Isolering: Hvad koster det? (Pris i

 

2023)

I denne artikel kan du læse om gennemsnitspriserne for isolering. Du lærer også, hvad prisfaktorerne er på et sådant projekt og hvilke skridt, du kan tage for at holde udgifterne nede.

Isolering

Isolering? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Spar penge på at isolere

Isolering er et af de projekter, der fører til de mest øjeblikkelige besparelser. Mange udbedringsprojekter kan føre til en stigning i værdien af ​​hjemmet og på denne måde tjene penge til dig ved et eventuelt salg. Isolering vil derimod føre til økonomisk gevinst helt fra det første øjeblik. Dette skyldes, at isolering vil have en betydelig effekt på opvarmningen af ​​huset. I ikke-isolerede huse siver store mængder varme ofte ud gennem væggene. Ved at isolere reducerer du varmetabet, holder kulden ude og får dermed en lavere elregning. Du vil også kunne få en øjeblikkelig stigning i livskvaliteten som et resultat af et forbedret indeklima.

Derudover er det relativt små udgifter, der er inkluderet i isoleringen sammenlignet med andre forbedringer af hjemmet. Derfor er det næsten altid det værd at gennemføre et sådant projekt.

Ønsker du pristilbud på dit projekt? Få op til 3 tilbud på projektet her.

Hvad skal isoleres?

Når man isolerer et hjem, er der to hovedfaktorer, der vil have stor indflydelse på projektet. Den første er, hvilken del af huset man skal isolere. Der er nemlig forskel på at isolere væggen, loftet eller kælderen. Et andet vigtigt valg er, hvilken type isolering der skal bruges. Dette valg vil stort set være den styrende faktor for projektets pris.

De forskellige byggeelementer og isoleringstyper vil betyde store forskelle, både når der isoleres for varme og lyd. Denne artikel beskæftiger sig dog kun med varmeisolering.

Isolering? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Hvad koster det at isolere?

Hos Bygge.dk har vi udarbejdet en prisdatabase baseret på afsluttede projekter. De fleste isoleringsprojekter udføres i forbindelse med udskiftning af udvendig beklædning, så priserne herunder inkluderer udskiftning af beklædning.

Vi ser, at gennemsnitsprisen for skift af beklædning og isolering er ca. 1.300 kroner pr. kvadratmeter. Dette inkluderer alle omkostninger forbundet med projektet inklusiv køb af materialer. Vi ser også projekter, der kommer ned til 1.100 kroner pr. kvadratmeter, og projekter, der løber op i 2.000 kroner pr. kvadratmeter.

Bemærk, at disse priser ikke inkluderer nogen skader, der kan opdages under projektet. Da isolering kræver fjernelse af beklædning, kan det føre til afdækning af skjulte fejl og mangler ved bygningens konstruktion. I dette tilfælde vil det medføre betydelige ekstraomkostninger for projektet.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Hvad driver priserne?

De vigtigste faktorer er lønomkostninger og valg af ny beklædning. Selve isoleringen er en relativt lille del af den samlede pris og varierer lidt. Forskellige typer beklædning varierer meget mellem forskellige typer; fra sibirsk lærketræ til enklere fyrretræsorter. Antallet af arbejdstimer og timepriser for tømreren er også afgørende.

Desværre er det ikke helt unormalt at opdage rådskader i forbindelse med skift af beklædning og isolering. Dette kan resultere i en betydelig meromkostning for projektet. Hvis der er vanskelig adgang, kan dette også føre til en vis prisforøgelse, da udgifterne til stillads/lift kan være høje.

Find de rigtige fagfolk

Hvis du vil overlade jobbet til håndværkere, er det at vælge en entreprenør en vigtig prisfaktor. Derfor er det vigtigt at sammenligne tilbud fra flere forskellige aktører. Sørg også for, at tilbuddene inkluderer de samme punkter. Det vil sige, at arbejdet og materialerne er identiske.

At finde den rette håndværker kan ofte være både krævende og kompliceret. Derfor har vi i Bygge.dk samlet kvalitetssikrede fagfolk ét sted. Bygge.dk er en tjeneste, der forbinder boligejere med kvalitetssikrede entreprenører og håndværkere. Bygge.dk tjekker kreditvurderinger, godkendelser og referencer samt forbinder dig med entreprenører, der er kvalificeret til at håndtere dit projekt.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Isolering? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.