Byg betontag: Hvad koster det? (Pris i

 

2024)

Når taget skal skiftes, kan det være lækkert at skifte hele udtrykket på huset ved at vælge noget andet, end det der var der før. Du kan selvfølgelig også få nyt betontag, hvis dit gamle tag blot skal renoveres. I denne artikel kan du få svar på, hvad et projekt med at lave tag af beton forventes at koste. Derudover kommer vi også ind på ting, du kan gøre for at holde omkostningerne nede, og hvordan du kan finde en entreprenør.

Byg betontag

Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.

Få 3 gratis tilbud >

Byg betontag? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Krav der er til at kunne lave betontag

Da beton er tungt, stiller denne type tag skrappe krav til resten af konstruktionen. Det er både tagkonstruktionen og resten af huset, der skal kunne klare vægten af det taget. Hvis dit hus i forvejen har et tag af denne type, vil du sandsynligvis godt kunne få lagt et nyt tag ved at udskiftede gamle tagsten.

Hvis du derimod lægger betontag ovenpå eksisterende tag eller skifter fra en lettere tagtype til beton, skal du være sikker på, at tagets konstruktion kan bære.

Det vil en professionel tagdækker formentlig kunne svare dig på. Han vil også kunne svare dig på, om det er nødvendigt at lave ændringer på tagets eksisterende tagkonstruktion, eller om det hele skal bygges om.

Udover at tagets konstruktion og selve bygningen og fundamentet skal kunne holde til vægten, er der også krav til tagets hældning. For betontag skal hældningen nemlig være på mindst 20 grader. Det er for at sikre, at skidt, sne og regn kan løbe af taget, så der ikke sker unødig skade på tagstenene og resten af bygningen.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Gode grunde til at vælge betontag frem for andre tagtyper

Et tag af beton forventes at have en levetid på op mod 50år, hvilket i manges tilfælde kan holde tiden ud, mens man bor i en bolig. Hvis du har købt et hus af ældre dato, som er mindre end 50 år gammelt men har et slidt tag af beton, kan det være en god idé at gennemgå taget grundigt for at tjekke for skader og utætheder. I så fald kan du opdage skader, før de får alvorlige konsekvenser.

Det er relativt dyrt at få lagt nyt tag, så derfor kan det være en god idé at vente med at skifte taget til det trænger, hvis det ellers ser fint ud. Hvis først du har konstateret skader og utætheder, er det godt givet ud at få taget skiftet, for så behøver du formentlig ikke skifte taget igen.

De største fordele ved at vælge et betontag er ikke blot den lange levetid, men også at det er let at håndtere og arbejde med, samt at det ikke ændrer udseende over tid. Det er nemlig lavet til det danske vejr. Dog kan det nemt gro til af skidt og mos, og derfor skal det renses per håndkraft, da overfladen er skrøbeligere end andre materialer. Generelt er betontag også tiltalende for mange, da det er et billigere alternativ til eksempelvis tagsten af tegl.

Få 3 gratis tilbud >

Byg betontag? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Hvilke faktorer har indvirkning på prisen?

Mange forskellige ting påvirker den samlede pris, men de to største udgifter til at få lagt et betontag er selve betontaget og arbejdslønnen. Det er i hvert fald det vi oftest ser, når det gælder renovering af tag.

Andre ting kan også få prisen til at stige markant, og det kan for eksempel være, hvis der i forbindelse med fjernelse af den gamle tagbeklædning konstateres utætheder, der har medført råd og skade på tagets konstruktion og måske endda også har lavet skade længere nede i huset.

Det er først, når det gamle tag tages af, det kan konstateres, om der er råd og andre ting, der skal udbedres. Det handler nemlig om at få standset skaden, inden den bliver værre, og at få udskiftet de ting, der er medtagede.

Som nævnt ovenfor, så er en stor udgift til materialer en stor post i budgettet til bygning af betontag. Her kan du spare en del pengeved at vælge et billigere betontagsmærke end et dyrere. Derudover kan du også spare nogle penge på arbejdsløn til entreprenøren/tagdækkeren, da der kan være stor forskel på, hvor meget det enkelte firma vil have for at udføre arbejdet.

Andre ting såsom forsinkelser på grund af vejr og uenigheder kan også få projektet til at blive dyrere. Så her er det vigtigt at være enig med tagdækkeren om, hvad der skal ske i tilfælde af uforudsete ting, og hvordan I håndterer det angående den samlede pris.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Hvad koster det at bygge et betontag?

Som vi kom ind i på afsnittet ovenfor, så er der mange ting, der påvirker prisen. Når det gælder prisen på de enkelte dele, så kan du selvgøre noget for at få en lavere totalpris.

Angående prisen på udførelsen af arbejdet, så kan du gå efter en kompetent tagdækker, som kommer med et lavt prisoverslag. Dog kan det laveste pristilbud vise sig at være dyrere i længden, hvis entreprenøren har undervurderet, hvad det vil komme til at koste. Derfor er det en god idé ikkeblot at vælge det billigste tilbud, men også at kigge på vilkår, tidshorisont, foreslåede materialer og lignende.

Angående prisen på betontagstenene, så er der mange penge at spare. Nogle brands inden for betontagsten ligger i den høje ende af prisskalaen ,og andre ligger i den lave. Et eksempel på et billigt materiale er klassiske betontagsten fra B&C, der koster 272 kroner per kvadratmeter. Et eksempel på et dyrere alternativ er glaserede betontagsten fra KDN, der koster 660kroner per kvadratmeter.

Med udgangspunkt i ovenstående priseksempler, så vil et tag på 200 kvadratmeter koste hhv. 54.400 og 132.000 kroner. Der findes mange andreprodukter inden for betontagsten, og en typisk pris på et almindeligt tagprodukt ligger omkring 400-500 kroner.

Oveni prisen på selve materialerne, så kommer der også udgifter til arbejdsløn og eventuelle gebyrer til kommunen i forbindelse medbyggetilladelse. Det vil dog nok være de færreste tagprojekter, der kræver byggetilladelse, men hvis du er i tvivl, kan du spørge din kommune. Det er muligt, at den valgte entreprenør også kan svare på spørgsmålet.

Fordele ved at få professionelle håndværkere til at lægge dit nye tag

Når det gælder prisen på selve byggeriet, så kommer det helt an på, hvem der fjerner det gamle tag og lægger det nye. Hvis du har forstand på det, kan du selv gøre det, men for at være sikker på, at det bliver lavetrigtigt, anbefaler vi, at du får en professionel til det.

Hvad du skal gøre:

·       Stå selv for eventuel ansøgning ombyggetilladelse eller få en professionel til det.

·       Find en entreprenør (eller få hjælp til det) og få et par tilbud.

·       Vælg det tilbud, som tiltaler dig mest (dette behøver ikke være det billigste, da der kan være andre faktorer, der spiller ind og er vigtigere end prisen).

·       Udarbejd en kontrakt med entreprenøren.

·       Hold dig opdateret om, hvordan byggeprojektet skrider frem.

·       Hav en afsluttende dialog medentreprenøren/tagdækkeren, og sørg for at få den nødvendige dokumentation for det udførte arbejde.

Få tilbud fra byggefirmaer nær dig

At opdage det perfekte byggefirma til den mest overkommelige pris kan synes besværligt, men med vores samarbejdspartner 3byggetilbud kan du nemt og hurtigt sammenligne tilbud fra diverse byggefirmaer i dit lokalområde og vælge det allerbedste til den mest attraktive pris.

3byggetilbud er en netbaseret service, der letter processen for dig at modtage tilbud fra adskillige byggefirmaer i dit nærområde. Alt hvad du behøver er at indtaste nogle få informationer om dig selv og det bygge- eller renoveringsprojekt du ønsker, hvorefter de vil formidle din forespørgsel til forskellige byggefirmaer tæt på dig.

En af de mest markante fordele er muligheden for at modtage tilbud fra flere byggefirmaer, hvilket muliggør en sammenligning af priser og projektvalgmuligheder, inden du træffer en endelig beslutning. Det tilvejebringer en højere grad af sikkerhed og garanterer, at du vælger det byggefirma, der bedst imødekommer dine behov og din finansielle situation.

Udover at assistere dig med at opdage det ideelle byggefirma for dig, kan de også bistå dig med at finde byggefirmaer, der er eksperter i specifikke opgaver, såsom nybyggeri eller renovering. Dette gør det enklere for dig at opdage det passende byggefirma for specifikke krav.

Så hvis du ønsker at spare både tid og penge, samtidig med at du opnår den bedste byggehjælp, kan du starte ved at klikke på linket herunder. Afprøv servicen i dag og oplev, hvor enkelt det er at opdage det ideelle byggefirma til den mest fordelagtige pris. Klik videre herunder for at påbegynde, og få tre uforpligtende og gratis pristilbud på dit projekt.

Hvorfor skulle du anvende 3byggetilbud?

  • Hver måned assisterer de tusindvis med at opdage byggefirma
  • De har samlet de fremmeste og mest prisvenlige byggefirmaer på et sted
  • Du undgår at træffe valg om et bekosteligt og dårligt byggefirma
  • De forenkler processen med at finde et byggefirma med attraktive priser
  • Servicen er 100% gratis og uden forpligtelser

Registrer dig på 3byggetilbud nu og modtag tilbud fra byggefirmaer i dit lokalområde - du vil blive forbløffet over, hvor meget du kan spare. Klik videre herunder for at hente tre gratis pristilbud på dit projekt.

Få 3 gratis tilbud >

Byg betontag? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.