Komplet guide: Alt du bør vide om fugtskader

 

Fugtskader er noget af det, som du for alt i verden helst skal undgå, når du ejer en bolig. I denne guide hjælper vi dig med, hvordan du skal kigge efter fugtskader, samt hvad du kan gøre for at forebygge fugtskader. Vi hjælper dig også med, hvad du skal gøre, hvis du opdager en fugtskade.

Guide: Fugtskader

Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.

Få 3 gratis tilbud >

Fugtskader? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende
Få 3 tilbud >

1. Hvor skal du kigge efter fugtskader?

En fugtskade opstår som regel, hvis der er en utæthed, eller hvis der er fugtigt et sted, som der ikke bør være det. Hvis ikke du ved, hvor du skal kigge efter en fugtskade, kan vi komme med par råd til dig her.

Fugtskader kan opstå stort set alle steder på din bolig. Der kan være fugtskader på dit tag, i boligens vægge og fuger. Derfor bør du holde øje med om der er huller, revner eller skader på ejendommens facade eller tag. Her kan regnen komme igennem og skabe et fugtigt område. Der vil dermed danne sig en fugtskade, som senere kan udvikle sig til skimmelsvamp. Derfor er det vigtigt, at du løbende gennemgår din bolig for fugtskader og får dem udbedret, så snart du opdager dem.

Et andet sted du bør tjekke er, om der er en fugtskade på bygningens sokkel. Det kan der være, hvis der f.eks. er et kloakrør, der er revnet under jorden. Det vil kunne udvikle sig til skimmelsvamp i kælderen eller som en vandskade, hvis du ikke får repareret kloakrøret.  

En fugtskade kan du typisk spotte, hvis der er tegn på fugt, skimmelsvamp, råd eller måske sorte plamager rundt omkring på vægge og lofter. Det er vigtigt, at du kontakter en fagmand med det samme, når du opdager en fugtskade. Det kan i værste fald ende med at blive en dyr reparation, hvis du venter. Hvis du er i tvivl om det er fugt eller, om der er tegn på det, kan det altid være en god ide at kontakte en fagmand for at få det be- eller afkræftet.

Få 3 uforpligtende tilbud >

2. Få gennemgået din bolig for fugtskader af en professionel

For at forebygge fugtskader eller undgå dem helt, anbefaler vi, at du årligt eller hvert andet år bestiller et hustjek. Der falder som regel en del mængde vand i form af regn og nedbør i løbet af året i Danmark. Der kan derfor være stor sandsynlig for fugt eller fugtskader på din bolig.

Ved at bestille et hustjek, kan du få gennemgået hele din bolig for fugtskader. En fagmand der udfører hustjek ved lige præcis, hvor der er stor sandsynlighed for dannelse af fugtskader på netop din ejendom. En professionel fagmand er yderst grundig i sin gennemgang, hvorfor du ikke skal bekymre dig om, der er en skade der blive overset.

Ved et hustjek får du fremlagt de fugtskader som fagmanden finder. Her får du også konkrete tiltag til, hvad du kan gøre for at udbedre disse fugtskader. Dermed bliver det meget håndgribeligt for dig at forholde dig til tilstanden af ejendommen, samt hvad der skal til for at udbedre alle skader. Dermed kan ejendommen blive fugtsikret, så du kun skal forholde dig til, hvordan du kan forebygge evt. kommende fugtskader.

Få 3 gratis tilbud >

Fugtskader? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

3. Få professionel hjælp til at udbedre en fugtskade

Når du har et totalt overblik over alle de fugtskader der er at finde på ejendommen, er det næste skridt at finde en kompetent fagmand til at udbedre skaderne. Der er i dag et hav af dygtige og kompetente fagfolk, som du kan vælge mellem. Der kan dog være store forskelle på priserne, og hvad de enkelte fagfolk har af erfaring med fugtskader. Det er derfor noget du bør undersøge og tage med i din betragtning, når du skal vælge en fagperson til at udbedre fugtskaderne.

Hos Bygge.dk har vi heldigvis gjort det så enkelt og nemt for dig at finde en kompetent og erfaren fagmand til opgaven. Vi sparer dig for en masse tid og kræfter på at sortere i de mange fagfolk, som du har at vælge iblandt. Du skal blot registrere, hvilke fugtskader som du ønsker hjælp til at få udbedret her på siden. Så sørger vi for at finde tre gode match til dig, som kan hjælpe med at udbedre disse skader. Herfra kan du undersøge og forhandle dig til, hvem du har lyst til at gå videre med.

Få 3 uforpligtende tilbud >

4. Hvordan forebygger du fugtskader på din bolig?

Når du endelig har fugtsikret din bolig ved at få udbedret alle fugtskader, kan du gøre en række tiltag selv for at holde fugtskader væk i fremtiden. Det kan være godt givet ud at bruge tid på at forebygge fugtskader, da det ellers kan side ekstra meget på din pengepung, og da det ellers kan blive sværere at sælge din bolig på et senere tidspunkt.

Sørg for at der er varme på i alle rum

Det kan være en god idé at sørge for, at der er varme på i alle boligens rum. Det behøver nødvendigvis ikke at være høj varme, men bare en smule varme. Dermed forebygger du at der kan opstå fugt, når det er vådt og koldt udenfor. Kolde rum kan nemlig have en tendens til at tiltrække fugt.

Sørg derfor gerne for at holde en rumtemperatur på minimum 18 grader.

Undgå at hænge tøj til tørre indenfor

Når du har vasket tøj, kan det være tillokkende at hænge tøjet til tørre i hjemmet. Da tøjet som regel er vådt, så vil du opleve, at det kan være med til at skabe fugt i rummet. Hvis rummet i forvejen er udsat, kan der være mulighed for dannelse af skimmelsvamp.

Grundig udluftning forebygger fugt

Det er måske noget, som du sikkert allerede gør i dag. Men det er altid en god idé at få luftet godt ud hver dag. Det at få frisk luft ind i sit hjem, kan være med til at sikre et godt indeklima, da det nedbringer luftfugtigheden i et rum. Det er dermed også med til at forebygge dannelse af fugt. Særligt i forbindelse med madlavning er det en god idé at lufte ud.

Få tilbud fra byggefirmaer nær dig

At finde det rette byggefirma til den rigtige pris kan være en udfordring, men med vores samarbejdspartner 3byggetilbud kan du let og hurtigt sammenligne tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område og vælge den bedste til den bedste pris.

3byggetilbud er en internetbaseret tjeneste, der gør det let for dig at få tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område. Alt du skal gøre er at udfylde nogle få oplysninger om dig selv og hvilken slags bygge- eller renoveringsprojekt du har brug for, og derefter vil de sende din forespørgsel til forskellige byggefirmaer nær dig.

En af de største fordele er, at du kan få tilbud fra flere byggefirmaer, hvilket giver dig mulighed for at sammenligne priser og projektalternativer, før du tager en endelig beslutning. Dette giver dig en større grad af tryghed og sikrer, at du vælger det byggefirma, der passer bedst til dine behov og din økonomi.

Udover at hjælpe dig med at finde det bedste byggefirma for dig, kan de også hjælpe dig med at finde byggefirmaer, der specialiserer sig i specifikke projekter, som nybyggeri eller renovering. Dette gør det lettere for dig at finde det rette byggefirma for specifikke behov.

Så hvis du vil spare tid og penge, samtidig med at du får den bedste byggehjælp, så kan du komme i gang ved at klikke på linket lige nedenfor. Prøv tjenesten i dag og oplev, hvor let det kan være at finde det bedste byggefirma til den bedste pris. Klik dig videre lige nedenfor for at komme i gang, og hent tre uforpligtende og gratis pristilbud på dit projekt.

Hvorfor bør du bruge 3byggetilbud?

  • Hver måned hjælper de tusinder med at finde byggefirma
  • De har samlet de bedste og billigste byggefirmaer på ét sted
  • Du undgår at vælge et dyrt og dårligt byggefirma
  • De gør det let at finde et byggefirma med gode priser
  • Tjenesten er 100% gratis og uforpligtende

Registrer dig på 3byggetilbud nu og få tilbud fra byggefirmaer i dit område - du vil blive overrasket over, hvor meget du kan spare. Klik dig videre lige nedenfor for at hente tre gratis pristilbud på dit projekt.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Fugtskader? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere guider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.