Komplet guide med alt du skal vide om loft til kip

 

Loft til kip er blevet utrolig populært i Danmark, da det giver mere luft i de enkelte rum og en bedre rumfornemmelse. Hvis du ønsker at få lavet loft til kip i din bolig, kan du her læse om, alt hvad du skal være opmærksom på, hvad det vil koste dig, samt hvordan du forbereder projektet på bedste vis.

Guide: Loft til kip

Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.

Få 3 gratis tilbud >

Har du brug for loft til kip? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende
Få 3 tilbud >

1. Derfor skal du vælge loft til kip som løsning

Når du vælger at lave en løsning med loft til kip i din bolig, så sker der faktisk bare det, at du udvider boligens areal, uden at du tager flere kvadratmeter fra din have eller udvendige områder omkring huset. Du får skabt mere plads i de enkelte rum, da der nu er højere til loftet. Her kan du vælge om du vil bruge pladsen til at lave et ekstra værelse eller bare ønsker en hævning af loftet.

Loft til kip kan i de fleste tilfælde være langt billigere end at skulle flytte og dermed skifte bolig. Det kan i bedste fald øge boligens værdi eller gøre det nemmere at sælge ens bolig, da mange købere sætter pris på en løsning med loft til kip.

Der kan som sagt være flere gode argumenter for, hvorfor du bør hæve loftet og lave loft til kip. Når du får lavet denne løsning, får du også mange nye muligheder for at benytte dig af den plads der opstår. Det kan ganske enkelte også bare være for at skabe mere lys og luft i rummet.

Typisk er det mest aktuelt med loft til tip, hvis der er skråt tag på din bolig.

Få 3 uforpligtende tilbud >

2. Hvad koster det at få lavet loft til kip?

Hvis du leder efter en pris for at få lavet loft til kip, kan det være svært at give en nøjagtig pris. Det er et projekt, som afhænger af omfanget af opgaven, samt hvor mange kvadratmeter der er tale om.

Vi kan dog alligevel forsøge at give dig et par eksempler på forskellige projekter, så du har en ide om, hvad det kan komme til at koste dig at få lavet dette arbejde.

Hvis du f.eks. vælger at få lavet en lille tagkvist, kan du måske slippe med at skulle betale omkring 45.000 kroner.

Hos Bygge.dk har vi en database over en række forskellige loft til kip løsninger, der er blevet lavet. Her er gennemsnitsprisen ca. 260.000 kroner. Hvis du derfor bor i et hus, som matcher en gennemsnitlig husstand, så kan du forvente, at det er prisniveauet for opgaven. Prisen kan dog let komme op i 1 mio. kroner, hvis du har et større tag eller, hvis opgaven bliver for kompliceret. Det vil typisk kræve, at der skal laves ændringer i konstruktionen for at få hævet loftet.

Der vil som regel også være krav om, at der skal være en arkitekt inde over opgave, så du er sikker på, at resultatet holder og er bærende. De omkostninger der er forbundet med en arkitekt, vil også komme oveni prisen.

Da der som udgangspunkt er flere faktorer der spiller ind for at få lavet loft til kip, bør du undersøge, hvad der påvirker prisen mest. Som regel er det størrelsen af det areal der skal hæves eller kompleksiteten af opgaven. Hvis der skal laves vinduer, vil antallet af vinduer også have en stor betydning for prisen.

Når du har fundet frem til de faktorer der har størst indvirkning på prisen, kan du se på, hvilke muligheder der er for at påvirke det.

Få 3 gratis tilbud >

Har du brug for loft til kip? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

3. Ansøg om at få lavet loft til kip

Når du skal have lavet loft til kip, kan der være krav om at du skal ansøge om tilladelse hos den lokale kommune. Det skyldes, at det er en væsentlig ændring af bygningens konstruktion. Her har du som privatperson mulighed for at ansøge om tilladelse til byggeprojektet. Hvis der er tale om en større og mere teknisk opgave, så ønsker kommunen, at du sammen med arkitekten laver en fyldestgørende ansøgning. Her vil ansvaret hvile på arkitekten i forhold til at få fremsendt de nødvendige tegninger og dokumenter til ansøgningen.

Der kan være nogle tilfælde, hvor du ikke behøver at søge om tilladelse til at få lavet loft til kip. Hvis der f.eks. er tale om en ændring af boligens bærende struktur, skal du altid forvente at ansøge om tilladelse. Hvis arbejdet kommer til at have betydning for, hvordan din facade kommer til at se ud, så skal du også ansøge om byggetilladelse.

Uanset hvad, er det her en stor fordel at alliere sig med en arkitekt. Dermed kan du både få hjælp til, hvordan du kan få lavet gode specialdesignede løsninger, som du kan få gavn af, samt hjælp til at få det godkendt hos kommunen.

Få 3 uforpligtende tilbud >

4. Find den rette entreprenør til opgaven

Har du et ønske om at få lavet loft til kip i din bolig, så er det en krævende ombygning, som du skal have professionel hjælp til at udføre. Du skal derfor finde en erfaren håndværker eller entreprenør, som kan hjælp dig. Her bør du vælge en håndværker, som netop har erfaring med loft til kip, og som har lavet flere lignende projekter med stor succes.

Når du derfor indhenter et tilbud fra en entreprenør til at udføre loft til kip, er det vigtigt ikke udelukkende at fokusere på prisen. Det vigtigste er at vælge en fagperson og håndværker som leverer en høj kvalitet, så det er en ombygning, du kan få glæde af i mange år frem.

Loft til kip kan være et omfattende indgreb, hvorfor det er vigtigt at entreprenøren har den nødvendige viden, ekspertise og erfaring. Det er nødvendigt for at få et resultat, som bliver udført i henhold til de gældende regler og forskrifter der er.

Når du vælger en håndværker eller entreprenør til opgaven, er det blandt en fordel at gå efter en som har visse certificeringer eller som er medlem af en garantifond. Det stiller dig bedre, hvis der skulle opstå fejl, skader eller mangler i forbindelse med det udførte arbejde.

Få tilbud fra byggefirmaer nær dig

At finde det rette byggefirma til den rigtige pris kan være en udfordring, men med vores samarbejdspartner 3byggetilbud kan du let og hurtigt sammenligne tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område og vælge den bedste til den bedste pris.

3byggetilbud er en internetbaseret tjeneste, der gør det let for dig at få tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område. Alt du skal gøre er at udfylde nogle få oplysninger om dig selv og hvilken slags bygge- eller renoveringsprojekt du har brug for, og derefter vil de sende din forespørgsel til forskellige byggefirmaer nær dig.

En af de største fordele er, at du kan få tilbud fra flere byggefirmaer, hvilket giver dig mulighed for at sammenligne priser og projektalternativer, før du tager en endelig beslutning. Dette giver dig en større grad af tryghed og sikrer, at du vælger det byggefirma, der passer bedst til dine behov og din økonomi.

Udover at hjælpe dig med at finde det bedste byggefirma for dig, kan de også hjælpe dig med at finde byggefirmaer, der specialiserer sig i specifikke projekter, som nybyggeri eller renovering. Dette gør det lettere for dig at finde det rette byggefirma for specifikke behov.

Så hvis du vil spare tid og penge, samtidig med at du får den bedste byggehjælp, så kan du komme i gang ved at klikke på linket lige nedenfor. Prøv tjenesten i dag og oplev, hvor let det kan være at finde det bedste byggefirma til den bedste pris. Klik dig videre lige nedenfor for at komme i gang, og hent tre uforpligtende og gratis pristilbud på dit projekt.

Hvorfor bør du bruge 3byggetilbud?

  • Hver måned hjælper de tusinder med at finde byggefirma
  • De har samlet de bedste og billigste byggefirmaer på ét sted
  • Du undgår at vælge et dyrt og dårligt byggefirma
  • De gør det let at finde et byggefirma med gode priser
  • Tjenesten er 100% gratis og uforpligtende

Registrer dig på 3byggetilbud nu og få tilbud fra byggefirmaer i dit område - du vil blive overrasket over, hvor meget du kan spare. Klik dig videre lige nedenfor for at hente tre gratis pristilbud på dit projekt.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Har du brug for loft til kip? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere guider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.