Hus med udlejningsdel: Hvad koster det? (Pris i

 

2023)

I denne artikel har vi samlet oplysninger om priser i forbindelse med opførelse af hus med udlejningsdel. Man kan blandt andet læse om gennemsnitspriserne på sådanne projekter, og hvad der styrer prisen.

Hus med udlejningsdel

Hus med udlejningsdel? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Hvorfor bygge hus med udlejningsdel?

Der er flere fordele ved at bygge et hus med udlejningsdel. For det første kan det blive en rentabel indtægtskilde, hvilket ofte er ønskeligt i forbindelse med opførelsen af huse. Hvis man bygger en del af huset som en udlejningsdel, vil man være i stand til at bruge lejeindtægter til at betale på huslånet. Desuden vil bankerne ofte yde større lån, hvis man skal bygge et hus med udlejningsdel. Så ved banken, at der er en månedlig indkomst, der kan bruge til at betale på realkreditlånet.

Ønsker du pristilbud på dit projekt? Få op til 3 tilbud på projektet her.

Hvad koster det at bygge et hus med udlejningsdel?

Bygge.dk har vi udviklet en prisdatabase baseret på afsluttede projekter gennem platformen. På denne måde kan vi beregne den gennemsnitlige pris på forskellige byggeprojekter. Priserne omfatter alle omkostninger i forbindelse med opførelsen af boligen men ikke udgifter i forbindelse med arkitekten og ansøgningsprocessen.

Vi kan se, at opførelsen af huse i gennemsnit koster omkring 18.000 kr. pr. kvadratmeter. De mest simple projekter kan ligge på omkring 14.000 kr. pr. kvadratmeter. Disse projekter indebærer ofte lavere standarder og en enkel konstruktion. På projekter med gennemgående høj kvalitet og specialtilpassede løsninger, kan prisen komme op på 29.000 kr. pr. kvadratmeter, nogle gange mere. Derudover skal man beregne udgifter til arkitekt og projektering. I artiklen kan man læse mere om, hvad der styrer priserne på et sådant projekt.

For at få et mere præcist skøn over, hvad projektet kommer til at koste, skal man få fat på en fagperson samt udarbejde en detaljeret beskrivelse af projektet. For at komme i kontakt med den rette entreprenør, kan man registrere projektet på Bygge.dk. Bygge.dk er en tjeneste, der forbinder boligejere med kvalitetssikrede entreprenører og håndværkere. Bygge.dk tjekker kreditvurderinger, godkendelser og referencer samt forbinder dig med entreprenører, der er kvalificeret til at håndtere dit projekt.

Hus med udlejningsdel? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Hvad styrer prisen?

De faktorer, der styrer prisen, når man bygger et hus med udlejningsdel, er stort set det samme, som når man bygger ethvert andet hus. Det gælder blandt andet boligens størrelse, kompleksitet og forholdene på grunden, hvor der skal bygges. Men der er nogle faktorer, der er specifikke, når det drejer sig om at bygge udlejningsdelen. For eksempel er det nødvendigt at bygge flere badeværelser, køkkener og andre vådrum. Det er de dyreste rum at bygge og vil derfor hæve den samlede pris for projektet. Derudover vil der være et øget behov for lydisolering mellem værelset og resten af huset. Bemærk venligst, at hvis man bygger udlejningsdelen som en separat enhed, vil dette resultere i ekstra omkostninger, da det så skal opfylde andre krav med hensyn til loftshøjde, parkeringsplads, brandisolering osv. De fleste, som bygger et hus med udlejningsdel, har derfor kun et værelse i kælderen, som er en integreret del af boligen med direkte adgang til resten af huset. 

De typer overfladematerialer, man benytter, vil ofte have en stor indflydelse på prisen. Som bygherre skal man selv bestemme, hvilke standarder man vil bruge. Da det ofte er bygherren, der er ansvarlig for at købe overfladematerialerne, har man en fantastisk mulighed for at vælge den standard og pris, man ønsker. For at få de varer, man ønsker til en mere overkommelig pris, kan det betale sig at være på udkig efter tilbud og kampagner fra detailhandlere. Dette forudsætter, at man er tidligt ude med at vælge de materialer og produkter, man ønsker at bruge.

Men det er ikke altid rentabelt at vælge de billigste materialer. Ofte kan det være bedre at investere i en højere standard. Jo højere standard en udlejningsdel er, jo lettere er det at finde nogen, som vil leje. Det gør det også muligt at justere prisen. På den måde kan man indtjene, hvad man har investeret i de dyrere materialer. Lejlighedsvis kan det betale sig at hyre en indretningsarkitekt for at sikre, at man vælger løsninger, der gør udlejningsdelen mere interessant for potentielle lejere.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

At finde den rette entreprenør

At vælge en entreprenør vil have en stor effekt på projektet både med hensyn til pris og det færdige resultat. Det er derfor vigtigt at gøre sig umage med ens indsats i udbudsprocessen. Sørg for at hyre fagfolk, der har den nødvendige erfaring og ekspertise. Dette vil ofte indebære fravalg af de mest rimelige kandidater. Ofte vil det være rentabelt at investere lidt ekstra i en dygtig entreprenør. Dette reducerer risikoen for fejl eller mangler undervejs.

For at være sikker på, at man engagerer en pålidelig og seriøs kandidat, er der visse faktorer, man bør undersøge. Entreprenøren skal blandt andet kunne dokumentere, at der tidligere er gennemført flere lignende projekter. For at få et realistisk indtryk af virksomheden, kan man anmode om referencer, som man kan kontakte direkte. Kontrollér også, at virksomheden har finansiel solvens. Det betyder, at de er i stand til at håndtere eventuelle tab og dermed ikke er i risiko for konkurs i løbet af projektet (eller den efterfølgende garantiperiode på 5 år). Indhent altid tilbud fra tre entreprenører. På den måde kan man sikre sig, at man modtager konkurrencedygtige priser.

For at komme i kontakt med entreprenører, der kan hjælpe med at bygge et hus med udlejningsdel, kan man bruge den gratis tjeneste Bygge.dk. Vi har samlet kvalitetssikrede entreprenører og håndværkere på ét sted for at gøre det lettere at finde seriøse fagfolk. Hvis man registrerer projektet hos os, vil vi sætte dig i forbindelse med entreprenører i dit område, som har den mest relevante erfaring og ekspertise til dit projekt. Inspektion og indhentning af pristilbud er både gratis og uforpligtende. Registrer dit projekt hos os, og en af vores medarbejdere vil hjælpe med at komme i gang med udbudsprocessen. Derefter modtager du pristilbud fra flere firmaer, der har både den erfaring og ekspertise, der kræves for at bygge huse.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Hus med udlejningsdel? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.