Komplet guide til energirenovering af hus

 

Hvis du går med overvejelser om en energirenovering af huset, så får du her en komplet guide. I denne guide får du svar på, om det kan betale sig med energiforbedringer, hvad du bør overveje inden du udfører renovering af huset, samt hvad det kan betyde for dit hus og økonomi.

Guide: Energirenovering

Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.

Få 3 gratis tilbud >

Energirenovering? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende
Få 3 tilbud >

1. Derfor skal du udføre energirenovering af hus

I en tid hvor der er et større fokus på klimaet og miljøet, end der nogensinde har været før, så står energiforbedringer og renoveringer højt på dagsorden hos langt de fleste private og erhverv. Det er bestemt også noget regeringen støtter op omkring, hvorfor der er gode muligheder for at få støtte og tilskud til dine energirenoveringer. Det er bestemt værd at tage med i sin betragtning, når du skal igangsætte et energirenoveringsprojekt. Det kommer vi nærmere ind på senere i artiklen.

Der er en lang række fordele ved at få lavet energirenoveringer af huset. Her er det for mange det primære mål med energirenoveringer at forny ens bolig og optimere på ens energiforbrug. Med de rette energirenoveringer har du mulighed for at spare penge hver måned på både varme og energi. Det kan du endda gøre med god samvittighed, da du også giver dit bidrag til at forebygge klimaforandringer. Energiforbedringer betyder nemlig, at du udleder mindre CO2.

Udover at du får en lavere varmeregning, vil du også kunne forvente, at du får skabt et sundere og bedre indeklima i huset.

Få 3 uforpligtende tilbud >

2. Kan det betale sig at udføre energirenovering af hus?

Det kan som udgangspunkt altid betale sig at udføre energirenoveringer i et hus. Der vil dog naturligvis være forskel på, hvor meget du sparer om måneden og året alt efter, hvilke energirenoveringer der er tale om, samt hvordan standen ellers er på huset.

Du kan forvente, at der oftest kan være ret godt givet ud, hvis du ejer et hus fra 1970’erne eller ældre. Der er sket så stor en udvikling på markedet siden, at der kan være mange penge for dig at spare hver måned. Især fordi de fleste huse fra 1970’erne eller ældre ikke er efterisoleret så grundigt som de nyere boliger. Det vil sige, at der går en masse varme og energi til spilde, da huset ikke kan holde på det, på samme måde som de nyere boligbyggerier.

Det er ikke ensbetydende med at nyere huse altid er godt konstrueret i forhold til at holde på varmen. Vi oplever også, at nyere huse end fra 1970 kan spilde mindst lige så meget varme og energi. Derfor er det vigtigt at se på, hvordan det enkelte hus er konstrueret.

Brug varmeregningen som en god indikator

Når du skal finde ud af om en energirenovering kan betale sig eller ej, kan du blandt andet kigge på din varmeregning. Hvis du vurderer, at din varmeregning er blevet dyrere med årene eller dit forbrug har ændret sig, så kan der være gode mulighed for at spare penge på din varmeregning.

Hvis du betaler et sted mellem 1.000 - 1.500 kroner om måneden i varme, og du bor i et ældre hus før 1970, så kan der være en del penge at spare. Det samme gælder for dig som betaler et sted med 800-1000 kroner om måneden i et nyere hus, som er bygget efter 1970. Her kan du også nedbringe dine omkostninger til varme ved at udføre energiforbedringer.

Spar penge ved at udskifte et olie- eller gasfyr

Hvis du i dag bruger elvarme, oliefyr eller et gasfyr til at opvarme din bolig med, så kan der være penge at spare på din varmeregning ved at udføre energirenoveringer. Særligt hvis det er en løsning som er ældre end 15 år. Som oftest kan det godt betale sig at gå over til fjernvarme, hvis det er en mulighed for din husstand. Selvom priserne kan svinge meget, så er der som oftest penge at spare sammenlignet med priserne for olie og naturgas.

Få 3 gratis tilbud >

Energirenovering? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

3. Sæt dig et mål for energirenovering af hus

Når du skal udføre energirenovering af hus, så er der et utal af muligheder. Det kan måske være svært at overskue, hvilken løsning du skal vælge, eller hvad der er bedst givet ud for dine penge. Som oftest er det også en større afskrivning i budgettet, hvorfor du bør være grundig med din beslutning.

For at gøre din beslutning om energirenovering af huset overskuelig og enkel, bør du sætte dig ned og gøre et par overvejelser. Du bør blandt andet tage stilling til de primære målsætninger for renoveringerne. Du bør også se på økonomien i forhold til, hvor meget du kan investere i energiforbedringer. Samtidigt er det værd at undersøge om der er tilskud at hente i forhold til den aktuelle energirenovering af hus.

Nogle energirenoveringer kan også være med til at give huset en bedre energimærkning. Det kan dermed også være et mål i sig selv at gå efter. Det kan betyde, at din bolig bliver mere værd eller bliver nemmere at sælge, da der er mange købere der har fokus på energimærkning.

Få 3 uforpligtende tilbud >

4. Undersøg om der er tilskud til energirenovering af hus

Flere energirenoveringer kan koste mange penge at gennemføre. Det er derfor som oftest en stor afskrivning i familiens økonomi eller nødvendigt at have banken med i. Derfor er det værd at undersøge, at der er mulighed for at kunne få tilskud til det aktuelle energirenoveringsprojekt.

Hvis der er tale om, at du gerne vil have efterisoleret din bolig, have sat nye energirigtige vinduer i eller, hvis du ønsker at installere et nyere energivenligt varmeanlæg i boligen, så er der gode muligheder for at ansøge om tilbud. Her bør du tale med den aktuelle håndværker om, hvad deres erfaringer er i forhold til tilskud.

Uanset hvad, har du naturligvis mulighed for at gøre brug af håndværkerfradraget. Håndværkerfradraget kan svinge fra år til år, hvorfor du bør undersøge, hvad I har mulighed for at kunne trække fra i håndværkerfradrag for den enkelte husstand. Håndværkerfradraget gælder udelukkende timelønnen for den godkendte håndværker. Det vil sige, at der ikke er noget at hente i forhold til materialer og reservedele.

Få tilbud fra byggefirmaer nær dig

At finde det rette byggefirma til den rigtige pris kan være en udfordring, men med vores samarbejdspartner 3byggetilbud kan du let og hurtigt sammenligne tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område og vælge den bedste til den bedste pris.

3byggetilbud er en internetbaseret tjeneste, der gør det let for dig at få tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område. Alt du skal gøre er at udfylde nogle få oplysninger om dig selv og hvilken slags bygge- eller renoveringsprojekt du har brug for, og derefter vil de sende din forespørgsel til forskellige byggefirmaer nær dig.

En af de største fordele er, at du kan få tilbud fra flere byggefirmaer, hvilket giver dig mulighed for at sammenligne priser og projektalternativer, før du tager en endelig beslutning. Dette giver dig en større grad af tryghed og sikrer, at du vælger det byggefirma, der passer bedst til dine behov og din økonomi.

Udover at hjælpe dig med at finde det bedste byggefirma for dig, kan de også hjælpe dig med at finde byggefirmaer, der specialiserer sig i specifikke projekter, som nybyggeri eller renovering. Dette gør det lettere for dig at finde det rette byggefirma for specifikke behov.

Så hvis du vil spare tid og penge, samtidig med at du får den bedste byggehjælp, så kan du komme i gang ved at klikke på linket lige nedenfor. Prøv tjenesten i dag og oplev, hvor let det kan være at finde det bedste byggefirma til den bedste pris. Klik dig videre lige nedenfor for at komme i gang, og hent tre uforpligtende og gratis pristilbud på dit projekt.

Hvorfor bør du bruge 3byggetilbud?

  • Hver måned hjælper de tusinder med at finde byggefirma
  • De har samlet de bedste og billigste byggefirmaer på ét sted
  • Du undgår at vælge et dyrt og dårligt byggefirma
  • De gør det let at finde et byggefirma med gode priser
  • Tjenesten er 100% gratis og uforpligtende

Registrer dig på 3byggetilbud nu og få tilbud fra byggefirmaer i dit område - du vil blive overrasket over, hvor meget du kan spare. Klik dig videre lige nedenfor for at hente tre gratis pristilbud på dit projekt.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Energirenovering? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere guider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.