Efterisolering: Hvad koster det? (Pris i

 

2023)

At isolere dit hjem vil ofte være en rentabel investering. Ny isolering vil reducere varmetabet i hjemmet, hvilket betyder, at du skal bruge færre penge på opvarmning. Også isoleringen i sig selv er ofte meget billig. Dette kan dog medføre nogle ekstra omkostninger, afhængigt af hvordan du vælger at isolere. Af denne grund isolerer man ofte i forbindelse med andre renoveringer. I denne artikel kan du læse om, hvilke omkostninger du skal beregne, når du isolerer ejendommen. Du lærer også, hvad omkostningerne er ved sådan et projekt, og hvordan du kan ende med at tjene penge på efterisolering.


Efterisolering

Efterisolering? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Pris for efterisolering af huse

I Bygge.dk har vi udarbejdet en prisdatabase baseret på afsluttede byggeprojekter. Vi ser, at gennemsnitsprisen for udvendig isolering af huse (inklusiv skift af beklædning) er omkring 1.300 kr. pr. kvadratmeter vægoverflade. Denne pris inkluderer alle omkostninger: både arbejdskraft og materialer. Prisen vil variere fra projekt til projekt, men vi ser, at de fleste betaler et sted mellem 1.100 og 2.000 kr. pr. kvadratmeter vægoverflade.

Der er flere faktorer, der kontrollerer omkostningerne ved efterisolering. Det afhænger blandt andet af håndværkerens timeløn og effektivitet, valget af ny beklædning og adgangen. Det kan også være, at et skift af beklædning afslører rådskader i huset, hvilket kan være dyrt.

Ønsker du pristilbud på dit projekt? Få op til 3 tilbud på projektet her.

Hvorfor efterisolere?

En af hovedårsagerne til efterisolering er, at det giver større kontrol over indetemperaturen, og at det reducerer varmetabet. Al den varme, der siver ud gennem dårligt isolerede vægge, vinduer og lofter, skal udskiftes, og i mange tilfælde ender du med at opvarme væsentligt mere, end hvad der burde være nødvendigt. Hvis du bor i et gammelt hus bygget før 1950’erne, vil efterisolering have en stor indflydelse på varmeomkostningerne. Før den tid var bygninger næsten ikke isoleret. I stedet blev hulrum bare fyldt med jord og ler, hvilket isolerer meget dårligt. I årenes løb blev det mere og mere almindeligt at isolere. Imidlertid er kun nyere isolering god nok til at imødekomme dagens effektivitetskrav til isolering.

En anden grund til at isolere er, at det har en stor indflydelse på, hvor udsat huset er for fugtskader. Korrekt isolering og korrekt anvendelse kan reducere fugtproblemer markant. Det vil også føre til bedre indeklima, da dårlig luft ofte er resultatet af svamp og råd. Dette kan føre til store sundhedsmæssige problemer og øge risikoen for allergi og luftvejssygdomme. Derudover er åndedrætsbesvær, eksem og bronkitis ofte konsekvenser af dårligt indeklima. Hvis du oplever disse gener, er det værd at undersøge isoleringen.

Efterisolering? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Efterisolér, når du skal foretage andre forbedringer

En måde at sænke prisen på selve isoleringen er at kombinere den med andre renoveringer af hjemmet. For at maksimere fordelen ved efterisolering er det værd at isolere ydersiden af ​​ydervæggen. For at få kontrol over hele væggen skal man fjerne eksisterende beklædning. Dette kan være omfattende arbejde, og beklædningen kan blive beskadiget. Hvis du alligevel skifter beklædning, vil ny isolering være en lille omkostning. Dette vil stort set involvere den samme forberedelse. Mængden af ​​isolering, du kan tilføje, begrænses ofte af den eksisterende konstruktion. Den ekstra mængde isolering kræver, at du opretter nye stolper. Mens resten af ​​konstruktionen understøttes af en grundmur, hænger de nye stolper kun direkte på væggen. Det er vigtigt, at væggen har tilstrækkelig bæreevne til at holde de nye stolper oppe. Vinduer og døre skal også flyttes ud mod den ydre væg, da væggen vil være tykkere. Det er også vigtigt, at den er tæt nok omkring åbningerne, så man undgår lækage af luft.

Det vil sjældent være rentabelt at lægge isolering udvendigt, hvis du ikke har mulighed for at kombinere det med andre former for renovering. Alternativet er at isolere indersiden. Dette vil dog ikke være så effektivt som ydre isolering, og det er vigtigt at have kontrol over kondens og fugtdannelse. Indvendig isolering er også tidskrævende arbejde. Især fordi det betyder, at man skal nå ind til selve bindingsværket, hvilket kræver, at alt tapet, plader og paneler tages ned. Det betyder, at du ikke kan bo i boligen i løbet af denne proces. Til gengæld har du muligheden for at isolere rum for rum.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Kan du gøre det selv?

Derfor er det vigtigt at have realistiske forventninger til din egen indsats, både med hensyn til tid og færdigheder. Det er vigtigt, at isoleringen udføres korrekt. Kuldebroer skal undgås, og det er vigtigt at sikre en god nok luftcirkulation til at modvirke fugtskader.

Når du finder håndværkere, skal du sørge for at hyre seriøse fagfolk. Dette kan du blandt andet gøre ved at undersøge referencer og tidligere kunders oplevelser. Tjek også, om entreprenøren har de nødvendige godkendelser i orden. Vær på vagt, hvis nogle håndværkere tilbyder markant lavere priser end de andre. Dette kan være et tegn på, at virksomheden sparer penge på dårlige materialer eller ufaglært arbejdskraft. Gode ​​håndværkere ved, hvad deres færdigheder er værd, og prissætter sig derefter. At spare penge her kan føre til fejl eller mangler, der bliver dyre i det lange løb. Brug derfor lidt ekstra penge på en kompetent og erfaren entreprenør.

Vi hjælper dig med at finde håndværkere

Hos Bygge.dk har vi samlet kvalitetssikrede entreprenører og håndværkere på ét sted. Dette gør det både sikkert og nemt for dig at finde de fagfolk, der er bedst egnet til dit projekt. Vi har tjekket referencer, kreditvurderinger og godkendelser for alle virksomheder, der får adgang til platformen. Kun virksomheder, der opretholder høj kvalitet og konkurrencedygtige priser over tid, kan fortsat være en del af platformen. Udbud er gratis, og du vil modtage uforpligtende pristilbud fra de entreprenører, der er bedst egnet til dit projekt.

Hos Bygge.dk forbinder vi boligejere med kvalitetssikrede entreprenører og håndværkere. Bygge.dk tjekker kreditvurderinger, godkendelser og referencer samt forbinder dig med entreprenører, der er kvalificeret til at håndtere dit projekt. Kun de virksomheder, der opretholder høj kvalitet og konkurrencedygtige priser over tid, kan fortsat være en del af platformen. Udbud er gratis, og du vil modtage uforpligtende tilbud fra de entreprenører, der er bedst egnet til dit projekt.

Vi i Bygge.dk anbefaler altid at få tilbud fra tre entreprenører. På den måde kan du sammenligne tilbuddene og sikre dig, at du vælger en konkurrencedygtig pris. Vær på udkig efter entreprenører, der kan vise flere vellykkede efterisoleringsprojekter. En ekspert i efterisolering ved, hvad der betaler sig, og hvilke foranstaltninger der giver flest besparelser. Forskellige byggestilarter kræver forskellig isolering. Dette er noget, en erfaren entreprenør har oversigt over.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

En masse penge at spare

Der er mange penge at spare på isolering. Hvis du formår at kombinere det med andre opgraderinger af hjemmet, vil selve isoleringen udgøre en relativt lille omkostning.

Præcis hvor meget, du sparer, afhænger af elpriserne, udetemperatur, og hvilken slags isolering du har i dag. Det afhænger også af, hvor i huset du isolerer. Eftersom varmen stiger, vil efterisolering af et rå loft resultere i den største besparelse. Dette er ofte et af de billigste projekter. Da gulvet gerne er åbent, er det muligt at lægge isoleringen direkte på det, der allerede er der. Det anbefales dog at tjekke, om det har været udsat for fugt eller andre skader.

Efterisolering? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.