Tagisolering: Hvad koster det? (Pris i

 

2023)

En tagisolering er ofte en rentabel investering. I mange tilfælde indtjenes udgifterne på blot få år. God isolering reducerer varmetabet i hjemmet, hvilket resulterer i lavere elregninger. Fordelen er størst, hvis du bor i et gammelt hus, da kravene til isolering er blevet betydeligt strengere siden 1990'erne. Det kan også være rentabelt at isolere i nyere huse i tilfælde, hvor isoleringen er beskadiget eller installeret forkert. Denne artikel har samlet oplysninger om priserne på tagisolering. Du kan læse om gennemsnitspriser, hvilke prisfaktorer der er, og hvordan man holder omkostningerne nede.

Tagisolering

Tagisolering? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Pris for tagisolering

Prisen på tagisolering afhænger af flere faktorer. Det vil blandt andet have noget at sige, hvor du isolerer, hvilken type isolering du vælger, og hvilken isolering der allerede er. I nogle tilfælde vil det være muligt at lægge mineraluldsruller direkte på gulvet på et loft. Andre gange er det nødvendigt at isolere det udvendige, hvilket er dyrere og mere omfattende. Dette involverer, at man fjerner tagsten, installerer isoleringen og derefter lægger tagsten (enten nye eller genbrugt). Valget af isoleringstype påvirker også, hvor krævende projektet bliver. Isolering i form af ruller kan gøre det vanskeligt at fylde hjørner og hulrum, mens spray- og blæseisolering gør dette job betydeligt lettere.

Hos Bygge.dk har vi opbygget en prisdatabase baseret på afsluttede byggeprojekter. Vi kan se, at tagisolering har en gennemsnitlig pris på ca. 800 kroner pr. kvadratmeter. Dette inkluderer alle omkostninger i forbindelse med arbejde og materialer. Vi ser også variationer i prisen afhængigt af tidsforbrug, isoleringstype og yderligere arbejde. De fleste ender med at betale et sted mellem 300 og 1.300 kroner pr. kvadratmeter.

I denne artikel vil vi se på, hvilke prisfaktorer, der er, og hvordan man holder omkostningerne nede.

Ønsker du pristilbud på dit projekt? Få op til 3 tilbud på projektet her.

Isolere udvendigt eller indvendigt?

Der er flere måder at udføre en tagisolering på, og hvad, der lønner sig, afhænger af forholdene i hvert hus. Udvendig isolering er normalt det, der har størst effekt, men det involverer også mest arbejde. Disse udgifter tjener muligvis ikke altid sig selv ind. I nogle tilfælde kan det også vise sig at være vanskeligt at få isoleret udvendigt, for eksempel hvis du bor i en fredet bolig. Isoleringen skal fortrinsvis være mindst 30-35 cm, hvilket gør taget tilsvarende tykkere. I nogle tilfælde skal facaden udvides, hvilket vil komplicere ansøgningsprocessen, og i nogle tilfælde får man ikke tilladelse.

Hvis man ikke er afhængig af, at loftsrummet skal opretholde en bestemt temperatur, er det tilstrækkeligt at isolere loftsgulvet. Dette er en betydeligt lettere proces. Da dette ikke involverer eksternt arbejde, er du i mange tilfælde ikke nødt til at skulle ansøge til kommunen. Selve arbejdet er også relativt enkelt sammenlignet med ydre isolering. Derfor overvejer mange at udføre arbejdet på egen hånd. For at udføre et sådant arbejde kræves det, at du ved, hvordan du sikrer den nødvendige ventilation samtidig med, at du sikrer, at isoleringen er stram nok. Det er også vigtigt at vide, hvordan vindspærrer installeres, hvordan kuldebroer undgås, og hvordan man lægger dampspærren helt tæt.

For at sikre, at resultatet er af høj kvalitet, anbefales det at overlade isoleringen til fagfolk. Dette behøver ikke at være dyrt. Isolering tager relativt kort tid, og lønomkostningerne er derfor relativt lave. Det er derimod dyrt, hvis arbejdet udføres dårligt, og der skal rettes fejl bagefter. Derfor lønner det sig at investere i dygtige fagfolk fra starten.

Tagisolering? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Hvor finder man dygtige håndværkere?

Desværre er der mange useriøse firmaer i byggebranchen. For at holde priserne nede vælger mange mennesker at bruge ukvalificeret arbejdskraft eller at foretage andre besparelser på bekostning af arbejdskvaliteten. Derfor er det vigtigt at være kritisk i sit valg af fagfolk. Vær på udkig efter virksomheder, der har gennemført flere lignende projekter tidligere. På denne måde finder du håndværkere, der har den nødvendige ekspertise, og som kan udføre arbejdet hurtigt og effektivt. Sørg også for, at virksomheden har finanser og godkendelser i orden. Du vil måske også undersøge referencer fra tidligere projekter.

Bygge.dk er en tjeneste, der forbinder boligejere med kvalitetssikrede entreprenører og håndværkere. Bygge.dk tjekker kreditvurderinger, godkendelser og referencer samt forbinder dig med entreprenører, der er kvalificerede til at håndtere dit projekt. Kun virksomheder, der opretholder høj kvalitet og konkurrencedygtige priser over tid, kan fortsat være en del af platformen. Det er gratis at lægge opgaver op på Bygge.dk, og du vil modtage flere uforpligtende pristilbud.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Hvordan isoleres taget?

Hvilken fremgangsmåde, man skal vælge, når man skal isolere taget, afhænger i vid udstrækning af husets konstruktion. Selvom det kan være relativt let at isolere gulvet på et loft, er der også lofter, der er åbne helt op til taget. Så skal det skrå tag være isoleres. Her er det igen vigtigt at bevare luftcirkulationen. For at opnå dette skal man have en luftspalte på mindst 5 cm mellem isolering og loft. Spalten får fugt, luft og kondens til at tørre ud og forsvinde fra strukturen. Det vil også forhindre smeltning af sne og isdannelse på taget om vinteren, hvilket kan trænge ind i strukturen, når det smelter. Spalten løber fra tagkanten, hvor der skal være adgang til fri luft og helt op til toppen af ​​tagryggen. Alternativet til en sådan spalte er at sætte en kombineret tagtækning/vindspærreplade direkte ned mod isoleringen.

Hvis du på den anden side har et loft, som du bruger til opbevaring og lignende, kan du isolere direkte på loftsgulvet. Her er det almindeligt at bruge mineraluldsruller. Isoleringen skal være tæt men ikke pakket for tæt sammen. Husk, at det er luften inde i rullen, der isolerer. Det er vigtigt at opretholde luftventilationen og ikke at tætne luftspalten ved tagudløbet. Hvis du vælger at udføre arbejdet på egen hånd, kan du risikere at isolere helt til kanten og forsegle hullet på den måde. Et loft har ofte en ekstra luftspalte under taget for at sikre ventilation.

Hvor meget kan du spare ved at isolere taget?

Selvom tagisolering medfører visse omkostninger, er det også vigtigt at regne på, hvilke besparelser der kan forventes på lang sigt. Et dårligt isoleret tag vil resultere i store varmetab, hvilket resulterer i unødvendigt høje elregninger. Ved at isolere gør du hjemmet mere energieffektivt. På denne måde vil det være muligt at indtjene de udgifter, der er gået til at isolere. I nogle tilfælde tager denne besparelse kun nogle få år at få ind igen. Dette vil dog variere afhængigt af blandt andet elpriser, lokalt klima og nuværende isolering. Besparelserne er normalt størst ved isolering af ældre hjem, da den nye isolering ofte er væsentligt bedre end den nuværende. Mange af de boliger, der blev bygget helt frem til midten af ​​1980'erne, har ikke mere end 10 cm tagisolering. Man estimerer, at du kan spare omkring 3.000 kWh om året ved at øge denne isolering til 30 cm i en enebolig på 100 kvadratmeter.

Hvis du har besluttet at isolere loftet, er det næste trin at komme i kontakt med egnede fagfolk. Det kan vi hjælpe dig med i Bygge.dk . Vi har en platform med kvalitetssikrede entreprenører og håndværksfirmaer, så det skulle være let for dig at finde de aktører, du har brug for. Vi har tjekket referencer, kreditvurderinger og godkendelser for alle virksomheder, der får adgang til platformen, og overvåger konstant dette. Kun virksomheder, der opretholder høj kvalitet og konkurrencedygtige priser over tid, kan fortsat være en del af platformen. Indsendelse af opgaver er gratis. Ved inspektion vil du modtage uforpligtende tilbud fra flere kvalificerede håndværksvirksomheder.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Tagisolering? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.