Tilføjelse i højden på boligen: En komplet guide (pris, regler, tips)

 

At lave en tilføjelse i højden på boligen er en smart løsning, hvis man har brug for mere plads, men ikke ønsker at flytte. Det kan også være en rentabel investering, da en udbygning vil resultere i en værdistigning af boligen. I mange tilfælde kan værdistigningen overstige den pris, der betales for udbygningen. Denne artikel giver en introduktion til, hvordan man laver tilføjelser i højden på boligen. Man kan blandt andet læse, hvad der menes med dette kontra tilbygning, hvordan man får projektet godkendt, og hvordan man kommer i kontakt med de rette håndværkere.

Tilføjelse i højden på boligen

Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.

Få 3 gratis tilbud >

Tilføjelse i højden på boligen? Få 3 uforpligtende tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende
Få 3 tilbud >

Hvad er en tilføjelse i højden på boligen?

Hvad er en tilføjelse i højden på boligen?

Der er mange forskellige begreber inden for byggeri. Nogle af disse begreber er tilbygning og udbygning. Disse begreber bruges ofte i flæng, men det er ikke helt det samme. Derudover er der også udvidelse af boligen i højden. En tilbygning er en forlængelse af en bygnings grundareal - for eksempel i form af en udestue. Tilbygninger er forbundet til det eksisterende hus, og vægge er ofte fjernet for at indarbejde udvidelsen i resten af boligen. Den nye del skal støttes på samme måde som resten af huset, og arbejdet går ud på at grave dele af grunden op for at bygge nye fundamenter.

En udbygning er en hvilken som helst udvidelse af en boligs indvendige kvadratmeter. Dette kan dermed referere til både tilbygning og udvidelse i højden på en bolig.

En tilføjelse i højden på boligen, er, som betegnelsen indikerer, noget, der bygges oven på et eksisterende byggeri. Da det netop er en udvidelse af boligens højde, er der intet behov for at grave for at støbe et fundament. Til gengæld skal man tilføje andre former for konstruktioner, som man slipper for ved tilbygning. Et ekstra gulv vejer meget, og alle bærende konstruktioner i bygningen skal fastgøres og udbedres for at modstå vægten af udbygningen. Derudover skal der installeres en ny trappe fra den eksisterende til den nye etage.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Første skridt: få tegninger og godkendelser på plads

En tilføjelse i højden på boligen vil altid være omfattet af ansøgningspligt til kommunen, og der er behov for en ansvarlig ansøger. En ansvarlig ansøger er normalt en arkitekt, men kan også være en ingeniør, teknisk tegner eller entreprenør/byggemester. Husk, at de fleste byggemestre foretrækker, at en arkitekt har designet og ansøgt, før de bliver involveret. Nogle byggemestre vil også kræve, at foranstaltningen er godkendt af kommunen, før de påbegynder prisarbejdet (dette er især relevant for større projekter).

Med andre ord, så er en sådan udbygning altid underlagt ansøgningspligt, da man ændrer højden af huset. Både forskellige former for kviste og tagløft betragtes som udbygning, samt en ny sal, som de fleste forbinder med en udbygning i højden.

En arkitekt vil tegne bygningens snit, facade og grundplaner, og disse vil danne grundlag for ansøgningen til kommunen, sammen med beskrivelsen af foranstaltningen, m.m. Hvis projektet ikke er så stort (under 50 kvm grundareal), så vil disse tegninger ofte være tilstrækkeligt til, at en entreprenør vil kunne prissætte projektet, men når det er et større projekt eller større ændringer i den bærende konstruktion, er yderligere projektering nødvendig, før prisen kan beregnes.

Få 3 gratis tilbud >

Tilføjelse i højden på boligen? Få 3 uforpligtende tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Find den rette entreprenør

Det er vigtigt, at man har en entreprenør, man er tryg ved, når man går i gang med et projekt af denne størrelse. Udbygninger i højden er ofte komplekse konstruktioner, så man har brug for dygtige håndværkere med erfaring fra lignende projekter.

Man bør tage både pris og kvalitet af arbejdet i betragtning, når man vælger. Desværre er der firmaer, der fokuserer mere på at levere arbejde til lave omkostninger end af højkvalitet. Derfor er det vigtigt at være forsigtig med, hvem man går efter. Sørg for, at virksomheden har orden i økonomien og er ledig til at tage jobbet. Er man tidligt ude, er det nemmere at finde en entreprenør eller håndværker, der kan tage jobbet.

Bygge.dk gør det nemt at finde kvalificerede fagfolk. Bygge.dk er en tjeneste, der forbinder boligejere med kvalitetssikrede entreprenører og håndværkere. Bygge.dk tjekker kreditvurderinger, godkendelser og referencer, og forbinder dig med entreprenører, der er kvalificeret til at håndtere dit projekt.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Hvor lang tid tager det at få lavet en tilføjelse i højden på boligen?

Dette afhænger naturligvis af projektets omfang og kompleksitet. Normalt skal man beregne et par måneder på arkitekttegninger og ansøgningsproces med kommunen. Husk at processen med at finde en entreprenør og skrive kontrakt kan tage en måned eller mere. Når byggeriet først er i gang, går det ofte relativt hurtigt med byggearbejde og at få bygningen gjort tæt (udvendige vægge og lofter samt vinduer er kommet på plads). Dette kan gøres på alt fra en uge til en måned for et stort projekt. Derefter begynder det indvendige arbejde inklusiv de forskellige installationer. Dette tager ofte længere tid end den rå bygning, og man skal beregne mindst en måned (men igen er der store forskelle!). I projekter, hvor en hel ny etage på 100 kvm eller mere er bygget, skal man beregne flere måneder, før alt er helt færdigt. Hvis det kun er en lille udvidelse på 10 kvm, kan hele processen fra bygningens start til færdiggørelse tage så lidt som et par uger.

Hvad koster en udbygning i boligens højde?

Der er en række faktorer, der bidrager til at styre prisen på en udbygning. Det endelige beløb afhænger i høj grad af, hvordan boligen er opbygget, da dette dikterer, hvilke foranstaltninger der skal træffes. Medmindre bygningen allerede er designet til at kunne bære en ekstra etage, skal alle bærende strukturer udbedres til at kunne klare den ekstra vægt. Man skal også ofte forbinde etagerne med en ny trappe.

I Bygge.dk har vi oprettet en prisdatabase baseret på et stort antal projekter, der udføres via vores platform. Ved hjælp af disse tal kan vi give et skøn over, hvor meget forskellige byggeprojekter koster i gennemsnit. I vores database kan vi se, at en udbygning har en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 20.000 kr. De fleste ender med at betale et sted mellem 16.000 og 32.000 kr. per kvadratmeter. Dette omfatter alle omkostninger, såsom materialer og arbejdskraft. Bemærk dog, at dette kun er et gennemsnit. Det er kun muligt at foretage et nøjagtigt skøn, når der er udarbejdet en detaljeret projektbeskrivelse. Priserne på tilføjelser i boligens højde varierer således meget, afhængigt af kompleksitet og standard for materialevalg. Antallet af køkkener og badeværelser har også meget at sige, da disse er de dyreste rum i et hus. Som regel skal taget udskiftes, hvilket også påvirker prisen, ud over ændringer i de eksisterende dele af huset (bemærk, at udskiftning af taget ikke er inkluderet i priserne ovenfor).

Udarbejd tydelige kontrakter

For at undgå uenighed om pris og arbejdsopgaver er det vigtigt, at den kontrakt, man udarbejder med entreprenøren, er nøjagtig. Inkluder, hvad der vil ske i tilfælde af uforudsete hændelser, forsinkelser og eventuelle tillæg til prisen. Pas på, at der ikke er nogen misforståelser i ordlyden. På websiden til Dansk Byggeri finder du flere kontraktskabeloner, som du kan bruge.

Skriv også en detaljeret fremdriftsplan. Dette gør det lettere at følge op på arbejdet undervejs. Medtag flere delmål i fremdriftsplanen: Dette vil gøre det lettere at få et overblik over, hvordan projektet skrider frem. Det er også vigtigt at opsætte et detaljeret budget. Sørg for, at alle poster følges: Dette har let ved at smutte i løbet af et byggeprojekt. Et godt tip er at budgettere med lidt ekstra margin, så man ikke ender med en regning, man ikke er i stand til at betale.

Udfør dele af jobbet selv

Den mest effektive måde at spare penge på, når man skal lave en boligudvidelse, er at gøre en del af arbejdet selv. Dette forudsætter, at man bevarer et realistisk syn på sine egne kompetencer, og hvor megen tid man har til rådighed. Hvis man overvurderer sin egen evne til at bidrage, er der en risiko for, at det går ud over projektets forløb. Dette kan medføre både forsinkelser og frustration. En professionel håndværker er nok både hurtigere og ender med et bedre resultat, hvilket er oplagte grunde til også at tage disse ting i betragtning.

Hvis du vil udføre noget af arbejdet selv, er det mest almindeligt at lave overfladearbejde. Lægning af gulve, at male vægge eller lægge fliser er typiske job, man kan gøre på egen hånd. Det er også det, der giver synlige resultater, og dermed også lettere at håndtere. Det giver en god følelse og kan være givende at have hjulpet med at bygge sit hjem selv.

Få tilbud fra byggefirmaer nær dig

At finde det rette byggefirma til den rigtige pris kan være en udfordring, men med vores samarbejdspartner 3byggetilbud kan du let og hurtigt sammenligne tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område og vælge den bedste til den bedste pris.

3byggetilbud er en internetbaseret tjeneste, der gør det let for dig at få tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område. Alt du skal gøre er at udfylde nogle få oplysninger om dig selv og hvilken slags bygge- eller renoveringsprojekt du har brug for, og derefter vil de sende din forespørgsel til forskellige byggefirmaer nær dig.

En af de største fordele er, at du kan få tilbud fra flere byggefirmaer, hvilket giver dig mulighed for at sammenligne priser og projektalternativer, før du tager en endelig beslutning. Dette giver dig en større grad af tryghed og sikrer, at du vælger det byggefirma, der passer bedst til dine behov og din økonomi.

Udover at hjælpe dig med at finde det bedste byggefirma for dig, kan de også hjælpe dig med at finde byggefirmaer, der specialiserer sig i specifikke projekter, som nybyggeri eller renovering. Dette gør det lettere for dig at finde det rette byggefirma for specifikke behov.

Så hvis du vil spare tid og penge, samtidig med at du får den bedste byggehjælp, så kan du komme i gang ved at klikke på linket lige nedenfor. Prøv tjenesten i dag og oplev, hvor let det kan være at finde det bedste byggefirma til den bedste pris. Klik dig videre lige nedenfor for at komme i gang, og hent tre uforpligtende og gratis pristilbud på dit projekt.

Hvorfor bør du bruge 3byggetilbud?

  • Hver måned hjælper de tusinder med at finde byggefirma
  • De har samlet de bedste og billigste byggefirmaer på ét sted
  • Du undgår at vælge et dyrt og dårligt byggefirma
  • De gør det let at finde et byggefirma med gode priser
  • Tjenesten er 100% gratis og uforpligtende

Registrer dig på 3byggetilbud nu og få tilbud fra byggefirmaer i dit område - du vil blive overrasket over, hvor meget du kan spare. Klik dig videre lige nedenfor for at hente tre gratis pristilbud på dit projekt.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Tilføjelse i højden på boligen? Få 3 uforpligtende tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere guider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.