Tagplader: Hvad koster det? (Pris i

 

2024)

Det kan være en god investering at lægge tagplader. Denne type tagdækning er både praktisk og langtidsholdbart. I denne artikel kan du læse mere om, hvor meget du kan forvente at skulle betale for et nyt tag med tagplader. Vi ser også på, hvordan valget af materialer påvirker prisen, hvordan du finder den rette entreprenør, og hvad du kan gøre for at reducere omkostningerne, når du skal lægge nyt tag.

Tagplader

Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.

Få 3 gratis tilbud >

Tagplader? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Hvad koster det at lægge tagplader?  

For at kunne estimere en pris på lignende byggeprojekter har Bygge.dk udarbejdet en prisdatabase baseret på færdige projekter. Ved hjælp af denne information kan vi udregne gennemsnitsprisen på en række lignende projekter.

Her ser vi, at gennemsnitsprisen for at lægge tagplader ligger på cirka 1.200 kroner per kvadratmeter tagflade. Dette beløb inkluderer alle omkostninger, der er tilknyttet projekter; både materialer og arbejdskraft. Vi ser også projekter med kvadratmeterpriser nede omkring 900 kroner, mens de dyreste projekter lander på cirka 2.000 kroner per kvadratmeter. Udover plader og montering omfatter prisen desuden nyt undertag, løkker, lægter og tagrender/beslag.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Hvad påvirker prisen, når man lægger tagplader?

Ved hjælp af gennemsnitspriserne kan vi se, at der er store forskelle, når det kommer til prisen per kvadratmeter tagflade ved denne type projekter. Der er således flere faktorer, der påvirker prisen, når man skal lægge tagplader. Nogle af de vigtigste er:  

 • Valg af materiale/produkt: Tagplader kommer hovedsageligt i fire forskellige materialer: Aluminium, stål, zink og kobber. Sidstnævnte er det dyreste, mens stål er det mest udbredte her i Danmark. Pladernes facon påvirker desuden prisen. Stålplader findes i to former: bølger og tagstensplader. Ud af disse to er tagstensplader både dyrest og de mest anvendte. Bemærk også, at der er store prisforskelle mellem produkterne. 
 • Størrelsen på taget: Størrelsen påvirker både materialer og byggeomkostninger. Dermed bliver størrelsen på taget en af de vigtigste faktorer, der afgør prisen. Husk dog på, at større tage ofte kan give en lavere kvadratmeterpris. 
 • Udskiftning af undertag: Når man lægger tagplader, er det almindeligt, at man samtidig skifter undertag. Udskiftning af et forenklet undertag af træfiber- eller lærredstag med et underlag med tilsvarende underlagspap vil øge kvaliteten af taget og huset betragteligt. Det vil dog give en betydelig merudgift. Glem heller ikke at tage højde for tagrender. Det betaler sig altid at skifte tagrender, når man lægger et nyt tag. 
 • Projektets sværhedsgrad: Der er to faktorer, som bestemmer sværhedsgraden af projektet. Den ene er tagets konstruktion. Altså hvor højt taget er, hvor skarp vinkel det har, og hvor mange tagflader det består af. Den anden faktor er valget af materiale. Det er mere kompliceret at lægge tagplader af zink eller kobber. Tagplader af zink kræver både ekstraudstyr og kompetencerne hertil. Det gør zink til det dyreste valg.  
 • Entreprenøren: Valget af entreprenør kan i høj grad påvirke prisen. Sørg for at indhente 3 tilbud fra forskellige entreprenører. På den måde træffer du det bedste valg.
Få 3 gratis tilbud >

Tagplader? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Hvad er indregnet i prisen fra entreprenøren?

Hos Bygge.dk oplever vi, at de fleste af dem, som får lagt tagplader, vælger at organisere projektet som en totalentreprise. Det vil sige, at ét firma står for hele opgaven. At lægge nyt tag med tagplader (som omfatter undertag, lægter, skorsten, beslag og tagrender) kræver arbejdskraft fra tre fagområder: blikkenslager, tømrer og tagdækker. Vælger man ikke totalentreprisen, skal man hyre dem hver for sig. Det kaldes en delt entreprise.

Hvis du vælger en totalentreprise, vil du få et komplet tilbud, der dækker alle omkostninger: Det vil sige alle materialer og arbejdstid.

Bemærk, at tilbuddet ikke inkluderer uforudsete problemer. I forbindelse med tagdækning vil disse problemer typisk være råd. Man må altså beregne en betydelig meromkostninger, hvis der konstateres råd. Eftersom det er umuligt at forudse, om der er rådskader, bør man altid indregne både tid og penge til at håndtere dette.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Hvad koster de forskellige typer tagplader?

Tagplader findes i forskellige prisklasser. Bølgeplader er det billigste valg. Du skal blot huske på, at dette er et produkt, som kun egner sig til huse i begrænset grad. Det skyldes både af praktiske og æstetiske årsager.

Priser på tagstensplader af stål/aluminium kan variere meget. For at få et tag med lang holdbarhed, kan det sagtens betale sig at vælge den højere prisklasse. Blandt andet varierer kvaliteten ved galvanisering og lakering. Dette afspejles også i prisen.

Det dyreste valg er at benytte kobber. Her skal du dog huske på, at kobbertage øger værdien på boligen og desuden er en langsigtet investering. Det skyldes, at kobber holder sig længe (60 år) og ikke behøver vedligeholdelse.

Hvordan kan man begrænse omkostningerne?

At lægge tagplader behøver ikke være et dyrt projekt. Der findes løsninger, som passer til de fleste budgetter. Herunder finder du nogle ting, du kan gøre, for at reducere omkostningerne:

 • Indhent flere tilbud: Det er vigtigt at kontakte flere konkurrerende firmaer for at forhøre sig om priser. På den måde sikrer man sig, at man betaler en konkurrencedygtig pris. Husk, at de indhentede tilbud skal omfatte de samme materialer og arbejde. Dette er vigtigt for at kunne sammenligne de forskellige tilbud.   
 • Forhør dig om rabatter: Når du har valgt en entreprenør, kan du forhøre dig hos denne, om han har adgang til ekstra gode priser/rabatter på de enkelte materialer. 
 • Tag højde for uforudsete udgifter: Når man lægger nyt tag, kan det ske, at der konstateres råd. Derfor er det en god idé at afsætte en post i budgettet til denne type udgift.

Tænk langsigtet: Et nyt tag er en langsigtet investering. Jo flere penge du lægger i projektet, jo længere vil det som udgangspunkt holde sig. Det gælder også valg af tagplader og andet materiale. Samtidig gælder det også ved en eventuel udskiftning af undertagstypen. Det er for husejere altid smartest at tænke langsigtet og prioritere kvalitet frem for kortsigtede budgetbesparelser.

Hvordan finder man de rigtige fagfolk til opgaven - og til den rigtige pris? 

Projektets resultat vil altid afhænge af, hvem der hyres til at udføre opgaven. Derfor er det vigtigt, at du vælger en entreprenør med relevant erfaring og kompetencer. Især taget i betragtning af, at mange husejere konsulterer entreprenøren, når der skal tages en række beslutninger: eksempelvis valg af materialer, og hvad der skal gøres med undertaget. Det er også vigtigt at vælge en entreprenør, som man kommunikerer godt med. Dialogen mellem entreprenør og bygherre vil være afgørende for, hvor effektiv projektets proces er.

Få 3 gratis tilbud >

Få pristilbud fra byggefirmaer nær dig

Det kan være en udfordring at finde det ideelle byggefirma til den rette pris, men med vores partner 3byggetilbud, kan du nemt og hurtigt sammenligne tilbud fra diverse byggefirmaer i dit nærområde, og udvælge det allerbedste til den mest fordelagtige pris.

3byggetilbud er en online service, som gør det enkelt for dig at modtage tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit nærområde. Det eneste du skal gøre, er at udfylde nogle basale oplysninger om dig selv og det bygge- eller renoveringsprojekt du overvejer, og herefter vil de videresende din anmodning til forskellige byggefirmaer tæt på dig.

En af de betydeligste fordele er, at du har mulighed for at modtage tilbud fra adskillige byggefirmaer, hvilket giver dig chancen for at sammenligne priser og projektalternativer, inden du træffer din endelige beslutning. Dette giver dig en større følelse af sikkerhed og garanterer, at du vælger det byggefirma, der passer optimalt til dine behov og din finansielle situation.

I tillæg til at assistere dig med at opspore det ideelle byggefirma, kan de også bistå dig i at finde byggefirmaer, der er eksperter inden for specifikke projekter, som for eksempel nybyggeri eller renovering. Dette gør det nemmere for dig at finde det korrekte byggefirma til dine specifikke krav.

Så hvis du ønsker at spare både tid og penge, samtidig med at du får den mest kompetente byggehjælp, så kan du starte ved at klikke på linket herunder. Afprøv servicen i dag, og erfar hvor enkelt det er at finde det optimale byggefirma til den mest attraktive pris. Klik dig videre herunder for at starte, og modtag tre uforpligtende og gratis pristilbud på dit projekt.

Hvorfor skal du anvende 3byggetilbud?

 • De assisterer hver måned tusindvis i at finde et byggefirma
 • De har samlet de mest kompetente og prisvenlige byggefirmaer ét sted
 • Du undgår at træffe valget af et kostbart og ringe byggefirma
 • De gør det enkelt at finde et byggefirma med attraktive priser
 • Servicen er 100% gratis og uforpligtende

Tilmeld dig 3byggetilbud nu og modtag tilbud fra byggefirmaer i dit nærområde – du vil blive forbavset over, hvor meget du faktisk kan spare. Klik dig videre herunder for at modtage tre gratis pristilbud på dit projekt.

Tagplader? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.