Fugtskader er noget af det, som du for alt i verden helst skal undgå, når du ejer en bolig. I denne guide hjælper vi dig med, hvordan du skal kigge efter fugtskader, samt hvad du kan gøre for at forebygge fugtskader. Vi hjælper dig også med, hvad du skal gøre, hvis du opdager en fugtskade.
En fugtskade opstår som regel, hvis der er en utæthed, eller hvis der er fugtigt et sted, som der ikke bør være det. Hvis ikke du ved, hvor du skal kigge efter en fugtskade, kan vi komme med par råd til dig her.
Fugtskader kan opstå stort set alle steder på din bolig. Der kan være fugtskader på dit tag, i boligens vægge og fuger. Derfor bør du holde øje med om der er huller, revner eller skader på ejendommens facade eller tag. Her kan regnen komme igennem og skabe et fugtigt område. Der vil dermed danne sig en fugtskade, som senere kan udvikle sig til skimmelsvamp. Derfor er det vigtigt, at du løbende gennemgår din bolig for fugtskader og får dem udbedret, så snart du opdager dem.
Et andet sted du bør tjekke er, om der er en fugtskade på bygningens sokkel. Det kan der være, hvis der f.eks. er et kloakrør, der er revnet under jorden. Det vil kunne udvikle sig til skimmelsvamp i kælderen eller som en vandskade, hvis du ikke får repareret kloakrøret.
En fugtskade kan du typisk spotte, hvis der er tegn på fugt, skimmelsvamp, råd eller måske sorte plamager rundt omkring på vægge og lofter. Det er vigtigt, at du kontakter en fagmand med det samme, når du opdager en fugtskade. Det kan i værste fald ende med at blive en dyr reparation, hvis du venter. Hvis du er i tvivl om det er fugt eller, om der er tegn på det, kan det altid være en god ide at kontakte en fagmand for at få det be- eller afkræftet.
For at forebygge fugtskader eller undgå dem helt, anbefaler vi, at du årligt eller hvert andet år bestiller et hustjek. Der falder som regel en del mængde vand i form af regn og nedbør i løbet af året i Danmark. Der kan derfor være stor sandsynlig for fugt eller fugtskader på din bolig.
Ved at bestille et hustjek, kan du få gennemgået hele din bolig for fugtskader. En fagmand der udfører hustjek ved lige præcis, hvor der er stor sandsynlighed for dannelse af fugtskader på netop din ejendom. En professionel fagmand er yderst grundig i sin gennemgang, hvorfor du ikke skal bekymre dig om, der er en skade der blive overset.
Ved et hustjek får du fremlagt de fugtskader som fagmanden finder. Her får du også konkrete tiltag til, hvad du kan gøre for at udbedre disse fugtskader. Dermed bliver det meget håndgribeligt for dig at forholde dig til tilstanden af ejendommen, samt hvad der skal til for at udbedre alle skader. Dermed kan ejendommen blive fugtsikret, så du kun skal forholde dig til, hvordan du kan forebygge evt. kommende fugtskader.
Når du har et totalt overblik over alle de fugtskader der er at finde på ejendommen, er det næste skridt at finde en kompetent fagmand til at udbedre skaderne. Der er i dag et hav af dygtige og kompetente fagfolk, som du kan vælge mellem. Der kan dog være store forskelle på priserne, og hvad de enkelte fagfolk har af erfaring med fugtskader. Det er derfor noget du bør undersøge og tage med i din betragtning, når du skal vælge en fagperson til at udbedre fugtskaderne.
Hos Bygge.dk har vi heldigvis gjort det så enkelt og nemt for dig at finde en kompetent og erfaren fagmand til opgaven. Vi sparer dig for en masse tid og kræfter på at sortere i de mange fagfolk, som du har at vælge iblandt. Du skal blot registrere, hvilke fugtskader som du ønsker hjælp til at få udbedret her på siden. Så sørger vi for at finde tre gode match til dig, som kan hjælpe med at udbedre disse skader. Herfra kan du undersøge og forhandle dig til, hvem du har lyst til at gå videre med.
Når du endelig har fugtsikret din bolig ved at få udbedret alle fugtskader, kan du gøre en række tiltag selv for at holde fugtskader væk i fremtiden. Det kan være godt givet ud at bruge tid på at forebygge fugtskader, da det ellers kan side ekstra meget på din pengepung, og da det ellers kan blive sværere at sælge din bolig på et senere tidspunkt.
Det kan være en god idé at sørge for, at der er varme på i alle boligens rum. Det behøver nødvendigvis ikke at være høj varme, men bare en smule varme. Dermed forebygger du at der kan opstå fugt, når det er vådt og koldt udenfor. Kolde rum kan nemlig have en tendens til at tiltrække fugt.
Sørg derfor gerne for at holde en rumtemperatur på minimum 18 grader.
Når du har vasket tøj, kan det være tillokkende at hænge tøjet til tørre i hjemmet. Da tøjet som regel er vådt, så vil du opleve, at det kan være med til at skabe fugt i rummet. Hvis rummet i forvejen er udsat, kan der være mulighed for dannelse af skimmelsvamp.
Det er måske noget, som du sikkert allerede gør i dag. Men det er altid en god idé at få luftet godt ud hver dag. Det at få frisk luft ind i sit hjem, kan være med til at sikre et godt indeklima, da det nedbringer luftfugtigheden i et rum. Det er dermed også med til at forebygge dannelse af fugt. Særligt i forbindelse med madlavning er det en god idé at lufte ud.
Husk, du altid kan finde hjælp til fugtskader hos Bygge.dk. Her vil du blive matchet op med kyndige fagfolk.