Komplet guide til maling af hus

 

Går du med overvejelser om at male dit hus, så er du landet det helt rette sted. I denne artikel får du en guide til, hvordan du maler huset udvendigt, hvad du skal være opmærksom på, samt hvad det vil koste dig at hyre en professionel maler til opgaven.

Guide: Maling af hus

Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.

Få 3 gratis tilbud >

Maling af hus? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende
Få 3 tilbud >

1. Vedligehold din bolig med maling af hus

Som husejer er det din opgave at vedligeholde din bolig både indvendigt og udvendigt. Maling er ikke noget som holder for evigt, hvorfor der løbende kan være behov for at maling af huset både indvendigt og udvendigt.

Der er som udgangspunkt ingen regler og rammer for, hvor ofte dit hus skal males. Det afhænger derfor i høj grad af dit eget temperament, samt hvornår du føler, at det trænger til at blive genopfrisket. Typisk er det husets vægge og lofter der skal males indvendigt. Udvendigt er det husets facade, som vil blive beskidt og træt at se på med tiden. På husets facade kan du også opleve, at malingen enten revner eller begynder er skalle. Det er særligt her du kan se en forskel, hvis du vælger at få pudset og malet facaden op på ny.  

Det kan måske lyde simpelt at gribe en pensel og en bøtte maling for at komme i gang. Men det kræver langt mere end det. De fleste ender med at hyre en professionel maler, da mange finder ud af, hvor fysisk krævende og tidskrævende en opgave det er.

Hvis du alligevel har mod på maling af huset selv, så kan du med fordel følge vores guide, som hjælper dig med at komme godt i mål med din maleropgaver.

Få 3 uforpligtende tilbud >

2. Det rette valg af maling giver det bedste resultat

Når du skal male husets facade, er det ikke ligegyldigt, hvilken maling du vælger. Det er heller ikke helt ligegyldigt, hvilken farve du vælger. Farven får nemlig en stor betydning for, hvordan udtrykket kommer til at blive og se ud. Derfor er det vigtigt at overveje, hvilken farve du ønsker at male med, da det både skal passe til ejendommens stil, karakter og æstetik.

Vælg altid en murmaling til maling af hus udvendigt

Når du skal vælge en maling til facaden, anbefaler vi, at du går efter facademaling. Det bliver også kaldt for murmaling. Det kan godt betale sig at give lidt ekstra for en højere kvalitet, da det helst skal holde i så mange år som muligt. Når du vælger facademaling eller murmaling, så er du sikker på, at blandingen kan holde til den vind, det vejr og det klima, som vi har i løbet af året i Danmark. Det er dermed en maling, som klæber sig godt til facaden og som er modstandsdygtig over for vejrforholdene i Danmark.

Vær opmærksom på materialet som facaden består af

Med facademaling kan du som udgangspunkt male på alle facader. Men da alle facader ikke er bygget af samme materiale, er det vigtigt at du vælger en facademaling som egner sig til den rette facade. Der er nemlig forskel på, om du skal male på træ, mursten, beton, puds, eternit eller fibercement. Hvis din facade består af fibercement, træ eller eternit, kan du ikke male med facademaling, hvis du ønsker et godt resultat. Hvis det f.eks. er træ som husets facade består af, så er det udendørs træmaling, som du skal vælge.

Få 3 gratis tilbud >

Maling af hus? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Maling af facade: 6 steps til maling af huset facade

Hvis du godt kunne tænke dig at male facaden på dit hus selv, har vi lavet en simpel guide, som du nøje bør følge. Dermed kan du spare tusindvis af kroner på at hyre en professionel maler. Det er dog vigtigt, at du væbner dig med tålmodighed og sætter god tid af til opgaven.

For at du får et smukt resultat, som kan holde i mange år frem, er det naturligvis vigtigt at sikrer dig optimale forhold på dagen, hvor du maler, samt at du har valgt den rette maling.

Vi anbefaler, at du gennemgår din facade fra ende til ende for at se om der er skader, revner eller fugtproblemer. Hvis det er tilfældet, er det vigtigt, at du får det udbedret, inden du starter på at male facaden. Det vil klart give dig det bedste resultat, som du dermed også undgår skal males om igen - kort tid efter. Hvis du vælger at male over de skader der er, kan malingen ikke fæstne sig ordentligt, hvilket får malingen til at skalle hurtigere, end den vil gøre normalt.

1. Sørg for grundig rengøring af facaden

Når du skal i gang med maling af huset, så er det vigtigt at sørge for at facaden er helt rengjort. Der må hverken være skidt, ujævnheder, snavs eller alger på facaden. Det kan være en fordel at spule det meste. Området der særligt er trængende, skal skrubbes med knofedt. Du kan med fordel bruge en stiv børste, så facaden bliver helt fri for snavs. Brug gerne grundrengøringsmiddel, da det giver det bedste resultat.

Brug gerne lidt ekstra tid på at rengøre facaden, frem for at komme til at overse noget. Det vil i sidste ende påvirke resultat, som du trods alt skal nyde og se på de næste mange år frem.

2. Reparér alle skader inden maling af hus

Hvis du opdager, at der er små revner, huller eller lignende skader, så er det vigtigt at få det udbedret. Det kan du enten gøre ved at spartle det op, eller tage kontakt til en murmester. Dermed får du et jævnt resultat hele vejen rundt. En murermester kan naturligvis hjælpe med at sørge for, at skaderne bliver udbedret, så det ligner resten af facaden.

Når alle skader på facaden, er repareret, kan du vælge at få vandskuret eller pudset facaden op, så det er klar til at blive malet på.

4. Dæk alle vinduer og døre af

Inden du begynder på selve malerarbejdet, bør du afdække alle vinduer og døre. Det kan du gøre med helt almindelig malertape.

5. Brug grunder inden maling af hus

Når du er klar til at male, kan det varmt anbefale, at du starter med at bruge en grunder, inden du maler med selve facademalingen. Det vil naturligvis styrke facademalingen, og gøre at resultatet kommer til at se ud, som var det udført af en professionel maler.

6. Start på maling af hus

Når grundmalingen er tør, kan du begynde at male det hele op igen med facademaling. Vi anbefaler, at du giver facaden minimum 2 lag af din valgte facademaling. Her bør du læse producentens anvisning i forhold til respektive tørretider, inden du maler anden gang.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Få tilbud fra byggefirmaer nær dig

At finde det rette byggefirma til den rigtige pris kan være en udfordring, men med vores samarbejdspartner 3byggetilbud kan du let og hurtigt sammenligne tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område og vælge den bedste til den bedste pris.

3byggetilbud er en internetbaseret tjeneste, der gør det let for dig at få tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område. Alt du skal gøre er at udfylde nogle få oplysninger om dig selv og hvilken slags bygge- eller renoveringsprojekt du har brug for, og derefter vil de sende din forespørgsel til forskellige byggefirmaer nær dig.

En af de største fordele er, at du kan få tilbud fra flere byggefirmaer, hvilket giver dig mulighed for at sammenligne priser og projektalternativer, før du tager en endelig beslutning. Dette giver dig en større grad af tryghed og sikrer, at du vælger det byggefirma, der passer bedst til dine behov og din økonomi.

Udover at hjælpe dig med at finde det bedste byggefirma for dig, kan de også hjælpe dig med at finde byggefirmaer, der specialiserer sig i specifikke projekter, som nybyggeri eller renovering. Dette gør det lettere for dig at finde det rette byggefirma for specifikke behov.

Så hvis du vil spare tid og penge, samtidig med at du får den bedste byggehjælp, så kan du komme i gang ved at klikke på linket lige nedenfor. Prøv tjenesten i dag og oplev, hvor let det kan være at finde det bedste byggefirma til den bedste pris. Klik dig videre lige nedenfor for at komme i gang, og hent tre uforpligtende og gratis pristilbud på dit projekt.

Hvorfor bør du bruge 3byggetilbud?

  • Hver måned hjælper de tusinder med at finde byggefirma
  • De har samlet de bedste og billigste byggefirmaer på ét sted
  • Du undgår at vælge et dyrt og dårligt byggefirma
  • De gør det let at finde et byggefirma med gode priser
  • Tjenesten er 100% gratis og uforpligtende

Registrer dig på 3byggetilbud nu og få tilbud fra byggefirmaer i dit område - du vil blive overrasket over, hvor meget du kan spare. Klik dig videre lige nedenfor for at hente tre gratis pristilbud på dit projekt.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Maling af hus? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere guider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.