Hæv tag: Hvad koster det? (Pris i

 

2024)

At hæve taget (også kaldet tagløft) indebærer, at man hæver boligens øverste etage. På den måde kan man udvide brugsarealet i hjemmet med en hel etage i stedet for at skulle flytte fra boligen eller "stjæle" kvadratmeter fra havearealet. En taghævning udføres oftest på boliger, der allerede har et eksisterende loft. Men også boliger uden loft kan udvides med en taghævning. Så kaldes det en påbygning i stedet. Hvis man allerede har et loft med tilstrækkelig taghøjde på øverste etage men skråtag, som gør møbleringen upraktisk, kan det være en god idé med en hævning af loftet. Ved en hævning af loftet hæves siderne på skråtaget, mens husets højeste punkt beholdes, som det er. Prisen på denne type projekter kan variere meget. I denne artikel får du imidlertid et indtryk af, hvilken gennemsnitspris du kan forvente at skulle betale afhængigt af standarden, du vælger. Vi gennemgår også hvilke faktorer, der påvirker priserne, når man skal hæve taget, og hvordan man finder den rette entreprenør til et sådant projekt.

Hæv tag

Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.

Få 3 gratis tilbud >

Hæv tag? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Hæv taget – hvad koster det?

Hos Bygge.dk har vi oparbejdet en prisdatabase baseret på gennemførte projekter af entreprenører ved hjælp af vores platform. Ved projekter med hævning af taget viser denne statistik, at gennemsnitsprisen på taghævninger er cirka 13.000 kr. pr. kvadratmeter. Der er imidlertid stor forskel på de billigste og dyreste projekter af denne type. Vi ser, at slutprisen varierer fra ned til 10.000 kr. pr. kvadratmeter for de billigste projekter til op til 20.000 kr. for de mere omfattende opgaver. Hvad der gør et projekt dyrere eller billigere, kan du læse mere om længerede nede i artiklen. Generelt vil det have meget med standarden, kompleksiteten, størrelsen og materialevalget at gøre. Hvis du kun har behov for basisløsninger, og projektet er af lav kompleksitet, vil prisen sandsynligvis havne i den nedre del af prisintervallet. Meget komplicerede projekter med eksklusive løsninger og materialer vil blive dyrere. Hvor loftshævninger generelt er noget billigere end at hæve taget, er en tilbygning typisk et relativt dyrt projekt.

I denne pris er der indregnet alt arbejde og materialer, der er tilknyttet projektet fra start til slut. Prisen inkluderer imidlertid ikke ansøgningsarbejdet med arkitekten. Heller ikke ansøgningsgebyrer er inkluderet. Disse omkostninger fastsættes af din kommune og kan variere fra sted til sted. Du kan regne med, at ansøgningsgebyrerne vil koste et sted mellem 3.000 og 7.000 kr. Arbejdet med arkitekten vil derudover koste mellem 13.000 og 70.000 kr. ved store og komplekse projekter.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Hvad påvirker prisen ved en hævning af taget?

Kompleksiteten (ændring af bæreevne, behov for særlige tilpasninger, tilføjelser osv.) vil være afgørende for projektets endelige pris. Dette er også faktorer, der er vanskelige at ændre på. Der findes imidlertid en række faktorer, du selv kan påvirke: Hvor meget. taget skal hæves. vil for eksempel have meget at sige for prisen.

Køkkenet og badeværelset er de dyreste rum at bygge - særligt hvis de skal bygges fra bunden. Sådanne rum gør ofte, at projektet havner i den øvre del af prisskalaen. Samtidig er det også sådanne rum, som giver den største værdiøgning.

At hæve taget medfører sandsynligvis også en indvendig renovering. Her har du mulighed for at lave besparelser alt afhængigt af materialerne og de overflader, du vælger. Hold dig gerne opdateret om tilbud og kampagner. Køb eventuelt materialerne, når de er billigst, hvis du har mulighed for at opbevare dem, indtil de skal bruges. Nogle gange har et entreprenørfirma også aftaler, som giver gode priser på materialer fra visse leverandører. Når det gælder badeværelset, er der også flere entreprenører, som tilbyder pakker med basisløsninger til gode priser.

Valget af entreprenøren vil også være centralt for at holde prisen på projektet nede. Entreprenøren, du vælger, bør kunne udføre opgaven til en konkurrencedygtig pris men også i en kvalitet, som gør, at du sikrer dig en varig værdiforøgelse på boligen. Læs videre herunder for at få tips til, hvad du bør tænke på i udvælgelsesprocessen. 

Få 3 gratis tilbud >

Hæv tag? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Hvilken værdiøgning giver det at hæve taget?

Her er der mange faktorer, som påvirker svaret. En del af værdistigningen påvirkes af, hvor mange penge du lægger i projektet, og hvor mange kvadratmeter boligens brugsareal øges med. Ved et eventuelt salg vil stilen, man har valgt ved renoveringen, have meget at sige. Hvis hensigten med projektet er at hæve boligens værdi, betaler det sig at vælge materialer og farver, der kan være attraktive for potentielle købere.

Boligens beliggenhed er også relevant for at kunne sige noget om den forventede værdiøgning. Generelt vil udvidelsen af boligen give den største værdiøgning i områder med høje boligpriser. Her skal man se på, hvad andre boliger i området bliver solgt for, og sammenligne kvadratmeterprisen på boligen med kvadratmeterprisen for udbygningen. Normalt er dette et værdiskabende projekt.

Du kan også tage kontakt til en ejendomsmægler for at få en bedre forståelse af hvilke tiltag, der vil give den største værdiøgning for netop din bolig.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Hvordan sammenligner man pristilbud i tilbudsprocessen?

Det er vigtigt at have detaljerede tegninger og projektbeskrivelser klar, før du går i gang med tilbudsprocessen. De skal nemlig indeholde hvilke materialer og løsninger, du ønsker. Dette arbejde laver arkitekten typisk. Jo mere detaljeret projektet er beskrevet, jo mere nøjagtigt pristilbud vil du få fra entreprenøren. På den måde kan du nemmere sammenligne pristilbud og foretage det bedste valg af entreprenøren.

Nogle gange kan de forskellige tilbud indeholde forskellige poster, og det kan variere, hvad der er inkluderet. Derfor kan det være en god idé at opsætte tilbuddene i et regneark. På den måde kan du sammenligne, hvad de forskellige tilbud indeholder, og hvor meget priserne differentierer fra hinanden. På den måde finder du det tilbud, som passer dig bedst, og som gør dit tagløft billigst muligt.

Vi anbefaler, at du indhenter mindst tre pristilbud. Hvis de indhentede tilbud kommer fra seriøse og kvalitetssikrede entreprenører, kan vi se, at det normalt er tilstrækkeligt at indhente tre tilbud. Derudover findes der en række faktorer, man bør overveje, når man skal vælge fagfolk til en taghævning. Læs videre herunder for at få et overblik over, hvad der gør en entreprenør til det rette valg for dit projekt. 

Hvad skal man tænke på, når man skal vælge entreprenør?

Det kan være svært at afgøre, hvad der gør et firma bedre egnet til en opgave end en anden - særligt hvis man ikke selv har erfaringen fra tidligere byggeprojekter. Udover prisen er det meget vigtigt, at entreprenøren har erfaring og kompetencer til projekter, der involverer en hæving af taget. På den måde kan du være sikker på, at projektet bliver gennemført i en høj kvalitet og i henhold til alle regler og forskrifter. For at være på sikker på, at du får et realistisk indtryk af entreprenørens evner, betaler det sig at bede om referencer, du kan kontakte direkte. Disse vil være mere detaljerede og pålidelige end dem, du finder på nettet.

Firmaet, som du vælger, bør også have alle godkendelser og forsikringer i orden. De bør ligeledes have en ordentlig økonomisk soliditet: Det vil sige, at de har en økonomi, som kan tåle tab eller nedgang, uden at de går konkurs. Inden for visse felter findes der også nogle grundlæggende godkendelser, som firmaer skal have for at må udføre arbejdet. Dette gælder for arbejde vedrørende VVS, ventilation samt elinstallationer. Du kan tjekke, om firmaet har autorisation og er i autorisationsregistret.

Det er desuden en god idé at finde en entreprenør, som du kommunikerer godt med, så planlægningen og projekteringen forløber nemt og smertefrit.

Få pristilbud fra byggefirmaer nær dig

At finde det rette byggefirma til den rigtige pris kan være en udfordring, men med vores samarbejdspartner 3byggetilbud kan du let og hurtigt sammenligne tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område og vælge den bedste til den bedste pris.

3byggetilbud er en internetbaseret tjeneste, der gør det let for dig at få tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område. Alt du skal gøre er at udfylde nogle få oplysninger om dig selv og hvilken slags bygge- eller renoveringsprojekt du har brug for, og derefter vil de sende din forespørgsel til forskellige byggefirmaer nær dig.

En af de største fordele er, at du kan få tilbud fra flere byggefirmaer, hvilket giver dig mulighed for at sammenligne priser og projektalternativer, før du tager en endelig beslutning. Dette giver dig en større grad af tryghed og sikrer, at du vælger det byggefirma, der passer bedst til dine behov og din økonomi.

Udover at hjælpe dig med at finde det bedste byggefirma for dig, kan de også hjælpe dig med at finde byggefirmaer, der specialiserer sig i specifikke projekter, som nybyggeri eller renovering. Dette gør det lettere for dig at finde det rette byggefirma for specifikke behov.

Så hvis du vil spare tid og penge, samtidig med at du får den bedste byggehjælp, så kan du komme i gang ved at klikke på linket lige nedenfor. Prøv tjenesten i dag og oplev, hvor let det kan være at finde det bedste byggefirma til den bedste pris. Klik dig videre lige nedenfor for at komme i gang, og hent tre uforpligtende og gratis pristilbud på dit projekt.

Hvorfor bør du bruge 3byggetilbud?

  • Hver måned hjælper de tusinder med at finde byggefirma
  • De har samlet de bedste og billigste byggefirmaer på ét sted
  • Du undgår at vælge et dyrt og dårligt byggefirma
  • De gør det let at finde et byggefirma med gode priser
  • Tjenesten er 100% gratis og uforpligtende

Registrer dig på 3byggetilbud nu og få tilbud fra byggefirmaer i dit område - du vil blive overrasket over, hvor meget du kan spare. Klik dig videre lige nedenfor for at hente tre gratis pristilbud på dit projekt.

Få 3 gratis tilbud >

Hæv tag? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.