prisen bliver for høj, er for eksempel at male væggene eller få nye fliser. Udskiftning eller overfladebehandling af badekar eller vask indebærer ofte heller ikke de store omkostninger. Du kan også udskifte bruseren, badeværelsesbænken og en række andre små ting, som ofte vil kunne give dig den forandring, du behøver, til en god pris.

Små badeværelser

Små badeværelser? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Almindelig renovering eller totalrenovering

Der er stor forskel på totalrenovering og en almindelig renovering - både hvad angår omfang og omkostning. En totalrenovering betyder ofte meget arbejde og tager mellem 3 til 6 uger. En almindelig renovering tager derimod nogle få dage at få udført og koster derfor ikke så meget.

Det vigtigste at se på er selvfølgelig badeværelsets stand. Det har indflydelse på, om man vil foretage en totalrenovering, eller om en almindelig renovering er nok. Hvis du for eksempel har vand- eller fugtskade, er det tid til en totalrenovering. Hvis du blot vil forandre stilen på dit badeværelse, er en almindelig renovering nok.

Det kan også være nødvendigt med en totalrenovering i tilfælde af, at du ændrer på rumløsningen i dit badeværelse, så rør, kloak, elektriske installationer og membraner skal udskiftes for at passe ind i den nye rumløsning.   

Ønsker du pristilbud på dit projekt? Få op til 3 tilbud på projektet her.

Hvad vil badeværelset koste?

Da der altid er mange projekter i gang, har det været muligt for os at opbygge en prisdatabase, der er baseret på de mange projekter, som kunder har benyttet vores tjeneste til at finde håndværkere og entreprenører med. Gennem vores database har det været muligt at finde gennemsnitspriser, som kan give dig en god indikation af, hvor meget dit projekt vil komme til at koste.

Generelt kan vi se, at den gennemsnitlige pris for et badeværelse ofte ligger omkring 150.000 kr. Beløbet indeholder alle omkostninger, der er knyttet til projektet; blandt andet indkøb, som man som kunde foretager selv (fliser, armaturer og badeværelsesindretning). Det hænder også, at projekter kan komme helt ned på 120.000 kroner, hvor andre kommer helt op på 330.000 kroner - så der kan være store forskelle.

Små badeværelser er billigere end store badeværelser, men forskellen er ikke så stor. Man kan regne med mellem 7.000 til 13.000 kroner per ekstra kvadratmeter - udover de første 3 kvadratmeter - da dette stort set handler om flere fliser, hvorimod den tekniske installation alligevel er med.

Små badeværelser? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Hvad er inkluderet i prisen fra entreprenøren, og hvad køber du selv?

Hovedreglen for, hvad der udføres af totalentreprenøren, og hvad du selv skal stå for, er, at du selv skal tage dig af overfladerenoveringen og indretningen. På et badeværelse vil dette normalt gælde fliser. Inventar, som for eksempel toilet, badekar, håndvask og armatur, vil du typisk selv skulle købe. Dette skyldes, at der findes mange stile og prisklasser at vælge imellem. Så det er både vanskeligt og upraktisk for entreprenøren at skulle udvælge dette på dine vegne.

Selvom man oftest køber disse ting selv, og det ikke er indregnet som en del af pristilbuddet fra entreprenøren, er det entreprenøren, som tager sig af arbejdet med at installere det. Det er derfor en god idé at drøfte med entreprenøren, hvilken pris der er passende. Det kan også være, at entreprenøren har adgang til nogle gode rabatter på forskellige produkter, som du kan benytte dig af.

Ved varer, du selv bestiller, er det vigtigt, at du er ude i god tid med bestillingen, da nogle af disse varer kan have leveringstid. Hvis du ender op med at skulle vente på en bestilling, kan du risikere, at arbejdet stopper, og det kan skabe forsinkelser i tidsplanen for entreprenøren.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Et konkret priseksempel

For at få en forståelse af cirkapriserne på de forskellige dele i projektet har vi herunder beskrevet et konkret eksempel på et pristilbud fra en totalrenovering af et badeværelse til 3 kvm med brusehjørne, WC og vask:

1. Tilbud fra entreprenør:

 • Nedrivning og affaldshåndtering: 10.000 kr.
 • Rørføring: 32.000 kr.
 • Elektriker: 23.000 kr.
 • Tømrer: 20.000 kr.
 • Membran: 5.000 kr.
 • Murer-/flisearbejde: 11.000 kr.
 • Håndtering: 10.000 kr.
 • Sum af tilbud fra entreprenør: 111.000 kr.

2. Egne indkøb:

 • Fliser (gulv og vægge): 5.000 kr.
 • Armaturer: 8.000 kr.
 • Badeværelsesindretning: 10.000 kr.
 • Sum af egne indkøb: 23.000 kr.

Totalpris af entreprenørs tilbud + egne indkøb: 134.000 kr.

Hvad påvirker prisen ved renovering af badeværelset?

Det er ikke nødvendigvis kun størrelsen på badeværelset, der afgør prisen. Der findes nemlig nogle dele af badeværelset, der bidrager mere til omkostningerne end andre. Dette gælder typisk ved installation af rør og vand, kloak, elektricitet, ventilation og membraner.

Disse tekniske installationer er nødvendige i både store og små badeværelser, hvorfor man ofte ser, at små badeværelser ender op med en markant højere kvadratmeterpris end store badeværelser.

Man kan for eksempel forestille sig, at et lille badeværelse på blot 3 kvadratmeter hurtigt kan ende op med en pris på 130.000 kroner, hvor prisen per kvm - udover de første 3 kvadratmeter - kan være på 10.000 kroner per kvm.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Hvordan kan man reducere prisen?

For at holde prisen nede, er det vigtigt at starte ud med en korrekt planlægning. Du skal derfor lave et detaljeret budget på forhånd og så holde dig til det. Det er let at få idéer undervejs til ting, der skal laves om, men dette vil normalt ende op med at koste mere, da du overskrider dit budget.   

Når man skal renovere badeværelset, er den vigtigste faktor for prisen ofte det layout, som man vælger. Håndværkerarbejde er dyrt, og det koster ekstra meget at ændre eller udskifte rørføringen, elektriciteten, ventilationen og membraner. Hvis man gerne vil holde prisen nede, betaler det sig at holde sig så tæt på det eksisterende layout som muligt.

Hvis du er opmærksom på, hvilke forskellige leverandører, der findes i markedet, vil du oftest også kunne finde de steder, der kan tilbyde en god pris på de forskellige produkter, som du har brug for. Der er nemlig meget stor forskel på, hvilke priser de forskellige forhandlere tilbyder på de samme eller lignende varer. Det hjælper også, hvis du er lidt fleksibel med hensyn til mærker og design. 

En god huskeregel er at få 3 forskellige pristilbud, før man bestemmer sig. For eksempel finder der mange konkurrenter på markedet for fliser. Prisen på fliser starter fra cirka 70 kroner per kvadratmeter og går op til flere tusinde kroner per kvadratmeter.

Toiletter findes i alle slags stile og modeller, men du behøver ikke at anskaffe et dyrt toilet for at få et flot badeværelse. Det vil være meget billigere at fokusere på andre dele af dit badeværelse for at give det et unikt præg. Det samme gælder badeværelsesindretning. Dette kan du også få ganske billigt hos de store kæder - specielt hvis du holder øjnene åbne efter gode tilbud. Husk på, at dette også er noget, der er lettere at ændre på senere hen, hvis du skulle fortryde. En minimumspakke koster cirka omkring 10.000 kroner for fliser, armaturer og inventar. Men de fleste bruger en hel del mere. 

Hvis du har tid tilovers og gerne vil reducere byggeomkostningerne yderligere, skal du se på, hvilken type arbejde du selv kan bidrage med. Hvis du selv hjælper til, kan du bidrage til at holde timetallet og dermed holde omkostningerne nede. Almindelige opgaver, som man selv kan hjælpe til med for at reducere prisen, er nedrivning, bortskaffelse af affald samt at male. Hvis du ikke har så meget tid tilovers, kan det være en god idé at lade entreprenøren gøre det, da han ofte kan få disse opgaver udført meget hurtigere, end du selv kan.

Hvordan finder jeg de rigtige fagfolk til opgaven?

Den vigtigste og sværeste del ved at renovere et badeværelse, er nok at finde de rette folk til opgaven. Entreprenøren vil som regel udgøre den største post i budgettet ved renoveringen. Så der er tale om store summer, som du bruger her. Når det er sagt, så er det også vigtigt at huske på, at det billigste ikke altid er det bedste. Flere professionelle håndværkere er ganske dyre, men de arbejder til gengæld meget hurtigere, hvormed forskellen ikke bliver så stor, som man skulle tro. Brug en entreprenør, som har stor erfaring med badeværelser - de er som regel betydeligt mere effektive. Det er vigtigt at huske på, at fejl og mangler kan koste meget at rette op på, hvis man ender op med en uprofessionel håndværker.

Den letteste måde at komme i gang er for de fleste at organisere projektet som en totalentreprise. Så skal man blot baggrundstjekke hovedentreprenøren, hvorefter han har ansvaret for resten. En hovedentreprenør vil også allerede have gode samarbejdsrelationer med underleverandører af produkter og tjenester. Så bliver forskellen mellem entreprenørerne ikke så stor, og de tager sig desuden selv af projektledelsen. Det bliver også meget lettere med hensyn til garantier og ansvar, når man organiserer projektet som en totalentreprise, da man kun har ét firma, man skal forholde sig til og lave kontrakt med.        

Når du skal beslutte dig for, hvilket entreprenørfirma du vil bruge, kan det være en god idé at bede dem vise dig eksempler på lignende opgaver, som de tidligere har udført. Du bør også tjekke, om der findes negativ omtale af dem på internettet, og hvis der er, bør du spørge entreprenøren og bede ham forklare situationen. Husk på, at vi alle kan komme ud i uheldige situationer - så det gælder om ikke at tage alt, du finder, for gode varer. Men man kan tolke meget ud fra den respons, man får på spørgsmålet.

Til allersidst er det en god idé at møde den eller de, som skal arbejde på projektet. Husk, at der her gælder mere end bare deres professionelle færdigheder. Det er en person, som du skal invitere ind i dit private hjem. Så det er vigtigt, at disse er personer, som du er komfortable med at have gående rundt i dit hjem ofte i flere uger. Her gælder det om at finde nogen, som man kommer godt overens med. Så hvis man har en dårlig mavefornemmelse fra starten, bør man i de fleste tilfælde nok fortsætte jagten på den rigtige.

Hos Bygge.dk har vi samlet kvalificerede fagfolk baseret på referencer, godkendelser, priser og økonomi. Hvis du registrerer dit projekt på Bygge.dk, sætter vi dig i kontakt med de bedst egnede firmaer til dit projekt.

Små badeværelser? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.