Etplanshus: Hvad koster det? (Pris i

 

2024)

Vi lever længere. Derudover forbliver mange raske, indtil de når en fremskreden alder, hvilket gør det muligt at blive i hjemmet længere. Måske er det derfor etplanshuse bliver mere og mere populære, både at bygge og købe. Et hus på ét niveau er meget praktisk, specielt for ældre, da det med alderen kan blive sværere at bevæge sig. Fraværet af trapper kan også være en fordel for familier med små børn. I denne artikel kan du læse om priserne på at bygge etplanshuse. Du får oplysninger om gennemsnitspriser, hvad der styrer prissætningen, og hvad man kan gøre for at reducere omkostningerne. Vi giver også tips til, hvad man skal tænke over, når du vælger en entreprenør.

Etplanshus

Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.

Få 3 gratis tilbud >

Etplanshus? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Om etplanshuse

Et hus med ét plan kan være en praktisk løsning i flere faser af livet. For familier med små børn kan fraværet af trapper være praktisk for at undgå risiko for skader. For dem, der begynder at have problemer med at gå, vil de også kunne drage fordel af at have alle faciliteter på samme plan. Det gør det også mere bekvemt at komme ind og ud af boligen.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Hvad koster det at bygge etplanshuse?

En fælles måleenhed, når vi taler om byggeomkostninger, er prisen pr. kvadratmeter. Dette beregnes ved at opsummere alle byggeomkostninger og dividere med den samlede nyttegulvplads. Når det kommer til etplanshuse, ser vi, at priserne er omtrent de samme som huse på flere plan. Her er et par forskellige faktorer, der spiller ind i det: Der er ofte mere grund og betonarbejde i huse på ét plan, men man bygger en enklere konstruktion, der opvejer dette. 

Med udgangspunkt i byggeprojekter, der er lagt ud på Bygge.dk, har vi beregnet, at gennemsnitsprisen på nybyggeri ligger på omkring 18.000 kr. pr. kvadratmeter. Denne pris inkluderer alle omkostninger i forbindelse med byggeriet. En lav pris ligger på omkring 14.000 kr. pr. kvadratmeter, mens en høj pris er ligger på omkring 29.000 kr. (og nogle gange højere).

Det er vanskeligt at vurdere, hvad specifikke projekter vil koste uden detaljerede oplysninger om, hvad der skal bygges. Men ovenstående priser kan give en idé om, hvad man kan forvente, når man bygger etplanshuse. Desuden vil vi se på, hvilke faktorer der er afgørende for prisen på et sådant projekt.

Få 3 gratis tilbud >

Etplanshus? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Et konkret eksempel

Nedenfor har vi opstillet et konkret eksempel for at gøre det lettere at forstå, hvad de forskellige dele af projektet koster. Bemærk, at dette kun er beregnet til at give en indikation, og at alle projekter er forskellige. Eksemplet nedenfor er et etplanshus på 160 kvadratmeter. Nedenstående priser er inkluderet i alt arbejde og materialer:


Tilbud fra entreprenør

 • Forberedelse af grunden: 553.000 kr.
 • Fundament: 468.000 kr.
 • Tømrerarbejde: 72.000 kr.
 • Elektricitet: 23.000 kr.
 • Flisemurer: 14.000 kr.
 • Blikkenslager: 305.000 kr.
 • Ventilation: 72.000 kr.
 • Maling: 124.000 kr.
 • Tagdækning: 4.000 kr.

Samlet tilbud fra entreprenør: 1.635.000 kr.

Egne køb

 • Køkken: 293.000 kr.
 • Badeværelsesarmaturer og inventar: 17.000 kr.
 • Parket: 59.000 kr.
 • Fliser: 46.000 kr.

Egne køb i alt: 415.000 kr.

I alt 1.635.000 kr. + 415.000 kr. = 2.050.000 kr.

Projektet endte på lige over 2 millioner kr., altså cirka 13.000 kr. pr. kvadratmeter. Bemærk venligst, at arkitekt, projektering og uafhængig kontrol kommer oveni kvadratmeterprisen. Her skal man beregne mindst 130.000 kr. i alt.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Hvor lang tid tager projektet?

Alle byggeprojekter varierer, så det er ikke muligt at sige præcis, hvor lang tid det vil tage. Det vil afhænge af mange faktorer såsom størrelse, kompleksitet, grundforhold og materialer, man ønsker at bruge. Nedenfor kan man se et eksempel på, hvor lang tid et etplanshus kan tage:

 • Arkitekt og ansøgningsproces: Normalt 4-6 måneder
 • Forarbejde, betonarbejde og fundament: 2-4 måneder
 • Tømrerarbejde: 2-4 måneder
 • Interiør arbejde: 3 måneder
 • Samlet tid: 11-15 måneder.

Husk, at detaljeret planlægning vil gøre byggeprocessen mere effektiv. Byggeprocessen kan også tage meget længere tid end ovenstående eksempel.

Hvilke faktorer styrer prisen?

Når der bygges huse på ét niveau, vil prisen på grunden være en stor del af de samlede udgifter. Dette skyldes, at man har brug for dobbelt så meget plads for at opnå det nytteområde, man ville få, hvis man har bygget på to etager.

Desuden kræves der en større jordoverfladeforarbejdning og et større fundament. Mængden af forarbejde, der kræves, afhænger også af hældningen og jordforholdene på grunden. Krævende terræn eller jordbundsforhold vil føre til mere forarbejde, hvilket vil trække prisen på projektet op. Man får også flere kvadratmeter med tagareal, men på den anden side slipper man for trapper.

Størrelse og kompleksitet vil også styre prisen på huset. For eksempel koster ikke alle kvadratmeter det samme. Køkkener, badeværelser og andre vådrum er dyrere end fx stue eller soveværelse. Dette skyldes både dyrere indretning og installation af tekniske løsninger såsom rør, el og ventilation.

Valget af materialer er en anden vigtig faktor, der påvirker den endelige pris. Højere standard koster generelt mere, uanset om det kommer til større udgiftsposter såsom badeværelseselementer, køkkenbeslag, vinduer, døre og trapper eller mindre udgifter som maling, gulvbelægninger og fliser. Blandt andet kan de billigste køkkenmoduler koste ned til 50.000 kr., mens de mest eksklusive løsninger koster flere hundrede tusind.

Sådan finder man den rette entreprenør

Arbejdskraft udgør en stor del af de samlede udgifter. Ikke desto mindre bør man passe på ikke at spare for meget på denne udgiftspost. At vælge de mest overkommelige løsninger i dag kan ofte være dyrt på lang sigt. Derfor kan det betale sig at prioritere kvalitet, så vidt budgettet tillader. Vær på udkig efter entreprenører, der har modtaget gode anmeldelser på lignende projekter. Kontrollér også, at entreprenøren har finansiel solvens og alle nødvendige godkendelser. Vær forsigtig med tilbud, der er betydeligt lavere end andre. Dette kunne være et tegn på, at entreprenøren sparer penge ved hjælp af dårlige materialer eller ukvalificeret arbejdskraft. I andre tilfælde kan det være et tegn på, at tilbuddet omfatter mindre arbejde. Derfor skal man sørge for at sammenligne de forskellige posteringer i tilbuddene, ikke kun den samlede pris.

Få 3 gratis tilbud >

Få pristilbud fra byggefirmaer nær dig

At finde det rette byggefirma til den rigtige pris kan være en udfordring, men med vores samarbejdspartner 3byggetilbud kan du let og hurtigt sammenligne tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område og vælge den bedste til den bedste pris.

3byggetilbud er en internetbaseret tjeneste, der gør det let for dig at få tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område. Alt du skal gøre er at udfylde nogle få oplysninger om dig selv og hvilken slags bygge- eller renoveringsprojekt du har brug for, og derefter vil de sende din forespørgsel til forskellige byggefirmaer nær dig.

En af de største fordele er, at du kan få tilbud fra flere byggefirmaer, hvilket giver dig mulighed for at sammenligne priser og projektalternativer, før du tager en endelig beslutning. Dette giver dig en større grad af tryghed og sikrer, at du vælger det byggefirma, der passer bedst til dine behov og din økonomi.

Udover at hjælpe dig med at finde det bedste byggefirma for dig, kan de også hjælpe dig med at finde byggefirmaer, der specialiserer sig i specifikke projekter, som nybyggeri eller renovering. Dette gør det lettere for dig at finde det rette byggefirma for specifikke behov.

Så hvis du vil spare tid og penge, samtidig med at du får den bedste byggehjælp, så kan du komme i gang ved at klikke på linket lige nedenfor. Prøv tjenesten i dag og oplev, hvor let det kan være at finde det bedste byggefirma til den bedste pris. Klik dig videre lige nedenfor for at komme i gang, og hent tre uforpligtende og gratis pristilbud på dit projekt.

Hvorfor bør du bruge 3byggetilbud?

 • Hver måned hjælper de tusinder med at finde byggefirma
 • De har samlet de bedste og billigste byggefirmaer på ét sted
 • Du undgår at vælge et dyrt og dårligt byggefirma
 • De gør det let at finde et byggefirma med gode priser
 • Tjenesten er 100% gratis og uforpligtende

Registrer dig på 3byggetilbud nu og få tilbud fra byggefirmaer i dit område - du vil blive overrasket over, hvor meget du kan spare. Klik dig videre lige nedenfor for at hente tre gratis pristilbud på dit projekt.

Etplanshus? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.