Fladt tag: Hvad koster det? (Pris i

 

2023)

I denne artikel ser vi på gennemsnitspriserne for at bygge fladt tag på et beboelseshus. Vi tager også et kig på, hvad der indgår i prisen til en tagentreprenør og hvilke faktorer, som har den største indvirkning på de samlede omkostninger for denne type projekter. Derudover ser vi på, hvordan man kan holde budgettet nede.

Fladt tag

Fladt tag? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Hvad vil et fladt tag koste?

Ingen byggeprojekter er éns, og ingen har den samme pris. Det gælder også, når man skal lægge nyt fladt tag eller skifte det eksisterende. Det er svært at sige noget om, hvad et sådant projekt vil koste pr. kvadratmeter uden at kende alle nødvendige detaljer om projektet. Baseret på projekter, der er lagt op på Bygge.dk, kan vi dog se, at den gennemsnitlige pris er 450 kr. pr. kvadratmeter. Den laveste pris ligger på 300 kr., mens den dyreste ligger på 650 kr.

Ønsker du pristilbud på dit projekt? Få op til 3 tilbud på projektet her.

Hvad påvirker prisen ved et fladt tag?

Der findes markante forskelle i prisen ved flade tage frem for andre typer tag. Der er mange faktorer, der spiller ind på, hvad et fladt tag vil koste. De vigtigste, man skal tage hensyn til, når man vil lave et prisoverslag, inkluderer blandt andet:

  • Tagets størrelse: Da omkostningerne for denne type projekter opgøres i pris pr. kvadratmeter, har tagets størrelse stor betydning for, hvor meget det vil koste at bygge det. Størrelsen på taget giver således en lavere pris pr. kvadratmeter.
  • Antal etager: Når man skal lægge nyt tag, vil det som regel medføre ekstra omkostninger, hvis bygningen har mange etager. Det skyldes, at det er dyrere at arbejde i højden. Hvis huset er højt, skal man have betydeligt flere stilladser. Der kan også være andre nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, som også vil give udslag i prisen.
  • Tagets struktur: Prisen vil blive påvirket, hvis det flade tag har flere forskellige højder, skorstene, ventilationsudløb, ekstra afløb eller andre konstruktioner på taget. Det skyldes, at man skal påregne ekstra arbejdstid.
  • Valg af tagdækning: Inden for flade tage findes der ikke mange valg inden for tagdækning. Men du skal anvende en vandtæt tagdækning. Dækningen varierer i tykkelse og kvalitet. De fremstilles også i forskellige materialer. Forskellene vil spille ind på de samlede omkostninger for det flade tag. Her er det klogt at støtte sig op af de råd, man kan få fra entreprenøren. Det er de færreste husejere, der kan bedømme den ene type glasfiber eller syntetiske gummi frem for den anden. Det betaler sig desuden sjældent at vælge den billigste løsning, da materialerne skal holde i flere år.
  • Valg af entreprenør: Skal man arbejde med flade tage, kræver det særlige færdigheder. Da skråtage er langt mere udbredte på danske beboelseshuse, er det ikke alle entreprenører, som har den rigtige erfaring til at arbejde med flade tage. Blandt de specialiserede tagentreprenører findes der også betydelige forskelle. Det gælder blandt andet pris: Man vil ofte se, at timeprisen adskiller sig fra ét firma til et andet. 

Fladt tag? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Hvad er inkluderet i tilbuddet fra entreprenøren? 

Der findes typisk tre situationer, hvor det kan være en god idé at bygge et fladt tag:

  • Nybyg: Mange arkitekttegnede huse bygges med flade tage.
  • Udskiftning af et eksisterende fladt tag: Flade tage skal som udgangspunkt skiftes hvert 20. til 30. år.
  • Ombygning: Det kan være aktuelt, at man lægger et fladt tag på et hus i forbindelse med en ombygning og særligt i de tilfælde, hvor man bygger en ekstra etage på.

I alle tre tilfælde vil man som bygherre have valget mellem totalentreprise og delt entreprise. Når det kommer til at bygge et nyt hus, ser vi hos Bygge.dk, at størstedelen af sådanne projekter udføres som en totalentreprise. Det vil sige, at hele byggearbejdet udføres af ét firma, som har det overordnede ansvar for projektets gennemførsel. Skal man renovere et hus i en sådan grad, at man vil ombygge et skråtag til et fladt tag, vil det samme gælde. Når man taler om at erstatte det eksisterende tag, kan det som udgangspunkt virke som en opgave, man selv kan stå som projektansvarlig for, hvor man selv ansætter de nødvendige fagkompetencer. Alligevel ser vi, at denne type projekter helst laves som en totalentreprise. Det skyldes, at der kræves særlige fagkundskaber, som ikke findes hos alle slags håndværkerfirmaer. Man skal heller ikke glemme, at et nyt, fladt tag kræver nye afløb og undertag, som betyder, at der er flere fagområder involveret.

Indhenter man et tilbud til en totalentreprise hos en tagentreprenør, vil det inkludere alle nødvendige arbejdstimer inden for alle nødvendige fagområder. Det vil som regel omfatte tagdækker, tømrer og blikkenslager. I tilbuddet er også indregnet alle materialer - heriblandt tagdækning. Man vil således få et klart billede af projektets omkostningsramme, når man indhenter tilbud på totalentrepriser. Det eneste, som ikke er inkluderet, er eventuelle merudgifter til udbedring af skader, der opdages undervejs. Dette gælder for projekter, hvor et nyt tag skal lægges på et eksisterende byggeri. Der kan for eksempel konstateres råd, som skal udbedres, før arbejdet kan færdiggøres. Alle udgifter til den slags arbejde vil komme ud over det aftalte pristilbud.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Hvor meget koster tagdækning til flade tage?

Der findes mange forskellige slags tagdækning, som kan bruges på flade tage. Dækningen, der lægges på moderne flade tage, er lavet af syntetiske materialer såsom glasfiber, asfalt og lignende. En ting, som nutidens tagdækning har tilfælles med den forhenværende tagpap er, at det er et billigere produkt end for eksempel teglsten eller skifer.

Hvor meget, tagdækningen vil koste, varierer fra produkt til produkt. Her er det vigtigt at understrege, at det betaler sig at investere i kvalitet. Man bør derfor investere i den bedst mulige tagdækning i det omfang, som budgettet tillader det. Det kan nemlig blive dyrt at lave besparelser på dette punkt.

Findes der nogen smart måde at reducere omkostningerne på?

Et fladt tags vigtigste opgave er at beskytte huset mod vejr og vind. Skulle der opstå skader på det, kan konsekvenserne være alvorlige. Når det er sagt, så er det muligt at holde budgettet nede uden at gå på kompromis med kvaliteten:

  • Indhent flere tilbud: Det er altid klogt at indhente 3 tilbud fra konkurrerende entreprenører. På den måde sonderer man terrænet og sikrer sig, at man ikke betaler mere end markedsprisen.
  • Forhør dig om kampagner: Entreprenører kan ofte få adgang til nogle gode priser på tagdækning og andre materialer fra sine leverandører. Det kan være en god idé at tjekke, om der er relevante kampagner, som kan reducere projektets pris.
Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Hvordan finder man en tagentreprenør, som kan bygge fladt tag? 

Hvis man skal lægge et fladt tag - enten som nybyg eller på et eksisterende hus - er man afhængig af en dygtig tagentreprenør med den rigtige viden og erfaring. Det kan vi hos Bygge.dk hjælpe dig med. Bygge.dk er en tjeneste, der forbinder boligejere med kvalitetssikrede entreprenører og håndværkere. Bygge.dk tjekker kreditvurderinger, godkendelser og referencer samt forbinder dig med entreprenører, som er velkvalificerede til at kunne håndtere dit projekt.

Bygge.dk tager sig ikke betalt af bygherren. Det er således gratis og uforpligtende at benytte sig at vores tilbud.

Fladt tag? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.