Tagplader: Hvad koster det? (Pris i

 

2023)

Det kan være en god investering at lægge tagplader. Denne type tagdækning er både praktisk og langtidsholdbart. I denne artikel kan du læse mere om, hvor meget du kan forvente at skulle betale for et nyt tag med tagplader. Vi ser også på, hvordan valget af materialer påvirker prisen, hvordan du finder den rette entreprenør, og hvad du kan gøre for at reducere omkostningerne, når du skal lægge nyt tag.

Tagplader

Tagplader? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Hvad koster det at lægge tagplader?  

For at kunne estimere en pris på lignende byggeprojekter har Bygge.dk udarbejdet en prisdatabase baseret på færdige projekter. Ved hjælp af denne information kan vi udregne gennemsnitsprisen på en række lignende projekter.

Her ser vi, at gennemsnitsprisen for at lægge tagplader ligger på cirka 1.200 kroner per kvadratmeter tagflade. Dette beløb inkluderer alle omkostninger, der er tilknyttet projekter; både materialer og arbejdskraft. Vi ser også projekter med kvadratmeterpriser nede omkring 900 kroner, mens de dyreste projekter lander på cirka 2.000 kroner per kvadratmeter. Udover plader og montering omfatter prisen desuden nyt undertag, løkker, lægter og tagrender/beslag.

Ønsker du pristilbud på dit projekt? Få op til 3 tilbud på projektet her.

Hvad påvirker prisen, når man lægger tagplader?

Ved hjælp af gennemsnitspriserne kan vi se, at der er store forskelle, når det kommer til prisen per kvadratmeter tagflade ved denne type projekter. Der er således flere faktorer, der påvirker prisen, når man skal lægge tagplader. Nogle af de vigtigste er:  

  • Valg af materiale/produkt: Tagplader kommer hovedsageligt i fire forskellige materialer: Aluminium, stål, zink og kobber. Sidstnævnte er det dyreste, mens stål er det mest udbredte her i Danmark. Pladernes facon påvirker desuden prisen. Stålplader findes i to former: bølger og tagstensplader. Ud af disse to er tagstensplader både dyrest og de mest anvendte. Bemærk også, at der er store prisforskelle mellem produkterne. 
  • Størrelsen på taget: Størrelsen påvirker både materialer og byggeomkostninger. Dermed bliver størrelsen på taget en af de vigtigste faktorer, der afgør prisen. Husk dog på, at større tage ofte kan give en lavere kvadratmeterpris. 
  • Udskiftning af undertag: Når man lægger tagplader, er det almindeligt, at man samtidig skifter undertag. Udskiftning af et forenklet undertag af træfiber- eller lærredstag med et underlag med tilsvarende underlagspap vil øge kvaliteten af taget og huset betragteligt. Det vil dog give en betydelig merudgift. Glem heller ikke at tage højde for tagrender. Det betaler sig altid at skifte tagrender, når man lægger et nyt tag. 
  • Projektets sværhedsgrad: Der er to faktorer, som bestemmer sværhedsgraden af projektet. Den ene er tagets konstruktion. Altså hvor højt taget er, hvor skarp vinkel det har, og hvor mange tagflader det består af. Den anden faktor er valget af materiale. Det er mere kompliceret at lægge tagplader af zink eller kobber. Tagplader af zink kræver både ekstraudstyr og kompetencerne hertil. Det gør zink til det dyreste valg.  
  • Entreprenøren: Valget af entreprenør kan i høj grad påvirke prisen. Sørg for at indhente 3 tilbud fra forskellige entreprenører. På den måde træffer du det bedste valg.

Tagplader? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Hvad er indregnet i prisen fra entreprenøren?

Hos Bygge.dk oplever vi, at de fleste af dem, som får lagt tagplader, vælger at organisere projektet som en totalentreprise. Det vil sige, at ét firma står for hele opgaven. At lægge nyt tag med tagplader (som omfatter undertag, lægter, skorsten, beslag og tagrender) kræver arbejdskraft fra tre fagområder: blikkenslager, tømrer og tagdækker. Vælger man ikke totalentreprisen, skal man hyre dem hver for sig. Det kaldes en delt entreprise.

Hvis du vælger en totalentreprise, vil du få et komplet tilbud, der dækker alle omkostninger: Det vil sige alle materialer og arbejdstid.

Bemærk, at tilbuddet ikke inkluderer uforudsete problemer. I forbindelse med tagdækning vil disse problemer typisk være råd. Man må altså beregne en betydelig meromkostninger, hvis der konstateres råd. Eftersom det er umuligt at forudse, om der er rådskader, bør man altid indregne både tid og penge til at håndtere dette.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Hvad koster de forskellige typer tagplader?

Tagplader findes i forskellige prisklasser. Bølgeplader er det billigste valg. Du skal blot huske på, at dette er et produkt, som kun egner sig til huse i begrænset grad. Det skyldes både af praktiske og æstetiske årsager.

Priser på tagstensplader af stål/aluminium kan variere meget. For at få et tag med lang holdbarhed, kan det sagtens betale sig at vælge den højere prisklasse. Blandt andet varierer kvaliteten ved galvanisering og lakering. Dette afspejles også i prisen.

Det dyreste valg er at benytte kobber. Her skal du dog huske på, at kobbertage øger værdien på boligen og desuden er en langsigtet investering. Det skyldes, at kobber holder sig længe (60 år) og ikke behøver vedligeholdelse.

Hvordan kan man begrænse omkostningerne?

At lægge tagplader behøver ikke være et dyrt projekt. Der findes løsninger, som passer til de fleste budgetter. Herunder finder du nogle ting, du kan gøre, for at reducere omkostningerne:

  • Indhent flere tilbud: Det er vigtigt at kontakte flere konkurrerende firmaer for at forhøre sig om priser. På den måde sikrer man sig, at man betaler en konkurrencedygtig pris. Husk, at de indhentede tilbud skal omfatte de samme materialer og arbejde. Dette er vigtigt for at kunne sammenligne de forskellige tilbud.   
  • Forhør dig om rabatter: Når du har valgt en entreprenør, kan du forhøre dig hos denne, om han har adgang til ekstra gode priser/rabatter på de enkelte materialer. 
  • Tag højde for uforudsete udgifter: Når man lægger nyt tag, kan det ske, at der konstateres råd. Derfor er det en god idé at afsætte en post i budgettet til denne type udgift.

Tænk langsigtet: Et nyt tag er en langsigtet investering. Jo flere penge du lægger i projektet, jo længere vil det som udgangspunkt holde sig. Det gælder også valg af tagplader og andet materiale. Samtidig gælder det også ved en eventuel udskiftning af undertagstypen. Det er for husejere altid smartest at tænke langsigtet og prioritere kvalitet frem for kortsigtede budgetbesparelser.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Hvordan finder man de rigtige fagfolk til opgaven - og til den rigtige pris? 

Projektets resultat vil altid afhænge af, hvem der hyres til at udføre opgaven. Derfor er det vigtigt, at du vælger en entreprenør med relevant erfaring og kompetencer. Især taget i betragtning af, at mange husejere konsulterer entreprenøren, når der skal tages en række beslutninger: eksempelvis valg af materialer, og hvad der skal gøres med undertaget. Det er også vigtigt at vælge en entreprenør, som man kommunikerer godt med. Dialogen mellem entreprenør og bygherre vil være afgørende for, hvor effektiv projektets proces er.

Bygge.dk er en sikker og effektiv måde at komme i kontakt med relevante entreprenører. Bygge.dk er en tjeneste, der forbinder boligejere med kvalitetssikrede entreprenører og håndværkere. Bygge.dk undersøger kreditvurderinger, godkendelser og referencer samt sætter dig i forbindelse med entreprenører, som er velkvalificerede til at udføre dit projekt.

Tagplader? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.