Efterisolering: Hvad koster det? (Pris i

 

2024)

At isolere dit hjem vil ofte være en rentabel investering. Ny isolering vil reducere varmetabet i hjemmet, hvilket betyder, at du skal bruge færre penge på opvarmning. Også isoleringen i sig selv er ofte meget billig. Dette kan dog medføre nogle ekstra omkostninger, afhængigt af hvordan du vælger at isolere. Af denne grund isolerer man ofte i forbindelse med andre renoveringer. I denne artikel kan du læse om, hvilke omkostninger du skal beregne, når du isolerer ejendommen. Du lærer også, hvad omkostningerne er ved sådan et projekt, og hvordan du kan ende med at tjene penge på efterisolering.

Efterisolering

Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.

Få 3 gratis tilbud >

Efterisolering? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Pris for efterisolering af huse

I Bygge.dk har vi udarbejdet en prisdatabase baseret på afsluttede byggeprojekter. Vi ser, at gennemsnitsprisen for udvendig isolering af huse (inklusiv skift af beklædning) er omkring 1.300 kr. pr. kvadratmeter vægoverflade. Denne pris inkluderer alle omkostninger: både arbejdskraft og materialer. Prisen vil variere fra projekt til projekt, men vi ser, at de fleste betaler et sted mellem 1.100 og 2.000 kr. pr. kvadratmeter vægoverflade.

Der er flere faktorer, der kontrollerer omkostningerne ved efterisolering. Det afhænger blandt andet af håndværkerens timeløn og effektivitet, valget af ny beklædning og adgangen. Det kan også være, at et skift af beklædning afslører rådskader i huset, hvilket kan være dyrt.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Hvorfor efterisolere?

En af hovedårsagerne til efterisolering er, at det giver større kontrol over indetemperaturen, og at det reducerer varmetabet. Al den varme, der siver ud gennem dårligt isolerede vægge, vinduer og lofter, skal udskiftes, og i mange tilfælde ender du med at opvarme væsentligt mere, end hvad der burde være nødvendigt. Hvis du bor i et gammelt hus bygget før 1950’erne, vil efterisolering have en stor indflydelse på varmeomkostningerne. Før den tid var bygninger næsten ikke isoleret. I stedet blev hulrum bare fyldt med jord og ler, hvilket isolerer meget dårligt. I årenes løb blev det mere og mere almindeligt at isolere. Imidlertid er kun nyere isolering god nok til at imødekomme dagens effektivitetskrav til isolering.

En anden grund til at isolere er, at det har en stor indflydelse på, hvor udsat huset er for fugtskader. Korrekt isolering og korrekt anvendelse kan reducere fugtproblemer markant. Det vil også føre til bedre indeklima, da dårlig luft ofte er resultatet af svamp og råd. Dette kan føre til store sundhedsmæssige problemer og øge risikoen for allergi og luftvejssygdomme. Derudover er åndedrætsbesvær, eksem og bronkitis ofte konsekvenser af dårligt indeklima. Hvis du oplever disse gener, er det værd at undersøge isoleringen.

Få 3 gratis tilbud >

Efterisolering? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Efterisolér, når du skal foretage andre forbedringer

En måde at sænke prisen på selve isoleringen er at kombinere den med andre renoveringer af hjemmet. For at maksimere fordelen ved efterisolering er det værd at isolere ydersiden af ​​ydervæggen. For at få kontrol over hele væggen skal man fjerne eksisterende beklædning. Dette kan være omfattende arbejde, og beklædningen kan blive beskadiget. Hvis du alligevel skifter beklædning, vil ny isolering være en lille omkostning. Dette vil stort set involvere den samme forberedelse. Mængden af ​​isolering, du kan tilføje, begrænses ofte af den eksisterende konstruktion. Den ekstra mængde isolering kræver, at du opretter nye stolper. Mens resten af ​​konstruktionen understøttes af en grundmur, hænger de nye stolper kun direkte på væggen. Det er vigtigt, at væggen har tilstrækkelig bæreevne til at holde de nye stolper oppe. Vinduer og døre skal også flyttes ud mod den ydre væg, da væggen vil være tykkere. Det er også vigtigt, at den er tæt nok omkring åbningerne, så man undgår lækage af luft.

Det vil sjældent være rentabelt at lægge isolering udvendigt, hvis du ikke har mulighed for at kombinere det med andre former for renovering. Alternativet er at isolere indersiden. Dette vil dog ikke være så effektivt som ydre isolering, og det er vigtigt at have kontrol over kondens og fugtdannelse. Indvendig isolering er også tidskrævende arbejde. Især fordi det betyder, at man skal nå ind til selve bindingsværket, hvilket kræver, at alt tapet, plader og paneler tages ned. Det betyder, at du ikke kan bo i boligen i løbet af denne proces. Til gengæld har du muligheden for at isolere rum for rum.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Kan du gøre det selv?

Derfor er det vigtigt at have realistiske forventninger til din egen indsats, både med hensyn til tid og færdigheder. Det er vigtigt, at isoleringen udføres korrekt. Kuldebroer skal undgås, og det er vigtigt at sikre en god nok luftcirkulation til at modvirke fugtskader.

Når du finder håndværkere, skal du sørge for at hyre seriøse fagfolk. Dette kan du blandt andet gøre ved at undersøge referencer og tidligere kunders oplevelser. Tjek også, om entreprenøren har de nødvendige godkendelser i orden. Vær på vagt, hvis nogle håndværkere tilbyder markant lavere priser end de andre. Dette kan være et tegn på, at virksomheden sparer penge på dårlige materialer eller ufaglært arbejdskraft. Gode ​​håndværkere ved, hvad deres færdigheder er værd, og prissætter sig derefter. At spare penge her kan føre til fejl eller mangler, der bliver dyre i det lange løb. Brug derfor lidt ekstra penge på en kompetent og erfaren entreprenør.

En masse penge at spare

Der er mange penge at spare på isolering. Hvis du formår at kombinere det med andre opgraderinger af hjemmet, vil selve isoleringen udgøre en relativt lille omkostning.

Præcis hvor meget, du sparer, afhænger af elpriserne, udetemperatur, og hvilken slags isolering du har i dag. Det afhænger også af, hvor i huset du isolerer. Eftersom varmen stiger, vil efterisolering af et rå loft resultere i den største besparelse. Dette er ofte et af de billigste projekter. Da gulvet gerne er åbent, er det muligt at lægge isoleringen direkte på det, der allerede er der. Det anbefales dog at tjekke, om det har været udsat for fugt eller andre skader.

Få tilbud fra byggefirmaer nær dig

Det kan være en udfordring at finde det ideelle byggefirma til den rette pris, men med vores partner 3byggetilbud, kan du nemt og hurtigt sammenligne tilbud fra diverse byggefirmaer i dit nærområde, og udvælge det allerbedste til den mest fordelagtige pris.

3byggetilbud er en online service, som gør det enkelt for dig at modtage tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit nærområde. Det eneste du skal gøre, er at udfylde nogle basale oplysninger om dig selv og det bygge- eller renoveringsprojekt du overvejer, og herefter vil de videresende din anmodning til forskellige byggefirmaer tæt på dig.

En af de betydeligste fordele er, at du har mulighed for at modtage tilbud fra adskillige byggefirmaer, hvilket giver dig chancen for at sammenligne priser og projektalternativer, inden du træffer din endelige beslutning. Dette giver dig en større følelse af sikkerhed og garanterer, at du vælger det byggefirma, der passer optimalt til dine behov og din finansielle situation.

I tillæg til at assistere dig med at opspore det ideelle byggefirma, kan de også bistå dig i at finde byggefirmaer, der er eksperter inden for specifikke projekter, som for eksempel nybyggeri eller renovering. Dette gør det nemmere for dig at finde det korrekte byggefirma til dine specifikke krav.

Så hvis du ønsker at spare både tid og penge, samtidig med at du får den mest kompetente byggehjælp, så kan du starte ved at klikke på linket herunder. Afprøv servicen i dag, og erfar hvor enkelt det er at finde det optimale byggefirma til den mest attraktive pris. Klik dig videre herunder for at starte, og modtag tre uforpligtende og gratis pristilbud på dit projekt.

Hvorfor skal du anvende 3byggetilbud?

  • De assisterer hver måned tusindvis i at finde et byggefirma
  • De har samlet de mest kompetente og prisvenlige byggefirmaer ét sted
  • Du undgår at træffe valget af et kostbart og ringe byggefirma
  • De gør det enkelt at finde et byggefirma med attraktive priser
  • Servicen er 100% gratis og uforpligtende

Tilmeld dig 3byggetilbud nu og modtag tilbud fra byggefirmaer i dit nærområde – du vil blive forbavset over, hvor meget du faktisk kan spare. Klik dig videre herunder for at modtage tre gratis pristilbud på dit projekt.

Få 3 gratis tilbud >

Efterisolering? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.