Tagløft: Hvad koster det? (Pris i

 

2023)

Hvad koster et tagløft? Hvad er inkluderet i tilbuddet fra entreprenøren? Og hvad kan man eventuelt gøre for selv at reducere prisen? Du finder ud af dette og meget mere i denne artikel. Derudover giver vi dig et indblik i den gennemsnitlige kvadratmeterpriser samt eksempler på byggeomkostninger fra vores database. På den måde kan du lettere selv beregne omkostningerne for dit projekt.

Tagløft

Tagløft? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Tagløft eller hævning af loftet

Tænker man sig godt om og konfererer med en arkitekt, kan det nogle gange vise sig, at man ikke har brug for et tagløft, men at man i stedet kan nøjes med en hævning af loftet, som desuden koster en del mindre. I nogle tilfælde vil det heller ikke være tilladt - i henhold til kommunens lokalplan - at udvide huset opad med en påbygning eller et tagløft. I sådanne tilfælde er eneste udvej at få en hævning af loftet, når man ønsker mere plads i boligen.

En hævning af loftet er en simpel metode, hvor du blot hæver en del af taget. Dette gøres ofte i forbindelse med et vindue for på den måde at få mere dagslys ind. En hævning af loftet langs siderne af huset kan også hjælpe dig med at hæve taghøjden generelt i hele etagen, uden man hæver det højeste punkt på huset.

Et tagløft vil som regel altid kunne give dig mere plads indenfor end en hævning af loftet. Derfor vælger de, som alligevel skal i gang med et sådan tagprojekt, ofte at lave et tagløft i stedet for en hævning af loftet. Tagløft vil som regel også kunne bidrage til at øge værdien på bygningen mere, end hvad en hævning af loftet kan gøre. Hvis du for eksempel har et hus på 1,5 etage, vil du med et tagløft ofte kunne udvide til et helt 2-etagers hus.

Ønsker du pristilbud på dit projekt? Få op til 3 tilbud på projektet her.

Hvad vil dit projekt koste?

Bygge.dk modtager en kopi af tilbud og fakturaer fra forskellige projekter, som vi bistår med. Baseret på disse har vi oparbejdet en prisdatabase med gennemsnitspriser, som du som kunde kan drage nytte af for at beregne prisen på dit kommende projekt. Husk, at priserne herunder er gennemsnitspriser, og at dit eget projekt kan variere efter en række faktorer, som vi vil gennemgå i denne artikel.

I gennemsnit koster et tagløft 16.000 kroner per kvadratmeter. Nogle projekter kan ende op med kun at koste 10.000 kroner per m2, mens mere komplicerede projekter kan komme helt op på 23.000 kroner. Disse priser inkluderer alle omkostninger for projektet, herunder arbejdet på de forskellige fagområder, materialer, som håndværkerne skal bruge, samt overfladematerialer, som du selv anskaffer.

Disse gennemsnitspriser vil for mange være en god indikation af, hvilken pris man kan forvente sig at et projekt, når man skal i gang.

For at finde den nøjagtige pris for, hvor meget dit projekt skal koste, kan du registrere det på Bygge.dk. Her kan du komme i kontakt med kvalitetssikrede entreprenører, som efter en besigtigelse kan give et konkret tilbud på netop dit projekt.

Tagløft? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Hvad påvirker prisen ved dit tagløft?

Prisen per kvadratmeter kan være en nyttig indikator, når du skal lægge et budget for dit projekt. Men det vil sjældent give dig en nøjagtig pris for dit projekt. Det skyldes, at der naturligvis er visse ting, der påvirker prisen på et tagløft mere end andre.

En af de ting, der påvirker prisen mest, er selvfølgelig, hvor stort arealet er på det hus, hvor taget skal hæves. Grundet skalafordele betyder det, at jo større huset er, jo billigere er kvadratmeterprisen, men desto dyrere er prisen også samlet set.

En faktor, der påvirker prisen, er desuden, hvor meget taget skal hæves. Hvis du skal hæve taget meget, vil det koste dig mere, end hvis du hæver det lidt. Et andet prisparameter ved tagløft er, når man laver indgreb i den bærende konstruktion. Jo mere du hæver taget, jo større chance er der for, at du skal forstærke den bærende konstruktion, så dit hus kan tåle belastningen. 

Man kan nemt glemme, at selve tagløftningsdelen kun udgør halvdelen af arbejdet. Når den del er færdig, skal man også renovere indvendigt. Her har man brug for gulv, vægge, elektricitet, rør og ventilation. Hvor meget og hvilken type renovering, man foretager, er medbestemmende for, hvor meget tagløftningsprojektet vil koste.

Her er der store prisforskelle; både på hvilke rum man etablerer, samt hvilken standard man ønsker. For eksempel koster det meget mere at bygge et nyt vådrum - som for eksempel et badeværelse eller køkken - end det koster at bygge et ekstra soveværelse eller stue. Når det gælder fliser eller parket, findes der mange standarder og prisklasser. Hvis man vælger disse ting fra "øverste hylde", påvirker det også prisen per kvadratmeter.

Det dyreste, du kan købe, er i de fleste tilfælde håndværkerydelserne. Der er betydelige prisforskelle mellem entreprenører. Så du vil ofte kunne spare flere tusinde kroner, hvis du finder en konkurrencedygtig entreprenør. 

Det er selvfølgelig også vigtigt at huske på, at den rette entreprenør ikke altid er den billigste. Tjek altid, at entreprenøren har gode referencer, godkendelser og en solid økonomi. Der findes alt for mange skrækeksempler på billige tilbud fra håndværkere, der ender op med at koste det dobbelte. Vi anbefaler derfor, at du indhenter mindst 3 sammenlignelige tilbud, før du bestemmer dig. Vi foreslår også, at du først vælger et firma baseret på professionalismen og baggrundstjekket, inden du derefter vurderer tilbuddet på baggrund af prisen.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Hvad er inkluderet i prisen fra entreprenøren, og hvad skal man selv købe?

Når du samarbejder med en totalentreprenør, vil han give et tilbud, som inkluderer alt arbejde inden for de forskellige fagområder. Det vil også inkludere de fleste materialer, som er nødvendige for arbejdet. Men det mest normale er, at overfladematerialerne leveres af kunden. Det skyldes, at der er så mange stile, standarder og prisniveauer inden for produktkategorierne, at det vil være næsten umuligt for entreprenøren at kunne inkludere dette i pristilbuddet.

Prisen på fliser og parket ligger for eksempel fra cirka 700 kr. per kvadratmeter og op til flere tusinde kroner. Selve arbejdet med at lægge parket og fliser vil dog typisk være inkluderet i tilbuddet fra entreprenøren. Af samme grund som fliser og parket er badeværelsesmøbler, toilet og armaturer som oftest heller ikke inkluderet i tilbuddet fra entreprenøren. De fleste mennesker har meget forskellige ønsker om, hvordan badeværelset skal være indrettet. Den mindste "pakke" vil koste dig ned til 7.000 kroner, men de fleste bruger meget mere. Arbejdet med at installere de indkøbte produkter er indregnet i entreprenørens tilbud.

Hvordan kan man reducere prisen?

Når man skal gennemføre et så omfattende et projekt som et tagløft, kan det være en god idé at spare der, hvor det er muligt. Vi har derfor beskrevet nogle tips herunder, som du kan bruge til at reducere prisen på dit projekt.

Materialer er naturligvis en af de store omkostninger for dit projekt. Du kan spare på materialernes priser, hvis du er lidt smart med, hvor og hvornår du køber dem. Ved at planlægge tidligt i processen kan du følge med i, hvor- og hvornår de forskellige materialer er på tilbud. Så sparer du ofte en del uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Der findes typisk også ting, du selv kan gøre. Du kan gøre fx hjælpe med nedrivning og bortskaffelse af affald. Maling, tapetsering og gulvlægning er noget af det, som mange foretrækker at gøre selv. Husk blot på, at din egen tid også er værdifuld, og at det ofte vil tage meget kortere tid for håndværkere at udføre dette arbejde, da de er rutinerede og vant til at klare disse opgaver hurtigt.

Det betaler sig derfor at lægge et budget, som viser, hvad der kræves, og som du kan holde dig til. Tjek det hyppigt for at forsikre dig om, at budgettet bliver fulgt. Det kan selvfølgelig være fristende at sætte gang i andre projekter, som eksempelvis en renovering i andre dele af huset, selvom dette ikke var planlagt. Men det ene fører som oftest til det andet, og før du ved af det, har du brugt flere penge end det, du i udgangspunktet budgetterede med.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Hvor finder jeg de rette fagfolk til opgaven?

Ingen mennesker bryder sig om at sidde tilbage med store løfter fra konkursramte håndværkerfirmaer og et hus uden tag om efteråret. Tagløft er et kritisk projekt for dit hus, så du bør tænke dig om to gange, før du vælger entreprenøren til opgaven. Bygge.dk er en tjeneste, der forbinder boligejere med kvalitetssikrede entreprenører og håndværkere. Bygge.dk tjekker kreditvurderinger, godkendelser og referencer samt sætter dig i kontakt med entreprenører, som er velkvalificeret til at kunne håndtere dit projekt. Med Bygge.dk skal du blot registrere dit projekt, hvorefter vi matcher dig gratis og uforpligtende med en række entreprenører, som du vil modtage tilbud fra, og som du derefter kan sammenligne.

Tagløft? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.