Komplet guide til tagrenovering

 

Et tag kan holde sig i mange år frem, men desværre ikke for evigt. Der kommer derfor et tidspunkt, hvor du står over for en tagrenovering eller skal have lagt et helt nyt tag på huset. I denne guide hjælper vi dig med at danne et overblik over de forskellige tagtyper, samt alt hvad du skal være opmærksom på ved en tagrenovering.

Guide: Tagrenovering

Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.

Få 3 gratis tilbud >

Har du brug for tagrenovering? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende
Få 3 tilbud >

3 gode grunde til tagrenovering

Der er som udgangspunkt flere gode grunde til, hvorfor du bør renovere dit tag. Her har vi udvalgt 3 gode argumenter for, hvorfor du bør investere i at få udført en tagrenovering.

1. Slip for ubehagelige overraskelser

Med tiden vil taget blive slidt og utæt. Det vil sige, at taget ikke er i stand til at isolere dit hus så godt, som var det helt nyt. Her er det vigtigt at reagere, hvis du opdager at taget er slidt, gået i stykker eller er blevet utæt. Hvis ikke du reagerer på det med det samme, kan det medføre større skader, som i sidste ende kan blive en dyr regning. Der kan f.eks. danne sig fugt i undertaget eller loftet, hvis der er en utæthed. Særligt fordi det regner store dele af året i Danmark.

2. Spar penge ved tagrenovering

Der kan være mange penge at spare ved at udføre en tagrenovering. For det første er det langt billigere at renovere et tag frem for at skulle lægge et nyt tag. Hvis taget er utæt, vil det også være dårligere til at holde på varmen. Da varmen i huset stiger til vejr, hvis der går en masse varme og energi til spilde. Ved at få renoveret dit tag helt, kan du spare penge på varmeregningen. Det kan i bedste fald betyde, at du kan få en besparelse op til 30 %, hvis taget har været utæt.

3. Forlæng holdbarheden med en tagrenovering

Når du vælger at renovere dit tag, så er du også med til at forlænge holdbarheden af taget. Du kan faktisk forlænge holdbarheden med op til 15-20 år. Det kan dermed være godt investeret sammenlignet med, hvad det vil koste dig at få udskiftet taget helt.

Ud over at taget bliver renoveret, så det skaber et bedre indeklima, får du også et bedre velholdt udtryk for hele huset, når man ser det udefra.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Hvornår bør du udføre en tagrenovering?

Som husejer kan det være svært at overskue og gennemskue, hvornår det er det rette tidspunkt for en tagrenovering. Du bør derfor forholde dig til din økonomi og tilstanden på taget.

Hvis du ved en gennemgang af taget opdager, at der er en utæthed eller et hul ned til undertaget, så er det vigtigt at få det udbedret med det samme. Det kan i bund og grund være nok til at dit tag holder tæt i mange år frem, hvis resten af taget ser fint ud.

I langt de fleste tilfælde kan der gøres småting for at renovere taget. Det behøver derfor ikke være den helt store omgang. Hvis du f.eks. har mosbelægning på taget, kan du fjerne det med en effektiv rens. Dermed forebygger du også fugtskader på taget som en mosbelægning kan medføre.

Tagrenovering ved eternittag

Hvis du har eternittag på dit hus, bør du være opmærksom på om tagpladerne har mistet farve, eller om der er nogle enkelte tagplader der er knækket. Det kan du selv gøre ved at kravle op på taget med en stige, eller få det gennemgået af en fagmand. Her er det også blevet populært at bruge en drone, da det er langt mere sikkert.

Hvis tagpladerne ikke er knækket, men bare har mistet farve, så kan du nøjes med en tagrenovering.

Tagrenovering ved tegltag

Langt de fleste boliger i Danmark er udstyret med et tegltag. Hvis du også har tegltag, skal du holde øje med om der er tagsten som er nedblæste. Det kan ofte blæse en del i Danmark, hvor tagstenene kan blive blæst af. Hvis det er tilfældet, bør du få det renoveret med det samme.

Du bør herudover særligt holde øje med utætheder omkring tagvinduerne og skorstenen. Hvis du opdager en utæthed, kan du nøjes med en tagrenovering for at få det udbedret.

Få 3 gratis tilbud >

Har du brug for tagrenovering? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Start med et tagtjek inden tagrenovering

For at danne dig et overblik over tilstanden på dit tag, bør du bestille et tagtjek. Den vind, vejr og klima som vi har i Danmark, kan være hårdt for husets tag. Derfor er det vigtigt, at du får prioriteret de vedligeholdelsesopgaver der er for husets tag. Det kan være godt givet ud sammenlignet med den regning, som du får, hvis taget ikke er blevet vedligeholdt.

Når du bestiller et tagtjek, vil fagmanden gennemgå dit tag både indvendigt og udvendigt. Her vil fagmanden også kunne vurdere om det overhovedet kan betale sig at få udført en tagrenovering eller ej. Det kan give dig en indikation på tilstanden på dit tag, samt hvad der evt. skal laves.

Det kan være en god ide at bestille et tagtjek 1 gang om året eller senest hvert andet år. Da vi ofte har storm og regn i løbet af året, kan du undgå storm- og vandskader ved at løbende få renoveret taget.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Hvad koster en tagrenovering?

Prisen for en tagrenovering kan svinge i et prisspænd mellem 10.000 kroner og helt op til 50.000 kroner. Når det er sagt, så kan en opgave både koste mere og mindre alt afhængig af, hvad der er tale om. Der er nemlig stor forskel på om taget bare skal renses for mosbelægning, eller du skal have lavet en komplet tagrenovering.

Prisen for en tagrenovering afhænger også af, hvilken tagtype der er tale om. Der kan være forskel på, hvad tagplader og tagsten koster at udskifte eller renovere.

Her har vi lavet en liste med et udpluk af priserne for de forskellige pristyper. Da der kan være store udsving i priserne på markedet, bør du undersøge den aktuelle dagspris.

Almindeligt tegltag kan gennemsnitligt koste ca. 1.000 kroner pr. m2.

Glaseret tegltag kan gennemsnitligt koste ca. 1.200 kroner pr. m2.

Eternitskifter kan gennemsnitligt koste ca. 1.000 kr. kroner pr. m2.

Naturskifter kan gennemsnitligt koste ca. 1.400 kroner pr. m2.

Udestuetag (PVC) kan gennemsnitligt koste ca. 400 kroner pr. m2.

Få tilbud fra byggefirmaer nær dig

At finde det rette byggefirma til den rigtige pris kan være en udfordring, men med vores samarbejdspartner 3byggetilbud kan du let og hurtigt sammenligne tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område og vælge den bedste til den bedste pris.

3byggetilbud er en internetbaseret tjeneste, der gør det let for dig at få tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område. Alt du skal gøre er at udfylde nogle få oplysninger om dig selv og hvilken slags bygge- eller renoveringsprojekt du har brug for, og derefter vil de sende din forespørgsel til forskellige byggefirmaer nær dig.

En af de største fordele er, at du kan få tilbud fra flere byggefirmaer, hvilket giver dig mulighed for at sammenligne priser og projektalternativer, før du tager en endelig beslutning. Dette giver dig en større grad af tryghed og sikrer, at du vælger det byggefirma, der passer bedst til dine behov og din økonomi.

Udover at hjælpe dig med at finde det bedste byggefirma for dig, kan de også hjælpe dig med at finde byggefirmaer, der specialiserer sig i specifikke projekter, som nybyggeri eller renovering. Dette gør det lettere for dig at finde det rette byggefirma for specifikke behov.

Så hvis du vil spare tid og penge, samtidig med at du får den bedste byggehjælp, så kan du komme i gang ved at klikke på linket lige nedenfor. Prøv tjenesten i dag og oplev, hvor let det kan være at finde det bedste byggefirma til den bedste pris. Klik dig videre lige nedenfor for at komme i gang, og hent tre uforpligtende og gratis pristilbud på dit projekt.

Hvorfor bør du bruge 3byggetilbud?

  • Hver måned hjælper de tusinder med at finde byggefirma
  • De har samlet de bedste og billigste byggefirmaer på ét sted
  • Du undgår at vælge et dyrt og dårligt byggefirma
  • De gør det let at finde et byggefirma med gode priser
  • Tjenesten er 100% gratis og uforpligtende

Registrer dig på 3byggetilbud nu og få tilbud fra byggefirmaer i dit område - du vil blive overrasket over, hvor meget du kan spare. Klik dig videre lige nedenfor for at hente tre gratis pristilbud på dit projekt.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Har du brug for tagrenovering? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere guider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.