Tagrenovering: Alt du bør vide

 

Der er flere gode grunde til at vælge tagrenovering, hvis det er noget, du går og overvejer. Du kan både være med til at forlænge holdbarheden af dit tag helt optil 12-20 år. Derudover er det også en langt billigere løsning at renoveretaget, end at skulle til at udskifte det helt. I denne artikel går vi i dybden med, hvorfor du skal vælge en tagrenovering, hvad det koster, samt hvad du skal være opmærksom på.

Tagrenovering

Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.

Få 3 gratis tilbud >

Tagrenovering? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Hvad er levetiden på de forskellige tagtyper?

Generelt kan et tag holde i mange år frem. Derfor er en udskiftning af taget sjældent nødvendigt, før taget er slidt helt ned. Levetiden har typisk noget at gøre medvejrforhold og kvaliteten på de forskellige tagtyper, som du kan vælge mellem.

Her har vi listet de forskellige levetider op for de forskellige typer af tag:

Tag af træ

Det kan svinge mellem 20-40 år afhængig af træsorten og den geografisk placering ilandet.

Tag af beton

Det er noget af det stærkeste på markedet og kan holde helt op til 60 år.

Tag af skiffer

Det svinger meget alt efter, hvilken kvalitet du vælger. Det kan være alt fra40-100 år.

Tagsten af tegl

Det er det, vi ser flest af, da det har en holdbarhed på mellem 60-80 år.

 

Dette er ikke et endeligt facit, men du kan betragte det som et estimat ud fra vores erfaring. Det er klart anbefalingsværdigt, at du får tjekket dit tag hvert 20.år for at få et indblik i tilstanden på taget, og hvor længe du ca. kan forvente at det har tilbage af levetiden. Her vil der være mulighed for at få lavet små reparationer, som kan forlænge tagets levetid med flere år.

Hvornår bør du vælge en tagrenovering?

Går du med overvejelser om, at dit tag skal renoveres eller udskiftes helt? Men ved du ikke, hvornår du skal prioritere arbejdet. Så er du langt fra den eneste. Det kan nemlig være svært at sige helt præcist, hvornår det er smartest at renovere dit tag, og hvornår det vil give mening at udskifte taget helt. Tidspunktet afhænger af tilstanden på dit tag, samt om det er ved at være slidt helt ned. Hvis der blot at tale om små skader eller en utæthed, kan en effektiv tagrenovering gøre en markant forbedring.

Generelt kan det i de fleste tilfælde godt svare sig at renovere sit tag i stedet for at lægge et helt nyt. Det kan f.eks. være aktuelt med en tagrenovering, hvis du oplever, at taget er fyldt med mosbelægning. Her er det vigtigt, at reagerer hurtigt, da mosbelægningen kan tilføre fugt ned i tagkonstruktionen og fundamentet for taget. Det vil sige, at hvis du ikke gør noget ved det, kan det ende med at gøre større skade på taget, så du kun har mulighed for at udskifte det helt.

Hvis du har eternittag på din bygning, skal du bevæge dig op for at se, om tagpladerne enten har mistet farve, eller de er knækket helt. Hvis de blot har mistet farve, kan du nøjes med en renovering.

Har du i stedet tegltag, som er det mest klassiske valg i Danmark, så vil du typiskopleve, at der er mange af tagstenene som er nedblæste. Det gælder også utætheder omkring vinduerne eller skorstenen. Hvis det er tilfældet, så kan du i de fleste tilfælde nøjes med en tagrenovering.

Hvad er prisen for en tagrenovering?

Som nævnt i starten, så er det langt billigere at vælge en tagrenovering, end at skulle ud og skifte hele taget. Du vil faktisk kunne spare helt op til 70 % på at renovere taget, alt afhængig af, hvilken type af tag der er tale om. Du slipper derfor kun med at skulle betale for ca. 30 % af prisen for et nyt tag. Til gengæld kommer dit tag til at se ud som helt nyt igen. Det er derfor den foretrukne løsning som mange private og virksomheder vælger, når de opdager, at der er skader eller slitage at finde på taget.

Den helt nøjagtige pris for en tagrenovering er svær at sige, da det afhænger af flere væsentlige parametre. For at kunne give dig en helt specifik pris på, hvad det vil koste dig at renovere dit tag, kræver det, at vi kender størrelsen på dit tag, samt hvilken tilstand den er i. Det tegner et bedre billede af omfanget for den enkelte opgave.

Herudover spiller typen af tag ind på den endelige pris. Der er store forskelle i priserne alt efter, hvilket materiale boligens tag er lagt med. Prisen for tagrenovering kan derfor svinge i et spænd alt fra 10.000 kroner til 60.000kroner alt afhængig af de nævnte faktorer.

Hvis vi alligevel skal hjælpe dig lidt på vej, kan du forvente følgende gennemsnitspriser for tagrenovering:

Almindeligt tegltag: ca.1.000 kr. pr. m2

Ståltag: ca.1.700 kr. pr. m2

Eternitskifer: ca. 1.000 kr. pr. m2

Tagpaptag: ca. 700 kr. pr. m2

Udestuetag(PVC): ca. 400 kr. pr. m2

Det er naturligvis priser, som kan svinge fra dag til dag. Det bør derfor ikke se det som en prisliste, men nærmere som en prisindikation på, hvordan markedspriser er lige nu.

Priserne du ser her, er også udelukkende for materialer. Timeprisen for tømreren eller håndværkeren kommer naturligvis oveni.

Få 3 gratis tilbud >

Tagrenovering? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Sådan finder du det bedste tilbud på en tagrenovering

Hvis du er klar til at få lavet en tagrenovering, er det klart at anbefale, at du vælger at hyre en professionel håndværker til opgaven. Dermed er du sikker på, at du får et solidt resultat, som kan holde i mange år frem. Det kræver også en vis form for ekspertise og viden at lægge et tag korrekt og udføre en tagrenovering. Det er derfor ikke den ideelle gør-det-selv opgave.

Vi kan dog i stedet give dig et par gratis tips til, hvordan du skaffer det bedstetilbud på tagrenovering. Når du skal have professionel hjælp til tagrenovering, anbefaler vi, at du indhenter flere tilbud på den samme opgave. Derfor kan vi her hos Bygge.dk også sætte dig i forbindelse med tre forskellige firmaer. Det giver dig naturligvis det bedste grundlag for at sammenligne priserne. Her bør du selvfølgelig ikke udelukkende se på pris, da kundeanmeldelser eller referencer oftest fortæller mere om serviceniveauet og kvaliteten på håndværket, som bliver leveret.

Bliv matchet med kvalitetsfagfolk på Bygge.dk.

Få 3 gratis tilbud >

Tagrenovering? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Flere artikler:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.