Komplet guide til maling af facade

 

Facaden på en ejendom er det, mange lægger mærke til, som det første, når de ser en bolig. Derfor har det en stor betydning for det førstehåndsindtryk man får, om ejendommens facade er velholdt eller ej. I denne artikel bliver du guidet til, hvordan du maler din facade op, så den fremstår velholdt og malerarbejdet holder sig pænt i mange år frem.

Guide: Maling af facade

Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.

Få 3 gratis tilbud >

Maling af facade? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende
Få 3 tilbud >

1. Hvornår er det ideelt med maling af facaden?

En facade holder sig desværre ikke pæn og flot altid. Det er uanset, om der er tale om nybyg eller du har tidligere har fået pudset din facade og fået den malet. Det er sådan, at med det klima, vind og vejr, som vi har i Danmark, så vil det være naturligt, at det med årene vil få ejendommen til at se slidt og træt ud. Især når det begynder at blive koldere og der er frost udenfor, kan der være en tendens til at der lettere forekommer sætningsskader på ejendommens facade. Her vil malingen begynde at revne.

Generelt vil malingen på husets facade også begynde at krakelere eller skalle med årene. Hvis ikke du får gjort noget ved det, kan ejendommen hurtigt fremstå som gammel og ikke særlig velholdt. Her kan det være et godt tidspunkt at få udført maling af facaden.

Det er som udgangspunkt dig der bestemmer, hvornår du vil male ejendommens facade. Når du derfor er ved at være træt af at se på den trætte og slidte facade, kan du vælge at få den pudset og malet op. Det kan også være ideelt at gøre, hvis du overvejer at sælge din bolig. Det kan bidrage til, at ejendomsmægleren hurtigere og nemmere kan sælge din bolig. Det kan i bedste fald også betyde, at du kan få solgt din bolig til en bedre pris.

Få 3 uforpligtende tilbud >

2. Sådan gør du klar til maling af facade

Det kan for mange måske virke som et uoverskueligt projekt at gå i gang med at male ejendommens facade. Men hvis du har mod på det alligevel, kan du få tips til, hvordan du kommer godt i gang. Det er vigtigt, at forberedelserne er gode, når du skal til at male din facade op. Forberedelsen har nemlig stor betydning for, hvordan det endelige resultat kommer til at se ud, og hvor længe det holder sig pænt.

Inden du starter på malerarbejdet, skal du sikre dig, at der ikke er nogen skader, revner eller ujævnheder på facaden. Hvis det er tilfældet, skal du få pudset facaden op eller spartle de revner, som har dannet sig. Det vil blandt andet hjælp mod fugtskader, og at malingen hurtigere vil begynde at skalle.

Første step: Få renset facaden for skidt og snavs. Det kan du gøre ved at spule og skrubbe facaden med vand og sæbe.

Andet step: Gennemgå hele facaden for revner og huller. Få den repareret selv eller få en murer til at løse det for dig. Når alle revner og huller er repareret, bør du dække vinduer og døre til, så der ikke kommer på maling på. Det gælder også, hvis der er dørtrin, trapper eller andet som du ikke ønsker, der skal komme maling på.

Tredje step: Inden du begynder at male facaden, bør du grunde hele facaden. Her er det vigtigt, at du vælger den rette grunder, så det er i stand til at holde til det klima, vind og vejr, som vi har i Danmark. Hvis ikke du ønsker at bruge en grunder, kan du i nogle tilfælde nøjes med at fortynde facademalingen en smule i det første lag.

Fjerde step: Når du har fundet den rette facademaling i både farve, kvalitet og holdbarhed, så bør du male facaden op i mindst 2 lag. Det er vigtigt, at du aldrig går ned på udstyr, når du maler. Sørg derfor at have gode malerruller til opgaven. Det er derudover også væsentligt at holde øje med vejret og temperaturen, så du får det bedste resultat.

Få 3 gratis tilbud >

Maling af facade? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

3. Det bedste tidspunkt for maling af facade

Tidspunktet og hvornår på sæsonen du maler, har stor betydning for dit resultat – og ikke mindst for længe det holder. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvordan vejret er udenfor, når du skal til at male.

Da det regner store dele af året i Danmark, og det oftest er koldt om efteråret, vinteren og foråret, så er de bedste tidspunkt at male udenfor disse perioder. Det vil sige, at det som udgangspunkt er bedst at få udført maling af facaden fra maj til september.

En god indikator at gå efter, når du skal male, er at vælge en dag, hvor der er 10 grader, og hvor der har været tørvejr dagen forinden og de næste par dage frem. Det er vigtigt at facaden er helt tør, inden du maler. Hvis den er våd eller fugtig, kan det i høj grad påvirke resultatet og hvor godt malingen sætter sig.

En sidste ting som du bør være opmærksom på, når du maler ejendommens facade, er at du ikke maler i direkte sollys. Sørg for at planlægge malerarbejdet alt efter, hvor på himlen solen står. Det vil give dig et ens resultat hele vejen rundt.

Få 3 uforpligtende tilbud >

4. Vælg den rette maling til maling af facade

Når du skal male ejendommens facade, er det ikke helt ligegyldigt, hvilken maling du vælger. Det er grundlæggende vigtigt, at du altid vælger den rette maling, uanset om du skal male ude eller inde. Der er stor forskel på, hvordan forskellige typer maling er lavet. Derfor kan du også se forskellige resultater alt efter, hvad du vælger.

Hvis ikke du vælger en maling, som egner sig til det klima, vind og vejr, som vi har i Danmark, vil du opleve at malingen hurtigere skaller. Det vil betyde, at du indenfor relativt kort tid skal starte forfra igen.

Når du skal vælge facademaling, er det vigtigt at tage stilling til det materiale, som der skal males på. Malingen hæfter nemlig forskelligt alt efter om det er puds, beton, træ, jern eller kalksandsten.

Hvis facaden på ejendommen f.eks. er af træ, kan du med fordel overveje at give facaden en omgang træbeskyttelse i forbindelse med maling af facaden. Det vil styrke facaden, så den holder sig sundt i flere år frem.

Få tilbud fra byggefirmaer nær dig

At finde det rette byggefirma til den rigtige pris kan være en udfordring, men med vores samarbejdspartner 3byggetilbud kan du let og hurtigt sammenligne tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område og vælge den bedste til den bedste pris.

3byggetilbud er en internetbaseret tjeneste, der gør det let for dig at få tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område. Alt du skal gøre er at udfylde nogle få oplysninger om dig selv og hvilken slags bygge- eller renoveringsprojekt du har brug for, og derefter vil de sende din forespørgsel til forskellige byggefirmaer nær dig.

En af de største fordele er, at du kan få tilbud fra flere byggefirmaer, hvilket giver dig mulighed for at sammenligne priser og projektalternativer, før du tager en endelig beslutning. Dette giver dig en større grad af tryghed og sikrer, at du vælger det byggefirma, der passer bedst til dine behov og din økonomi.

Udover at hjælpe dig med at finde det bedste byggefirma for dig, kan de også hjælpe dig med at finde byggefirmaer, der specialiserer sig i specifikke projekter, som nybyggeri eller renovering. Dette gør det lettere for dig at finde det rette byggefirma for specifikke behov.

Så hvis du vil spare tid og penge, samtidig med at du får den bedste byggehjælp, så kan du komme i gang ved at klikke på linket lige nedenfor. Prøv tjenesten i dag og oplev, hvor let det kan være at finde det bedste byggefirma til den bedste pris. Klik dig videre lige nedenfor for at komme i gang, og hent tre uforpligtende og gratis pristilbud på dit projekt.

Hvorfor bør du bruge 3byggetilbud?

  • Hver måned hjælper de tusinder med at finde byggefirma
  • De har samlet de bedste og billigste byggefirmaer på ét sted
  • Du undgår at vælge et dyrt og dårligt byggefirma
  • De gør det let at finde et byggefirma med gode priser
  • Tjenesten er 100% gratis og uforpligtende

Registrer dig på 3byggetilbud nu og få tilbud fra byggefirmaer i dit område - du vil blive overrasket over, hvor meget du kan spare. Klik dig videre lige nedenfor for at hente tre gratis pristilbud på dit projekt.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Maling af facade? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere guider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.