Gulvafslibning: Din komplette guide

 

Hvis du har massivt trægulv, kan du puste nyt liv til trægulvet med en gulvafslibning. I denne artikel giver vi dig en komplet guide til, hvornår du bør udføre en gulvafslibning, hvordan du sliber trægulvet selv, samt hvad en gulvafslibning koster hos en professionel gulvmand.

Guide: Gulvafslibning

Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.

Få 3 gratis tilbud >

Har du brug for gulvafslibning? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende
Få 3 tilbud >

1. Hvornår er det tid til en gulvafslibning?

Der er ingen regler og rammer for, hvornår du bør slibe dit gulv. Det afhænger i høj grad af dit eget temperament, og hvornår du er træt af at se på det slidte og trætte trægulv.

Selvom et trægulv er slidstærkt og holder i mange år frem, så er det ikke til at undgå, at der med tiden vil komme mærker og ridser i trægulvets overflade. Det kan enten komme fra møbler som spisebordsstole der bliver flyttet rundt på. Det kan også være, at du har kæledyr i hjemmet som f.eks. en hund. Her vil neglene kunne lave mærker i trægulvets overflade.

Her er det dog vigtigt at pointere, at det kun er massivt trægulv, der kan genopfriskes med en gulvafslibning. Det vil sige, at hvis du har klikgulv, laminatgulv eller et gulv af vinyl, så er en gulvafslibning ikke den rette løsning. En gulvafslibning er en behandling, hvor man sliber og behandler trægulvets overflade, indtil alle hakker, ridser og mærker er væk. Typisk vil man slibe 3 mm. ned i trægulvets overflade. Hvis du sliber på et klikgulv, laminatgulv eller vinylgulv, så vil det beskadige gulvets overflade og plastik.

Få 3 uforpligtende tilbud >

2. Sådan kommer du godt i gang med en gulvafslibning

En gulvafslibning larmer, støver og er tidskrævende. Men det er uden tvivl besværet værd, for det vil ligne, at du har fået helt nyt gulv, når du er færdig.

Opskriften på at få flot resultat ligger i, at du sætter god tid af til arbejdet. En gulvafslibning er ikke en opgave, som du kan skynde dig igennem eller som kan forceres. Du skal derfor væbne dig med tålmodighed og forberede dig på hårdt arbejde. Dermed har du opskriften på at få et fantastisk resultat, som du kan nyde godt af i mange år frem.

Et tip vi kan give dig er, at du bør sørge for ikke at gå over til det finere papir for tidligt. Det kan i sidste ende blive en dyr affære for dig, da slibepapir koster ca. 100 kroner for et ark. Der skal bruges en del slibepapir, og det fine slibepapir bliver hurtigere opbrugt end det grove slibepapir.

Få 3 gratis tilbud >

Har du brug for gulvafslibning? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

3. Alt hvad du skal bruge til en gulvafslibning

En gulvafslibning er noget, som du sagtens kan gøre selv. Det er naturligvis vigtigt, at du har styr på teknikken. Når du har styr på den, så er arbejdet ganske enkelt. Det vigtigste er at være opmærksom på, hvornår du skal skifte papir, så du får et ensartet og flot udtryk i hele rummet.

Da arbejdet kan være støvende, er det en god idé at flytte alle møbler ud af rummet. Det som ikke kan flyttes, bør du dække til med plast. Dermed bliver det ikke støvet til. Du skal forvente af en gulvafslibning kan tage 1-2 dage pr. rum alt afhængig af, hvor stort rummet er. Sørg derfor at have en god planlægning i hjemmet, så det stadig er beboeligt, indtil du er færdig med gulvafslibningen.

Det er de færreste som har en maskine stående til at udføre gulvafslibning. Men der er heldigvis gode muligheder for at leje en maskine i de mange byggemarkeder rundt i landet. Her skal du forvente, at det ca. koster 2.000-3.000 kroner af leje en maskine i et par dage. I prisen vil der som regel være inkluderet slibepapir.

Hvis det er første gang du skal slibe et gulv, eller du føler dig grøn, så kan du med fordel følge vores guide til at få et flot resultat. Dermed sparer du også penge på en gulvafslibning ved at gøre det selv. Det er dog vigtigt, at du følger vores guide meget nøje, så du ikke kommer til at fortryde, at du ikke bare kontaktede en gulvsliber til at starte med.

Få 3 uforpligtende tilbud >

4. Gør det selv guide til gulvafslibning

Start med vask og rens af gulvet

Det er vigtigt at komme godt fra start og bruge tiden nyttigt, inden du tager ud for at leje en maskine. Sørg derfor for at rense og vaske trægulvet for skidt og snavs. Det vil også give dig et langt bedre resultat, når du skal i gang med at slibe. Hvis der er limrester ellerandet der sidder fast på trægulvets overflade, er det vigtigt at få det fjernet helt. 

Vær opmærksom på at vaske godt ned i sprækker, hvis det er muligt. Hvis der er krummer eller andet skidt der har sat sig i sprækkerne, kan du ende med at slibe det ned i trægulvet.

Fjern alle dyksøm

Hvis der blevet brugt dyksøm i trægulvets overflade, så bør du skrue dem yderligere 3 mm ned i trægulvet. Ellers vil de komme til at flænse slibepapiret, når du er i gang med at slibe gulvet. På denne måde får du en jævn og fin gulvafslibning, uden at det kommer til at koste dig en formue i slibepapir.

Luk af for andre rum og afdæk alt det nødvendige

Da det kommer til at støve en del, er det vigtigt, at du lukker af for alle andre rum. Hvis ikke dørene er lukket tæt, vil det ikke hindre støvet i at komme ind. Hvis det er tilfældet, bør du afdække alle møbler og ejendele i andre rum. Det samme gælder skuffer og skabe, hvis du vil undgå, at det bliver støvet til.

Påbegynd slibearbejdet - start langs kanterne

Når du har fjernet alle ledningerne fragulvet, så er du klar til at starte på gulvafslibningen. Her er det en fordel at starte langs kanterne. Her kan du med fordel anvende en vinkelsliber. Herefter kan du starte slibemaskinen og begynde at slibe hele rummet. Her er kunsten at hele tiden bevæge dig langsomt i samme tempo. Det er nødvendigt at slibe gulvet over flere omgange for at få et helt jævnt gulv.

OBS: Vælg den rette kornstørrelse

Et af de afgørende parametre for, at du får et flot resultat er at vælge den rette kornstørrelse. Vær derfor opmærksom på om, hvornår du skal bruge korn 60, 100 og 150.

Få tilbud fra byggefirmaer nær dig

At finde det rette byggefirma til den rigtige pris kan være en udfordring, men med vores samarbejdspartner 3byggetilbud kan du let og hurtigt sammenligne tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område og vælge den bedste til den bedste pris.

3byggetilbud er en internetbaseret tjeneste, der gør det let for dig at få tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område. Alt du skal gøre er at udfylde nogle få oplysninger om dig selv og hvilken slags bygge- eller renoveringsprojekt du har brug for, og derefter vil de sende din forespørgsel til forskellige byggefirmaer nær dig.

En af de største fordele er, at du kan få tilbud fra flere byggefirmaer, hvilket giver dig mulighed for at sammenligne priser og projektalternativer, før du tager en endelig beslutning. Dette giver dig en større grad af tryghed og sikrer, at du vælger det byggefirma, der passer bedst til dine behov og din økonomi.

Udover at hjælpe dig med at finde det bedste byggefirma for dig, kan de også hjælpe dig med at finde byggefirmaer, der specialiserer sig i specifikke projekter, som nybyggeri eller renovering. Dette gør det lettere for dig at finde det rette byggefirma for specifikke behov.

Så hvis du vil spare tid og penge, samtidig med at du får den bedste byggehjælp, så kan du komme i gang ved at klikke på linket lige nedenfor. Prøv tjenesten i dag og oplev, hvor let det kan være at finde det bedste byggefirma til den bedste pris. Klik dig videre lige nedenfor for at komme i gang, og hent tre uforpligtende og gratis pristilbud på dit projekt.

Hvorfor bør du bruge 3byggetilbud?

  • Hver måned hjælper de tusinder med at finde byggefirma
  • De har samlet de bedste og billigste byggefirmaer på ét sted
  • Du undgår at vælge et dyrt og dårligt byggefirma
  • De gør det let at finde et byggefirma med gode priser
  • Tjenesten er 100% gratis og uforpligtende

Registrer dig på 3byggetilbud nu og få tilbud fra byggefirmaer i dit område - du vil blive overrasket over, hvor meget du kan spare. Klik dig videre lige nedenfor for at hente tre gratis pristilbud på dit projekt.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Har du brug for gulvafslibning? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere guider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.