Byg flerfamiliehus: Hvad koster det? (Pris i

 

2024)

At bygge et flerfamiliehus er et omfattende projekt. Der er mange faktorer at tage hensyn til, og man må være forberedt på at sætte meget tid af til planlægning, projektering og opsætning. Disse faktorer vil også påvirke, hvor meget projektet koster. I denne artikel har vi samlet information om priserne for bygning af et flerfamiliehus. Du kan blandt andet læse om, hvad sådanne projekter koster i gennemsnit, hvad der afgør prisen, og hvor det betaler sig at bygge et flerfamiliehus frem for et parcelhus. Du får også oversigt over udgifterne forbundet med ansøgningsprocessen og tips til, hvordan du finder den rette entreprenør.

Bygge flerfamiliehus

Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.

Få 3 gratis tilbud >

Bygge flerfamiliehus? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Hvad er et flerfamiliehus?

Et flerfamiliehus kan defineres som en ejendom med mindst to boliger, der falder ind under kategorien ”familielejlighed”. En familielejlighed er en bolig med plads til to voksne og mindst et barn. Et flerfamiliehus kan være alt fra en ejendom med to boliger til større ejendomme med langt flere enheder.

Et typisk flerfamiliehus vil være et hus, som er delt enten vertikalt eller horisontalt. Sådanne boliger er meget udbredte landet over. Også sammenhængende rækkehuse regnes som flerfamiliehuse. Det samme gælder enkelte typer lejlighedsbyggerier.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Hvad koster det at bygge flerfamiliehus?

Baseret på gennemførte byggeprojekter udført af entreprenører i Bygge.dk, har vi udarbejdet en prisdatabase, der inkluderer forskellige typer byggeprojekter.

Ved opsætning af et flerfamiliehus ser vi, at den gennemsnitlige pris ligger på niveau med opsætning af et parcelhus, nemlig en pris på ca. 18.000 kr. pr. kvadratmeter. Dette inkluderer alle udgifter, både arbejdstimer for håndværkere og materialerne, der anvendes. Vi ser også projekter, hvor det at bygge flerfamiliehus kommer ned mod 14.000 kr. pr. kvadratmeter, mens de dyreste projekter havner på over 29.000 kr. pr. kvadratmeter. Der forekommer altså store variationer mellem forskellige projekter.

Få 3 gratis tilbud >

Bygge flerfamiliehus? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Hvad er de vigtigste faktorer for prisen?

Når man skal bygge et flerfamiliehus, er der mange faktorer, der spiller ind på, hvor meget det vil koste at gennemføre projektet:

 • Valg af arkitekt: Hvilken arkitekt man hyrer til at tegne flerfamiliehuset vil påvirke omkostningerne. Der findes arkitekter i mange prisklasser. En arkitekt udgør normalt 5-6 % af de totale projektomkostninger, men dette varierer en del.
 • Valg af entreprenør: I udbudsprocessen bør du indhente tilbud fra flere entreprenører. På den måde kan du forsikre dig om, at du engagerer en virksomhed, som tilbyder konkurrencedygtige priser. Vær imidlertid forsigtig, hvis du modtager tilbud, som er betydeligt lavere end de øvrige. At vælge de billigste alternativer kan nemlig vise sig at få dyre konsekvenser.
 • Standard: Man kan vælge byggematerialer i forskellige prisklasser. Der findes også køkken og bad i meget forskellige prislag. Det samme gælder løsninger for varme, ventilation, belysning osv. Det vil også koste ekstra at vælge specialsyede løsninger i stedet for standardløsninger, der kommer direkte fra leverandøren.
 • Byggemetode: Man kan opnå besparelser ved at bygge med elementer, særligt hvis man skal bygge flere identiske enheder (f.eks. rækkehuse) eller andre typer flerfamiliehuse (såfremt designet egner sig til elementer). Pladsbyggede trækonstruktioner eller betonkonstruktioner vil ofte være noget dyrere.
Få 3 uforpligtende tilbud >

Kan det betale sig at bygge flerfamiliehus vs. parcelhus?

Mange, som overvejer at bygge flerfamiliehus, vil også overveje parcelhus som en mulighed. Hvorvidt det betaler sig at vælge det ene i stedet for det andet, afhænger af en række faktorer. Noget, der er værd at tage i betragtning i de fleste tilfælde, er:

 • Optimal udnyttelse af grund: Man behøver ikke nødvendigvis en meget større grund for at bygge et flerfamiliehus end et parcelhus. Det kan give en fordelagtig udnyttelse af grunden at vælge flerfamiliehus. Her kan man altså dele pris pr. kvadratmeter ejendom med antal boliger og komme ud med et positivt resultat sammenlignet med et parcelhus på samme grund.
 • Besparelser på projektering og opførelse: At bygge flere parcelhuse betyder store omkostninger til projektering og opsætning af husene. Ved at bygge et flerfamiliehus samler man disse omkostninger. Udgifterne bliver mindre, end hvis man skulle fordele tilsvarende areal på separate parcelhuse.
 • Udlejning: Bygger man et parcelhus er der mulighed for udlejning i form af værelser. Bygger man et flerfamiliehus, vil det muligvis bedre betale sig at sælge de øvrige boliger i stedet for at leje dem ud.
 • Byggeomkostninger: Gennemsnitlig kvadratmeterpris er ca. den samme for flerfamiliehus som for parcelhus.

Hvad koster det at ansøge om tilladelse fra kommunen?

Skal man bygge flerfamiliehus, skal man ansøge kommunen om tilladelse. Det gælder uanset kommune. Noget, der derimod varierer mellem de forskellige kommuner, er, hvor meget det koster at ansøge.

Det er imidlertid ikke selve gebyret, der udgør størstedelen af omkostningerne i ansøgningsprocessen. Den største udgift er den, man betaler til fagpersonen, som skal stå som ansvarlig ansøger og forberede ansøgningen på dine vegne. Dette udføres som regel af arkitekten, der er projekterende ansvarlig for byggeriet.

Hvordan kan man reducerer udgifterne?

Den bedste måde at sikre sig en vellykket projektgennemførelse er at investere langsigtet. Det betaler sig sjældent at vælge de allerbilligste løsninger. Lave priser kan være et tegn på, at entreprenøren sparer penge på dårlige materialer eller ukvalificeret arbejdskraft. Derfor kan de billigste løsninger få dyre og tidskrævende konsekvenser.

Der findes imidlertid fornuftige tiltag, man kan gøre for at holde omkostningerne nede:

 • Indhent flere tilbud: Det er vigtigt at sammenligne tilbud fra konkurrerende virksomheder, så man accepterer et tilbud, der er i overensstemmelse med markedsprisen. Dette gælder for arkitekt, entreprenør, elementhus-producent osv. Sørg for at sammenligne posterne i hvert tilbud og ikke bare den samlede sum. Variationer i pris kan skyldes, at indholdet i tilbuddene er forskelligt.
 • Spørg, om der foreligger kampagner: Entreprenører har ofte adgang til gunstige rabatter. Forhør dig derfor med entreprenøren om muligheden for at få materialer til reducerede priser.
 • Sæt plads af i budgettet til uventede udgifter: I et så omfattende projekt kan der ofte opstå hændelser og udgifter, man ikke havde forudset. For eksempel kan man afdække mere krævende jordbundsforhold end først antaget, og dermed måtte bruge flere penge på forarbejdet. Så gælder det om at have penge til overs til at håndtere ekstraudgifterne. Kortsigtede lån kan blive uforholdsmæssigt dyre.
 • Byg sammen med nogen andre: Det er normalt at bygge flerfamiliehus sammen med andre. Det kan være enten andre investorer, familiemedlemmer eller vennepar. Ved at dele udgifterne kan alle involverede spare penge på næsten alle poster.
Få 3 gratis tilbud >

Få tilbud fra byggefirmaer nær dig

At finde det rette byggefirma til den rigtige pris kan være en udfordring, men med vores samarbejdspartner 3byggetilbud kan du let og hurtigt sammenligne tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område og vælge den bedste til den bedste pris.

3byggetilbud er en internetbaseret tjeneste, der gør det let for dig at få tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område. Alt du skal gøre er at udfylde nogle få oplysninger om dig selv og hvilken slags bygge- eller renoveringsprojekt du har brug for, og derefter vil de sende din forespørgsel til forskellige byggefirmaer nær dig.

En af de største fordele er, at du kan få tilbud fra flere byggefirmaer, hvilket giver dig mulighed for at sammenligne priser og projektalternativer, før du tager en endelig beslutning. Dette giver dig en større grad af tryghed og sikrer, at du vælger det byggefirma, der passer bedst til dine behov og din økonomi.

Udover at hjælpe dig med at finde det bedste byggefirma for dig, kan de også hjælpe dig med at finde byggefirmaer, der specialiserer sig i specifikke projekter, som nybyggeri eller renovering. Dette gør det lettere for dig at finde det rette byggefirma for specifikke behov.

Så hvis du vil spare tid og penge, samtidig med at du får den bedste byggehjælp, så kan du komme i gang ved at klikke på linket lige nedenfor. Prøv tjenesten i dag og oplev, hvor let det kan være at finde det bedste byggefirma til den bedste pris. Klik dig videre lige nedenfor for at komme i gang, og hent tre uforpligtende og gratis pristilbud på dit projekt.

Hvorfor bør du bruge 3byggetilbud?

 • Hver måned hjælper de tusinder med at finde byggefirma
 • De har samlet de bedste og billigste byggefirmaer på ét sted
 • Du undgår at vælge et dyrt og dårligt byggefirma
 • De gør det let at finde et byggefirma med gode priser
 • Tjenesten er 100% gratis og uforpligtende

Registrer dig på 3byggetilbud nu og få tilbud fra byggefirmaer i dit område - du vil blive overrasket over, hvor meget du kan spare. Klik dig videre lige nedenfor for at hente tre gratis pristilbud på dit projekt.

Bygge flerfamiliehus? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.